icon

Ako sa vyrovnať so zlými rečami?

Dnes o 07:18

Čo robiť proti tomu.?Som citlivá a iným sa snažím neublixit a keď sa to deje opačne,veľmi trpím.Snazim sa si to nepfipustat, no aj tak to končí nedpankoma zlou náladou, hľadaním strateného balancu.Ptosim, kto to nezažil, nesudte.Hladam radu, nie odsúdenie.

a0
Dnes o 07:22

@anonym_autor nájdi príčinu v sebe, prečo sa ti to deje. Potom môžeš hľadať riešenie.

melanta
Dnes o 07:23

Ako konkrétne ti ubližujú? To je dosť podstatné. Či ide o skutočné ubližovanie alebo nejde o nič hrozné a si iba labilná. Skús napísať, ako konkrétne a kto ti ubližuje.
Ak by to bolo skutočné ubližovanie, prerušiť kontakt s takými ľuďmi, úplne, aj keď je to rodina. Ak sú to bežné záležitosti, tak problém bude v tebe, v tvojej neistote, chýbajúcej úcte voči sebe a podobne. A s tým vieš pracovať buď sama alebo so psychológom.

arek00
Dnes o 07:24

@anonym_autor mal som to ako ty, ale zial, zivot ma naucil, ze je nieco, ako dualita... dobro aj zlo. Musis na sebe pracovat a zmierit sa s tym. Nesmu ta tie reci davat dolu... jednoducho sa netrap vecami, co nedokazes ovplyvnit. Toto sa dialo vzdy, deje sa a aj sa diat bude.

autor
Dnes o 07:27
@arek00

@anonym_autor mal som to ako ty, ale zial, zivot ma naucil, ze je nieco, ako dualita... dobro aj zlo. Musis na sebe pracovat a zmierit sa s tym. Nesmu ta tie reci davat dolu... jednoducho sa netrap vecami, co nedokazes ovplyvnit. Toto sa dialo vzdy, deje sa a aj sa diat bude.

@arek00 Snažím sa a musím sa snažiť, presne.

autor
Dnes o 07:28
@melanta

Ako konkrétne ti ubližujú? To je dosť podstatné. Či ide o skutočné ubližovanie alebo nejde o nič hrozné a si iba labilná. Skús napísať, ako konkrétne a kto ti ubližuje.
Ak by to bolo skutočné ubližovanie, prerušiť kontakt s takými ľuďmi, úplne, aj keď je to rodina. Ak sú to bežné záležitosti, tak problém bude v tebe, v tvojej neistote, chýbajúcej úcte voči sebe a podobne. A s tým vieš pracovať buď sama alebo so psychológom.

@melanta No sebaistota...je to niekedy náročné , hoci isto je to aj o yom

autor
Dnes o 07:30
@melanta

@melanta keď urážajú napríklad,

unicornlady
Dnes o 07:31

Ono je to ťažké, ale treba sa to naučiť oddeľovať seba od nich. Že to, ako sa ľudia správajú, vypovedá o nich, o tom, kto oni sú, akí sú. Oni sa cítia zle, a preto majú potrebu ponížiť niekoho iného, aby sa cítili silnejší, lepší, nie tí malí.

melanta
Dnes o 07:40
@anonym_autor

@melanta keď urážajú napríklad,

@anonym_autor nikto ma nemôže uraziť. Môže sa o to pokúsiť, ale človeka, ktorý uráža, považujem za úbožiaka. A úbožiak ma nemôže uraziť. Takže áno, zapracuj na svojom sebavedomí a sebahnodnote. Ak sa budeš mať rada a budeš si sebou istá, toto sa ťa nebude dotýkať. Buď si s tým poraď sama (knihy, podcasty, na webe toho nájdeš istotne dosť) a ak ti to samej nejde, oslov psychológa. Ak neurobíš ani jedno, tak potom to bude tvoja chyba, že to takto máš.

anonym_f50ccb
Dnes o 07:41

Konkretny priklad? Lebo ono to vobec nemusi byt urazka, moze to byt napriklad aj opodstatnena kritika, ktoru citlivy clovek tazsie znesie. Ak je to naozaj neopodstatnene a ublizujuce, ignorovat alebo s takymi ludmi proste nebyt. A zapracovat na sebe v podstate v oboch pripadoch, len v kazdom inak.

nasasa_1
Dnes o 08:24

Akým spôsobom ti ubližujú? Pretože ty za ublíženie možno považuješ aj to, čo druhý človek tak reálne možno ani nemyslí. 🙂

anonym_e1e735
Dnes o 08:33

@anonym_autor treba to riešiť so psychológom. Ako sa chce laik nastaviť/preštelovať sám sebe hlavu.? Odborník veľmi pomôže. Odporúčam

autor
Dnes o 09:42
@anonym_e1e735

@anonym_autor treba to riešiť so psychológom. Ako sa chce laik nastaviť/preštelovať sám sebe hlavu.? Odborník veľmi pomôže. Odporúčam

@anonym_e1e735 viete niekoho v Ba, kto nie je drahý? Už som jedného psychológa mala a teda...odradilo ma to, nevmimala som to nijak nápomocné. No

anonym_b56bed
Dnes o 09:46

To tu tiež občas "zbožňujem", že každému radia psychológov, terapeutov. Ako keby to boli nejakí čarovní nadľudia.
Ja som chodila k dvom a mala som pocit, že som inteligentnejšia než oči. Aj tým, že veľa toho čítam atd... akoby sa nevedeli na mňa nejak napojiť, len si hovorili nejaké prázdne frázy, ale nič, čo by som vedela použiť.
Akoby len povedali nejaké povrchné veci, čo hovoria každému. A cítila som, že som im vlastne ukradnutá.

Ale želám veľa šťastia, ak nájdeš niekoho dobrého.
Inak je dosť dobrých kníh. Ak napíšeš niečo viac, možno vieme odporučiť.

mazisika
Dnes o 10:04

akoze poviem ti, ze som bola tiez taka kedysi...vsetko som si zvykla brat osobne, trapilo ma kazde krive slovo, trocha skaredsi pohlad, proste vsetko. ale postupom casu sa od toho snazim nejakym sposobom odosobnit a musim povedat, ze sa mi to dari 🙂 clovek si tym robi zle len sam sebe.

unicornlady
Dnes o 10:19

Mne v tomto napr. pomohol aj chatGPT, vie dať nejaké rady