Dlhodobé osobné a rodinné nešťastie - vyhorenie
Ahojte. Ani neviem čo sem napísať. Chcem sa len asi opýtať, či to zvyknete mať rovnako ťažké. Či sa pýtate samých seba " čo som urobil/a v minulom živote ? Zaslúžim si toto všetko?"
Prepadaju vas niekedy rovnaké otázky? Najmä, ak sa Vám nedarí v šťastí, financiách, láske, zdraví. Mám pocit, že niektorí ľudia prišli na tento svet len trpieť, bojovať.
Ja celý svoj život od 14tich len trpím. Nikdy sme sa nemali dobre ani ako rodina. Vyrastala som vždy v chudobe total.
Dodnes to takto je.
Bývam s rodičmi v starom dome po otcových rodičoch. Zdedil dom v ktorom vyrastal on i celá jeho 12 členná rodina.
Moji rodičia vždy tvrdo pracovali a snažili sa nemíňať peniaze na hlúposti. No mám pocit že tento dom je prekliaty. Každý mesiac sa mojim rodičom udeje nejaké nešťastie, či už strata financií (pokazená práčka, auto, elektrina, bojler.. atd) Čo sa týka zdravia nemáme ani len to zdravie, bratovi diagnistikovali rakovinu, mama ma zdravotne problémy, a ja? O sebe radšej pomlčím čo všetko sa mi deje. Vždy nejaká katastrofa proste.
Už sme sa bavili o tom ako rodina spolu a všetci sme sa zhodli, že asi zijeme v prekliatom dome alebo sme zapojený do niečoho rodového :(((
Čo si o tom myslite? Diali sa vám podobne veci niekomu?
A nie, neprežívam to viac a nie netrvá to mesiac ani rok. Toto sa deje od kedy som bola malé dievčatko a vždy som počúvala ako a čo sa znovu deje. Trvá to fakt roky.
Ďakujem Vám za prečítanie 🙏🏽
Ja nechcem teraz vyzniet ako nejaky motivator alebo spiritualista. Ale naucila som sa ze vela veci ovplyvnuje nastavenie mysle a snaha to zmenit. Su veci ktore sa tazko ovplyvnuju. Bratova rakovina ma mrzi. To bude boj. Ty napriklad mozes aj v zlom obdobi investovat do seba a vzdelania a mat sa lepsie.
A to co sa deje tvojim rodicom to sa v podstate deje kazdemu. Veci sa kazia. Aj nam sa stale nieco kazi. Treba hladat riesenie nielen vypravat co je zle.
A nie nemala som najstastnejsie detstvo. Otec bol alkoholik.
@anonym_autor
Prežila som veľa ťažkých veci, ale viem a vždy si pripomíname že Boh je dobrý, za každej okolností. Som vďačná za svoj život a snažím sa ho žiť naplno.
Najhoršie čo je, je sebaľútost. Neustále riešenie minulosti a preberanie bremien iných ľudí na seba.
@anonym_autor ano kazdy den sa pytam co zle som spravila
nájdi si lepš3iu prácu aj s ubytovňou a vyjdi z toho kruhu, lebo ak tam ostaneš budeš žiť ako oni
@anonym_autor starý dom, jasne, ze tam treba stále niečo opraviť, kúpiť, investovať.
Zvyšok vieš tiež ľahko poriešiť.
Práca, osamostatniť sa. Nemusíš pozerať na to, ako nič nemáte, môžeš mať viac, len treba chcieť zmenu, nie plakať a čakať, čo sa zase pokazí, nepodarí. Predpokladám, že nemáš ešte vlastnú rodinu ani deti, si mladá, budúcnosť je v tvojich rukách.
A nemôžeš odtial odísť? Nemusíš žiť tam kde sa ti nedarí. Koľko máš rokov? Vy sa tam asi všetci držíte pokope v jednom starom dome všetko naznačuje že je dobre sa už pohnúť a vy stále nič. Niekto by to mohol preseknut povedať mnou to končí a skúsim iný život. Či? Ešte máš možnosť skúsiť rodinné konštelácie alebo urobiť rodostrom a tie choroby nuž starý dom je starý dom. Vlhko skryté plesne stavebný materiál a podobne. Tiez zaseknutá energia je ako stojata voda. Mozno ta "kosť" čo sa jej všetci drzite už dávno zhnila a treba sa v živote pohnúť z minulosti von.
Ja nechcem teraz vyzniet ako nejaky motivator alebo spiritualista. Ale naucila som sa ze vela veci ovplyvnuje nastavenie mysle a snaha to zmenit. Su veci ktore sa tazko ovplyvnuju. Bratova rakovina ma mrzi. To bude boj. Ty napriklad mozes aj v zlom obdobi investovat do seba a vzdelania a mat sa lepsie.
A to co sa deje tvojim rodicom to sa v podstate deje kazdemu. Veci sa kazia. Aj nam sa stale nieco kazi. Treba hladat riesenie nielen vypravat co je zle.
A nie nemala som najstastnejsie detstvo. Otec bol alkoholik.
@anonym_af4f8e Ďakujem za názor. Ale zakaždým keď sa to stane napriek snahám a pracovaní na sebe? Už mi to fakt príde ako niečo "nadpozemské"
@anonym_autor Ahoj autorka, mrzi ma cim si si presla a prechadzas. Kazdopadne si mohla aspon uviest aku mas skolu a zamestnanie? Mierim k tomu, ze ked si dospela, tak sa skus osamostatnit. Aj keby do zdielaneho bytu a trosku na sebe popracuj. Ake mas moznosti kde byvas?- myslim tym, ci byvas niekde na dedine alebo v meste, pripadne vedla väcsieho mesta? Vies, vela ludi malo tazke detstvo, ale nevzdali sa, opustili hniezdo, zapracovali na tom, aby sa mali aspon o kusok lepsie. Ak mas maturitu, da sa pekne zarobit aj s nou...nemusis mat VS, aby si zarabala slusne a to viem z vlastnej skusenosti. Podla mna by si sa mala cim skor odstrcit z toho zacarovaneho kruhu, ale ked budes len nariekat a neprenastavis si myslenie, tak same od seba sa nic nepohne. Prave toto vsetko co sa ti dialo a deje ta malo uz davno nakopnut. Samozrejme vsetko ti pisem v dobrom, je to v tvojich rukach, pretoze zivot mas len jeden a je na tebe ako s nim nalozis. Za mna okrem toho muru narekov si napisala velmi malicko informacii o sebe, aby sa ti dalo relevantnejsie poradit. Takze skus o sebe napisat viac a myslim,ze tu s babami ta budeme vediet lepsie nasmerovat/poradit/povzbudit. Bráška mi je moc luto, verim,ze ta to moc boli, ty bud silna, aby si mu dala oporu a skus spravit pre seba postupnymi krokmi cesticku k lepsiemu zivotu🍀
A nemôžeš odtial odísť? Nemusíš žiť tam kde sa ti nedarí. Koľko máš rokov? Vy sa tam asi všetci držíte pokope v jednom starom dome všetko naznačuje že je dobre sa už pohnúť a vy stále nič. Niekto by to mohol preseknut povedať mnou to končí a skúsim iný život. Či? Ešte máš možnosť skúsiť rodinné konštelácie alebo urobiť rodostrom a tie choroby nuž starý dom je starý dom. Vlhko skryté plesne stavebný materiál a podobne. Tiez zaseknutá energia je ako stojata voda. Mozno ta "kosť" čo sa jej všetci drzite už dávno zhnila a treba sa v živote pohnúť z minulosti von.
@sova7 Mám 24..Odišla som z dlhodobého vzťahu už v 17tich som odišla. No a keď som sa snažila nájsť podnájom tak neúspešne pretože sa mi to stalo zrovna vtedy keď som bola bez prace a našetrených €
Tak ma to odvialo naspäť do toho domu. Asi nie náhodou. Kým som bývala preč, tak sa mi darilo aspoň mne...bola som šťastná a na každú prekážku som bola vždy odhodlaná sa jej postaviť...Asi ma sem fakt odvialo aby som presekla tu šnúru zla.
@anonym_af4f8e Ďakujem za názor. Ale zakaždým keď sa to stane napriek snahám a pracovaní na sebe? Už mi to fakt príde ako niečo "nadpozemské"
@anonym_autor ja sice neverim na take veci ale moj muz aj ano (a nie nie je nejaky fanatik len ho to obcas zaujima). Da sa s tym pracovat. Najdi si k tomu nejaku knihu.
tak najprv píšeš že si mala zlý celý život od 14tich, teraz píšeš že si bola vo vzťahu od 17tich a bola si šťastná. tak ako to je.
inak si vydym dom bielou šalviou. koniec hlásenia

Tak všeobecne veci sa kazia a v starom dome dupľom. A nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch. Poznám aj rodiny, kde vážne ochoreli viacerí členovia. Nehľadala by som za tým nic nadpozemske.