icon

Ako si dokázať užívať život bez výčitiek?

12. okt 2025

Vy si viete užívať život? Ja to nedokážem len tak. Mám pocit, že musím byť zodpovedná a nemám čas si ho užívať. Ani neviem ako by som si ho vedela užiť a nič neriešiť. Deti si môžu užívať, dospelí sa musia starať a riešiť. Ako si užívate život vy?

anonym_d4e02a
12. okt 2025

@anonym_autor pustim si dobry film, hudbu, spravim kavu, idem von s kamoskou, idem k rodine, cas s muzom…
Pre kazdeho vyzera uzivanie zivota inac. Mozno si zivot uzivas ale ani o tom nevies lebo si nevazis malickosti okolo teba.

anonym_be26e4
12. okt 2025

veru ani ja.
tak ako stovky rodičov ktorí sa starajú o svoje deti s ťažkými diagn.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
diewcatqoo
12. okt 2025

Uz si neuzivam zivot takym sposobom, ako som si uzivala, ked som bola bezdetna. To ale neznamena, ze si neuzivam vobec. Len sa zmenil sposob uzivania si.

anonym_8e22b4
12. okt 2025

Ja mám pocit že ten život moc rýchlo beží, momentálne pár mesiacov vlastne už pol roka mám strach, ale ani nie že strach ale obavy čo bude ak sa mi niečo stane, mám 45r viem skoro na takéto veci myslieť ale aj tak. Mám obavy čo keď zomriem skôr než moji rodičia, čo bude s mojimi najbližšími, keď chcem niečo kúpiť musím 2x prejsť hlavou lebo veď už nie som mladá. Mám pocit že ako ten život beží trávim málo času s rodinou. Jasne ze to tak nie je. Neviem čím to a pomaly mi z toho s prepáčením prepína 🙄🙈 áno už rozmýšľam nad psychológom a momentálne aj ťažko nájsť...

doriiis
12. okt 2025

Čo ja viem? Čím som staršia, tým viac si užívam všetko. Všetko, čo sme vybudovali, budujeme. Že si môžem robiť čo chcem, kúpiť čo chcem a že žijem život o akom som vždy snívala.

anonym_46d123
12. okt 2025
@diewcatqoo

Uz si neuzivam zivot takym sposobom, ako som si uzivala, ked som bola bezdetna. To ale neznamena, ze si neuzivam vobec. Len sa zmenil sposob uzivania si.

@diewcatqoo Že? Človeku zrazu stačí aj 5minut ticha a inak si to váži 😅

denkabemommy
12. okt 2025

Záleží čo si pod užívaním života predstavuješ. Ja si ho užívam stále. A keď potrebuje vypnúť úplne, tak si naplánujem nejaké školenie alebo event, kde som len dospelá medzi podobne zmýšľajúcemi ľuďmi a neriešim nič. Len som a užívam si dobré jedlo a slobodu od bežných starostí 🙂

anonym_1853c2
12. okt 2025
@anonym_8e22b4

Ja mám pocit že ten život moc rýchlo beží, momentálne pár mesiacov vlastne už pol roka mám strach, ale ani nie že strach ale obavy čo bude ak sa mi niečo stane, mám 45r viem skoro na takéto veci myslieť ale aj tak. Mám obavy čo keď zomriem skôr než moji rodičia, čo bude s mojimi najbližšími, keď chcem niečo kúpiť musím 2x prejsť hlavou lebo veď už nie som mladá. Mám pocit že ako ten život beží trávim málo času s rodinou. Jasne ze to tak nie je. Neviem čím to a pomaly mi z toho s prepáčením prepína 🙄🙈 áno už rozmýšľam nad psychológom a momentálne aj ťažko nájsť...

@anonym_8e22b4 to je kríza stredného veku😏pochopila si, že väčšiu časť máš asi za sebou.
@anonym_autor a akú máš predstavu pod užívaním?Skočiť si jumping, chodiť do barov, míňať peniaze, viac žiť spontánne?Ja mám o trocha menej a užívať si život s rodinou je pre mňa byť zdravá, mať peniaze, kamarátov, mať sa s kým stretnúť na káve úplne obyčajné veci.Nemam nereálne instagramove videá v hlave ako by som mala žiť a život je ružový ruka hore

elenajezova
13. okt 2025

Hneď ako môžem, tak cestujem....😊

anonym_8e22b4
13. okt 2025
@anonym_1853c2

@anonym_8e22b4 to je kríza stredného veku😏pochopila si, že väčšiu časť máš asi za sebou.
@anonym_autor a akú máš predstavu pod užívaním?Skočiť si jumping, chodiť do barov, míňať peniaze, viac žiť spontánne?Ja mám o trocha menej a užívať si život s rodinou je pre mňa byť zdravá, mať peniaze, kamarátov, mať sa s kým stretnúť na káve úplne obyčajné veci.Nemam nereálne instagramove videá v hlave ako by som mala žiť a život je ružový ruka hore

@anonym_1853c2 toto dúfam nemyslíš vážne 🤣🙈

letfenixa
13. okt 2025
@denkabemommy

Záleží čo si pod užívaním života predstavuješ. Ja si ho užívam stále. A keď potrebuje vypnúť úplne, tak si naplánujem nejaké školenie alebo event, kde som len dospelá medzi podobne zmýšľajúcemi ľuďmi a neriešim nič. Len som a užívam si dobré jedlo a slobodu od bežných starostí 🙂

@denkabemommy tiež si ho užívam stále.

anonym_0dfebe
13. okt 2025

Užívam si život v rámci možnosti,no jasné,že to už nie je ako predtým. Ten pocit úplnej slobody mi chýba,no na druhej strane si už neviem predstaviť život bez mojej dcérky ❤️. Cítim za ňu veľkú zodpovednosť a ako každý dobrý rodič, snažím sa jej dať všetko. Užívam si najmä víkendy spoločnými výletmi a cez týždeň plánovaním výletov 😅. A uvedomujem si, že dcérka bude onedlho veľká baba a ja budem mať svoju slobodu späť. Snažím sa užívať si každé obdobie svojho života 🍀

binarypete
Autor odpoveď zmazal