Je život v dnešnej spoločnosti spravodlivý?
Ahojte, niekedy mám pocit, že obyčajný človek sa v tomto svete nikdy nedočká spravodlivosti.“
Pozriem sa na našich ministrov a vládu – luxusné autá, drahé dovolenky, nehnuteľnosti v zahraničí… žijú si ako králi. A my? Ja mám dve vysoké školy s vyznamenaním, makám, snažím sa zabezpečiť rodinu, ale s hypotékou na krku a troma deťmi je to neustály boj. Ale vôbec neľutujem, že mám tri deti – sú to moje zlatíčka.
Človek ide ráno do práce, večer domov, a aj tak musí obracať každé euro. A tí hore si ani neuvedomujú, čo znamená realita bežných ľudí. Je to frustrujúce, nespravodlivé a úprimne – niekedy až deprimujúce.
Niekedy si hovorím, či má vôbec zmysel snažiť sa, keď spoločnosť ocení skôr správne kontakty a politikárčenie než poctivú prácu a vzdelanie.
Máte aj vy taký pocit, že obyčajný človek je tu len na to, aby ťahal štát na pleciach, zatiaľ čo tí hore si len berú a berú?
@anonym_autor kto povedal, ze zivot by mal byt spravodlivy... kto urci, co je spravodlive (ak teraz napise nejaka zena, ze nemoze mat dieta, alebo nema zdrave dieta alebo on prisla, tak tvoj vylev ju akurat tak moze nasrdit... tebe vlastne ide o materialne zabezpecenie... asi nieco robis zle, ked mas 2 vs a nepomohlo ti to... a ministri sa tam neobjavili len tak, boli vysledkom volieb (luzy)...
@anonym_autor Tak obycajny clovek moze prispiet aspon tym, ze vychova novych ludi, ktori nezvolia to, co tu mame teraz.
Život nikdy nebol spravodlivý ani nebude. ( Iba keď tu Boh spraví poriadky)
Niekto ma peniaze/ majetky, iní zas majú zdravie.
Ja majetky, ani drahé autá či dovolenky nepotrebujem. Stačí mi že moje dieťa je zdravé. 🍀🙏
Kde si zobrala informáciu, že život či čokoľvek má byť spravodlivé? Učky v škôlke ti to povedali? 😀
Život nikdy nebol spravodlivý ani nebude. ( Iba keď tu Boh spraví poriadky)
Niekto ma peniaze/ majetky, iní zas majú zdravie.
Ja majetky, ani drahé autá či dovolenky nepotrebujem. Stačí mi že moje dieťa je zdravé. 🍀🙏
@fadama obavam sa že tie poriadky mu akosi dost dlho trvaju, celé storočia a stále nieje poriadok tažke na boha by som nehadzala
Budem uprimna. Mat 3 deti v dnesnej dobe je naozaj tazke. 3 deti si dnes mozu dovolit len bohati ludia. Maju ich aj chodobni, ale potom ako sama pises musis obracat kazde euro. Nuz mala si sa skor spamatat. Keby mas 1 dieta tak nemusis obracat kazde euro. Vybrala si si 3, tak musis viac makat.
Neviem kto prišiel s tým, že život by mal byť spravodlivý, nie je ani nikdy nebude. Musíš s ním len naložiť ako ty najlepšie uznáš za vhodné.
A naozaj musis otacat kazde euro? Ja mam len skor pocit, ze dnes ludia chcu vsetko - domy/velke byty, auta, letnu/zimnu dovolenku, v potravinach kupuju same hluposti, maju rozne predplatne (tv, hry…), chcu najnovsiu technologiu, dizajnove oblecenie menene kazdy rok….no dopln si. Myslim, ze vela ludi by boli uplne v pohode, keby neboli tak dopaminovo zavisli na nakupoch a potom placu, ze musia obracat kazde euro, ale pricom? Nemozes si kupit drahsi tablet alebo vobec nejaky? Toto je podla mna vacsina placucich ludi.
K politike sa vyjadrovat nebudem, kto ma pocit, ze tu musi vzdy niekto vladnut, tak nech si to plati a neplace, lebo kradnut bude kazdy jeden politik.
@anonym_autor svet je nespravodlivy, to je realita.
Niekto zavidi luxus inych ci jednodietatovych, ale dolezitejsia je vasa rodina ako zijete, hodnoty, ci ste spokojni a stastni aj ked nezijete v luxuse. Hoci samozrejme ze peniaze na zivot treba.
Pre nas pokoj, spokojnost a dobre vztahy v manzelstve a s 3 detmi su viac ako mat kopec penazi. Ale zase, nemusime obracat kazde euro. Ale setrime a hospodarime s rozumom.
Ono mat dve vysky/master a co ja viem co este nezabezpeci, ze budes nadstandartne zarabat. Niekedy sikovny elektrikar alebo automechanik zarobi aj 10x tolko. A hlavne ak sa rozpravame o humanitnych smeroch - minule som tiez videla rozhovor s predavacom v knihkupectve kde plakal, ze ma vysku, master a robi si doktorat a pracuje ako predavac v knihkupectve lebo ziadnu inu robot nenasiel🤷♀️🤷♀️. Zato taky dobry instalater/elektrikar/automechanik sa v telke nestazuje😅😅😅
Okazaly luxus je to, co na nase narody plati. Treba to ukazat druhym, aby videli. (Toto mame silne spolocne s Rusmi napriklad).
Keby sme na toto nereflektovali, mali by to sice, ale schovane doma a uzivali by si to v sukromi.
Ale k veci. Za tym luxusom su stavy, ze sa vzajomne drzia pod krkom, vedia na seba veci a su nuteni sa kryt a drzat spolu, byt kamosi (aj ked sa neznasaju a vedia, ze sa dokazu vzajomne podrazit), lebo priatela si drz blizko a nepriatela este blizsie. Nikdy nevedia, kedy sa za ich chrbtom ostatni dohodnu, ze dnes to bude on, koho pouziju. Tak sa snazia byt stale “v kruhu”, relevatni. A nikdy nevedia, ci su este relevantni, alebo uz pouzivani. Falosne, vynutene priatelstva, falosne usmevy.
Vypadnut z kruhu bezpecnou cestou je narocne, lebo su vydieratelni.
Niektori si to uzivaju ako vyhru, s pocitom vlastnej neohrozenosti. Zvycajne na to doplatia, ak sa nesnazia byt informovani a udrziavat konakty.
Takze na vrchu pozlatko, ktore mame vidiet, zavidiet a rozculovat sa nad tym (co sa aj dari). Vnutri casto neprijemne stavy a malo peknych dni, kedy si to bohatstvo naozaj nachvilu v pohode a v klude uziju.
V realite mas viac ako oni. Lebo ty si v tom svojom nazhromazdenom majetocku uzivas krasnych, pohodovych a pokojnych dni do roka o 300% nez oni.
@anonym_autor ja som myslela, že téma bude o nespravodlivosti čo sa týka chorôb, nešťastí a tak, a ono je to len o peniazoch a majetkoch. To je smutné ... a ozaj, život nie je spravodlivý 😉
Čo je spravodlivosť? Ako by si ju chcela dosiahnuť? Vždy budú ľudia, ktorí majú viac a ktorí majú menej… tak ako si najvyššia vrstva nevie predstaviť tvoj bežný život, my si zase nevieme predstaviť život ľudí, ktorí hladujú a nemajú pitnú vodu v kohútiku, nie to ešte že by si mohli dovoliť študovať… áno, aj mňa štve, že môj odbor je podfinancovaný, ale vedela som, keď som to aj keď som do jeho štúdia šla
@anonym_autor počkaj, ty vyžaduješ spravodlivosť, ale máš dve VS skončené s vyznamenaním, ja mám iba jednu, skončenú bez vyznamenania a moja suseda nemá žiadnu. To podľa mňa tiež nie je až tak spravodlivé 😂 prečo nevstúpiš do nejakej strany, či nezaložíš vlastnú? Budeme sa možno mať spravodlivo všetci rovnako dobre.
nemyl si zivot so systemom zavedenym ludskou spolocnostou.. zivot spravodlivy je.. ludska spolocnost nie..
Nijako ma to nefrustruje, že iní majú viac než ja za menej práce. Zameriavam sa na seba a aby sme sa my ako rodina posúvali.
To, čo máme vo vláde je katastrofa, ale beriem to tak, že kým neodíde staršia generácia tak sa to nezmení
Otazka je naco su ti dve skoly s vyznamenanim, ked nezarobis dost? Zrejme zly vyber odboru ale uprimne, o skole to nie je, smetiar aj prostitutka asi zaraba viac ako ty. Naco ste mali tri deti, ked mas pocit, ze musis obracat kazde euro a mas depky?
Tiez mam dve vysoke, moj muz bez vysokej zarobi skoro raz tolko a to obaja mame nadstandardne prijmy. Preco my s muzom sme zabezpeceni az az a deti spolu mat prirodzene nemozeme? Tak mi jedno dieta mozes poslat, tebe sa odlahci a aj my budeme spokojni 🤔
A preco sa porovnavas??Opet,stale si takto robite len zle.Chod do politiky a budes mat aj ty tie auta,dovolenky a nebudes musiet obracat kazde euro.A s 2ma vysokymi skolami by si mozno viac dokazala ako ti,co mnohi to maju vsetko kupene.
A potom by si zistila,ze radsej zivot s obracanim kazdeho eura,ale kludny so svojou rodinou ale uz by si zistila,ze mas za co dakovat,uz by si bola stastna a nikdy by sa uz s nikym neporovnavala.
Všetci sa rovnako dobre mať nemôžu, lebo každý dáva do svojej práce iné a za to aj dostáva plat. Niekto robí prácu s VŠ, niekto na stavbe, ale každá práca je dôležitá a má svoju hodnotu. Rovnako je potrebný aj vodár, kúrenár, murár či elektrikár. Dokonca práca elektrikár je oproti iných riziková, nesprávna manipulácia s elektrikou môže zabíjať, spôsobila už množstvo úrazov, požiarov. A porovnávať sa s politikmi, čo majú, oni reprezentujú, hádam nemôžu mať nejaké staré auto a byť neupravaní. Alebo že oslavujú štátne sviatky, to sa oslavuje v každom štáte a ešte aj nákladnejšie.
Podľa mňa, žijeme tak ako je to potrebné pre náš minulý život, v tomto ešte zčasti platíme alebo dostávame odmenu za to ako sme žili predtým, preto má každý iné východiskové možnosti. A ide to karmicky spravodlivo.
Áno, aj ja mám niekedy pocit, že život nie je spravodlivý. Snažím sa prijať to, čo zmeniť neviem a meniť to, čo zmeniť dokážem, zameriavať sa na to, na čom dokážem zapracovať a tým spraviť lepší život sebe aj svojej rodine.
@anonym_autor len dve veci na svete su rozdelene spravodlivo. Peniaze a rozum. Este sa nikto nestazoval, ze ma vela penazi a ani sa nikto nestazoval, ze ma malo rozumu.
@anonym_autor život nie je spravodlivý. Neporovnávam sa. To je najlepsia cesta, ak sa chceš cítiť nešťastne.
@anonym_autor aj ja čakám kedy príde spravodlivosť..najväčšie svine sa tu na zemi majú najlepšie. Pri moci sú blázni, zdravé názory sú považované za zle. Je to ťažké žiť v tomto svete. Ľudia čo nikdy nerobili a robia len zlo sú podporovaný dotovaný štátom a smejú sa nám do očí..úprimne čakám deň keď už Boh zasiahne lebo neviem kam dôjdeme😢

čo sme si zvolili to máme , a momentálne máme vladu čo si priam lebedi v luxususe , rozhadzuju prachy na oslavy a nás konsoliduju lebo môžu