Ako zvládať depresívne dni bez slnka?
Ahojte, od rána je mi na nič. Som unavená, bez nálady, chce sa mi spať, ľahnem do postele a nič. Pozerám seriál, nebaví ma to. Vonku leje je mi smutno. A ešte viac, keď si uvedomím, že takéto dni nás už čakajú... Veľmi mi chýba slnko. Nepotrebujem teplo, iba slnko. Snažila som sa urobiť si dobré jedlo, kávu, cvičiť, nič mi neurobí radosť. Neznášam takéto dni. Ako to zvládate vy? Čo vám pomáha?
Presne ako sa píše vyššie.Praca povinnosti a zamestnanie mozgu niečím natoľko,že nemám čas myslieť depresívne.To robím vlastne celý život.
Ja chodím do práce, často pracujem aj do siedmej večer, potom cvičím, sprcha, telka a spať. Nemám deti, ani domáce zviera, žijem sama. Čiže takýto deň vonku strávený doma v byte mi potencuje moju depresiu.
Ja mám teraz svetlý bod že o týždeň takto budem v teple, na slnku.
A tam naberiem energiu na zvyšnú jeseň, zimu .
Nemám rada jeseň,zimu, ja som slnečný tip, som ako fotovoltika 😄
kup si kachle a pozeraj do ohna.. alebo si aspon zapal sviecky.. pust si na telke video so slnkom zaliatou plazou a sumenim mora.. a tes sa na slnecne dni, ktore ta este cakaju (jesen nebyva cela iba zamracena, ani zima) .. a napln si zivot niecim zaujimavym a radostnym.. ako, kazdy den aj do siedmej pracovat, potom cvicenie, sprcha, telka a spat, vsak to je na maslu, aj ked svieti slnko 😀
mne je smutno, ked to tu citam.. v podstate to vypada tak, ze kopu ludi je v depresii, akurat to prekryvaju pracou a povinnostami.. az jedneho dna ich to prikvaci a potom sa cuduju, ze co sa stalo..
Napusti si vaňu, chod do kina, do nákupného centra niečo pekné si kúpiť, skrášli si nejako domov, možností je X . Fakt nie je dôvod rúcať sa z toho že jeden deň prší. Ja som dnes vstala o 6tej a stihla byť hodinu v prírode kým začalo pršať, potom som varila, bola na nákupe, na obed som si aj zdriemla na hodinu, potom volala s kamoškou, bola pol hodinu von so psom ked nepršalo, napustila som si horúcu vaňu a teraz večer ešte uvidím čo. Ale nemyslím že by som mala zlý deň preto že prší.
Napusti si vaňu, chod do kina, do nákupného centra niečo pekné si kúpiť, skrášli si nejako domov, možností je X . Fakt nie je dôvod rúcať sa z toho že jeden deň prší. Ja som dnes vstala o 6tej a stihla byť hodinu v prírode kým začalo pršať, potom som varila, bola na nákupe, na obed som si aj zdriemla na hodinu, potom volala s kamoškou, bola pol hodinu von so psom ked nepršalo, napustila som si horúcu vaňu a teraz večer ešte uvidím čo. Ale nemyslím že by som mala zlý deň preto že prší.
@marsmykkok nemám vaňu. V nákupnom centre som bola, aj som drobnosti nakúpila. Chcela som ísť do útulku, na burzu, nikam som nešla. Ja sa nerúcam, mám depresiu, diagnózu.
Kúpeľ, maska na vlasy, tvár, nechty, maľovanie, film, pečenie, volanie s kamoškou, prechádzka, starať sa o kvety, čas s rodinou/kamaráti/známi/suseda
Kúpeľ, maska na vlasy, tvár, nechty, maľovanie, film, pečenie, volanie s kamoškou, prechádzka, starať sa o kvety, čas s rodinou/kamaráti/známi/suseda
@marcellka32 rodinu nemám, zomreli mi všetci, kamoška bojuje s ťažkým ochorenín, je po chemo, nejdem ju rušiť, susedia sú starší ľudia nad 75 rokov. Kvietky poliaté, prechádzka nehrozí, vonku leje, inak by som išla na cintrorín.
@anonym_autor Ja neviem ale vzdy ked po teple pride taketo pocasie si praveze odychnem,zapalim sviecku a uzivam si klid doma.Mna praveze leto viacej unavuje ako tieto prijemne dni.
@marcellka32 rodinu nemám, zomreli mi všetci, kamoška bojuje s ťažkým ochorenín, je po chemo, nejdem ju rušiť, susedia sú starší ľudia nad 75 rokov. Kvietky poliaté, prechádzka nehrozí, vonku leje, inak by som išla na cintrorín.
@anonym_autor A nejake zviera ?Napriklad macka by ta nerozveselila?
Ja chodím do práce, často pracujem aj do siedmej večer, potom cvičím, sprcha, telka a spať. Nemám deti, ani domáce zviera, žijem sama. Čiže takýto deň vonku strávený doma v byte mi potencuje moju depresiu.
@anonym_autor kup letenku do tepla, alebo si adoptuj mačku. Ja mavam tiez take dni.
@anonym_autor A nejake zviera ?Napriklad macka by ta nerozveselila?
@anonym_be449c pri mačke by som sa zadusila s mojou alergiou a astmou.
@anonym_autor Po práci a domácich prácach teplá deka, voňavý čaj a zapálená sviečka vie navodiť pohodu, keď je vonku sychravo
Chodím von za každého počasia, aj prechádzať sa v daždi vie ukázať pekné veci - už len ten príchod domov do tepla, uvariť si čaj po takej prechádzke. Pobyt vonku je prospešný aj keď nie je leto.
ako to vsetko po tebe citam,tak sa ti neda asi nic.Alebo nechces.So vsetkym si nespokojna alebo neda sa.Pisala si ze mas depresiu tak teda sup smer doktor bud psycholog alebo psychiater a hned sa na vsetko budes divat inak.Tam ti pomozu najviac.A ked uz ani tam nie tak ja neviem

Povinnosti. A ešte pocit zodpovednosti. Chodím do práce, starám sa o deti, každý deň idem na chvíľu k mame alebo do záhrady... Kým toto všetko stihnem, nemám čas na hlúpe depkovanie a uvažovanie o ničom. Prácu mám duševnú, ale unavím sa aj fyzicky a potom dobre spím, chutí mi jesť a celkovo sa cítim v pohode.