icon

Ako zvládať Vianoce osamote?

Dnes o 07:34

Ahojte, toto sú moje tretie Vianoce osamote. Keby bolo trochu teplejšie, išla by som sa niekde prejsť. Ale v tomto počasí neviem. Na Štedrý deň som bola iba doma. Včera som išla na cintorín a trochu som prechladla, bola veľká zima, aj napriek rukaviciam, šálu a čiapke som skončila uzimená. Po ceste som si posedela na káve na Slovnaft pumpe. Dnes nie je nič otvorené, iba Metro. Chystám sa tam. Možno kúpim len malú drobnosť, ale aspoň budem trochu medzi ľuďmi. Do kostola ísť nechcem, mám tam blok. Kam ísť, keď je všetko zavreté, vy ste sama a nechcete len ležať doma? Pre mňa je už 20r najdesivejší deň v roku 1.1. Je to pre mňa veľmi depresívny deň.

Strana
z2
anonym_9986a7
Dnes o 11:02

@anonym_autor to znamena, ze kazdy jeden den v roku musis vyjst z domu, ani jediny den nie si len tak doma? Tak mi to vychádza, kedze 3 dni su ti strasne dlho. To ma podla mna len 2 dovody: 1. Si tak strasne akcna, ze nevieš oddychovať. Ale to mi nevychadza, lebo ak by to tak bolo, mala by si davno naplanovany vylet ci uz na Slovensku, alebo v zahranici, alebo ine aktivity, ktore sa daju robit aj cez sviatky. 2. Nevydrzis sama so sebou. A tu je zial jedina rada: naucit sa to. Lebo ked sa to nenaucis, mozes mat 150 aktivit a stale sa budes citit sama. A to ti hovorím ako clovek, ktory zije sam. Niekedy mam naladu ist medzi ludi, a niekedy vobec. Po tom, ako ludom nadobro preskakovalo tych par dni pred Vianocani a cez mesto sa ani nedalo prejsť, som uprimne stastna, ze nemusim ist von. A ako ti tu napisali, Vianoce sa precenuju. Ak nevies byt sama so sebou, je jedno, ci je 25.12. alebo 8. 6. alebo 12.10. Treba si naplanovat aktivity doma alebo vonku. Ja mam napriklad tolko neprecitanych knih, nepozretych filmov a serialov, puzzle, krizovky, napriklad chcem upratat a poriadne vytriedit niektore skrinky, ze tie tri dni su smiesne malo casu...

mimikarol
Dnes o 11:06

Ja každému osamelému človeku odporúčam psíka. Vráti ti lásku milión krát, s ním sa človek nikdy nenudí, musí ísť von či chce, či nie, nikdy nebude sám.

autor
Dnes o 11:17
@mimikarol

Ja každému osamelému človeku odporúčam psíka. Vráti ti lásku milión krát, s ním sa človek nikdy nenudí, musí ísť von či chce, či nie, nikdy nebude sám.

@mimikarol nie každý človek môže mať psa. Ja mám napríklad prácu, kde veľa cestujem. V priebehu týždňa som pol mesiaca preč. Kde by bol psík? Alebo mačička? Alebo kto by sa staral o papága? O škrečka?

anonym_a26c75
Dnes o 11:36
@anonym_0e0440

@anonym_autor no ten tlak na nutenu rodinnu pohodu je obrovsky. Vzdy mi to bolo neprijemne. Keby nebolo okolo toho tolko komercie nevadilo by ti to..Skus hudbu alebo sport....cvicit mozes aj doma....alebo si kup psa , maju dobru energiu

@anonym_0e0440 ten tlak je taký, aký si pripustíš. Nemám ani vyzdobený dom, ani desať druhov koláčov som nepiekla, ani sme sa všetci nefotili v ŕovnakých svetroch so sobom pri stromčeku, ani ozdoby nekupuje, každý rok také, ktoré sú in, vytiahla som stromček ozdobený zo škatule, aj jedlá varím, také, aké nám chutia, nie tie, ktoré sú tradičné. Máme také Vianoce, aké sa páčia nám, neriešime facebook, IG, ten ani nemáme, TV pozeráme minimálne, úplná pohoda

anonym_a26c75
Dnes o 11:37
@mimikarol

@mimikarol tiež som ho nechcela, ani keď som bola sama, ani žiadne zvieratko, nemám k tomu vzťah, aj by to boli starosti navyše, kľudne napíšem, že som na to lenivá a hlavne často nie som doma

nikoletta1712
Dnes o 11:37

@anonym_autor Niektorí ľudia, ktorí sú sami/osamote, sa už pomaly ani len nenajedia…

anonym_754ff2
Dnes o 11:38
@anonym_a26c75

@anonym_83d55a úplne súhlasím, mám síce muža a dieťa, ale tiež si myslím, že sa z toho robí to, čo netreba. Prbeboha, veď ide o tri dni, nie je to jedno, či som sama tri dni v decembri alebo v októbri, či máji?
@anonym_791baf ja by som tiež nešla, prečo sa niekomu trepať do rodiny, strávila by som si pár dní voľna po svojom, Navarila by som si to, čo mi chutí a nie to, čo sa má, prečítala dobrú knihu, išla sa prejsť, pozrela niečo v telke, išla si oddýchnuť do aquaparku, tri dni by zbehli ako nič

@anonym_a26c75 predstav si že nie je to jedno či sú to tieto dni alebo v máji.. tieto tlaky ktoré robí spoločnosť ohľadom vianoc sú pre ľudí s labilnejsou psychikou extrémne náročné. Všade ale úplne všade počúvaš ako Máš mať pokojne sviatky s milujúcou rodinou je pre niekoho kto rodinu nemá alebo má zlé spomienky na určite Vianoce sa to bude navždy spájať.

anonym_a26c75
Dnes o 11:44
@anonym_754ff2

@anonym_a26c75 predstav si že nie je to jedno či sú to tieto dni alebo v máji.. tieto tlaky ktoré robí spoločnosť ohľadom vianoc sú pre ľudí s labilnejsou psychikou extrémne náročné. Všade ale úplne všade počúvaš ako Máš mať pokojne sviatky s milujúcou rodinou je pre niekoho kto rodinu nemá alebo má zlé spomienky na určite Vianoce sa to bude navždy spájať.

@anonym_754ff2 hádam ani osamelý človek nie je padnutý na hlavu a neverí tomu, že za všetkými šťastne sa tváriacimi ľuďmi na fotografiách, sú aj skutočne šťastné rodiny. Stačí si mrknúť tu na MK pár tém. Bola som pár Vianoc sama a prežila som aj Vianoce, na ktoré mám veľmi smutné spomienky, ale prečo by som si to mala spájať so všetkými Vianocami do konca života? Tie prvé po boli veľmi ťažké, ten človek nesmierne chýbal a chýbať bude vždy, ale život ide ďalej. Písala som vyššie, že tie tlaky spoločnosti sú také, aké si pripustíme. Keby som s tým mala veľký problém a bola by som sama, odletela by som na Vianoce do tepla, aby mi ich pripomínalo minimum vecí.

anonym_9986a7
Dnes o 11:57
@anonym_autor

@mimikarol nie každý človek môže mať psa. Ja mám napríklad prácu, kde veľa cestujem. V priebehu týždňa som pol mesiaca preč. Kde by bol psík? Alebo mačička? Alebo kto by sa staral o papága? O škrečka?

@anonym_autor tym duplom nerozumiem, preco nevydrzis tri dni len tak doma, ked pocas roka tolko cestujes. Ved si odmysli, ze su Vianoce, ak sa ti konkretne toto nepaci. Nerob ziadnu vyzdobu, nezapni telku, aj tak v nej nic poriadne nie je, ber to proste ako tri dni volna, pre mna za mna oslavuj vtedy SNP alebo Cyrila a Metoda. A vyplnit tri dni len aktivitami doma nemoze byt take tazke predsa.

pralinka25
Dnes o 13:59
@anonym_754ff2

@anonym_754ff2 tak si to treba dat do polohy ze vianoce su lokalna sranda a v polke sveta ziadne vianoce neriesia.
ja to vobec neregistrujem ten tlak. odklial. telku nepozeram. len film alebo serial. tie si vyberam podla seba. radio tiez pocuvam minimalne, skor vlastny vyber hudby, veci objednavam z netu, malokedy idem do obchodu. ludia ktorych clovek pozna snad vedia ze ten je sam a nebudu mu zelat sviatky s rodinou. mne je to u prdele. tlak necitim. riesim vianoce sice kvoli detom ale nebyt nich vylozim nohy a salam parky.

autor
Dnes o 14:05
@anonym_9986a7

@anonym_autor tym duplom nerozumiem, preco nevydrzis tri dni len tak doma, ked pocas roka tolko cestujes. Ved si odmysli, ze su Vianoce, ak sa ti konkretne toto nepaci. Nerob ziadnu vyzdobu, nezapni telku, aj tak v nej nic poriadne nie je, ber to proste ako tri dni volna, pre mna za mna oslavuj vtedy SNP alebo Cyrila a Metoda. A vyplnit tri dni len aktivitami doma nemoze byt take tazke predsa.

@anonym_9986a7 ja milujem Vianoce, len potrebujem vypadnut raz za dva dni niekde von. Teraz som bola zase na prechadzke, uz len kratkej pol hodinkovej. Este ma caka vecer caj s kamaratkou v kaviarni. Nerada sedim doma.

lakebabe
Dnes o 14:22

@anonym_autor kebyže som sama idem niekde k moru medzi ludi alebo na hory. Ale mas otvorené welnesy chod sa trochu zrelaxovat na cely den a niekde na veceru

Strana
z2