Manipulácia s mäsom. Je dezinfekcia prehnaná?
Ahojte, kamarátka to asi trochu preháňa, ale ide teda o manipuláciu s mäsom. Umýva si horúcou vodou a potom ešte mydlom a hneď dezinfikuje. Ako samozrejme nejaká hygiena musi byt ale ona je az posadnutá čistotou. Ako to mate vy ?
Moja čerstvá skúsenosť, svorka umývala maso u nas doma a o dva dni mala dcéra hnačky nevedeli sme co to je az sme zistili, ze chytila baktériu z toho kuracieho masa a dostala antibiotiká.
@babushkaem tak ja mäso neumyvam aj keď priamo od kuchára mam info ze sa ma umyvat,
Tak ja drez dezinfikujem
To ma mrzí, dúfam ze už je všetko ok
Mne len ide o to ze kamarátka ma obavy ze by sa po manipulácii s mäsom mohlo.všetko kontaminovat a tak. Ja viem ze aj hygiena je dôležitá . A v kauflande keď pracujú s mäsom a potom vam dajú ten sáčok ktorý je od mäsa.
@livia1174 lenže v tomto prípade to naozaj nie je preháňanie a porovnávať vždy veci s minulosťou nie je úplne adekvátne. Tu ide naozaj o základnú hygienu a pri manipulácii s mäsom je to dôležité (riziko salmonely a kontaminácie), nehovoríme o prehnanom dezinfikovani rúk každých 5 min bez nejakeho dôvodu...napr ja na pulte pripravujem dieťaťu mlieko, raňajky , všetky jedlá a žalúdok dieťaťa je predsa len oveľa citlivejší a teda bez dezinfekcie (po manipulácii s mäsom) by som ho na tom pulte ani náhodou nerobila.
@veronikah96 chápem, ved ja tiež cistim všetko,
Lem ta kamarátka si fakt cisti ruky po všetkom, je spravne dodržiavať hygienu len nebrať to až tak prehnane
A napríklad v kaufe vám dá mäso a ten sáčok je od surového mäsa. Kde si rýchlo umyjem ruky
Umývam ruky dokladne aj mäso. Aj tak sa vzdy bojím, ked kupujem v masiarni a vidim jak to kraja na tej doske co ma od rana a na nej uz kolko mäsa bolo . Nedezinfikuju to po každom použití. Snažím sa kúpiť v celku väčšinou, ale zas aj ked to hodi na váhu, potom váhu len utrie utierkou, žiadna dezinfekcia 🙈
Takže doma vyumyvam studenou vodou aj mäso.
A po vsetkom aj niekoľkokrat vyumyvam linku drez, ale snazim sa manipulovat s mäsom tak aby som co najmenej okolia od neho zaspinila.
@veronikah96 chápem, ved ja tiež cistim všetko,
Lem ta kamarátka si fakt cisti ruky po všetkom, je spravne dodržiavať hygienu len nebrať to až tak prehnane
A napríklad v kaufe vám dá mäso a ten sáčok je od surového mäsa. Kde si rýchlo umyjem ruky
@livia1174 no vidis,ty povies,ze kamaratka by to nemala robit az tak prehnane a kamaratka si moze o Tebe pomysliet zas pomysliet,ze mohla by si sa viac 'snazit'. Co sa tyka hygieny,tak vzdy sa mi paci,ze sa ozyvaju ti 'spindirovia' a riesia tych cistotnejsich. Asi ti cistotnejsi nemaju tolko casu riesit hygienu v inych domacnostiach..
@livia1174 no vidis,ty povies,ze kamaratka by to nemala robit az tak prehnane a kamaratka si moze o Tebe pomysliet zas pomysliet,ze mohla by si sa viac 'snazit'. Co sa tyka hygieny,tak vzdy sa mi paci,ze sa ozyvaju ti 'spindirovia' a riesia tych cistotnejsich. Asi ti cistotnejsi nemaju tolko casu riesit hygienu v inych domacnostiach..
@anonym_e78908
Ach bože . Ok, nema zmysel toto riešiť
Ja určite špindír nie som, dezinfikujete si ruky po príchode do kaviarne a pop hodinu zas? Ma dezinfekciu furt so sebou, ale ja ju beriem aká je len som chcela vedieť ci to ma niekto tak isto.

Moja čerstvá skúsenosť, svorka umývala maso u nas doma a o dva dni mala dcéra hnačky nevedeli sme co to je az sme zistili, ze chytila baktériu z toho kuracieho masa a dostala antibiotiká.