icon

Materskú s jedným dieťaťom znášam horšie ako s dvoma

Dnes o 13:05

Je to normálne? 🙈 vôbec tomu nerozumiem, ale sama sa čudujem, v akom rozpoložení som sa ocitla.. mam dve deti s 2r rozdielom.. doteraz som bola s nimi doma a bol to riadny zahul, lebo každé je v niečom náročné.. staršia (3,5r) nastúpila od januara do škôlky, ja som ostala doma s 15m… a som uplne stratená.. tešila som sa, že budem mať viac času na mladšie dieťa, budeme spolu chodiť na nejaké cvicenie, aktivity, viac času pre seba, domácnosť, že budem menej nervózna a uponáhľaná.. ale ja som ostala ako obarená, som doma s jedným dieťaťom, nemám na nič energiu, všetky tie detské aktivity mi idú hore krkom, každý deň sa len tak nejako premotáme, prehráme, sledujem hodinky a telefon, či sa zo škôlky niekto neozve.. je to normálne? Ako sa normálne naštartovať?

anonym_bddaea
Dnes o 13:32

Tak si doma 3,5 roka a uz toho mas proste vsetkeho dost... ked boli dve doma, tak ta este viac zamestnavali, ale takto si to "robim vsetko stale dokola" uvedomujes este vyraznejsie... neporadim, ja som sla do prace, ked som zacala mat taketo pocity, presne - ide mi to vvsetko hore krkom, nic ma nebavi, nic ma nenadchyna, kazdy den ako ten predosly... rozhodnutie nelutujem... boli to kroky pred materskym burn outom a v podstate nam to zachranilo vztah s detmi. Sla som do prace na ciastocny uvazok, dieta u opatrovatelky len 3 dni v tyzdni... prakticky som cely moj plat posuvala opatrovatelke prvy rok a pol, kym slo dieta do skolky... ale bola som kludnejsia, vyrovnanejsia, mala som pocit, ze robim aj nieco ineho ako kazdy normalny clovek a pila teplu kavu v praci...

veronika27991
Dnes o 13:32

@anonym_autor myslim si, ze je to normalne, tiez mam pocit, ze stiham toho ovela menej nez ked som mala len jedno dieta, ale objektivne, ked sa vecer pozriem co vsetko som cez den stihla, tak je toho dost, ale je pravda ze na take detske hry s mladsou som mala uz ovela menej casu a chuti, ako pri starsom synovi, ked bol on v jej veku, on ma uz insie zaujmy a mala sa casto prid ak tomu, co robi on takze zase nevnimam to nejako zle, akurat niekedy mam vycitky svedomia, ze by som sa mala castejsie zastavit a byt len tak s nou, robit si cajovy vecierok, citat knizky, sediet s nou na zemi a hrat sa ako sa jej paci kym sa da, lebo onedlho nastupim do prace a uz tento svoj cas nebudeme mat ani my dve

anonym_2978b1
Dnes o 13:34

Mala si 2 deti a fungovala si az do deficitu, jedno je v skolke, ale hlava chce mat stale kontrolu a aj ked ho fyzicky “nenahanas” mas stale kontrolku 2 heho dietata zapnutu. 1 lahsie obriadis fyzicky, ale sama vidis, ze si isla az za hranicu sil… a to je. Vysledok. Trochu sa ukludni … oddychni si, zvolni program a potom zacni s aktivitami, lebo sa vycerpas uplne a chytis nejaku chripku alebo nieco ine … telo ti hovori zvolni, tak pocuvaj… detom sa nestane nic ked sa 2 tyzdne prehraju doma s kockami bez nejakych motivacnych aktivit

anonym_84036a
Dnes o 13:36

Oddýchni si bez dieťaťa..

anonym_4642a5
Dnes o 19:35

@anonym_autor tvoj nervovy system si dovolil vypnut. Neobvinuj sa, potrebujes to. Ja som v januari dala aj mladsie dieta do skolky a tiez sa doma citim ako obarena, spomalena. Zaroven citim, ako to prospieva mojmu nervovemu systemu. Nic nemusim robit v strese. Ja momentalne investujem energiu a cas do seba a mozem povedat, ze po 3 tyzdnoch sa citim lepsie. Ja som mala deti s rocnym vekovym rozdielom a ked islo starsie do skolky, mala som este chut, mala som viac casu na mladsie, aj sme boli na kruzkoch, ale ku koncu mi uz vsetko islo krkom. To malo starsie 3,5 a mladsie skoro 2,5. Uz toho bolo vela. Dovol si byt k sebe laskava.

beata_k
Dnes o 21:10

Zahrali sa ti obcas spolu. Teraz to mladsie nema nikoho na hranie, tak chodi za tebou.