icon

Ide to s vami po štyridsiatke dolu vodou?

6. jan 2026

Idem mať 42 rokov, mentálne sa cítim mladšie ale som úplne dolamana, ledva vystúpim z auta, bolí ma chrbát, cítim sa na 60, nejako ovisol ksicht, pribrala som. Celkovo v tvári som akoby zrazu zostarla. Máte to aj vy tak? Alebo niečo robím zle?

Strana
z3
anonym_6f18df
6. jan 2026

možno je to tým pribratím. mám omnoho viac ako ty ale váhu si držím roky.
Skús cvičiť, alebo šport čo ťa baví.

zitaje
6. jan 2026

@anonym_autor môžeš byť v perimenopauze. To priberanie, ovisnutie, únava, bolesti...

stellarstar
6. jan 2026

@anonym_autor perimenopauza 🙈

anonym_8552b6
6. jan 2026
@stellarstar

@anonym_autor perimenopauza 🙈

@stellarstar a čo je dobré brat alebo jesť? Vďaka

anonym_68c8a8
6. jan 2026

Presne takto sa citim aj ja, zacala som cvicit silovy trening s vlastnou vahou, citim sa ako babka, naozaj. Krize ma bolia, rano ledva vstanem z postele. No a bola som aj na preventivke, ze asi aj menopauza...no a do toho prekvapko, otehotnela som 🫣. Na "stare kolena". Ale tesim sa, len uz to bude narocnejsie. A po porode musim zacat s tym silovym, lebo si nemozem dovolit takto naraz zostarnut 🙃😅.

alexis41
6. jan 2026

Nie nejde!Su to najkrajsie roky zivota!

stellarstar
6. jan 2026
@anonym_8552b6

@stellarstar a čo je dobré brat alebo jesť? Vďaka

@anonym_8552b6 musíš vyskúšať čo ti sadne, ja som toho vyskúšala pár doplnkov a slabota

pralinka25
6. jan 2026

mam 44 a citim sa lepsie ako v 30. ale uz 3 roky denne cvicim, zmenila som stravu. ale v prechode este nie som. tretie dieta som rodila ako 39 rocna. dalo mi sakra zabrat a to bol bod zlomu kedy som si povedala ze so sebou musim okamzite zacat nieco robit. zaciatky boli sakra tazke ale ja citim vysledky.

autor
6. jan 2026

Zas nie dom veľryba. Pribrala som z prejedania z nervov. Mám do 65 kg pri 170 CM. Ale necítim sa dobre s tou pneumatikou na bruchu.

autor
6. jan 2026

Baby a ako sa zistí ťa perimenopauza? Posledné dva cykly už neprišli načas. Len neviem či zo stresov alebo z čoho. Mentálne sa cítim dobre ale fyzicky... Fakt nechápem... Dnes dom sa ledva z auta vytrepala...ako stará tetka...

anonym_5c3f1e
6. jan 2026

@anonym_autor áno perimenopauza..., ja som v perimenopause od 36ky., v 42ke som už mala návaly , búšenie srdca, nespavosť, nočné potenie, výkyvy nálad, podráždenosť, problémy s koncentráciou, úzkostné stavy, pocity smútku, plačlivosť až depresívne nálady. Žiadne voľnopredajné ,,zázraky,, nepomohli.

anonym_004eed
6. jan 2026

idem mat? to je co za slovencina? nepoznas buduci cas, BUDEM mat?
gynekolog to vie zistit z krvi

stellarstar
6. jan 2026
@anonym_autor

Baby a ako sa zistí ťa perimenopauza? Posledné dva cykly už neprišli načas. Len neviem či zo stresov alebo z čoho. Mentálne sa cítim dobre ale fyzicky... Fakt nechápem... Dnes dom sa ledva z auta vytrepala...ako stará tetka...

@anonym_autor kúpiš test v lekárni možno aj v drogérií

zuzinka888
6. jan 2026

Zacni cvicit silivy trening, spravne jest, pit(vodu), spat a bude energia, aj pekna postava

autor
6. jan 2026
@stellarstar

@anonym_autor kúpiš test v lekárni možno aj v drogérií

@stellarstar dakujem

sara07
6. jan 2026

som v perinomenopauze
ale citim sa dobre, ano nemám porcie a zloženie jedalnička ako v 20
nebolí ma nič, denne pešo 3,5 km min rýchla chôdza, schody, žiadny vytah
a na križe mi zabralo cvičenie na elipt, trenažer a pravidelné masaže
jedine čo mi robí problém je že viac ako 6 hod sa mi neda spat , ale energiu mi to neberie
mám neviem ako lepšiu kondičku ako v 20

autor
6. jan 2026
@anonym_5c3f1e

@anonym_autor áno perimenopauza..., ja som v perimenopause od 36ky., v 42ke som už mala návaly , búšenie srdca, nespavosť, nočné potenie, výkyvy nálad, podráždenosť, problémy s koncentráciou, úzkostné stavy, pocity smútku, plačlivosť až depresívne nálady. Žiadne voľnopredajné ,,zázraky,, nepomohli.

@anonym_5c3f1e fúha...nespavosť, nesústredenosť, podráždenosť a také psychické prejavy mám, dokonca aj vyšší tlak, z toho potom viac jem z nervov...lenže mám vyčerpávajúcu prácu, myslela som že to je z toho...a gynekológ vie na to niečo predpísať?

anonym_4854c0
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor vitaj v tíme 🤣. Ako padla 40, dovidenia. Mám 46 a nevladzem si ani snehule natiahnut 😄. Vela chodit peso, zdravsie sa stravovat, ist skorej spať (to sa mne nedarí). Menzes katastrofa, pijem zenske caje. Vsetci hovoria ze vyzeram na 30 🙈. Ale citim sa na 70🙈. Fyzicky.

autor
6. jan 2026
@sara07

som v perinomenopauze
ale citim sa dobre, ano nemám porcie a zloženie jedalnička ako v 20
nebolí ma nič, denne pešo 3,5 km min rýchla chôdza, schody, žiadny vytah
a na križe mi zabralo cvičenie na elipt, trenažer a pravidelné masaže
jedine čo mi robí problém je že viac ako 6 hod sa mi neda spat , ale energiu mi to neberie
mám neviem ako lepšiu kondičku ako v 20

@sara07 no pohybu mám dosť, mám psa, do práce chodím peso...krokov na chodím dosť, len necvicim...

sara07
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_5c3f1e fúha...nespavosť, nesústredenosť, podráždenosť a také psychické prejavy mám, dokonca aj vyšší tlak, z toho potom viac jem z nervov...lenže mám vyčerpávajúcu prácu, myslela som že to je z toho...a gynekológ vie na to niečo predpísať?

@anonym_autor skus feminus alebo podobne pripravky , zvyknu pomôct , každej sadne niečo ine a vela pit vody

autor
6. jan 2026
@anonym_4854c0

@anonym_autor vitaj v tíme 🤣. Ako padla 40, dovidenia. Mám 46 a nevladzem si ani snehule natiahnut 😄. Vela chodit peso, zdravsie sa stravovat, ist skorej spať (to sa mne nedarí). Menzes katastrofa, pijem zenske caje. Vsetci hovoria ze vyzeram na 30 🙈. Ale citim sa na 70🙈. Fyzicky.

@anonym_4854c0 no presne ja som si minule ledva topánky zapla...pozerám preboha veď nemám sto kíl, to čo na znamenať?.

autor
6. jan 2026
@sara07

@anonym_autor skus feminus alebo podobne pripravky , zvyknu pomôct , každej sadne niečo ine a vela pit vody

@sara07 idem to preštudovať...

autor
6. jan 2026

A baby to vie aj ženský nejako diagnostikovať alebo len mávne rukou, že je to normálne?

sara07
6. jan 2026
@anonym_autor

@sara07 no pohybu mám dosť, mám psa, do práce chodím peso...krokov na chodím dosť, len necvicim...

@anonym_autor rýchla svižna chôdza , nie pomale prechadzanie, pripadne striedat , kopec do toho zaradit
mne ten feminus pomohol na návaly tepla nad ranou, to bola šialenost

anonym_9844d4
6. jan 2026

@anonym_autor
40-tka je najvyšší čas začať telo čistiť od pliesní, toxínov... ozdravovať črevnú mikroflóru probiotickými potravinami. Čistiť filtre - obličky a stukovatenú pečeň je hlavnou príčinou pneumatiky na bruchu, pridať potraviny s vyšším obsahom kolagénu. Jesť viac zeleniny, ovocia, zdravých tukov, viac spánku a oddychu... potom sa vráti energia, upraví sa hormonálna nerovnováha aj pravidelné cykly.
https://fitshaker.sk/ako-stravovanie-ovplyvnuje...

anonym_19791b
6. jan 2026
@anonym_autor

A baby to vie aj ženský nejako diagnostikovať alebo len mávne rukou, že je to normálne?

@anonym_autor aj gynekológ, aj endokrinológ, aj sama si vieš urobiť testy.

biba_18
6. jan 2026

sú aj testy v lekárni. samozrejme z krvi je presnejšie

marsmykkok
6. jan 2026

Toto nerada čítam... Mám len 36 ale mama už v 40tke mala menopauzu a vraj sa skorá menopauza dedí. Ja zatiaľ klop klop v poriadku všetko. Sa utešujem že ju nebudem opakovať lebo mávam dlhé cykly celý život 32-35 dní, tak že mám ešte dosť cyklov pred sebou, ale ktovie...

anonym_35c734
6. jan 2026

@anonym_autor ano ide to dolu vodou

autor
6. jan 2026
@anonym_19791b

@anonym_autor aj gynekológ, aj endokrinológ, aj sama si vieš urobiť testy.

@anonym_19791b na endokrinologii chodím každý polrok...ale nič mi nevravela dr...teda ona nikdy nič nevravi

Strana
z3