Neviem ako ďalej v živote
Som 20 ročná študentka. Bývam s rodičmi, študujem v prvom ročníku na VŠ. Popri Tom pracujem. Ja už však ďalej nemôžem. Doma mám pravidlá a kontroly akoby som mala 15. Nemôžem ísť ani s kamarátmi na výlet. Každý večer musím spať doma nemôžem nikam ísť. Strašne chcem zažiť slobodu a užívať si život. Rozmýšľala som že sa odstahujem, ale pracovala by som ako zodraty kôň aby som to utiahla aj so štúdiom. Mne je však s nasimi keď som doma dobre, samej by mi bolo asi smutno v byte. Ale pod týmto tlakom nedokážem byť. Po nociach plačem ako ma dusia a cítim sa že mi uteka život. Moji rodičia sú toho názoru ze kým ma zivia môžu kontrolovať čokoľvek čo robím. Oznámila som mame ze v lete sa s novým priateľom chystám na dovolenku, povedala že ma nikam nepusti.... Čo mám robiť?
Mne je aj s nimi dobre mám ich rada ale zároveň sa cítim že mi uteka život
@anonym_autor zivot ti neuteka este tu budes aspon 70r
Skúsila si sa o tom s rodičmi baviť? Povedala si im to presne tak, ako si to napísala sem? Ak áno a oni neboli ochotní spraviť žiadny ústupok a trvajú na svojom, tak by som začala premýšľať o zdielanom bývaní. A samozrejme, povedala im, že to plánuješ. A uvidíš, či ani to s nimi nepohne. Ja ti rozumiem, ako sa cítiš, mala som to podobne. Ja som bola nútená spraviť presne také gesto, ktoré ich šokovalo a pochopili. To, že dospelé dieťa býva u rodičov, im podľa mňa nedáva žiadne právo na prehnanú kontrolu a už vôbec nie nejaké príkazy a zákazy. Zároveň samozrejme, za zodpovedné a zrelé považujem, ak dieťa rodičom komunikuje, ak chce prespať mimo domu a pod. Nerozumiem rodičom, ktorí majú potrebu obmedzovať dospelé dieťa len z dôvodu, že "býva pod ich strechou". Nič iné ti nezostáva, len skúsiť komunikovať svoje potreby a zároveň hľadať svoje bývanie, ak to inak nepôjde.
@anonym_autor zivot ti neuteka este tu budes aspon 70r
@brontofuz ale 20 rokov už nikdy nebude mať a ako 70-ročná nezažije to, čo jej uteká teraz
@crazy_cat_lady tak bavili sme sa o tom že si tiež chcem riadiť vlastný život, niesom nezodpovedná, len proste už nemám 13. Oni sú ta stará škola že kým bývam u nich ich pravidlá, ale toto už je úplne mimo
@anonym_autor stará škola? Čo majú 120rokov?
@anonym_b8039b qle odišla si až po skončení VS?
@anonym_autor ano. Ale ja som asi inej povahy ako ty. Ja som sa často nepýtala a prišla na druhý deň. Ale u nás skôr boli fázy. Obdobie kedy som v 22 nemohla pomaly spať u kamošky, ktorú poznajú roky a ak áno som ju musela fotiť doslovne. A potom fázy kedy im to bolo jedno, asi mali veľa práce alebo neviem.. Ale naši sú na mňa extrémne naviazaní..

@anonym_autor chod prec, alebo im povedz ze ked toto budu robit dalej tak ta uz viac neuvidia