Ide to s vami po štyridsiatke dolu vodou?
Idem mať 42 rokov, mentálne sa cítim mladšie ale som úplne dolamana, ledva vystúpim z auta, bolí ma chrbát, cítim sa na 60, nejako ovisol ksicht, pribrala som. Celkovo v tvári som akoby zrazu zostarla. Máte to aj vy tak? Alebo niečo robím zle?
Treba sa začať hýbať, cvičiť. Si vo veku, kedy ti začnú pomaly ubúdať svaly a bude to len horšie. Tak ich radšej začni budovať 🙂
@a0 hmmm. Cez sviatky som zistila že moja 60 ročná mama ma viac energie a ohybnosť tela ako ja...asi ti bude aj tým že pracuje fyzicky furt niečo okolo domu a ja len sedím za pc
@a0 hmmm. Cez sviatky som zistila že moja 60 ročná mama ma viac energie a ohybnosť tela ako ja...asi ti bude aj tým že pracuje fyzicky furt niečo okolo domu a ja len sedím za pc
@anonym_autor určite. Ja nemám ešte 30 a musím chodiť cvičiť, inak sa cítim ako po 70tke 🙂. Či už energia alebo bolesti chrbta, presne kvôli práci.
@anonym_5c3f1e fúha...nespavosť, nesústredenosť, podráždenosť a také psychické prejavy mám, dokonca aj vyšší tlak, z toho potom viac jem z nervov...lenže mám vyčerpávajúcu prácu, myslela som že to je z toho...a gynekológ vie na to niečo predpísať?
@anonym_autor ja som skoro o prácu aj prišla. Tým že som v noci nevedela spať zaspavala som cez deň, bála som sa aj šoférovať.
Ako to más s cyklom. Teraz mám 45 a mš naposledy pred 3,5r. Predtým som mala už iba Max 2x ročne ale veľmi silné. Dala som si spraviť test na menopauzu, 3 r uživam HSL je na predpis
@anonym_19791b na endokrinologii chodím každý polrok...ale nič mi nevravela dr...teda ona nikdy nič nevravi
@anonym_autor mne robila aj endokrinologička testy, aj gynekológ, výsledky ukážkové, a aj som v perimenopauze.
@anonym_autor ja som skoro o prácu aj prišla. Tým že som v noci nevedela spať zaspavala som cez deň, bála som sa aj šoférovať.
Ako to más s cyklom. Teraz mám 45 a mš naposledy pred 3,5r. Predtým som mala už iba Max 2x ročne ale veľmi silné. Dala som si spraviť test na menopauzu, 3 r uživam HSL je na predpis
@anonym_5c3f1e menzes mám, len posledný cyklus som mala 48 a 41 dní. Ale furt som to pripisovala stresu...
@anonym_5c3f1e akože ja tiež nemôžem zaspať alebo sa zobudím o pol tretej a už nezaspím...ale ja že to kvôli práci keďže je toho veľa v robote
@anonym_autor určite. Ja nemám ešte 30 a musím chodiť cvičiť, inak sa cítim ako po 70tke 🙂. Či už energia alebo bolesti chrbta, presne kvôli práci.
@a0 a čo chodíš cvicit?
@anonym_5c3f1e menzes mám, len posledný cyklus som mala 48 a 41 dní. Ale furt som to pripisovala stresu...
@anonym_autor test na menopauzu si môžeš kúpiť aj v lekárni
@anonym_autor test na menopauzu si môžeš kúpiť aj v lekárni
@anonym_5c3f1e kúpim si cez tyzden
Presne takto sa citim aj ja, zacala som cvicit silovy trening s vlastnou vahou, citim sa ako babka, naozaj. Krize ma bolia, rano ledva vstanem z postele. No a bola som aj na preventivke, ze asi aj menopauza...no a do toho prekvapko, otehotnela som 🫣. Na "stare kolena". Ale tesim sa, len uz to bude narocnejsie. A po porode musim zacat s tym silovym, lebo si nemozem dovolit takto naraz zostarnut 🙃😅.
@anonym_68c8a8 to je krasne, gratulujem. Veľa zdravia pre Vás aj drobčeka.
@anonym_autor čo po 40 ale po 50! :😝 Nie, ale po 50 som si začala uvedomovať, že disciplína je naozaj nutná, inak sa rozpadnem- Dostatok spánku, zdravá strava, pridať na pohybe, ale najmä mať stále more plánov, mať sa na čo tešiť a niekoho, s kým ti je fajn
@anonym_autor 2-3x do týždňa fitko a potom 1-2x beh, yoga, kalistenika, cvičenia na flexibilitu alebo box - vyberám podľa nálady, nech nie som v stereotype.
@a0 wau, obdivujem
@anonym_autor Prave, že vyzeram oveľa lepšie. a mladšie ..alebo to bude tym ze som vymenila muža , vynechala cukor, nepijem alkohol, nefajčim, cvičim, robim len na 0,5 uväzok, ,dravo jem žiadne spracovane potraviny....pred 10 rokmi som mala debila muza, fajcila som a život na nebavil..mala som aj zdravotne problemy...
Mam to úplne naopak. V 40. som začala poctivo makať. Tak som si to povedala. Že po 40.začnem cvičiť. Mám lepšiu postavu ako v 30. A hlavne ma nič nebolí. Mávala som problémy s krížami a aj bedrovými kĺbmi. Vrásky riesim botoxom (minimálne). Vlasy ešte nefarbim. Nemám šediny. Mám 45. Takže je to o nastavení. 40 nie je 80.
Ja sa cítim super a aj vyzerám super ale je to makačka...ale čo by som neurobila pre osobu ktoru moc milujem....Jem vela ovocia a zeleniny, bez lepku, bez cukru,bez laktozy bez vyživových doplnkov a liekov...normalne som omladla...A samozrejme sa vela hýbem a cvičim...to mozeš urobit aj ty hneď teraz...
@a0 wau, obdivujem
@anonym_autor máš sedavé zamestnanie, ty pohyb a to každodenný potrebuješ ako soľ. Nemysli si, ani mne sa vždy nechce, ale cítim na sebe, ak jeden dva dni mám pauzu, ako teraz na Silvestra a na Nový rok, tak od piatku už frčím, aby som nebola ako stará tetka
po 40 naozaj zacina prirodzene ubudat svalstvo, kolagen, treba sa zacat naozaj hybat a jest viac bielkovin.
som presvedcena ze neexistuje clovek ktory by nenavidel cvicenie viac ako ja. fakt to nemam rada ale premozem sa. musim. mam male deti musim byt skratka fit.
mam 44 a citim sa lepsie ako v 30. ale uz 3 roky denne cvicim, zmenila som stravu. ale v prechode este nie som. tretie dieta som rodila ako 39 rocna. dalo mi sakra zabrat a to bol bod zlomu kedy som si povedala ze so sebou musim okamzite zacat nieco robit. zaciatky boli sakra tazke ale ja citim vysledky.
@pralinka25 no mna to caka teraz v 43 🫣
@anonym_68c8a8 to je krasne, gratulujem. Veľa zdravia pre Vás aj drobčeka.
@anonym_97c8f2 dakujem, len aby zdrave bolo. Obavy su, modlime sa, aby to dobre dopadlo.
@anonym_15e7c7 no tak 8 cm stekle som mala naposledy na vysokej skole asi a potom parkrat na svadbach, ale kedze mam brutalne ploche nohy, bohuzial. V takom stave, v akom mam klenbu, aj keby som 30 rokov mala, tak to nedam. To nie je rozmaznanostou, tiez pardon. Asi mas proste stastie. Mne uz v 36 rokoch zistili pokrocilu artrozu na driekovych stavcoch. Degenerativne ochorenie. Takze bolesti su pre mna normalne, bohuzial.
@pralinka25 no mna to caka teraz v 43 🫣
@anonym_68c8a8 drzim palce nech je vsetko easy a v poriadku 🙂
po 40 naozaj zacina prirodzene ubudat svalstvo, kolagen, treba sa zacat naozaj hybat a jest viac bielkovin.
som presvedcena ze neexistuje clovek ktory by nenavidel cvicenie viac ako ja. fakt to nemam rada ale premozem sa. musim. mam male deti musim byt skratka fit.
@pralinka25 mne muz hovori, ze sa nemozem opustat, ze co budem robit o dalsich 50 rokov? A ja ze prosim? 50? A on ze no jasne, ved sa pozri na starku, ak dozije, bude mat v lete 96. Ze mam tuhy korienok. A to ona bez bolesti nie je. Zohnuta ako hacik, prsty deformovane, tazko fyzicky pracovala. Ma stale sviezu mysel a pamat. Uz je takmer hlucha, slabne jej zrak. Stale vladze chodit, sice s choditkom, ale chodi. Prezila aj covid, aj ockovanie na covid, tazke chripky v domove dochodcov. Mam ju ako vzor, ale chce to asi aj milost zhora. Lebo moj ocino, jej syn, je na tom mentalne a aj zdravotne asi horsie ako ona, jeho mamina. Dakujem, musime tu byt svieze pre seba, rodinu, deti. Dame to 🙂
idem mat? to je co za slovencina? nepoznas buduci cas, BUDEM mat?
gynekolog to vie zistit z krvi
@anonym_004eed ned*b ľudí za blbosti. Ja tiež tak rozprávam a dobre je.
choď diskutovať do Jazykovedného ústavu.
@anonym_15e7c7 no tak 8 cm stekle som mala naposledy na vysokej skole asi a potom parkrat na svadbach, ale kedze mam brutalne ploche nohy, bohuzial. V takom stave, v akom mam klenbu, aj keby som 30 rokov mala, tak to nedam. To nie je rozmaznanostou, tiez pardon. Asi mas proste stastie. Mne uz v 36 rokoch zistili pokrocilu artrozu na driekovych stavcoch. Degenerativne ochorenie. Takze bolesti su pre mna normalne, bohuzial.
@anonym_68c8a8 artrózu mám tiež na prstoch pravej ruky, aj iné diagnózy, Moje kamošky sú na tom tiež pomerne dobre, je to zrejme generačne dané, ešte boli niekedy zdravšie potraviny, vzduch, menej stresu, viac istôt...
@anonym_autor Prave, že vyzeram oveľa lepšie. a mladšie ..alebo to bude tym ze som vymenila muža , vynechala cukor, nepijem alkohol, nefajčim, cvičim, robim len na 0,5 uväzok, ,dravo jem žiadne spracovane potraviny....pred 10 rokmi som mala debila muza, fajcila som a život na nebavil..mala som aj zdravotne problemy...
@anonym_ecbc07
prosim ta ako sa ti podarilo vysadit cukor bez toho aby si niekoho prizabila 🫣?
@anonym_ecbc07
prosim ta ako sa ti podarilo vysadit cukor bez toho aby si niekoho prizabila 🫣?
@anonym_db8f7a cim menej cukor jes, tym menej mas chut. Treba si rozkazat.

Treba sa začať hýbať, cvičiť. Si vo veku, kedy ti začnú pomaly ubúdať svaly a bude to len horšie. Tak ich radšej začni budovať 🙂