icon

Ľahký život po veľkej finančnej výhre

11. okt 2025

Ahojte. Začala by som tak že s manželom sme spolu 25 rokov. Keď sme sa zoznámili nemali sme nič, ledva ledva sme prežívali a čakali vždy na výplatu. Prešli sme si veľmi ťažkými skúškami, ktoré sme spoločne zvládli. Narodil sa nám syn, ktorý je naše veľké šťastie. Postupne ako išli roky sa nám podarilo si aj viac dopriať. Vždy som sa tak zasnívala, keby sme tak vyhrali ako by bol život jednoduchý, nechcela som drahé veci len nečakať každý mesiac na výplatu, chcela som si kúpiť niečo pre seba len tak bez toho aby ma to zabolelo v peňaženke. Povedzme si pravdu kto sa nad niečím podobným v dnešnej ťažkej dobre nezasníval. A tu sa sa to po 25 rokoch stalo. Vyhrala dosť veľkú finančnú výhru. Zaplatili sme si dlhy, išli sme na vysnívanú dovolenku, dali sme sebe aj synovi na šetriace účty. Časť sme dali rodičom za ich obetavú starostlivosť. Prispeli sme do zbierok, deťom na rakovinu, útulok, do školy ktorú navštevuje syn a tak ďalej. A teraz je ten život odrazu až priveľmi ľahký. Len sedím, ponevieram sa a neviem čo ďalej...Keď odrazu po toľko rokoch nemusíte pozerať na dno peňaženky.

doriiis
11. okt 2025

O akej závratnej sume sa bavíme?

gribka1
11. okt 2025

A to ste stále v tom dvojizbáku? Či som zle prečítala?

sissy27
11. okt 2025

@anonym_autor ak by sme pripustili, ze toto je realna tema, tak ti odpoviem takto:
akoze ze ponevieras sa a nevies co dalej? Predtym bolo zmyslom tvojho zivota prezivat od vyplaty k vyplate a plakat nad tym, na co nemas? Ved zi tak ako doteraz - chod do prace, po praci sa venuj rodine a sebe, uz mate na prostriedky na to, aby ste len nesedeli doma a nelutovali sa. Mozete ist na vylet, najst si hobby a zaplatit lektora aj vybavu, mozete sa vzdelavat… peniaze znamenaju slobodu. Neverim, ze niekto, kto doteraz len “pozeral do prazdnej penazenky” a snival, tak zrazu nevie co si ma dopriat.

gribka1
11. okt 2025
@sissy27

@anonym_autor ak by sme pripustili, ze toto je realna tema, tak ti odpoviem takto:
akoze ze ponevieras sa a nevies co dalej? Predtym bolo zmyslom tvojho zivota prezivat od vyplaty k vyplate a plakat nad tym, na co nemas? Ved zi tak ako doteraz - chod do prace, po praci sa venuj rodine a sebe, uz mate na prostriedky na to, aby ste len nesedeli doma a nelutovali sa. Mozete ist na vylet, najst si hobby a zaplatit lektora aj vybavu, mozete sa vzdelavat… peniaze znamenaju slobodu. Neverim, ze niekto, kto doteraz len “pozeral do prazdnej penazenky” a snival, tak zrazu nevie co si ma dopriat.

@sissy27 Pravda, alebo jednoducho nevie, na čo sú peniaze. 😂

zmrzlinka8
11. okt 2025
@sissy27

@sissy27 clovek musí mať veľmi úzky obzor a žiaden rozhľad ani životný nadhľad a ciele, také jednoduchšie myslenie, aby bol z peňazí zrazu vedľa a nevedel, čo so životom. Ale sú aj takí.
Je toľko možností, peniaze prinášajú slobodu a možnosť rôznych aktivít v prospech nielen seba, ale aj iných ľudí. Ale musí ist o aktívneho človeka, nie typu sedím na gauči bez peňazí a potom na ňom sedím s peniazmi.

anonym_2e98c4
11. okt 2025

Ak máš nejaké peniaze navyše, velmi by si mi pomohla ak by si mi nejaké poslala, ja som zťp na polovičnom invalidnom a hladám si prácu, no zatiaľ sa mi nedarí. Ďakujem.

sissy27
11. okt 2025
@zmrzlinka8

@sissy27 clovek musí mať veľmi úzky obzor a žiaden rozhľad ani životný nadhľad a ciele, také jednoduchšie myslenie, aby bol z peňazí zrazu vedľa a nevedel, čo so životom. Ale sú aj takí.
Je toľko možností, peniaze prinášajú slobodu a možnosť rôznych aktivít v prospech nielen seba, ale aj iných ľudí. Ale musí ist o aktívneho človeka, nie typu sedím na gauči bez peňazí a potom na ňom sedím s peniazmi.

@gribka1
@zmrzlinka8 ak by sa jednalo o jednobunkovca, ktory nevie na co su peniaze, tak som si uplne ista, ze by ich rozflakal na uplne chujoviny “kupim si vsetko co vidim” a vobec by nemal problem “co dalej”. Tu sa autorka snazi posobit ako inteligentny a financne gramotny jedinec (vyplatenie dlhov, sporenie, podpora slabsich), a zaroven nevie co so zivotom - to len svedci o tom, ze toto nie je realna tema.

mameha7
11. okt 2025

@anonym_autor finančná gramotnosť 0 bodov ako čítam. Tie peniaze pri takomto tempe míňania dlho mať nebudeš.

minenkaa
11. okt 2025

Kúp si veľký dom s kusom poľa a nebudes sa nudiť

viera012345
11. okt 2025

@anonym_autor Zamýšľala som sa nad tým, že čo by bolo keby...Jedno viem určite, neprestala by som pracovať a nedovolila by som to ani synovi Pravda, keby bola možnosť, pracovnú.náplň by sme zmenili...ja by som si zariadila malu šikovnú galantériu, kde by som aj predávala a syn by mal maličký autoservis . Nečinni by sme neboli a ani by sme sa nenudili.Skuste si nájsť činnosť, ktorá by Vás napĺňala, lebo ľahšie žiť je fajn, ale nie nečinne..
Užite si výhru v dobrom zdraví a šťastí..

anonym_1fe59d
11. okt 2025

riadny odrb na večer aby sme my ostatné len pľasli prázdnou papuľkou

anonym_3a3cb4
12. okt 2025
@anonym_1fe59d

riadny odrb na večer aby sme my ostatné len pľasli prázdnou papuľkou

@anonym_1fe59d jasne, dalsi zaplateny troll. ved tie temy nadvezuju, zacalo sa to pisat o vyhrach, uz sa toho dakto chytil.

sense
12. okt 2025

Peniaze uľahčia život, nie sú ale zárukou šťastia

autor
12. okt 2025

Veľmi pekne sa chcem poďakovať za všetky reakcie. Cítime veľkú pokoru a vďačnosť že toto prežívame po toľko rokoch. Objednala som sa psychologičke, nakoľko za mojimi pocotmi môžu byť traumy z detstva. Určite nechcem meniť život od základu, mám rada čo sme spoločnými silami vybudovali a máte pravdu že peniaze neprinesú šťastie ale väčšiu slobodu.

vladuska20
12. okt 2025

A teba tie prachy az k psychologovi dohnali,cakala by som to skor v chudobe,ked si zila z ruky do huby a nie ked mas prachy.A ano chodit do prace,lebo chces je uplne ine ako ked chodis do prace,lebo musis.Ale je to aj tak vsetko len taka psychologicka hra pre mozog.Takze ho zapoj a riadne a zacni rozmyslat,nie opet plakat psychologovi na kolenach,ten ti aj tak nepomoze.Pomoct si musis len ty sama.

vladuska20
12. okt 2025
@anonym_3a3cb4

@anonym_1fe59d jasne, dalsi zaplateny troll. ved tie temy nadvezuju, zacalo sa to pisat o vyhrach, uz sa toho dakto chytil.

@anonym_3a3cb4 nebude to ta pani,co chce pracovat pre mk a vymyslat rozne temy,aby si ju mk vsimol???Uz vlastne tou temou samotnou sa prezradila,ze taketo temy vymysla 1 a ta ista osoba.

anonym_3a3cb4
12. okt 2025
@vladuska20

@anonym_3a3cb4 nebude to ta pani,co chce pracovat pre mk a vymyslat rozne temy,aby si ju mk vsimol???Uz vlastne tou temou samotnou sa prezradila,ze taketo temy vymysla 1 a ta ista osoba.

@vladuska20 to snad nie

vladuska20
12. okt 2025
@anonym_3a3cb4

@vladuska20 to snad nie

@anonym_3a3cb4 no ale davalo by to zmysel,nie??

vlastnynazor
12. okt 2025

@anonym_autor v prvom rade ti chcem pogratulovat. Uzi si vyhru v zdravi.
A druha myslienka je: ze si mas vydychnut a nie sa stresovat, ze sa uz nemozes stresovat zo zivorenia.
Sa priznam, ze aj keby vyhram milion, tak to pre mna v mojej hlave znamena, ze zamestnavatel (uz ziadny) uz nebude mat sancu ma odrbavat, cize mozno budem pokracovat v robote alebo sa mozno pustim do podnikania alebo sa budem venovat sebe a rodicom.
Preto nechapem tvoje myslienkove pochody, ze si tu vyhru nevies vychutnat. Zmenil sa ti zivot k lepsiemu, tes sa a uzivas si krajsiu stranku/etapu tvojho zivota.
Vsetko dobre prajem

curlie
13. okt 2025
@anonym_autor

Prepáčte troll? Literárny počin roka? Bludy? Ja som na modrom koníku aktívne vyše 10 rokov. Čo sa nám syn narodil. Nechcela som vzbudiť a rozdúchať vášne a emócie ani nikoho provokovať. Bol to len taký asi nejaký výkrik že to o čom som snívala o takej finančnej slobode asi neprinieslo ten očakávaný pocit že život je malina. Sme úplne obyčajní pracujúci ľudia so synom z 2 izbového bytu ktorí sme si od podlahy celý z roka na rok prerobili, vlastnými silami. Pamätám si na časy keď som na jednu stoličku ktorú máme v kuchyni šetrila niekoľko výplat. Vždy som pomáhala aj z toho mála. Necháprm sama svojim pocitom keď si zrazu viem dovoliť čo chcem a nejako som zistila že toho už vlastne ani veľa nechcem. Dopriala by som každému jednému človeku zobudiť sa s pocitom že nemusí ráno rozmýšlať ako vyžiť do ďalšej výplaty. My sme tak žili 25 rokov!

@anonym_autor úprimne ti to prajem, ten pocit slobody. Na druhej strane za seba môžem povedať, že možnosť mať všetko za mna absolútne nie je šťastie. Možno vo vašom prípade je to lepšie, pretože ste si zažili aj to zlé a ťažké časy, tak len užívaj že sa nemusíš strachovať a rob čo ti hovorí ❤️😊
Ale ja by som nechcela žiť (najmä odmalička) niekde, kde mám všetko a nemusím pre to robiť vôbec nič. Tiež som nič ako malá nemala, nemali sme čo jesť. Teraz milujem tú cestu, ten pocit šťastia že niečo dokážem, kúpim si niečo čo si veľmi prajem a som na seba hrdá 🙂

barbara9456
13. okt 2025

Jeej, to je krásne! po toľkých rokoch si to fakt zaslúžite! 🤗🤗 To musí byť zvláštny pocit, keď už netreba stále niečo počítať... možno by ti pomohlo skúsiť niečo nové – len tak pre radosť. Napríklad vyrábať niečo pekné,ak ťa niečo také baví (sviečky, mydlá, dekorácie), alebo zorganizovať malú dobročinnú akciu. Nie kvôli peniazom, ale len pre ten dobrý pocit

aurora33
13. okt 2025
@anonym_autor

Veľmi pekne sa chcem poďakovať za všetky reakcie. Cítime veľkú pokoru a vďačnosť že toto prežívame po toľko rokoch. Objednala som sa psychologičke, nakoľko za mojimi pocotmi môžu byť traumy z detstva. Určite nechcem meniť život od základu, mám rada čo sme spoločnými silami vybudovali a máte pravdu že peniaze neprinesú šťastie ale väčšiu slobodu.

@anonym_autor ak mozes napisat, koľko cca ste vyhrali? Stačí orientačne. Mňa by to strašne zaujímalo.

romino
13. okt 2025
@amdornik

no toto tu bude zrejme ďalší výmysel. aby sa v dnešnej dobe človek zamýšľal, čo so sebou, lebo konečne má peniaze...

@amdornik nie v dnesnej, hocijakej dobe 🙂

anonym_6d952f
13. okt 2025

@anonym_autor neverím ti ani slovo. Si troll

pieksamaki
13. okt 2025

@anonym_autor tak ono, ked sa vyhra zdanila....tak aj tak vam asi slušne zostalo.....realizovať sa v dome.....je fajn nápad......akokoľvek.....hlavne aby ste vy boli spokojni

anonym_0a60db
14. okt 2025

Tak si najdi bud pracu, alebo rob nieco uzitocne, nejakt projekt- pomoc napriklad starym, niecim zamestnaj hlavu. Mozes robit dobrovolnictvo. Alebo chod so supermarketu z casu na cas zaplat starkym nakup. Chod im citat do domova dochodcov. Chod zabavat deticky do nemocnice. Proste niexo naco budes hrdat, kedze nepotrebujes peniaze zato ako bezny clovek, tak si zamestnaj hlavu a ruky dobrou vecou. To ze mas na ucte dostatok penazi, este neznamena ze nesmies robit 😀.

anonym_3b27fc
14. okt 2025
@anonym_6d952f

@anonym_autor neverím ti ani slovo. Si troll

@anonym_6d952f mozno to bude ta ista,co ukazala intr.banking a tam 830tisic eur.Pekna vyhra,nie???

lapersefona
14. okt 2025

Kúpte si nehnuteľnosť a dajte do podnajmu

anonym_6d952f
14. okt 2025
@anonym_3b27fc

@anonym_6d952f mozno to bude ta ista,co ukazala intr.banking a tam 830tisic eur.Pekna vyhra,nie???

@anonym_3b27fc myslím, že taký človek sa tým nepotrebuje prezentovať. A v tom IB určite neboli jej osobne údaje. To sem aj ja môžem dať nás firemný IB, kde je aktuálne zostatok vyše milióna.

anonym_b6edfe
14. okt 2025
@anonym_autor

@billy_jean pracujem dlhodobo v štátnej správe v klientskom centre, vždy ma napĺňalo pomáhať a tu aj keď som psychicky vyčerpaná, mám rada túto prácu. Vždy som chcela pracovať na úrade ako moja mamina a ukázať tak ľuďom že za prepážkou nemusí vždy sedieť zdutá a drzá úradníčka. Kopec krát sa zasmeje, prehodíme pár slov, poväčine k nám chodia starší ľudia, zapisovať stavby, vybavovať dedičstvá a podobne. Rozmýšlala som že by som sa možno prihlásila do programu Buddy - dobrovoľníctvo

@anonym_autor kupila by som detom investicnu nehnutelnost ktoru by som prenajimala a peniaze im odkladala na ucet v dospelosti by, s nou mohli nalozit ako uznaju za vhodne...