icon

Ako zvládať Vianoce osamote?

Dnes o 07:34

Ahojte, toto sú moje tretie Vianoce osamote. Keby bolo trochu teplejšie, išla by som sa niekde prejsť. Ale v tomto počasí neviem. Na Štedrý deň som bola iba doma. Včera som išla na cintorín a trochu som prechladla, bola veľká zima, aj napriek rukaviciam, šálu a čiapke som skončila uzimená. Po ceste som si posedela na káve na Slovnaft pumpe. Dnes nie je nič otvorené, iba Metro. Chystám sa tam. Možno kúpim len malú drobnosť, ale aspoň budem trochu medzi ľuďmi. Do kostola ísť nechcem, mám tam blok. Kam ísť, keď je všetko zavreté, vy ste sama a nechcete len ležať doma? Pre mňa je už 20r najdesivejší deň v roku 1.1. Je to pre mňa veľmi depresívny deň.

Strana
z2
anonym_ea6e74
Dnes o 07:40

@anonym_autor tiez byvam na Vianoce sama, nikde nechodim, som bez auta a pumpa je daleko. Ked sa uz velmi nudim, vyberiem si tisicku puzzle, zapnem nejake sitcomy, a skladam si. Su to len dni, ktore treba prezit. Potom sa vsetko znovu rozbehne a vrati do normalu. Ale chapem ta, nudim sa tiez a ten socialny kontakt proste cloveku chyba.

autor
Dnes o 07:53
@anonym_ea6e74

@anonym_autor tiez byvam na Vianoce sama, nikde nechodim, som bez auta a pumpa je daleko. Ked sa uz velmi nudim, vyberiem si tisicku puzzle, zapnem nejake sitcomy, a skladam si. Su to len dni, ktore treba prezit. Potom sa vsetko znovu rozbehne a vrati do normalu. Ale chapem ta, nudim sa tiez a ten socialny kontakt proste cloveku chyba.

@anonym_ea6e74 pre mna je to uz velmi dlho. Aj cvicim, aj pracujem trochu, aj si pozriem serial, ale ja musim niekam vypadnut. Len trochu byt von. Aspon na hodinku.

mirola
Dnes o 07:56

nie je vsetko zavrete, apriklad hotelove sluzby normalne funguju, chod na dobru veceru/obed.. do sauny alebo wellness.. taktiez v meste su uz otvorene kaviarne - teda aspon v nasom.

anonym_a26c75
Dnes o 07:57

@anonym_autor možnoby so o rok išla niekam na hory, necítila by si sa až tam sama. A von by som išla určite, aspoň na pol hodinku doobeda a pol hodinku poobede

anonym_74b7f4
Dnes o 07:58

Veď, ak nie si chorá, tak vonku choď. Za každého počasia. A treba sa naučiť žiť sam so sebou. Aj keď asi nie kazdy to dokaze. Vianoce až tak neriešiť. Vianoce sa precenuju.

anonym_a26c75
Dnes o 08:00
@anonym_autor

@anonym_ea6e74 pre mna je to uz velmi dlho. Aj cvicim, aj pracujem trochu, aj si pozriem serial, ale ja musim niekam vypadnut. Len trochu byt von. Aspon na hodinku.

@anonym_ea6e74
@anonym_autor čo tak nadviazať kontakt a budúce Vianoce stráviť spolu niekde na chate, v hotely?

ibrunova
Dnes o 08:06

Choď behať 😃

anonym_389c08
Dnes o 08:07

@anonym_autor vcera som presla 10km.

la_dolce_vita
Dnes o 08:08

Som typ, co doma nevydrzi, takze bola som sa vcera prejst, uplne v pohode sa dalo, bolo krasne, len sa treba vhodne obliect.

anonym_389c08
Dnes o 08:10
@la_dolce_vita

Som typ, co doma nevydrzi, takze bola som sa vcera prejst, uplne v pohode sa dalo, bolo krasne, len sa treba vhodne obliect.

@la_dolce_vita presne ako ja. musim ist von, len byt doma sa mi neda.

anonym_a50482
Dnes o 08:14

@anonym_autor Budem zla, mozes si za to sama. Prihlas sa kurzy, jazykove,turisticke, jogove. Daj za do zoznamky na FB, kde osamele zeny hladaju partacky na cestovanie. Aj na Vianoce. Prestan sa lutovat. Chodit 25.12.na pumpu...na cele mas napisane, ze nemas s kym travit Vianoce.

maya_hi
Dnes o 08:22

@anonym_autor odblokuj sa a choď do kostola. Čokoľvek, čím si si tú cestu zablokovala je nepodstatné v nekonečnom vesmíre. Ak máš možnosť, hľadaj kostol, kde ti kňaz "sadne", kázne ti niečo dajú.

anonym_67580f
Dnes o 08:26

Ja by som si zobrala psika, bol by to aj dovod o to viac chodit von. a robil by mi spolocnost kazdy den. Mozno by si sa dala do reci s dalsim psickarom..
A vcera si bola slabo oblecena vonku, este nie je taka zima, ved nie je minus 15.. treba sa navrstvit, je tam vonku celkom fajn.. len najhorsie je vzdy dostat sa von.. a mozno nechodit len na take depresivne miesta

autor
Dnes o 08:28
@anonym_67580f

Ja by som si zobrala psika, bol by to aj dovod o to viac chodit von. a robil by mi spolocnost kazdy den. Mozno by si sa dala do reci s dalsim psickarom..
A vcera si bola slabo oblecena vonku, este nie je taka zima, ved nie je minus 15.. treba sa navrstvit, je tam vonku celkom fajn.. len najhorsie je vzdy dostat sa von.. a mozno nechodit len na take depresivne miesta

@anonym_67580f mala som termo tričko, hrubý rolák, silonky, na to termo legíny, hrubé ponožky, čižmy nad kolená, hrubú bundu, čiapku, rukavice. U nás fúkal veľmi nepríjemný studený vietor. AK by nefúkal, všetko by bolo fajn. Teplota okolo 0 nie je nič hrozné, len ten vietor bol hrozný. To isté bolo na štedrý večer, keď som sa bola prejsť. Strašná kosa a vietor.

anonym_bdb904
Dnes o 08:36

Toto boli moje 11 vianoce osamote. Pár vianoc som bola v zahraničí na krátkej dovolenke (Madeira, Barcelona, Miláno, Rakúske Alpy, Londýn), jedny v tatrách, posledných 5 mám psa tak s ním - ideme do prírody bežne aj na pol dňa. Tohto roku 24 sa u nás nedalo kvôli počasiu tak som pozerala filmy, čítala knihu a vonku boli len na krátkych venčeniach ale včera už sme boli na výlete, rovnako aj dnes plánujeme.

anonym_754ff2
Dnes o 08:51

@anonym_autor ahoj nie je to ľahké, viem ťa pochopiť. Pre mňa sú Vianoce a Nový rok najdepresivnejsie dni v roku. Snaž sa to nejak prežiť, určite máte v meste nejakú kaviareň otvorenú choď tam. Pokiaľ aj v termo oblečeni ti bola zima tak si sprav program doma. Ja práveže milujem prechádzky v tomto období. Pre mňa sú účinné proti depke omaľovánky pre dospelých ani neviem ako ujde čas. Hlavne sa vyhýbaj romantickým filmom pusti si niečo čo ťa rozveseli. A čo ti môžem poradiť už teraz predíď budúcim vianociam a zajednaj si nejaký zajazd, alebo aspoň hotel nech nemusíš byť doma.

la_dolce_vita
Dnes o 08:57

U mna este okrem pohybu na cerstvom vzduchu funguje kniha, rada a vela citam, vtedy clovek nerozmysla nad inym. Ale zaklad ist von. Najma ak mam zlu naladu a nechce sa mi, vtedy sa prekonam a idem. Nikdy nelutujem, vratim sa v pohode. A to chodim najma sama. Ale chapem ta, treba to len prekonat a brat to ako vyzvyu, ze to zvladnes a ze si silna..

anonym_f1da4e
Dnes o 09:20

Dá sa ísť akurát do lesa, pokiaľ nie je ubytovana v hoteli tak je všetko zavreté...takže tie rady boli nanič

sszuzu8
Dnes o 09:44

Však rob dačo doma, zapni si hudbu alebo seriály oddychuj skladaj puzzle kreslí hackuj lusti Krížovky. Celý rok pravdepodobne chodis do prace tak relaxuj

anonym_83d55a
Dnes o 09:47

Cim som starsia, tym viac si cenim cas sama so sebou… ze by som bola na Vianoce sama by ma tak neiritovalo, nakolko tieto sviatky a ich ponimanie su iba prosty socialny konstrukt - my ludia sme si ich takto „vymysleli” a dali im punc toho, ako ich vnimame.. Preto aj ty, autorka, im mozes dat svoj vlastny zmysel. Ja byt tebou, spravim si taky wellnes pre seba, ze dovi😂.. Uplne si viem predstavit, ze rano vstanem, idem do fitka, tam sa poriadne znicim, doma si urobim vonavy kupel so svieckami, skincare, manikuru, pedikuru, do toho by mi hrali vianocne rozpravky alebo cokolvek.. + dobre jedlo, prechadzka, spanok kedykolvek.. No uprimne.. ja by som bola stastna, ze si mozem oddychnut a nemusim stresovat, nic nasilu chystat, behat po obchodoch ako splasena sliepka.. A chapem, ze si smutna, ze nie je s kym, ale tak si hovorim, ze prave ked sa naucis travit cS sama so sebou, budes raz pripravena aj na spolocnost..

anonym_791baf
Dnes o 09:53

U nas v rodine su nejaki clenovia, ktori su na Vianoce sami. Nehovorim, ze je to tvoj pripad, ale mozu si za to sami. Vzdy boli vitani, ale ich konanie sa rokmi zmenilo, odcudzilo a teraz.. uz sme proste zvyknuti byt bez nich na Vianoce

anonym_a26c75
Dnes o 09:55
@anonym_f1da4e

Dá sa ísť akurát do lesa, pokiaľ nie je ubytovana v hoteli tak je všetko zavreté...takže tie rady boli nanič

@anonym_f1da4e všetko je zavreté? My ideme dnes na kávu do kaviarne so známymi a chodíme tak každý rok. Dnes sú užotvorené aj reštaurácie, aquapark, výstava

anonym_a26c75
Dnes o 09:58
@anonym_791baf

U nas v rodine su nejaki clenovia, ktori su na Vianoce sami. Nehovorim, ze je to tvoj pripad, ale mozu si za to sami. Vzdy boli vitani, ale ich konanie sa rokmi zmenilo, odcudzilo a teraz.. uz sme proste zvyknuti byt bez nich na Vianoce

@anonym_83d55a úplne súhlasím, mám síce muža a dieťa, ale tiež si myslím, že sa z toho robí to, čo netreba. Prbeboha, veď ide o tri dni, nie je to jedno, či som sama tri dni v decembri alebo v októbri, či máji?
@anonym_791baf ja by som tiež nešla, prečo sa niekomu trepať do rodiny, strávila by som si pár dní voľna po svojom, Navarila by som si to, čo mi chutí a nie to, čo sa má, prečítala dobrú knihu, išla sa prejsť, pozrela niečo v telke, išla si oddýchnuť do aquaparku, tri dni by zbehli ako nič

anonym_92da71
Dnes o 09:59

Odporucam skusat otuzovat.
Aj u nas fukal vietor + bol aj mraz a bola som normálne behat. Pri otuzovani zacnes zvladat lepsie zimu a tiez spoznas novych ludi🙂

anonym_0e0440
Dnes o 10:03

@anonym_autor no ten tlak na nutenu rodinnu pohodu je obrovsky. Vzdy mi to bolo neprijemne. Keby nebolo okolo toho tolko komercie nevadilo by ti to..Skus hudbu alebo sport....cvicit mozes aj doma....alebo si kup psa , maju dobru energiu

pralinka25
Dnes o 10:17

a v com su tieto tri dni ine ako ostatne v roku. zbytocne halo.
von sa ist da normalne. neviem kde zijes ale cez den je v pohode. vlastne rovnake pocasie bude este niekolko tyzdnov. takze ak je problem ist von dnes tak bude rovnaky problem byt vonku aj 15 januara.
ak mas problem so samotou aj tak na ulii asi moc ludi nestretnes a v kaviarni ja neviem ale okrem casnika co sa ta opyta co si das asi tiez nekonverzujes s cudzimi ci?
pozri moznosti je kopec.
kamoska chodi otuzovat vcera sa boli ako skupina kupat na jazerach. maju x spolocnych aktivit v roku aj cez sviatky. videla som fotky a bola to ocividne sranda. a to bolo 25 cize socialny kontakt ako lusk. su ludia co chodia na vianocne turistiky. existuju rozne spolocenstva. socialne kontakty treba budovat cely rok. uz dnes vies ze budu za rok vianoce. napis niekam mozno aj sem. tu je tiez viac osamelych dusi a chodte na rok niekam spolu na dovolenku. alebo chod aj sama. j neviem ale vzdy su moznosti ked clovek naozaj chce. poddat sa letargicky osudu a nariekat nad svojim nestastim ti neprinesie zmenu. ak si uplne uplne sama nejaky dovod to ma. a ak sama byt nechces musis ho najst pomenovat a odstranit.
a potom su ludia ktorym samota nevadi. uzju si ju v pohode. ty musis vediet aky typ si. ak ti samota vadi da sa s tym pracovat.
a silvester to iste. to uz ani nie je o rodine. ved to su akcie vsade mozne. na dovolenkach uz uplne.

slavka1988
Dnes o 10:22

@anonym_autor no napriklad ku mne na čaj a koláč alebo somnou na prechádzku pokecat o živote🙂

ria_sprout
Dnes o 10:25

Po vianociach si zabezpec nejaké zvieratko, ktoré ťa potrebuje a už nikdy sama nebudeš. Ja som aj na FB videla niekoľko príspevkov, kde niekto našiel stratenú mačku či opusteného psa.

autor
Dnes o 10:27
@ria_sprout

Po vianociach si zabezpec nejaké zvieratko, ktoré ťa potrebuje a už nikdy sama nebudeš. Ja som aj na FB videla niekoľko príspevkov, kde niekto našiel stratenú mačku či opusteného psa.

@ria_sprout jediné zvieratko, ktoré môžem mať v doma sú rybičky v akváriu. Už som bola vonku. Prešla som sa v meste, posedela som so známym na káve, potom sme si dali nealko punč. Dnes bolo super.

ria_sprout
Dnes o 10:28
@anonym_autor

@ria_sprout jediné zvieratko, ktoré môžem mať v doma sú rybičky v akváriu. Už som bola vonku. Prešla som sa v meste, posedela som so známym na káve, potom sme si dali nealko punč. Dnes bolo super.

@anonym_autor tak potom super to vyšlo.

Strana
z2