Ako zvládať ochorenie a stres v každodennom živote?
Ocitla som sa v nepríjemnej situácii a neviem ako ďalej. Mám 30, som vydatá, pracujúca na TPP, popri tom študujem v poslednom ročníku Bc štúdia na VŠ ako externistka. Mám chronické ochorenie Menierov syndróm, ktoré mi momentálne sa zhoršilo a mám veľmi časté záchvaty. Termín k lekárke najbližší o mesiac.
Denno-denne mi je zle, mám rôzne príznaky (aj mimo Meniera), bolesti, tuhnutie stavcov, svalov, točenie hlavy, bolesti hlavy každý deň, strach, úzkosť, tráviace problémy, nechutí mi jesť, kožné problémy... je toho veľmi veľa. Keď som bola u Dr, tak mi vynadal, že ja si nemám čo rozhodovať, na čo ma on dá vyšetriť, už sa k nemu bojím ísť. A bojím sa ísť aj do obchodu alebo na prechádzku, že dostanem záchvat. Do toho stíhať prácu a termíny v škole, testy, seminárky... Ja mám pocit, že už nevládzem, nie je dňa, kedy by som sa cítila dobre alebo bola v klude, stále myslím len na to, kedy dostanem záchvat a čo všetko nestíham.
Nedarí sa mi objednať na neurológiu, psychiatrické ambulancie nedvíhajú, volala som xy doktorom aj vo vzdialenejších mestách.
Každý deň beriem lieky na bolesť, čo sa jej neviem zbaviť, všetkého sa bojím, čo so mnou bude... Manžel je síce podporujúci ale aj na ňom vidím, že má toho plné zuby ako mi je stále zle, ostatná rodina býva ďaleko. A ja ich nechcem stále obťažovať, aj keď to prosto sama naozaj nezvládam.
Včera som išla s manželom do Lidla po asi mesiaci skúsiť ako mi bude, bol to akurát čas, kedy tam bolo veľa ľudí a mne bolo príšerne zle fyzicky aj duševne, mala som strach ani neviem z čoho, chcela som utiecť, no zároveň som sa bála, že sa na mňa muž nahnevá, že robím cirkus, že som hysterická a pod.
Nemôžem ísť ani na PN, lebo by sme príjmovo nevyšli s hypotékou a všetkým. Dostávam panické záchvaty, niektoré veľmi silné, vtedy si dám Xanax, čo mám ako SOS na záchvaty, to pomôže ale nie veľa.
Jediné, čo sa mi podarilo, je objednať sa k psychologičke na terapiu, ale to je beh na dlhú trať a ja sa naozaj bojím, že to nedám už ako mi je denno denne zle.

@janka1224 pohoda. 🙂❤
@deti95060810 Naozaj ma to mrzí , zle som to prečítala a potom úplne inak pochopila. Moja chyba. 🙂