icon

Pamätajú si vaše deti minulosť?

seliad
19. okt 2025

Ako vela si z minulosti pamataju vase 4-rocne deti? Prekvapilo ma ze dcerka si napriklad nepamata ze jej kamaraka s nou chodila do skolky minuly rok. Od septembra uz spolu v skolke niesu ale moja dcerka si nepamata ze by tam s nou niekedy chodila. Chodili tam spolu kazdy den vyse pol roka.

anonym_ab5eb0
19. okt 2025

@seliad mladší si pamätá veľmi málo, starší syn mi je schopný rozprávať o niečom, čo zažil ako 1.5r 🙂

ivik4
19. okt 2025

Moj ma uz 10 ale pamata si fakt vela veci este aj zo skolky

anavixy
19. okt 2025

Neznepokojovala by som sa (ne)pamatou 4r dietata a ani by som ju nejak extra nepresviedcala… ani by som si nebola ista, ze sa o dva dni nespytam a nepovie mi, ze ano jasne, ze vie… nepodstatna informacia, v tom case male dieta, spomienky na minulorocnu skolku vystriedali novsie zazitky z aktualnej triedy, proste sa jej to pomiesalo alebo len “nemala naladu” si to pamatat. V tomto veku bezne.

caramellka
19. okt 2025

@seliad Moja dcéra má 11 a pamätá si niektoré veci a situácie cca od dvoch rokov. Ja si pamätám tiež celkom podrobne napr. ako mi naši hovorili, že sa mi narodí braček, presne viem aj aké šaty mala mama vtedy oblečené, aj ako to prebiehalo, keď pre ňu prišla k starkym sanitka pred pôrodom a jej návrat domov a pod., mala som takmer 3 roky. Aj niektoré sny z detstva si doteraz pamätám.
Ale vôbec by som nerobila z toho vedu, každé dieťa je iné, pre každé je dôležité v konkrétnom čase niečo iné. Možno si tvoja dcérka pamätá zas niečo, čo bolo dôležité pred rokom pre ňu, no ty si na to už zabudla.

deti95060810
19. okt 2025

asi to nebolo pre tvoju dcéru až tak dôležité.
moja dcéra si pamätala ako jej šili ranu nad okom u chirurga, bol s ňou ocko v amb. a ja že som bola strááášne nervózna. stála som pred dverami a bola som tehotná.
dcéra mala v tomto období 2 roky a 3 m.
až som prekvapená že si to pamätá.

really8
19. okt 2025

@seliad moj trojrocny si nepamata ci boli v skolke na predchadzke ale pamatal si ze mu zubar dal pred rokom na prehliadke hrosika (doteraz bol schovany). Moj 37 rocny si nepamata kedx mam narodky ale ako dopadol zapas anglicko-portugalsko v 1996 vie. Asi tolko k teme

sszuzu8
19. okt 2025

V škôlke som mala kamošku. Hrali sme sa každý deň naše maminy spolu chodili do mesta a párkrát sme sa stretli v meste pri fontáne kde sme sa hrali. Pamätala som si jej meno aj to kde býva a kam išla na základnú školu. Nevideli sme sa 9 rokov. Na strednej škole sme sa prvýkrát stretli po týchto rokoch. Ja som vedela že je to ona prihovorila som sa k nej že ako sa mala ako si žije či pamätá na škôlku že naše mamy potom prerušili kontakt čo je škoda atď atď. A ona? Nazvala ma úplne iným menom a že absolútne nepamätá kto som🙉🤷‍♀️ takže toľko k tomu. Kým jeden človek pamätá pomaly prenatalne zážitky ďalší človek si nespomenie na človeka spred pár rokov a je jedno či to je dieťa alebo dospelý človek, obe prípady sú úplne normálne 🙂

biba_18
19. okt 2025

@really8 😂😂 takých poznám viac…

biba_18
19. okt 2025

@sszuzu8 tiež sa mi to stalo, do škôlky som chodila do inej mestskej časti a v 7-mej triede k nám prišla nová žiačka - a hneď na mňa menom a úplne familiárne, kukala som jak puk 😂 a na gympli rovnaká situácia s ďalšou babou zo škôlky 🤷‍♀️ asi som bola pekný kvietok alebo čo…

doriiis
19. okt 2025

Môj syn si pamätá aj svoju predchádzajúcu mamu ☺️Vyzerala ako ja, volala sa ako ja ale nebola som to ja. 😀

januska12323
19. okt 2025

Úplne normálne. Bolo to len ďalšie dievčatko zo škôlky, s ktorým bola len polroka, potom mala kopec zážitkov cez prázdniny a teraz zase nové zo škôlky.

anonym_c0b312
19. okt 2025

Ja, ked poviem mojmu 4 rocnemu dietatu skoro v rovnakom case 2 informacie - jednu, ze si ma poukladat hracky a druhu napr. ze pojdeme na vylet. Tak na informaciu s upratanim zabudne hned, a na infromaciu o vylete nezabudne a pripomina, ze podme uz na vylet 😀.

anonym_22cbf6
19. okt 2025

Chcela som dopísať prispevok ale zabudla som o čom je téma 😅

mikadooo
19. okt 2025

@seliad môj si pamätá všetko možné aj to, kde ešte nebol na svete 🤣. Lebo videl nejaké fotky alebo videjká kedysi a je presvedčený, že to určite zažil a že tam bol... Minule sme pozerali zas video dcérky, ktorá začala chodiť deň pred 1.narodeninami a ona tiež, že si to pamätá... No jasné. Holt to video sme videli už xkrát, tak už si myslí, že si pamätá ako sa pustila skrinky a prevajatala k tatovi. Za mňa je to úplne jedno čo si kto (ne)pamätá v tak malom veku, je to hrozne skreslené tým, čo kto kedy rozprával, ale videá a fotky to dieťa videlo atď atp. Ten malý mozog je veľmi plastický a nemám to svojim deťom ani za zlé, že si myslia, že si tieto veci pamätajú. Zároveň v tomto veku detí prijímajú každý deň enormné množstvo nových informácií, čo si my dospelí asi ako nevieme predstaviť, čo všetko sa im hlavičkami premelie.

vlastakubi3
20. okt 2025

Môj syn si pamätá väčšinu tak od 4 rokov. Ale tiež si moc nepamätá deti zo škôlky a ani najlepších kamarátov čo tam mal🙂

jana_eyre_2
20. okt 2025

V takom veku je to normálne podľa mňa.. neskôr, keď bude staršia, tak sa jej mnohé spomienky oprášia.. ja už mám o dosť staršie deti a prekvapuje ma koľko veci si pamätajú, ale v Tom veku aký píšeš tak to bolo iné.. podľa mňa v takom veku ešte nevedia ten čas tak zhmotniť v predstavách.. neskôr to nabehne..

sense
20. okt 2025

Moja si pamätá útržky ale nie kde bola ale s kým ale napr pre iného úplne nepodstatné momenty.
Ja si pamätám tiež veľmi málo jednu dve veci inak nic. Celkovo z detstva si pamätám malo , len pre mňa podstatne momenty

soldi
20. okt 2025
@jana_eyre_2

V takom veku je to normálne podľa mňa.. neskôr, keď bude staršia, tak sa jej mnohé spomienky oprášia.. ja už mám o dosť staršie deti a prekvapuje ma koľko veci si pamätajú, ale v Tom veku aký píšeš tak to bolo iné.. podľa mňa v takom veku ešte nevedia ten čas tak zhmotniť v predstavách.. neskôr to nabehne..

ja som mala minule s mojim 14 rocnym diskusiu a som sa pytala na jeho najranejsie spomienky. celkom vela si pamatal. suhlasim s
@jana_eyre_2 ze skor ked su starsi, tak si spomenu. ale napr kamoskyna 14 rocna dcera si nepamatala nic, ked som sa jej pytala.

tak to mozno bude ozaj individualne.

tento moj 14 rocny, tak ked mal 3-4 roky mi hovoril, co si pamatal z bruska. ze ako sa snazil chytit pupocnu snuru do prstekov a ze sa mu klzala