Ako sa vyrovnať s pocitom nedokonalosti?
Ahojte,
možno to bude znieť hlúpo, ale v mojom okolí vidím samé dokonalé ženy. Vždy upravené, sebavedomé, všetko majú pod kontrolou sú múdre, krásne a pôsobia, akoby im nič nechýbalo. A potom som tu ja. Často mám zo seba zlý pocit. Pripadám si „chybná“, akoby som nestíhala držať krok, akoby som nebola dosť dobrá. Nechápem, ako to všetky ženy zvládajú vyzerať perfektne, žiť dokonale, byť vždy sebavedomé…Nie som taká a veľakrát ma to mrzí.
Ako to zvládate vy? Ako to robíte, že pôsobíte tak silno a vyrovnane?
Ver mi, že tých menej dokonalých, nie krásnych, sebavedomých, atď.je nás viac. Nauč sa prijať seba samú takú, aká si, buď so sebou viac spokojná a neporovnávaj sa s inými.
Normalne vstanem rano, momentalne v 20tt nechce sa mi vstat rozbita odnesiem dieta do skolky potom pridem domov..a ked si predstavim ze sa musim dat dokopy lebo robim v optike, fotim okuliare idem sa namalovat, vyzehlit vlasy absolutne sa mi nechce, pekne sa obleciem sadnem do auta idem do prace. Pridem tam naladena, usmiata a odpocitavam minuty nech som doma na gauci 😆 takze mozno posobim na inych aka som "dokonala" ale pritom to tak vobec nieje. Takze povacsine to tak nieje ako sa to zda 😁
@anonym_autor porovnavanie sa je cesta do pekla. Vsetci obcas zavidime, vsetci sa obcas citime mizerne. Ja si myslim, ze najdolezitejsie je zit naplneny zivot a citit sa dobre. Vsetko ostatne je vedlajsie. Pre niekoho to je kariera, luxus, status, pre ineho pokojny domov alebo pobyt v prirode. Hladala by som si svoju vlastnu cestu, naplnenie v tom co mam rada.
@anonym_autor
Možno vidíš len pozlátko , realita je niekdy iná
@anonym_autor čo sa týka vzhľadu tak to je subjektívny názor každého jedného, čo sa tebe môže zdať pekne upravená žena tak sa tu ďalším 5 ženám tak nemusí zdať. A inak môže pôsobiť iba navonok, že je sebavedoma a mnoho ďalšieho, čo ty vieš, či sa necíti podobne ako ty 🙂 ale keď už máš niečo také v hlave, skôr sa zameraj na to, ako pomôcť k svojmu sebavedomiu.
Prosim ta... kazdy rozumny clovek vie, ze nikto nie je dokonaly. Nech by sa pred inymi neviem ako prezentoval, urcite nie je dokonaly.
never vsetkemu co vidis... dokonalost neexistuje..nevies co maju doma za dverami, ci su stastne,ci po kilom makeupu neskryvaju nedokonalost... ci nemaju manzela partnera,kt nevidi ake su vo vnutry ale len vyzaduje "krasu" mozno prave oni zavidia tebe nieco co mas ty a oni nie
Koľko denne si s tými ženami? Pokiaľ s nimi nežiješ v jednej domácnosti nevieš ako sa v skutočnosti cítia a či naozaj majú taký dokonalý život. Čo sa týka mňa moja práca vyžaduje aby som bola sebavedomá a upravená bez toho by som nevydržala ani jeden deň ale častokrát za tým sebavedomím vystupovaním s vecami pod kontrolou sa skrýva neistota, niekedy aj stres (potvrdilo sa mi, že pokiaľ nie som 100% pripravená ten stres tam vždy je) kedysi aj úzkosti ale tie už mám za sebou. Dodnes pred náročnejším dňom v práci poriadne ani nespím, niekedy nedokážem ani jesť ale to nikto nevidí. Ani to, že raz za čas po práci prídem domov a jediné, čo vládzem je sprcha a spať a je mi jedno, že je len popoludnie lebo tak som zničená z toho tlaku, ktorý je na mne. Neukazujem na verejnosti únavu, smútok, nervozitu ani žiaden nekomfort jednoducho si to nemôžem dovoliť. Za múdrosťou sa skrývajú hodiny nad knihami a extrémne množstvo chýb, ktoré som si musela vyžrať ale posunuli ma ďalej... a stále robím chyby, aj vždy budem pokiaľ sa neprestanem vzdelávať a to k životu patrí. Tým chcem len povedať, že nikto nie je dokonalý. Extrémne si užívam keď nemusím mať na sebe tú masku a nemusím nič, nikto ma nesúdi, že som celý deň offline a v posteli, alebo keď vyjdem na ulicu len tak v legínach/teplákoch a oversize mikine bez makeupu.
@anonym_autor Tiež celý život mám v okolí (hlavne v rodine) ženy, ktoré sú (navonok) áno, áno už viem, že len navonok dokonalé vp všetkých smeroch. Neomylné,rýchle, šikovné vo všetkom do čoho sa pustia. Zvládajú všetko, ba ak viac! Ale až neskôr som pochopila,že za každou dokonalo/nedokonalou ženou sa skrýva niekedy aj niekto ďalší a že ro nie je nikdy ako to vyzerá. Dávno som s tým ok,že nestiham chodiť do práce aj venovať sa sama sebe, rodine, že nemám dokonale uprataný byt,ani dokonalé vlasy a outfity. Už dávno sa s nikým neporovnávam a mám to na háku!
Možno by ti pomohlo si nájsť čas sama pre seba, k lepšiemu vzhľadu niektorým ženám pomáha urobené obočie(PMU, laminácia) prečeš a ideš 😅tak isto mihalnice vedia pôsobiť že vyzeráš lepšie keď máš dobrú lashstylistku. Potom už len si nájsť štýl obliekania ktorý sa hodí tebe, tvojím farbám a cítiš sa v ňom dobre. Samozrejme vlasy, ja už mám jeden svoj účes a ten nosím stále, inak mám vlasy ako Hagrid 😅 a cítim sa potom otrasne.
A v neposlednom rade veľa žien vyzerá dobre lebo investujú xy eur do výplní, dobrá doktorka to vie spraviť tak, že žena vyzerá ako by “pekná nenamaľovaná”
@anonym_autor viem, ze dokonala nie som a mam na haku, kto si co o mne mysli 😛😆 a just si nedam ziadne botoxy, umele mihalnice, plastiky. Aspon medzi tymi umelinami vynikne moja prirodzena krasa 😌
Možno by ti pomohlo si nájsť čas sama pre seba, k lepšiemu vzhľadu niektorým ženám pomáha urobené obočie(PMU, laminácia) prečeš a ideš 😅tak isto mihalnice vedia pôsobiť že vyzeráš lepšie keď máš dobrú lashstylistku. Potom už len si nájsť štýl obliekania ktorý sa hodí tebe, tvojím farbám a cítiš sa v ňom dobre. Samozrejme vlasy, ja už mám jeden svoj účes a ten nosím stále, inak mám vlasy ako Hagrid 😅 a cítim sa potom otrasne.
A v neposlednom rade veľa žien vyzerá dobre lebo investujú xy eur do výplní, dobrá doktorka to vie spraviť tak, že žena vyzerá ako by “pekná nenamaľovaná”
@timinochka_95 radiť mihalnice, výplne, aby vyzerala presne ako všetky tie umelo dokonalé??? Vyzerá to otrasne a nemyslím, že to autorku urobí spokojnou
možno aj ty na nich pôsobíš stále upravene a sebavedome 😁
Mozno prave ty pripadas niekomu ako dokonala zena. To, ze je niekto ako z obrazku a vsetko vyzera eno nuno v jej zivote, tak to urcite nie je. Kazdy ma nejake starosti a aj pochybnosti.
Mna by zaujimalo kde sa autorka vacsinou pohybuje , lebo ja taku skusenost fakt ze nemam. Autorka bola si uz v Tescu v rade na pokladnu?
@anonym_autor ja mam taku kolegynu, nechci vediet ako vyzera nenalicena a neupravena. Stane sa ze dojde do roboty nenalicena, len si vyzehli vlasy (chodi autom) a hned schyti zrkadlo a malovatka aby si na seba namalovala nejaku bezchybnu tvar. Inak ma hrozne pigmentove skvrny, okolo oci nie tmave kruhy ale biele kolesa (netusim z coho), vodnate oci, krivy nos aj hrbolate celo a nesumernu bradu. Do polhodky je z nej "ina zena".
Takze je to drina a chce to rano zamakat. Vstava o 4tej aby o 6tej mohla vyrazit. A nefnuka ze je nedokonala.
@anonym_autor sedim v elektricke, obzeram sa a ani v nej ani na zastavkach nevidim zeny, popri ktorych by som sa mala hanbit 🤔
Je to iba v tvojej hlave.
@timinochka_95 lashstylistku? Ty brdo, to som ani netusila, ze taky job existuje 🤣
@simsalabim sila 😂 a že slováci (v tomto prípade slovenky) nemajú prachy…
si prehnane sebakriticka. Ale mne zas napada, ze ja sa cudujem odkial beru ludia - matky tolko energie na neustale behacky vymyslacky a vylety s detmi. Pre mna je toto fascinujuce
@anonym_autor ja sa vnimam rovnako ako ty, tak ti neporadim.
Nikto nie je dokonalý😉 takže netráp sa
@anonym_autor
vies co? Syn chodi na hudobnu a s nim aj par inch deti zo skolky s ich mamami a 3 z nich poznam a vzdy som si myslela toto iste. Ake su vzdy v pohode, upravene, dokonale a este aj do prace chodia. Az raz som tu jednu stretla ako iska so svojim malym zo skoljy nasrana, ze az! Tak pozdravila som a spytala sa, ci je vsetko ok. Ano ale nie he tak ako si maky zmyslel, tak trucoval. A ona mala nieco surne, nalo casu. Okamzite mi bola zrazu taka sympatickejsia ked bola taka nastvana a nie dokonale naladena 😁 Prisla mi taka ludska. Po case som s nimi zacala pocas tej hudobnej chodit na kavu. A zistila som, ze su fajn, nie nadradene ako som si myslela. Su to Rakusanky a myskeka som, ze cudzincov - mna trebars- beru inak. No a ono nie. Zo zopar poznamok sa mi dalo lahko zistit, ze nie su dokonali nadludia ake tiez maju nejake tie svoje "témy". Velmi pomaha, ked sa s tymi dokonalymi - podla teba - dad do reči a zistis, ze su v pohode.
Aj jed teda je pravda, ze mi bolo velmi narocne tvarit sa tento piatok velmi sebavedome 😂. Vonku poprchalo, behala som k lekarovi a na nakuoy s malou v kocari. Na hlave kapuca a tak aj tue moje vlasy potom vizerali 🫣. Stojim tak s druhym synom v rade a prd nami pani s dokonalym úcesom! Ja ala vtacie hniezdo oproto nej. No co uz, aj horsie sa stava 😁.
Na outfit zabera - maj v skryni len handry, ktore ti pristanu. Ja sa napriklad nemalujem, kto by to s takou krasavicou potom vydrzal! (vtip 😆).
Ake tuez som zvedava na dobre rady od zien, ktore vsetko super stihaju 🙂 a to nemyslim ironicky.
@timinochka_95 radiť mihalnice, výplne, aby vyzerala presne ako všetky tie umelo dokonalé??? Vyzerá to otrasne a nemyslím, že to autorku urobí spokojnou
@simsalabim mihalničiarky, lepšie? alebo teda šikovná slečna/pani čo ti urobí pekné mihalnice)
@anonym_e33b86 Ja jej neradím aby to urobila ! Píšem ako to je a treba si to uvedomiť pred tým než sa s niekym porovnavame 🙂
@anonym_autor vsetko co pises je iba v tvojej hlave. Poznam krasne zeny upravena, satnik luxusny, vzdy upravena a rozmyslaju este horsie ako ty teraz. Neveria si, zhadzuju same seba, nadavaju na seba a potom sa im snazim slusne bez narazok vysvetlit ze kazda zena je krasna a potrebuju pracovat na svojom sebavedomi a zase si idu svoje som na nic som skareda som omyl prirody a zase sa snazim pekne nenutene povzbudit aj ked viem ze co je v hlave sa tazko opravuje.
Musis sama pracovat ma sebalaske budovat v sebe pocit ze si jedinecna skvela ale verim ze to je tazke. Drzim palce
@martinmmartin presne toto som sa jej chcela opýtať. Lebo ja teda nie som žiadna krásavica, nemalujem sa a chodím v bežnom oblečení (tenisky, rifle, mikina), ale keď vidím väčšinu ostatných žien na uliciach, tak si ešte prídem celkom v pohode 😆.
@lentakyterapeut presne, veď aké ženy sa dávajú v drvivej väčšine zhovaďovať plastikami? Tie, ktoré boli aj prirodzene veľmi pekné.
@martinmmartin presne toto som sa jej chcela opýtať. Lebo ja teda nie som žiadna krásavica, nemalujem sa a chodím v bežnom oblečení (tenisky, rifle, mikina), ale keď vidím väčšinu ostatných žien na uliciach, tak si ešte prídem celkom v pohode 😆.
@lentakyterapeut presne, veď aké ženy sa dávajú v drvivej väčšine zhovaďovať plastikami? Tie, ktoré boli aj prirodzene veľmi pekné.
@kristiii ked ma v hlave tazke myslienky tazko sa jej pomaha. To je najhorsi boj vyhrat s myslienkami. Drzim jej palce
@anonym_autor tak som sa citila
Po tom ako sa z buduceho manzela a otca nasho dietata vyklul debil, ktory mi to dal pocitit a zdekoval sa
V zivote som sa tak ponizene a menejcenne necitila
@simsalabim mihalničiarky, lepšie? alebo teda šikovná slečna/pani čo ti urobí pekné mihalnice)
@anonym_e33b86 Ja jej neradím aby to urobila ! Píšem ako to je a treba si to uvedomiť pred tým než sa s niekym porovnavame 🙂
@timinochka_95 nie. Mna zarazilo, ze vobec existuje taka profesia…. Pre mna dost absurdne.
@anonym_autor toto mi ešte nikdy nenapadlo, že všetky ženy okolo sú dokonalé.

@anonym_autor vsetko co pises je iba v tvojej hlave. Poznam krasne zeny upravena, satnik luxusny, vzdy upravena a rozmyslaju este horsie ako ty teraz. Neveria si, zhadzuju same seba, nadavaju na seba a potom sa im snazim slusne bez narazok vysvetlit ze kazda zena je krasna a potrebuju pracovat na svojom sebavedomi a zase si idu svoje som na nic som skareda som omyl prirody a zase sa snazim pekne nenutene povzbudit aj ked viem ze co je v hlave sa tazko opravuje.
Musis sama pracovat ma sebalaske budovat v sebe pocit ze si jedinecna skvela ale verim ze to je tazke. Drzim palce