Mám ešte ostať doma?
ahojte, prosim prisla som sa vykecat. Uz rok som doma, preto, ze som na tom zle psychicky aj fyzicky, samo, ze beham po lekaroch. otazka znie. tym ze ostanem doma, usetrim 400 euro z rozpoctu ( obedy druzina kruzky benzin...) . a mozem este ostat doma, tak rok. a dat sa dokopy.
Mam preto sa radsej viac nahanat, zarobit viac, a z toho minus 400, ale pracovat aspon na 4hod denne?
alebo ostat doma, v pohode, a ozaj sa dat dokopy.
Mam najtazsi rok zivota za sebou. Mam Velmi zlu pamat, som v strese, mam chronicke bolesti. velmi zabudam.
Len ja mam vycitky ze kebyze ostanem doma, budeme mat menej na zivot. Na druhu stranku, sa musim dat dokopy.
Alebo ostanem, a uvidim co pride.
Je tu daka zena v domacnosti? ako to berie ze nepracuje?
mam 15 rokov odpracovane. dakujem
a podotykam, 15 rokov som mala ziadne choroby nic vazne, psychicky ako tak. Ale normalne som fungovala. to teraz ma to dako polozilo.
@anonym_autor a zapocitala si si aj to, ze po roku uz nebudes mat narok na PN-ku a budes musiet ist bud na urad prace alebo si platit zdravotne odvody? V prvom rade je asi najdolezitejsie, ako si na tom zdravotne a ci do prace chodit mozes. Ak mozes, tak je spravne chodit do prace.
@anonym_autor a zapocitala si si aj to, ze po roku uz nebudes mat narok na PN-ku a budes musiet ist bud na urad prace alebo si platit zdravotne odvody? V prvom rade je asi najdolezitejsie, ako si na tom zdravotne a ci do prace chodit mozes. Ak mozes, tak je spravne chodit do prace.
@anonym_4c0b02 PN uz nemam. cerpam podporu co mi konci. idem k viacertm lekarom. prave sa opytat ako na tom vobec som.
@anonym_autor Ved skus nejaku brigadu. Napr. upratovanie kancelarii nie je stresujuca praca a robi sa poobede. Stihnes aj lekarov. Uvidis ako na tom budes. Ci budes stihat a ako to prijme tvoje telo.
@anonym_autor Ved skus nejaku brigadu. Napr. upratovanie kancelarii nie je stresujuca praca a robi sa poobede. Stihnes aj lekarov. Uvidis ako na tom budes. Ci budes stihat a ako to prijme tvoje telo.
@beata_k to nie je extra rada, lebo ak nebide prihlásený do zdravotnej poisťovne na každý deň, tak zvyšok poistného musí doplatiť z vlastného vrecka. Ak ostane evidovaná tak zdravotku platí štát.
Takto by nič nezarobila a ešte by platila.
@beata_k hladam presne nieco podobne, ale nedari sa mi.
@beata_k to nie je extra rada, lebo ak nebide prihlásený do zdravotnej poisťovne na každý deň, tak zvyšok poistného musí doplatiť z vlastného vrecka. Ak ostane evidovaná tak zdravotku platí štát.
@terry658 preto hladam tak aby som mohla ostat na urade prace. tam za mna potom plati celu ZP stat ci zamestnavatel za tie presne odpracovane dni?
Skus nejaku brigadu, alebo nieco, co nebude na tolko hodin alebo nie v kazdy den a uvidis, ako ti bude, ako ti to bude vychadzat, ako sa budes citit. Asi by nebolo uplne idealne skocit do toho po hlave.
Skus nejaku brigadu, alebo nieco, co nebude na tolko hodin alebo nie v kazdy den a uvidis, ako ti bude, ako ti to bude vychadzat, ako sa budes citit. Asi by nebolo uplne idealne skocit do toho po hlave.
@zuzpar no ked som bola na veltrhu prace mi povedali ze to radsej zoberu studenta nez mna
Nerozumiem ako ušetriš 400? Ok ako máš deti tak nebudú chodiť do družiny ani na obedy.
A nebudú chodiť ani krúžky pretože ty si doma?
@terry658 A zemestavatel za nu nebude platit? Ja sa v tom nevyznam. Dobre, ze si napisala
@terry658 preto hladam tak aby som mohla ostat na urade prace. tam za mna potom plati celu ZP stat ci zamestnavatel za tie presne odpracovane dni?
@anonym_autor veď toto je to krásne na podpore zamestnávania. Ak ostaneš evodovaná ako nezamestnaná, platí štát zdravotku
No ak uačneš robiť a nerobíš kaudý deň, presiahneš 40 dní a nejakú sumu(už si ju u hlavy nepamätám ale okolo200 eur), tak si z evidencie vyradení a platíš si zdravotku sám.
Takže ak dohodu tak na každý deň najlepšie by bolo HPP na čiastočný úväzok. Inak ostaň doma.
@anonym_autor
Uprimne.
Mas vobec nejaky potenciál pre slusnu karieru? Vzdelanie, prax, schopnosti,..?
Lebo ak nie, je pre teba lepsie byt domacou gazdinou, a nech manzel zabezpečí financovanie potrieb rodiny.
@anonym_autor
Uprimne.
Mas vobec nejaky potenciál pre slusnu karieru? Vzdelanie, prax, schopnosti,..?
Lebo ak nie, je pre teba lepsie byt domacou gazdinou, a nech manzel zabezpečí financovanie potrieb rodiny.
@zmrzlinka2021 mam VS, mam 15 rokov praxe administrativa a sluzby. som vystudovana geneticka ale s tou pracou nechcem mat nic spolocne, lebo sa tomu dlhe roky nevenujem
@anonym_autor Ale to ti povedal jeden clovek a nie kazdy zamestnavatel.
@anonym_autor Ale to ti povedal jeden clovek a nie kazdy zamestnavatel.
@zuzpar posielam cv. snazim sa.
@anonym_autor Netreba sa vzdavat. Drzim palce, nieco isto vyjde 🙂
Ja by som isla na 4 hodiny, ak ti takto vyjdú v ustrety.
@anonym_autor som za to aby si isla do prace.
Ale ak máš VŠ v obore, ktorému sa nechceš venovať, tak akoby si nemala nic.Mas len nekvalifikovanu prax v administratívne a služby su co ? Neviem, ja by som asi zostala doma a dala sa dokopy ,ako robiť niečo nekvalifikovane a ten čas doma využila na rekvalifikáciu.
@anonym_autor ide o to, ako by si s tym rokom doma nalozila.
Ak si spravis aspon plan, ako a comu sa budes venovat, tak ok. Ale ak budes doma, starat sa o domacnost, ziadny osobny rozvoj, ziadny osobny posun, tak o rok budes presne tam, kde si teraz.
Ja som uplne vsetkymi 10 za to, aby si clovek dal pauzu od uponahlaneho pracovneho zivota, ale s nejakym cielom.
A nie, "dat sa dokopy" nie je ciel. Ako sa k tomu dopracujes? Lebo to nebude tak, ze sa raz jeden den zobudis a bude ti zazracne lepsie. A byt zenou v domacnosti, ist na zotrvacnik cely rok, kde jediny rozdiel je len, ze nemusis ist do prace - na to potrebujes manzela, co vsetko utiahne a dlhodobo, a nebude ti to vycitat.
@anonym_autor Ahoj, skus ist na nejaky znizeny uväzok, napr. niektore obchody ako DM drogeria maju rozne uväzky a väcsinou tam potrebuju aspon na dokladanie tovaru, teda ak by si takuto pracu zvladla. Budes mat tym padom nimi aj platene odvody. Idu pomaly, ale isto Vianoce, tak budu takto prijimat na viacerych miestach. Pripadne, ako ti tu uz bolo radene, tak upratovacie prace. Aspon si znovu postupne osvojis po tom roku pracovne navyky a zaroven aj zarobis (co mi kamoska vravela, tak DM pekne platia aj tych, co su na nizsie uväzky). Vyskusaj, za to nedas nic, ale samozrejme len ak si na to trufas🍀
@anonym_autor Ahoj, skus ist na nejaky znizeny uväzok, napr. niektore obchody ako DM drogeria maju rozne uväzky a väcsinou tam potrebuju aspon na dokladanie tovaru, teda ak by si takuto pracu zvladla. Budes mat tym padom nimi aj platene odvody. Idu pomaly, ale isto Vianoce, tak budu takto prijimat na viacerych miestach. Pripadne, ako ti tu uz bolo radene, tak upratovacie prace. Aspon si znovu postupne osvojis po tom roku pracovne navyky a zaroven aj zarobis (co mi kamoska vravela, tak DM pekne platia aj tych, co su na nizsie uväzky). Vyskusaj, za to nedas nic, ale samozrejme len ak si na to trufas🍀
@motylik2559 tam som posielala a ani sa neozvali
@anonym_autor ide o to, ako by si s tym rokom doma nalozila.
Ak si spravis aspon plan, ako a comu sa budes venovat, tak ok. Ale ak budes doma, starat sa o domacnost, ziadny osobny rozvoj, ziadny osobny posun, tak o rok budes presne tam, kde si teraz.
Ja som uplne vsetkymi 10 za to, aby si clovek dal pauzu od uponahlaneho pracovneho zivota, ale s nejakym cielom.
A nie, "dat sa dokopy" nie je ciel. Ako sa k tomu dopracujes? Lebo to nebude tak, ze sa raz jeden den zobudis a bude ti zazracne lepsie. A byt zenou v domacnosti, ist na zotrvacnik cely rok, kde jediny rozdiel je len, ze nemusis ist do prace - na to potrebujes manzela, co vsetko utiahne a dlhodobo, a nebude ti to vycitat.
@veselo_neveselo chodit napr do denneho stacionara. som psychiatricky pacient
@motylik2559 tam som posielala a ani sa neozvali
@anonym_autor Ono este mozno trosku prisposobit zivotopis na poziciu, na aku sa hlasis a k tomu skusenosti. Kedy si tam cca posielala? Ak uz je od toho nejaky dlhsi cas, vyskusaj v dalsom mesiaci znovu-ale posli CV ku konkretnej pozicii co bude vyhodena, nie iba tak svojvolne na ich mail. Kamoska to takto skusila opakovane a ten druhy krat sa jej ozvali (lebo medzicasom odisiel clovek, ktoreho prijali) dokonca az o 2 mes.neskor ako vyhodili ponuku. Ale dostala sa tam a je spokojna. Vyskusaj, nedas za to nic. A drzim palce
@anonym_autor Ono este mozno trosku prisposobit zivotopis na poziciu, na aku sa hlasis a k tomu skusenosti. Kedy si tam cca posielala? Ak uz je od toho nejaky dlhsi cas, vyskusaj v dalsom mesiaci znovu-ale posli CV ku konkretnej pozicii co bude vyhodena, nie iba tak svojvolne na ich mail. Kamoska to takto skusila opakovane a ten druhy krat sa jej ozvali (lebo medzicasom odisiel clovek, ktoreho prijali) dokonca az o 2 mes.neskor ako vyhodili ponuku. Ale dostala sa tam a je spokojna. Vyskusaj, nedas za to nic. A drzim palce
@motylik2559 uplne sommsi CV pretvorila, mala som ho na 3 strany uz len na jednu stranu. velmi strukturovane
@motylik2559 uplne sommsi CV pretvorila, mala som ho na 3 strany uz len na jednu stranu. velmi strukturovane
@anonym_autor nevadi, skus poslat ak budu mat ponuku este v novembri...predsa budu potrebovat viacerích zam.pred sviatkami. Pripadne posli aj tak ako tu ine zeny pisali. Hlavne sa nevzdavaj🍀

a podotykam, 15 rokov som mala ziadne choroby nic vazne, psychicky ako tak. Ale normalne som fungovala. to teraz ma to dako polozilo.