icon

Ide to s vami po štyridsiatke dolu vodou?

6. jan 2026

Idem mať 42 rokov, mentálne sa cítim mladšie ale som úplne dolamana, ledva vystúpim z auta, bolí ma chrbát, cítim sa na 60, nejako ovisol ksicht, pribrala som. Celkovo v tvári som akoby zrazu zostarla. Máte to aj vy tak? Alebo niečo robím zle?

Strana
z3
anonym_004eed
6. jan 2026
@anonym_6f18df

@anonym_004eed ned*b ľudí za blbosti. Ja tiež tak rozprávam a dobre je.
choď diskutovať do Jazykovedného ústavu.

@anonym_6f18df ja? ved prave ty tam chod, aspon sa nieco naucis

anonym_7f80ce
6. jan 2026

@anonym_autor ten z lekárne si nekupuj.U gynekológa ti zistia presne hodnoty viacerých hormónov a, keď to bude zle rovno aj hormonálnu substitucnu liečbu.Zeny priberaju na bruchu z nedostatku estrogenu a ten nahrádza prevysujuci testosterón a z toho priberaju v páse.Ja sa bojím skôr srdcovocievnych chorôb do menopauzy nás chránia hormóny potom to je horšie.Moje kolegyne aj štíhle už skoro všetky berú lieky na tlak, arytmie , extrasystoly, ale majú okolo 50 niektoré už rok v menopauze.Este sa cítim dobre mám 44r, aj tvar, mám 65kg, ale psychicky nič moc.stale rozmyslam koľko ešte budú s nami deti už sú skoro dospele, že by som mala niečo zmeniť, lebo času je málo, čím chcem ja viac pridať vo všetkom cestovať, ísť na jogu muž chce spomaliť🤣úplne zlenivel aj teraz už spí na gauči.zacina ma tá jeho pasivita veľmi rozčuľovať ako život s dochodcom🙄

slavomira236
6. jan 2026

@anonym_autor 49 zatial ok. Beham kolo deti aj vnucika maleho. Menzes zatial v poriadku...teraz som si objednala stepper nech mam trocha pohybu uvidim ci ma to chyti potom este chcem pas na rychlu chodzu. Auto nemam tak vsade chodim na bicykli...mam zahradu velku od jari do jesene pohybu az az len kosenie mi trva jeden ceyy den mame veljy pozemok a to kazdy ryzden

tenerifka
6. jan 2026

Za 2 mesiace 52 rokov, 4 mesiace nemam menzes, a konecne sa citim ako clovek, hemoglobin upraveny, v praci sa neplazim ako raneny had, ale konecne kmitam ako treba. Spim dobre, mysli mi to..... Tak ja ti nevim Karle....

hopsas
6. jan 2026

@anonym_autor pockaj keď dôjde 50 😃to ešte len bude zábava

svetlonos
6. jan 2026
@anonym_985fc7

@anonym_db8f7a cim menej cukor jes, tym menej mas chut. Treba si rozkazat.

@anonym_985fc7
dakujem. Mne pomohol kedysi kovid - po nom mi skadke orestalo chutit. Vratilo sa to brutalne o rok v tehotensve v 4 nesiaci. V 6 mi zistili tehu cukrivku, ako nadschval.

anonym_35c734
6. jan 2026

mam 43 rokov a uz 2 roky nemam riadne menzes. lekar nic neriesi.

kalifka
6. jan 2026
@marsmykkok

Toto nerada čítam... Mám len 36 ale mama už v 40tke mala menopauzu a vraj sa skorá menopauza dedí. Ja zatiaľ klop klop v poriadku všetko. Sa utešujem že ju nebudem opakovať lebo mávam dlhé cykly celý život 32-35 dní, tak že mám ešte dosť cyklov pred sebou, ale ktovie...

@marsmykkok ja som takto bola od 38 a potom bum 41 a koniec menzesu. Potvrdená menopauza...
Tiež to máme v rodine, najmladšia s nás mala nejakých 34 rokov, čo viem.

anonym_f99726
6. jan 2026

@anonym_autor ja mám 42 a naozaj nikdy som sa lepšie necítila, ako teraz. Aj s manželom sú užívame jeden druhého snáď, ako nikdy predtým. Naozaj sa cítim skvele, našla som si koníčky a vychutnávam si už inak život.
Neviem, či máš deti, ja už mám dospelé a nie je treba už okolo nich lietať. To bol môj zlomu, proste už ma toľko nepotrebovali a ja som si prišla nepotrebná. Doma sama, keď muž slúžil cez víkendy a deti vonku...
Začala som cvičiť najprv pilates a ten mi ukázal, ako sa správne hýbať. K tomu prechádzky a vždy v sobotu poobede sa venujem sebe - pleťová maska, zápal na vlasy a taký relax v kúpeľni. Toto mi veľmi pomáha, začala som si užívať svoj čas. Postupne som začala cvičiť a rok už chodím do posilňovne.

anonym_35c734
6. jan 2026
@anonym_f99726

@anonym_autor ja mám 42 a naozaj nikdy som sa lepšie necítila, ako teraz. Aj s manželom sú užívame jeden druhého snáď, ako nikdy predtým. Naozaj sa cítim skvele, našla som si koníčky a vychutnávam si už inak život.
Neviem, či máš deti, ja už mám dospelé a nie je treba už okolo nich lietať. To bol môj zlomu, proste už ma toľko nepotrebovali a ja som si prišla nepotrebná. Doma sama, keď muž slúžil cez víkendy a deti vonku...
Začala som cvičiť najprv pilates a ten mi ukázal, ako sa správne hýbať. K tomu prechádzky a vždy v sobotu poobede sa venujem sebe - pleťová maska, zápal na vlasy a taký relax v kúpeľni. Toto mi veľmi pomáha, začala som si užívať svoj čas. Postupne som začala cvičiť a rok už chodím do posilňovne.

@anonym_f99726 ano za predpokladu ze zena rodi skor ako pred 40tkou. ked uz ma deti velke.

saprofytkaveronika
7. jan 2026

@anonym_autor ja mam sice este "len" 35 a nemam este tieto stavy, no odporucam kazdej zene hormonalnu jogovu terapiu...pomaha so vsetkymi nasimi zenskymi problemami, od neplodnosti, cez vykyvy nalad...prispieva k zdraviu kosti... a existuju online kurzy, podla toho sa vies krasne naucit zostavu.. ked su v poriadku hormony, sme spokojne aj my zeny 🙂

anonym_a885e7
7. jan 2026

Ja sa.citom na figu hlavne rano. Boli ma chrbat, cele.telo, co skor nebolo. Tazko sa mi rozhybe, dlho mi trva, kym sa nastartujem. V menopaize.nie som zarial, mam doma 2 rocne dieta,( ja.mam.43) to zvladanie a pohyb okolo dietata je veru uz narocnejsie. Ale.asi aj preto, lebo som bola.zvyknuta.chodit vsade pesi v ramci mesta a.teraz som zlenivela a.vyuzivam auto. ☹

sara07
7. jan 2026
@anonym_db8f7a

@anonym_ecbc07
prosim ta ako sa ti podarilo vysadit cukor bez toho aby si niekoho prizabila 🫣?

@anonym_db8f7a postupne začneš vysadzovat , normálne nebudeš mat po čase ani chut v obchode si niečo kupiť ... ja som teda ubrala o 80% cukru takto
ano občas si dám alebo trocha čokolady kvalitnej ,nejak jej stačí menej
prípadne mám domaci kolač na olovrant s čajom a normálne to stači ...
mne ovocie alebo oriešky na sladke až tak nezaberaju, tak si dám 3 cukrarske dlhe piškoty a je dobre alebo pár mandli pred sladkym je ešte dobry tah

anonym_f99726
7. jan 2026
@anonym_35c734

@anonym_f99726 ano za predpokladu ze zena rodi skor ako pred 40tkou. ked uz ma deti velke.

@anonym_35c734 nechápem vašej odpovedi? ja som písala o sebe, ako je to u mňa.

blanblan
7. jan 2026

Ja cvičím pomerne dosť aj silovo aj kardio už roky, každý deň strečing a mobilitu, zdravo jem, spánok minimum 7h proste disciplinovaná poctivka a tiež som ráno úplne nepoužiteľná, obuť sa - problém, vstať po dlhšom sedení problém...ako stará babka. To cvičenie mi je prd platne čo sa mobility týka.

euka210
Včera o 13:27
@anonym_autor

Zas nie dom veľryba. Pribrala som z prejedania z nervov. Mám do 65 kg pri 170 CM. Ale necítim sa dobre s tou pneumatikou na bruchu.

@anonym_autor tak to mas dobru vahu...chcela by som mat tolko 🙏 ja uz po 35r som citila, ze fyzicky to ide dolu vodou presne chrbat a pod. Po 40r rovnako.

autor
Včera o 14:35
@euka210

@anonym_autor tak to mas dobru vahu...chcela by som mat tolko 🙏 ja uz po 35r som citila, ze fyzicky to ide dolu vodou presne chrbat a pod. Po 40r rovnako.

@euka210 no lenže som ako pavúk, iba brucho

unbeholfen
Dnes o 16:58

@anonym_autor ano aj my to máme tak.

anonym_a84435
Dnes o 17:24

Ja praveze naopak, ale investovala som do toho roky, bezne mi hovoria, ze vyzeram ovela mladsie. Nastastie nemam ziadne prejavy menopauzy,ale relativne zdravo sa stravujem, maso max 3.x za tyzden, spim, cvicim 15 rokov jogu, dokonca som sa na stare kolena naucila korculovat dozadu 😂.Vyhladovo si planujem kupit psa kvoli pohybu.A samozrejme chodim na preventivne prehliadky.

anonym_32fe6a
Dnes o 19:23

@anonym_autor Problémy, aké opisujete sa u mňa tiež objavili v menopauze, čo bolo po 50ke a pretrvávajú.Pneumatika rastie, ale na tvári tuk ubúda, ksicht ovisa

Strana
z3