Ako sa vyrovnať so smútkom po rozchode?
Mala som priatela s ktorym som bola dva roky. Pocas prveho roka to bolo medzi nami fajn, rozumeli sme si vo vela veciach, obcas boli aj hadky, ale vzdy sme to vedeli vyriesit. Kedze ma svoje byvanie, nastahovala som sa k nemu. Aj ked tu citam rozne diskusie ohladom byvania v partnerovom byte, chcela som niecim prispiet aj ja a tak som kompletne zariadila jednu izbu - nabytok, kupila som rozne spotrebice a podobne. Kupila som si auto, aby som mala dobru prax v soferovani (pre pripad ze casom pridu deti) a aj kvoli dochadzaniu do prace. Cize peniaze ktore som si nasetrila som vrazila do auta a do jeho bytu. Ja viem niektore si asi poviete ze som hlupa. Ja som vsak mala predstavu pekneho spokojneho zivota. Neskor prisli nezhody a hadky a tie hadky boli extremne. Krical na mna, niekedy som sa ho az bala a vedel mi povedat ze sa mam zbalit a odist z jeho bytu. Raz mi az zacal balit moje veci. Velmi zle som to znasala a po niekolkych mesiacoch kedy sa tie konflikty medzi nami nevyriesili som odisla. Uz je to pol roka od rozchodu a ja stale citim obrovsky smutok za tym vztahom. Dovodom tych konfliktov boli rozne veci - rozdielne predstavy o zivote, jeho tvrdohlavost, jeho vybusnot, moja tvrdohlavost, moja ziarlivost, urazanie sa zato co ten druhy povedal. Su to take veci ako ked si napriklad precitate znaky ze ste v toxickom vztahu. Myslim ze obaja sme boli toxicki a mozno mame obaja aj narcisticke crty. Nechcem to velmi konkretizovat ale stale nechapem tomu ze prvy rok bol super a potom po roku sa to uplne pokazilo - caste hadky, malo sexu, malo rozpravania sa, malo prejavov lasky.
Ako sa s tym vyrovnat? Myslite si ze by malo zmysel sa k sebe vratit?
nie nemalo by vyznam sa pchat niekam kde ta nechcu ... najdi si takeho,co na teba nebude hulakat a vyhadzovat ta
@anonym_autor no nijako. Bud sama. Stále ženy chcú vzťahy, stále tie isté chyby..potom strasne sklamania..Miluj samu seba, maj priateľov, kup si zvieratko.. načo vzťah..byt volna a neviazana je to naj..dnešné vzťahy už stoja za nič lebo ľudia sa veľmi zmenili. Každý vidí iba materiálne hodnoty. Miluj samu seba, staraj sa o seba, budeš šťastná.
Je to úplne normálne, že prvý rok až rok a pol je vztah krásny a ked opadne zamilovanost, nastáva ten skutocny vzťah. Tak to má každý.
Takže buď rada, že si sa zbavila nie velmi pekneho vztahu, pouč sa z neho a buď otvorena novým možnostiam.
Nie,nevracaj sa k nemu,On sa ti uz teraz ukazal v plnej parade.,co je zac ,Narcisticke sklony ma on,,keby ta natolko chcel,tak by uz bol na kolenach pred tebou,,On mozno ma niejaku, o com ani nemusis vediet,Nie je to dobry clovek do vztahu, a vobec uz nie do manzelstva,,Ved keby bol spravodlivy a vyhodil ta, tak ti aj vrati sumu, ktoru si do bytu vrazila.On hadam caka na to , ze sa uponizis, a budes zobronkat ,aby ste obnovili vztah. Maj svoju hrdost,a neponizuj sa pre neho,On si ta nezasluzi.Neboj si este mlada , najdes si
A on chce aby si sa vrátila, či len ty?
@anonym_autor on už dávno niekoho ma a ty by si si mala tiež niekoho nájsť. Po roku to šlo dpc, tak čo myslíš, kam to pôjde o 3,4,10 r? Do ešte väčšej. Začni na sebe pracovať, s tou žiarlivosťou a inými črtami čo máš, inak každý vzťah dopadne takto.
Dufam ze si mu nenechala v byte nic z toho, co si nakupila zo svojich uspor.
nie , určite žiadny návrat neodporúčam.
hľadaj úplne iný vzťah, kde nebudeš už zaťažená minulosťou a psych. útrapami ktorými si prešla.
Určite sa k sebe vráťte, urobiť si aspoň 3 deti a on sa zmení. Veľmi málo psychicky traumatizovaných detí vyrastá v chorých rodinách, treba tie počty zvýšiť.❤️
@anonym_autor Spomienkovy optimizmis vies co je?
Hladaj novy vztah
@martinmmartin nemyslim si ze novym vztahom by sa to mohlo vyriesit kedze stale nemam ten predosly v sebe spracovany.
@anonym_autor no nijako. Bud sama. Stále ženy chcú vzťahy, stále tie isté chyby..potom strasne sklamania..Miluj samu seba, maj priateľov, kup si zvieratko.. načo vzťah..byt volna a neviazana je to naj..dnešné vzťahy už stoja za nič lebo ľudia sa veľmi zmenili. Každý vidí iba materiálne hodnoty. Miluj samu seba, staraj sa o seba, budeš šťastná.
@mimi2018 viem len niekedy mi to naozaj chyba to ake to bolo. A byt sama je pre mna take smutne.
A on chce aby si sa vrátila, či len ty?
@bielasovicka po rozhcode chcel aby som sa vratila ale myslim si zeby sa nic nezmenilo tak som sa bala do toho ist. Mala som v sebe taky blok a asi aj stale mam
Dufam ze si mu nenechala v byte nic z toho, co si nakupila zo svojich uspor.
@anonym_ac30b6 zobrala som si len svoje osobne veci. Nabytok a spotrebice som tam nechala ale tak zas na druhu stranu ja som nijak neprispievala napriklad na energie. Kupovala som potraviny, drogeriu a podobne.
Domace zvieratka mam a travim cas aj s rodinou a kamaratkami. Problem je ten ze ja nemam na nic naladu. Mam super pracu a aj super kolegyne a nebavi ma ani do tej prace chodit. Nebavi ma ani cvicit a ani sa o seba nejak starat. Ked niekam idem tak uz sa mi nechce ani pekne namalovat, ucesat a obliect (niekedy sa prekonam). A napriklad vcera sme boli dohodnute s kamaratkou ist na nakupy ale zrazu som citila v sebe strach a uzkost a zrusila som to lebo som sa necitila komfortne a potom som asi hodinu preplakala. Niekedy si dam aj pohar vina ale nechcem do toho nejak sklznut zeby sa teraz zo mna stala nejaka alkoholicka. Len je to cele take tazke pre mna.
@anonym_ac30b6 zobrala som si len svoje osobne veci. Nabytok a spotrebice som tam nechala ale tak zas na druhu stranu ja som nijak neprispievala napriklad na energie. Kupovala som potraviny, drogeriu a podobne.
@anonym_autor nábytok, spotrebiče by si mala zobrať.
...Kupovala som potraviny, drogeriu a podobne...... upratovala si? Varila?
Nenechala by som mu to. Už len za jeho egoistické správanie.
pusť ho z hlavy... daj tomu čas. Návrat nie je dobrý nápad.
@anonym_autor Bud len rada,ze si sa ho zbavila. Toto nie je chlap pre spokojny zivot a uz vobec nie k detom pre rodinny zivot. Nemusis byt toxicka,ale stretli ste sa dve nekompatibilne povahy.
Ano varila som tam aj upratovala ale aj on varil, upratoval, robil nakup, preto mi to bolo take cudne ho pytat za to peniaze alebo si to zobrat. Aj ked obcas mam take myslienky ze co ak tie veci vyhodi alebo ich bude vyuzivat nejaka ina zena. Snazim sa to ale brat tak ze su to len veci. Aj ked ja som mala nejake predstavy a aj to byvanie som sa snazila zutulnit aby sme sa tam citili dobre...
Ked idem s kamoskami tak je to na chvilu ze sa trochu odreagujem. Ale napriklad ked mali kamosky svadby alebo riesia deti tak ja sa ani neviem tesit z nich lebo som proste smutna a niekedy ani nemam naladu sa s nimi nejak rozpravat.
Uvazujem aj nad nejakym odbornikom lebo taketo nazvem to nalady som nemala po ziadnom rozchode.
Niekedy tak uvazujem ze keby sme obaja na sebe pracovali a nejak to napravili ci by to bolo realne. Len to by znamenalo to ze by som sa musela ja prisposobit a vratit sa tam, kedze on nikde inde byvat nechce. A potom by mi zas pri nejakom konflikte povedal ze mam odist?
@anonym_autor co by si chcela zit s agresorom?

@anonym_autor Spomienkovy optimizmis vies co je?
Hladaj novy vztah