icon

Bavíte sa s niekým len z ľútosti?

4. jan 2026

Ahojte, viem,ze to vyznieva velmi pokrytecky,ale bavite sa s niekym len preto, ze Vam ho je luto?
Mam jednu znamu s ktorou udrziavam.kontakt.len preto,ze je mi jej luto a viem,ze nikoho nema, len jednu,dve obcasne kamošky,rodina s nou pretrhoa kontakt, rodicia neziju.
Mam ju rada,no na druhej strane ma to velmi psychicky vycerpava,ked sa stretneme, pretoze lamentuje, place, zakazdym. Neviem co s tym.
Manzel mi uz prehovara do duše,ze sa nemam hrat na spasiteľa,a ked som z nej taka unavena psychicky,ze mam postupne rušiť kontakt.

minenkaa
4. jan 2026

@anonym_autor počúvaj manžela

autor
4. jan 2026
@minenkaa

@anonym_autor počúvaj manžela

@minenkaa no, asi budem, tak to nejako uhram do stratena.

anonym_7f7949
4. jan 2026

@anonym_autor počúvaj na manžela, ja som mala kamarátku trocha iný príbeh & problém ale ja som z nej bola tak vyšťavená až moja druhá kamarátka že mám s ňou prerušiť kontakt. Urobila som to a odvtedy mi je oveľa lepšie

anonym_7bc30c
4. jan 2026

@anonym_autor a co tak ju zobrat niekde napr spolu si ist zacvicit alebo nejaku aktivitu? Kde ju nemusis vyslovene pocuvat a ste tam skor same za seba?
Ja ked si to otocim ze by som bola na jej mieste a aj ten jeden clovek ma odpali tak neviem….mozno jej staci len nejaka iskra nech sa trochu vschopi. Asi tu budem jedina s tymto nazorom ale ja by som jej este dala “sancu” jej ukazat nejake svetlo na konci tunela.
Mozno ta aj ona vnima ako osobu ktorej sa vlastne chce postazovat tak skus ten vas kontakt smerovat na nieco pozitivnejsie.

anonym_dcd300
4. jan 2026

nie, až taký dobrý kresťan nie som.

autor
4. jan 2026
@anonym_7bc30c

@anonym_autor a co tak ju zobrat niekde napr spolu si ist zacvicit alebo nejaku aktivitu? Kde ju nemusis vyslovene pocuvat a ste tam skor same za seba?
Ja ked si to otocim ze by som bola na jej mieste a aj ten jeden clovek ma odpali tak neviem….mozno jej staci len nejaka iskra nech sa trochu vschopi. Asi tu budem jedina s tymto nazorom ale ja by som jej este dala “sancu” jej ukazat nejake svetlo na konci tunela.
Mozno ta aj ona vnima ako osobu ktorej sa vlastne chce postazovat tak skus ten vas kontakt smerovat na nieco pozitivnejsie.

@anonym_7bc30c chcela som, no ona nikdy necvicila ,nesportovala, voalla som ju do fitka, na bike, korcule, len na prechadzku.. jedine,kde ide je kaviareň alebo restauracia , obchody, inak fakt nic. 0 bodov.

autor
4. jan 2026
@anonym_7f7949

@anonym_autor počúvaj na manžela, ja som mala kamarátku trocha iný príbeh & problém ale ja som z nej bola tak vyšťavená až moja druhá kamarátka že mám s ňou prerušiť kontakt. Urobila som to a odvtedy mi je oveľa lepšie

@anonym_7f7949 tiez to bol taky stazovaci typ ci extremne vela rozpravala? Lebo to tiez unavuje.

autor
4. jan 2026
@anonym_7bc30c

@anonym_7bc30c snazim sa, fakt, aj rpzpberat pozitivnejsie temy, ale vzdy sa vrati k tomu,ze je sama a potom place atd. Nepamatam si jedno strernutie,pri ktorom by nesla domov s plačom

anonym_7f7949
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_7f7949 tiez to bol taky stazovaci typ ci extremne vela rozpravala? Lebo to tiez unavuje.

@anonym_autor extrémne veľa rozprávala, furt len o sebe, ak som mala ja niečo tak jej to šlo jedným uchom dnu druhým von akokeby nezáujem. Ked ona niečo mala tak som ju vždy vypočula dávala rady ona mne ani mú ani bú. Ked videla že som online už písala a mnohé veci že som to s ňou už v poslednej dobe nedávala

anonym_7bc30c
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_7bc30c chcela som, no ona nikdy necvicila ,nesportovala, voalla som ju do fitka, na bike, korcule, len na prechadzku.. jedine,kde ide je kaviareň alebo restauracia , obchody, inak fakt nic. 0 bodov.

@anonym_autor tak ak si to vyskusala a vies ze pre teba je to vzdy len negativny zazitok a nerobi ti to dobre na psychiku tak si mozes povedat s cistym srdcom ze si spravila vsetko co bolo v tvojich silach a spravit ako ti tu radia. Musi sa s tym popasovat sama.

autor
4. jan 2026
@anonym_7f7949

@anonym_autor extrémne veľa rozprávala, furt len o sebe, ak som mala ja niečo tak jej to šlo jedným uchom dnu druhým von akokeby nezáujem. Ked ona niečo mala tak som ju vždy vypočula dávala rady ona mne ani mú ani bú. Ked videla že som online už písala a mnohé veci že som to s ňou už v poslednej dobe nedávala

@anonym_7f7949 chápem,to je velmi unavne a vlastne aj nevyvazene kamaratstvo, ked ten druhý ta ma len ako butlavu vrbu a vlastne jo tvoje problemy nezaujimaju

autor
4. jan 2026
@anonym_7bc30c

@anonym_autor tak ak si to vyskusala a vies ze pre teba je to vzdy len negativny zazitok a nerobi ti to dobre na psychiku tak si mozes povedat s cistym srdcom ze si spravila vsetko co bolo v tvojich silach a spravit ako ti tu radia. Musi sa s tym popasovat sama.

@anonym_7bc30c no ano, skusala som vsetko mozne, vacsinou je to take,vies,ze aj ked idem, tak skor pretoze,ze sa zlutujem a poviem si,ze dve hodiny prezijem. Ale stojí mi to za to, aby som niečo len prezivala a dobrovolne?

anonym_b09105
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_7f7949 chápem,to je velmi unavne a vlastne aj nevyvazene kamaratstvo, ked ten druhý ta ma len ako butlavu vrbu a vlastne jo tvoje problemy nezaujimaju

@anonym_autor mám takú “kamarátku” ela krát som ju prosila nech uzavrieme jednu tému raz a navzdy,lebo ma vyčerpáva počúvať 3 roky to iste. No stále si ide svoje. Z 10 hovorov jej 1 x dvihnem a keď znova začne to iste rozlucim sa. Poviem že musím končiť.

anonym_094158
4. jan 2026

Mám dosť svojich starosti a radosti a o koho sa starať, takže odpoved znie nie

autor
4. jan 2026
@anonym_b09105

@anonym_autor mám takú “kamarátku” ela krát som ju prosila nech uzavrieme jednu tému raz a navzdy,lebo ma vyčerpáva počúvať 3 roky to iste. No stále si ide svoje. Z 10 hovorov jej 1 x dvihnem a keď znova začne to iste rozlucim sa. Poviem že musím končiť.

@anonym_b09105 ullne ti rozumiem a sucitim,ked musis to isté ppcivta dookola. Inak my tiez to iste dookola riešime. Je to vycerpavajuce

autor
4. jan 2026
@anonym_094158

Mám dosť svojich starosti a radosti a o koho sa starať, takže odpoved znie nie

@anonym_094158 mudra zena 👍

martinmmartin
4. jan 2026

Skus zaargumentovat ze ok naozaj dostala nie svojou chybou zle karty ale ci chce ci nechce je iba jej zodpovednost zahrat s kartami najlepsiu hru aku dokaze a ze ci cesta non stop lutovania sa je spravna cesta. Sam seba lutovat je mocny pan

anonym_b09105
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_b09105 ullne ti rozumiem a sucitim,ked musis to isté ppcivta dookola. Inak my tiez to iste dookola riešime. Je to vycerpavajuce

@anonym_autor veľmi vyčerpávajúce. Inak je to skvelý človek. Ak by som potrebovala pomôcť neváhala by ani o pól noci. Ako človeka ju mám veľmi rada. No nedá sa inak ako byt s ňou v kontakte čo najmenej pre moje psychické dobro.

strasko
4. jan 2026

Kedysi som sa. No bolo mi z tej osoby tak zle, že keď mi volala alebo napísala, že som videla jej meno, tak normálne fyzická nepohoda, od žalúdka zle, bolesti hlavy, v hrbte som to cítila... niečo neopísateľné. Nie som na to hrdá, ale zo dňa na deň som ju odstrihla a "ghostla"... niekedy na ňu myslím, že by som jej možno aj chcela napísať a vysvetliť, prečo som to spravila... mne je odvtedy lepšie, znovu by som ju nezvládla mať v živote, no neznamená to, že jej neprajem dobrý a pekný život. Len sa bojím, že tým novým kontaktom za účelom vysvetlenia, by som sa do toho nejako znova zamotala. Neviem.
Prosto - zažila som, odstrihla som, pomohlo mi to

anonym_9b78ea
4. jan 2026

Tej netreba kamarátku, ale dobrého psychológa. Potrebuje len zadarmo sedenia.

lianka123
4. jan 2026

@anonym_autor ja som introvert a vlastne sa bavim so vsetkymi len z lutosti

elz1920
4. jan 2026

Zažila som niečo podobné, dlhodobo je to neudržateľné a až spätne som si uvedomila, koľko času som premrhala počúvaním bedákania doslova stále o tom istom.
Nič, čo som poradila, nezaviedla do života, stále sa točila v kruhu, lebo nemienila urobiť niečo pre zmenu svojej situácie.
Kontakt som obmedzila na minimum.
Zistila som, že menej je viac. Mám viac času pre seba.

ivik4
4. jan 2026

Nie vobec

biba_18
4. jan 2026

s takouto by som dlho nevydržala 😏

doriiis
4. jan 2026

Nie, nestrácam čas s takýmito ludmi

zanetka905
Včera o 10:33

Zrovna sa s takou kamarátim, ale tiež uvažujem, že už s ňou preruším kontakt. Keď sme spolu, neustále sa len sťažuje, stále rozpráva len o jednom a tom istom probléme a mňa už to nebaví stále dookola počúvať a hlavne sa už cítim že nie som jej kamarátka, ale skôr jej psychologička. Ďalej mi na nej vadí, že o mňa sa až tak nezaujíma a bežne to vyzerá tak keď sme spolu, že ona sa väčšinou len sťažuje a mňa sa koľkokrát ani neopýta že čo mám nové alebo ako sa mám. Ďalej som mala teraz také horšie obdobie v práci a občas som jej spomínala, že tam mám otrasných kolegov, cítim sa neustále vystresovaná z tej práce a tak trochu som sa jej aj ja občas posťažovala a prednedávnom som jej povedala že plánujem dať výpoveď a ona bola úplne z toho prekvapená, že prečo ju chcem dať a čo sa mi na tej práci nepáči, že ona bola v tom, že som tam spokojná, pričom som jej o tej práci nikdy nerozprávala v dobrom a vtedy som si uvedomila že jej záleží len na jej problémoch ale keď ja sa potrebujem vyrozprávať tak vtedy poriadne nepočúva. Ešte sa rozhodujem, že či úplne preruším kontakt s ňou alebo či sa s ňou skúsim o tom len porozprávať a uvidím, že či sa zmení.

anonym_f2fe5e
Dnes o 01:01

@anonym_autor viem o čom píšeš. Mám kamošku, našťastie býva na západe a ja na východe. Naše telefonáty sú sťažovanie, nadávanie, každý jej robí zle, susedia sú hnusny, súrodenci s ňou prerušili kontakt a ak sa chce vystazovať vola mne. Mňa to ubíja, ona sa má hodinu čo volá nespýta ako sa mám, čo mám nové, len v kuse nadáva na každého. Kľudne nechám telefón na stole v kuchyni a idem zaliať kvety, ona sa nezastaví. Tak už obmedzujem volania na 1 x štvrťročne. Ešte nikdy nikoho nepochválila a to má trapi.

anonym_06909c
Dnes o 02:42

@anonym_autor nebolo to z lutosti,ale z mojej debilnej povahy pomahat ludom 😂. Ale nastastie som si uvedomila,ze ten kamaratsky vztah bol pre nu skor terapeuticky a ona taku tendenciu nema pomahat mne v nesnazich...Chybu som vsak robila ja,kedze som to tolerovala a asi som sa citila lepsie ked som mohla niekoho vypocut,poradit mu...vsetko ma vsak svoje limity. Clovek co si ide cely zivot na lutostnej vlne si vzdy rad najde takych idiotov ako sme my 😂. Pochopim blbe obdobie,obcasnu smolu ...ale pocuvat rovnake sracky stale dookola,no ani nevies kolko usetrila na psychologovi.