icon

Ako sa vyrovnať s pocitom nedokonalosti?

8. dec 2025

Ahojte,
možno to bude znieť hlúpo, ale v mojom okolí vidím samé dokonalé ženy. Vždy upravené, sebavedomé, všetko majú pod kontrolou sú múdre, krásne a pôsobia, akoby im nič nechýbalo. A potom som tu ja. Často mám zo seba zlý pocit. Pripadám si „chybná“, akoby som nestíhala držať krok, akoby som nebola dosť dobrá. Nechápem, ako to všetky ženy zvládajú vyzerať perfektne, žiť dokonale, byť vždy sebavedomé…Nie som taká a veľakrát ma to mrzí.
Ako to zvládate vy? Ako to robíte, že pôsobíte tak silno a vyrovnane?

Strana
z2
mimikarol
9. dec 2025

Ale prosím ťa.... Všetko je to len v tvojej hlave. Ja poznám jednu čo je tip top vždy keď ju vidím a keď mala dcéra cez koronu online vyučovanie asi omylom vošla synovi do záberu a vyzerala ako bosorka.
Ja bežne idem nenamalovaná, max si dám make-up a trošku si zvýrazním obočie.
To že sa niekto pekne oblečie a upraví neznamená že je dokonalý

anonym_25dfbc
9. dec 2025

@anonym_autor ten pocit som mala aj ja. Ale.len do vlanajsej stretavky po 20 rokoch zo strednej. Odisla.som odtial s ovela vacsim sebavedomim. Ked som videla.spoluziacky, s prepacenim rozkysnute postarsie damy, neupravene,,tak som bola.za.hciezdu. bez srandy. Nepomohlo im ani kilo makeupu......

tinka3435
9. dec 2025

To že to vyzerá tak navonok neznamená že to tak majú aj v súkromí.Ja som tiež kedysi chodila tip top upravená ,vyzerala som v pohode a nikto by nepovedal aké problémy riešim v súkromí.Neber si to tak k srdcu ako to vnímaš

timinochka_95
9. dec 2025
@simsalabim

@timinochka_95 nie. Mna zarazilo, ze vobec existuje taka profesia…. Pre mna dost absurdne.

@simsalabim Nikto ťa k nej nenúti chodiť 🙂

simsalabim
9. dec 2025
@timinochka_95

@simsalabim Nikto ťa k nej nenúti chodiť 🙂

@timinochka_95 joj nebud taka netykavka. To sa nemozem zacudovat?

yoginka231
9. dec 2025

Ja som počula skvelú radu. Že ak túžiš po mercedesi tak je jednoduchšie si na mercedes zarobit, ako sa zbavit pocitu že ho potrebuješ.

Čiže ak si prídeš škaredá, tak jednoducho začni viac cvičit, lepšie sa obliekat, vzdelávat, chod na kurz tanca, obklopuj sa pozitivnymi ludmi, niečo s tym rob. A ono to postupne prejde.

Ja som na zakladke bola šikanovana a nesebavedoma. Začala som chodit do fitka a ked ta zrazu začnu ludia chvalit ako skvele vypadaš, muži zrazu prihovarat, ženy hovorit že aka si krasna, tak to vylieči tieto neduhy.

unbeholfen
9. dec 2025

@anonym_autor ja napríklad naozaj nestíham krok s lepšími ako som ja, som na najnižšej spoločenskej kaste, ale stále sú odomna ovela nižššie. Nie tých treba pozerať čo sú vyššie, ale tých čo sú nižššie.

libusak
9. dec 2025

Mozno maju lepsie utriedeny denny rezim. Ono to dost pomaha mat organizovany den

anonym_ea057f
9. dec 2025

@anonym_autor
Myslím, že rozprávka Brone a Maria Cimarria hovorí o tomto dosť priliehavo. Nuž, nie je všetko zlato, čo sa blyští. Navonok dokonalosť, krása, idyla. V skutočnosti peklo. Netráp sa, život je krátky na to, aby si sa zapodievala životmi iných do takej miery, že si zo seba nešťastná. Možno tie ženy nežijú ani z polovice taký ideálny život. A možno žijú. Ty si ži ten svoj najlepšie ako vieš, vždy budú od teba lepší a horší, múdrejší a hlúpejší, krajší a škaredší ľudia. To neznamená, že sa musíš s niekým porovnávať. Ty si ty, si jedinečná, úžasná, dokonalá. Pracovať na sebe môžeš, ale len do tej miery, aby ťa to tešilo, nie položilo. Verím tomu, že aj na teba sa niekto pozerá takto, že si dokonalá a že nechápe, ako to všetko zvládaš 😉

unbeholfen
10. dec 2025

Ja som sa s tým proste zmieril že som lúzer, pre každého len handra do ktorej si kopnú, uvedomil som si kde je moje miesto. Treba sa s tým zmieriť že sme lúza, odpad ludstva, nepotrebná špina, spodina spoločnosti. Aj takí musia byť. Celý život tak bolo somnou narábané.

Strana
z2