Ako zvládnuť stres z rozchodu a školy?
Ahojte, ani neviem, ako začať. Skôr asi potrebujem nejaké povzbudenie od starších čítateľov a nejakú nádej, že môžu nastať ešte lepšie časy a takto to nefunguje stále. Ide skôr o to, že mám pocit, že je toho všetkého vo svete veľa. Trocha si tak hovorím, že som asi vyhorela. Chodím na vysokú, som štvrtáčka a v júni som mala štátnice. Ale k tomu predštátnicovému stresu sa mi pridal ešte smútok z rozchodu. Síce som s mojím ex bola 2 mesiace, ale city som mala tak či tak, aj keď za tie 2 mesiace sme si toho nezažili ako tí, čo sú spolu roky. A rozchod som neiniciovala ja, tak to bolo ešte horšie. Po štátniciach som si povedala, že si potrebujem zo všetkých tých naučených vecí vygumovať hlavu, nechcela som sa nič na nejakú chvíľu učiť a chodievala som na krátky, dlhý týždeň na brigádu do podniku (krčma kde je aj kuchyňa). Myslela som si, že už väčší stres a horšie obdobie ako som zažila počas učenia sa na štátnic plus rozchod nemôžem teraz zažiť. No mýlila som sa. Mávala som rovnaké smeny s mojím ex (robil kuchára) a plus do toho moja kamarátka ktorá 1x robila počas leta hlavnú čašníčku bola na mňa zo stresu dosť nepríjemná a zvykla po nás kričať. Pritom ja mám 22 a ona má 17 (neriešte, prečo v 17 robí hlavnú čašníčku). A fakt mi to prišlo aj z mojej strany ľúto, že vedela, ako mi je na hovno, keď ešte ex je na jednej smene a plus ona bola toxická. A mám odvtedy pocit, ako bola na mňa protivná a stále niečo len riešila (napr žiarlila, keď som sa začala baviť s niekým novým) že mám pocit, že robím len zle a nie som na nič dobrá
@julie225 Práca sa nemá čo miešať so súkromím, v práci ti hlavná čašníčka bola nadriadenou nie kamarátkou, to si musíš upratať. Aj môj muž pracuje s kamarátom, rodinnými príslušníkmi a v práci nie sú kamaráti, normálne si vynadajú, keď treba a je toho veľa. 🤷🏼♀️
Druhá vec je, prečo si vôbec šla pracovať do prostredia, kde je tvoj ex? Ty si si celý ten stres aj situáciu vytvorila sama.
Chodis na VS … tak trochu zdraveho usudku by nezaskodilo.Nebrigadujem a nepcham sa tam, kde je ex. Je to brigada … nepaci sa mi, niekto po mne vrieska - najdem si inu. Mozes hladat v kancli v alebo podla odboru kde studujes. Treba dospiet a ist svojou cestou, nie kde je kamaratka a ex ..
Chodis na VS … tak trochu zdraveho usudku by nezaskodilo.Nebrigadujem a nepcham sa tam, kde je ex. Je to brigada … nepaci sa mi, niekto po mne vrieska - najdem si inu. Mozes hladat v kancli v alebo podla odboru kde studujes. Treba dospiet a ist svojou cestou, nie kde je kamaratka a ex ..
@olimuc Tiez mi prislo, ze to pise nejaka 16ka.
22 a už si mala štátnice na vysokej?
Prečo si si našla brigádu kde robí tvoj ex? Za to si môžeš sama. Aj za celé stresy v práci, keď ti nevyhovovala mohla si si nájsť inú. Ešte stále tam robíš či prečo to riešiš po dvoch mesiacoch?
@anonym_55c378 čo ti nevychádza? 18 plus 3 je koľko?
@januska12323 deviataci sú 15roční + 4 roky stredná škola = 19 plus 4 roky vysoká je 23
@januska12323 deviataci sú 15roční + 4 roky stredná škola = 19 plus 4 roky vysoká je 23
@anonym_55c378 mohla ísť skôr do školy, byť na osemročnom alebo len nenapísala pravdu. V mojom ročníku sme končili strednú školu 17-19 roční.
@anonym_55c378 Však bakalar.....
@anonym_55c378 @januska12323 Však 19 + 3 roky bakalar.... Nie je to atómová fyzika

He???