Ako sa zotaviť z vyhorenia a vyčerpania?
Ahojte. Pred 2 mesiacmi som presla celkovym vycerpanim tela. Momentalne sa citim stale slaba kazdy den, hlavne doobeda, niekedy mam pocit tocenia v hlave. Bola som aj u dr a zakladne vysetrenia mam v poriadku. Prosim vas, tie, ktore ste si takymto vycerpanim/vyhorenim presli, ako dlho trvalo, kym ste sa z toho dostali a ake ste mali priznaky? Dakujem
Prechádzam si tym, priznaky divný pocit v hlave, skrucanie čriev bolest žalúdka.
Každý deň chodím hodinu rýchlu chôdzu. Snažím sa spat, pravidelne jest, dychové cvičenia..
A presne všetko toto co píše sisa užívam, ale na mna žiadne ucinky
A presne všetko toto co píše sisa užívam, ale na mna žiadne ucinky
@anonym_056b5e To je len podpora, dôležité je čo robíš. A robíš to dobre.
@anonym_056b5e To je len podpora, dôležité je čo robíš. A robíš to dobre.
@sisamisaaa snažím sa, ďakujem...ale úzkosť a negatívne myšlienky si idú svoje...je to boj
@sisamisaaa snažím sa, ďakujem...ale úzkosť a negatívne myšlienky si idú svoje...je to boj
@anonym_056b5e úplne rozumiem :D Kukni si aj ty toho Dana Buglia - tie myšlienky sú symptóm rovnako ako bolesť hlavy a keď pochopíš ako to funguje, máš vyhraté aj v tejto oblasti 🙂
Oddych, magnézium, Persen, Guajacuan, Valeriána. Ale hlavne oddych a hranice. Naučiť sa vnímať svoje telo. Ja sa dávam dokopy už 2 roky... ale už som OK, už aj športujem, ale ešte mám výkyvy.
A odporúčam ísť na kanál Dan Buglio na youtube (Pain Free You) a vypočuť si konkrétne praktiky čo s tými príznakmi - ako upokojovať a preučiť mozog že si už OK 🙂
Má tam aj obrovské množstvo rozhovorov s konkrétnymi ľuďmi kto ako riešil svoje príznaky, takže si isto vyberieš pre seba. Tých ľudí je mnoho čo sa tomuto venujú ale Dan je úplne top. Alebo The mindful gardener, oni idú ale viac do hĺbky - do duše.
Držím palce a nič neboj - telo je úžasné a chce sa vyzdravieť 🙂
@sisamisaaa dakujem krasne, pozrela som si teraz narychlo nieco a velmi sa mi to paci a urcite mi to pomoze, skoda, ze som o tom nevedela skor 🙂
@sisamisaaa dakujem krasne, pozrela som si teraz narychlo nieco a velmi sa mi to paci a urcite mi to pomoze, skoda, ze som o tom nevedela skor 🙂
@petka117 Ešte ak máš akútnu úzkosť, kuk Russell Kennedy, jeho techniky boli úplne prvé čo mi pomohlo na úzkosť 🙂 Držím palce, hlavne si dovoľ ten čas čo telíčko potrebuje a nauč sa brať sa vážne 🙂
@petka117 Ešte ak máš akútnu úzkosť, kuk Russell Kennedy, jeho techniky boli úplne prvé čo mi pomohlo na úzkosť 🙂 Držím palce, hlavne si dovoľ ten čas čo telíčko potrebuje a nauč sa brať sa vážne 🙂
@sisamisaaa dakujem pozriem. A ako sa to u teba prejavovalo to vycerpanie? Ja velmi bojujem s tym ze neviem prijat to aka som slaba nakolko som stale mala vela energie a toto je pre mna uplne nieco na co nie som zvyknuta. Ta unava a slabost ma desi az.
@sisamisaaa dakujem pozriem. A ako sa to u teba prejavovalo to vycerpanie? Ja velmi bojujem s tym ze neviem prijat to aka som slaba nakolko som stale mala vela energie a toto je pre mna uplne nieco na co nie som zvyknuta. Ta unava a slabost ma desi az.
@petka117 nejdem ti vypisovať všetky moje príznaky lebo by si sa vydesila ešte viac 🙁
V podstate je jedno aké sú príznaky, dôležitá je príčina a tú poznáš. Si vyčerpaná, nie chorá a to je to čo je teraz dôležité. Ďakuj Bohu že ti poslal únavu a nie chorobu a môžeš sa upokojiť. Prejde to a na to je dôležité sa teraz sústrediť.

Oddych, magnézium, Persen, Guajacuan, Valeriána. Ale hlavne oddych a hranice. Naučiť sa vnímať svoje telo. Ja sa dávam dokopy už 2 roky... ale už som OK, už aj športujem, ale ešte mám výkyvy.
A odporúčam ísť na kanál Dan Buglio na youtube (Pain Free You) a vypočuť si konkrétne praktiky čo s tými príznakmi - ako upokojovať a preučiť mozog že si už OK 🙂
Má tam aj obrovské množstvo rozhovorov s konkrétnymi ľuďmi kto ako riešil svoje príznaky, takže si isto vyberieš pre seba. Tých ľudí je mnoho čo sa tomuto venujú ale Dan je úplne top. Alebo The mindful gardener, oni idú ale viac do hĺbky - do duše.
Držím palce a nič neboj - telo je úžasné a chce sa vyzdravieť 🙂