Nemáte smutné obdobie?
Nemáte smutné obdobie?ja teraz tsk mám túto jeseň.málo slnla, veľa prsí a nič ma nejak neteší.len prežívam...
Som smutna, ale nie kvoli pocasiu..
Pocasie ma na mna vplyv iba ked su tie otrasne horucavy - to som nasrata na cely svet..
@leuska0910 máš trapenie?asi je nas viac...
@zara3 v Anglicku by som nechcela bývať.najmladšiu mám škôlkarku.je ešte menšia, no už nie bábätko
@anonym_autor chodis do prace? ak ta to obmedzuje v beznom zivotr zvazila by som aj odbornika okrem doplnenia vitaminov zeleza a pod
Ahoj , skus si najst na YouTube kanal Vlado Roško, rozprava o mnohych temach, mozno ta nieco oslovi. Mne v tazkom obdobi jeho videa velmi pomohli. Plus odporucam kyselinu gamaaminomaslovu, najdes pod skratkou GABA, ja som si objednala z gymbeam a som spokojná.
@anonym_autor chodis do prace? ak ta to obmedzuje v beznom zivotr zvazila by som aj odbornika okrem doplnenia vitaminov zeleza a pod
@anonym_2ad6f7 momentalne nechodim.keby som bola viac medzi ludmi,bolo by leosie.aspon by som prisla na ibe mtslienky.ake do konca roka uz do prace ani nepojdem.dufam, ze v novom roku nieco najdem.
@anonym_2ad6f7 momentalne nechodim.keby som bola viac medzi ludmi,bolo by leosie.aspon by som prisla na ibe mtslienky.ake do konca roka uz do prace ani nepojdem.dufam, ze v novom roku nieco najdem.
@anonym_autor vidis mas privela casu na rozpitvavanie a rozmyslanie, praca je urcite dobry napad, tak sa skus teraz na to zamerat priprav si CV, sleduj inzeraty, rozhod siete ak chces nastupit po novom roku treba to riesit uz teraz
ja som zvlastna, lebo milujem jeseň a toto ponure počasie.. všade sú listy, zima vonku je síce nepríjemná, ale o to viac si uzivam teplo domova kam sa môžem vrátiť.. je to príjemné.. blízia sa Vianoce, všetko je také útulné, svetielkove..
čo ale úplne nenávidím je január, február a Marec.. keď je vonku hnusne zima, blato, hole stromy, fuci.. neznášam keď v Tom období vyjde slnko.. vlastne by som toho štvrť roka vymazala z kalendára, lebo je nechutne dlhé a otravné..
Mne sychrave pocasie sposobovalo depku dlhe roky ale odkedy robim vacsinu tyzdna z domu, uz to tna mna tak chvalabohu nevplyva.
@anonym_autor to je normálne jesenná depka...máva to veľmi veľa ľudí,je to presne preto ,ze sa meni rocne obdobie pocasie,byva skoro tma viac prsi a je malo slnka. Ja mam na to celkom dobrý recept. Tešiť sa kazdy deň z toho co sa ti podarí, tešiť sa z každodenných maličkosti. Je to asi klišé,ale mne to funguje.
@anonym_autor ja som tiez slnieckovy typ. Min.tyzden sme mali este slnko, na obed teplo na tricko...radost zit, v zahrade, na bicykel. Tento tyzden uz celodenna hmla, na pocit chladno, cisto depresivne, nic sa cloveku nechce.
Svetlo má prichádzať z vnútra nie z vonkajšieho počasia.
@gribka1 v krajinách kde je takéto počasie je viac samovrážd....tak asi chudáci nenašli vnútorné svetlo.
@gribka1 To je síce pekné, ale zvnútra si nevyrobíš vitamin D, ten priamo súvisí s psychickou pohodou, smútkom, imunitou, letargickosťou. Málo slnka=málo vitamínu D a niektorí ľudia to pociťujú. To je proste fakt, nie dojmy či výmysly.
Snaž sa chodiť na slnko, kúp si v lekárni vit. D. Zachviľu je tu december, to budete riešiť sviatky a rodinnú pohodu, január ja vždy nejak prežijem alebo idem niekam preč a od februára to už začne byt lepšie, nie si v tom sama😉
@enmery to je pekne napísané ☺️Ja trpím do apríla,nenávidim to☺️Ráno tma keď idem do práce a keď idem z práce zas tma.No čo sa dá v tme robiť okrem spania?Plus sme všetci nachladnutý,soplíme tak že nestíham kapesniky kupovať ☺️Už nech je po Vianociach aj po Valentinovi☺️
@anonym_autor treba ist von a hybat sa
@minenkaa Chodim stale von hybem sa a stale som smutna depresivna
Ja jesen zboznujem. Aj tu slnecnu a farebnu, aj tu hmlistu, ako je teraz. Ano, keby som chcela, najdem x negativnych veci - mame ztp dcerku, chorlavych rodicov, financne nic moc, malinko casu na vsetko...ale sustredujem sa na to, co je pekne 🩷 nas vztah a lasku s manzelom, zboznujem svoju pracu, tesim sa, ked sa dcerka v noci zobudi len raz, teraz, ked som cez obednu pauzu stihla navarit, tesim sa na to, ako pohladam adventny veniec z minuleho roka...
Ale ja vo vseobecnosti toto rocne obdobie zboznujem odmala. Vzdy som rada chodila do skoly, preto som mala rada september, pre mna symbol novych zaciatkov, potom Dusicky, vysvietene cintoriny a to, ze sme sa stretli cela rodina, advent a ocakavanie Vianoc...same krasne veci 😊
@anonym_7201bud rada. toto by sa do teba votrelo aj ked nemas cas.to s casom nema vela spolocneho.
@anonym_autor aj ja mám také obdobie ..no to súvisí aj s nejakými vecami v rodine ...a tiež
Nemusím ja toto počasie ..mňa len to utesuje že idú Vianoce..preto si toto obdobie užijem ale po vianociach by som chcela už hneď jar 🙈ale nebudeme depkovat..mám dve krásne deti,manžela a všetko čo potrebujeme ..sme zdraví.. viac si nemôžeme priať ❤️a teším sa ozaj na tie Vianoce..ja už som aj nejaké svetielka vytiahla ..milujem to a urobí mi to radosť
Skús si aj ty urobiť niečím radosť a myslieť pozitívne ✊🏼
@anonym_autor Bolo by fajn doplniť Vit. D.
@gribka1 v krajinách kde je takéto počasie je viac samovrážd....tak asi chudáci nenašli vnútorné svetlo.
@gabrielabydzo No asi áno, ale nebudem tomu pritakávať, treba iný pohľad, lebo potom áno, ak to má na niektorých ľudí taký vplyv, je to zlé.
@gribka1 To je síce pekné, ale zvnútra si nevyrobíš vitamin D, ten priamo súvisí s psychickou pohodou, smútkom, imunitou, letargickosťou. Málo slnka=málo vitamínu D a niektorí ľudia to pociťujú. To je proste fakt, nie dojmy či výmysly.
Snaž sa chodiť na slnko, kúp si v lekárni vit. D. Zachviľu je tu december, to budete riešiť sviatky a rodinnú pohodu, január ja vždy nejak prežijem alebo idem niekam preč a od februára to už začne byt lepšie, nie si v tom sama😉
@enmery Vitamin D a aky? stači 1000 denne?
@anonym_autor mám. Úplne zle.Tma, hmla....ako ja čakám na jar
@anonym_autor ja neznášam obdobie od novembra do apríla. Užívam tryptofan a d vitamin, našla som si prácu na par hodín týždenne, ktorá ma nabíja (teda uvidim ešte, zatiaľ je to fajn). Plánujem dopredu nejaké mile veci ako divadlo, návštevu reštaurácie, vínne ochutnávky, niečo na co sa viem dopredu tešiť. A tento rok strávim sviatky v teple. Dúfam že to teda bude tento rok bez depresie a smútku.
Smutné obdobie môže byť hocikedy, je jedno aké je počasie.
Ja mám rád keď je v novembri ponuro a sychravo, keď sa už pomaly stmieva a je ešte aj hmlisto, idem sa prejsť do lesa, tú mystiku zbožňujem, včera aj srna mi do cesty z krovia skočila. Niekto iný by možno na mieste zinfarktoval, ale ja takéto situácie som sa akosi naučil zvládať.
@anonym_autor Môj smútok nastane keď uvidím prvý sneh.A celkovo zimu sneh rada nemám. Jeseň iba keď sú pekné farebné listy na stromoch.Keď je zima nebaví ma vytrčiť ani ksich z okna.
@anonym_c28d5b Podľa mojej imunoalergologičky najlepšie sú kvapky DeVit Forte. My máme tieto kv. celá rodina - osvedčené. Mala som nedostatok vitamínu D, výrazne pod normu. Pomohlo.
@detickyy a keď ti chýbal malo to vplyv na teba/psychiku?ja som mala tiež pod normu, chvíľu som ho brala , ake kontrolné testy mi už nerobili
ono vsetky tie komenty ako je vam super v tomto obdobi asi autorka velmi nepotrebuje :( toto obdobie je fakt s tym nic asi neurobime, s cim ale pracovat mozeme a myslim ze aj autorka je nastavenie a hlavne uvedomenie si ze chvilu sa citit not ok je tiez ok...nesmie to vsak trvat dlho a treba si sledovat ci sa to neprehlbuje...pomaha (a naozaj je to klise no pravdive) pohyb, idealne aerobny idealne do kopca 🙂 kludne kombinovat s odbornikom terapiou liekmi (tuna ale pozor ze to je beh na dlhe trate) a necakat ze zlepsenie nastane hned, pojde to pomalicky postupne ale pojde...drzim velmi palce 🙂
ja naopak, ale to bude tym, ze ja to depresivne obdobie mam v lete, teraz som uplne ozila, zboznujem zimu a tmu

Som smutna, ale nie kvoli pocasiu..
Pocasie ma na mna vplyv iba ked su tie otrasne horucavy - to som nasrata na cely svet..