icon

Prečo bola zanedbaná liečba onkologického pacienta?

erikaterem
Dnes o 09:41

DOBRY deň. Obdobie ktoré prežívam sa nedá opísať slovami. Potrebujem Vás názor ľudia. V septembri 16. V roku 2025 čiže tento rok mu bla diagnostikovanie rakovina pravej oblicky už aj s metastazamy na kostiach prvý a zasiahlo to aj chrbticu. Predtým sa sťažoval na bolesti chrbta a dostal tak akurát antibitika. Toto myslím bolo asi dva roky. Pred samotným nálezom. Po návšteve na onko v BB podpísal len papier ze súhlasí s liečbou ale žiadna do teraz neprebehla. Ani biopsia nádoru nič. Dostal zápal pluc odviezli sme ho znovu na pohotovosť. Liečba prebehla úspešne. Ale v Luceneckej nemocnici ma odbila s tým ze oni nemajú žiadne podklady k liečbe môjho onkologického otecka. A jedine co som dostala Nic pre mojho otecka naplaste a lieky tlmiace bolesti. Zo slzám v očiach som opustil túto trojici pánov a damy doktorou, ktory mna pobadali na to aby som ja ako nie doktor oslovila Bansku Bystricu kde sme boli ako onkolgicky pacient odmuetnuty. A išla pre opiaty pre otecka. Dnes je 29.december 2025. Ležím pri nom a čakám opatrujem, chovám prebalujem podporujem. Ale psychicky nevladzem.Preco tomuto človeku nebola poskytnutá pomoc v podobe operácii a chemoterapii. Vraj ma len 3 mesiace života. Ale on je silný nemyslím
ze ze by tu operáciu nezvládol. ze by to ne. Odkopli ho ako nepotreboval len preto ze už má 85 rokov.

doriiis
Dnes o 09:45

@erikaterem .... Pretože v tomto veku operácia a chemoterapia narobia viac škody a už by nemal možno ani tie 3 mesiace. Chemoterapia je brutálna a rakovina by sa možno prejavila ešte agresívnejšie

pribinak
Dnes o 09:51

Toto asi nebudeš chcieť citat, ale 85 ročného človeka trápiť operáciou a chemoterapiou?
Veď to s ťažkosťami zvladaju aj oveľa oveľa mladší ľudia
Asi by som mu bola oporou ten čas čo mu zostava, trávila s ním čas a spomínala na pekne co mu život priniesol

Ak chceš, Liga proti rakovine na onko poradňu, bezplatne poradenstvo, sú tam rôzni lekári, skús napísať

aurelia2000
Dnes o 10:27

Ahoj, ja som pred chemoterapiou musela absolvovať všetky možné vyšetrenia a biopsiu. Podľa výsledkov sa konzilium rozhodlo liečbu dať, aj keď neboli presvedčení, že ju prežijem. A to som o polovicu mladšia od tvojho ocka. Pred chemoterapiou som nemala žiadne diagnózy, 100% zdravotný stav. Aj počas chemoterapie som zažila opakovane odklady, pretože telo nevytvorilo dostatok krviniek. Keď nemáš parametre, tak ti nedajú dávku 😓 bolo to strašné na nervy.. Podľa mňa ho nemôžu liečiť z týchto dôvodov. A opiáty môže predpisovať len onkológ, takže k nejakému patrí, keď tam chodíš pre recept. Určite nebol odmietnutý z dôvodu veku, ale zrejme má nejaké iné ochorenia vysokého veku, ktoré znemožňujú dať mu liečbu. Inak by dali, oni chcú vyliečiť každého.

martinkatinka
Dnes o 11:02

Pri tomto stave, co popisujes, mala moja mama biologicku liecbu. S tym, ze ona mala uz iba jednu oblicku, na ktorej bol nador a metastazy v kostiach. Mala 62 rokov a tiez ju uz neoperovali, nebolo to mozne. Mala uz len lieky na bolest a tu bioliecbu.

miskakyska
Dnes o 12:01

...by som Ti vedela písať romány,ako z mami spravili pokusného králika... buď rada, že ho takého trápenia ušetrili... smrť bola vykúpením,povedal obhliadajúci lekár..neveril vlastným očiam čo čítal v karte
2.1.budu tri roky bez nej
Do smrti si budem vyčítať, že sme dopustili to čo sa stalo.. hoci sme sa to dozvedeli až po...
Prajem veľa síl.

anonym_5e9967
Dnes o 12:03

@erikaterem
To čo napíšem nieje vtip, bol som u onkologa a vedel som ktorý novy liek by som potreboval bol aj schválený poistovnou, súhlasil ale my ho nemôže predpísať lebo som moc mladý a poistovna by to dlho neplatila - moc drahy keby som mal 90 rokov tak ho predpise lebo vie ze za pár mesiacov zomriem aj tak...

martinkatinka
Dnes o 12:04
@miskakyska

...by som Ti vedela písať romány,ako z mami spravili pokusného králika... buď rada, že ho takého trápenia ušetrili... smrť bola vykúpením,povedal obhliadajúci lekár..neveril vlastným očiam čo čítal v karte
Do smrti si budem vyčítať, že sme dopustili to čo sa stalo.. hoci sme sa to dozvedeli až po...
Prajem veľa síl.

@miskakyska je pravda, ze niekedy si clovek musi vydupat a vykricat vela veci. Pozistovat sam, obehat, pochodit.... Malokedy sa najde dobry lekar. My sme mali stastie, tento nas onkolog nam sam aj vypisal doplnkove liecby, co hradila aj poistovna.

mogaa
Dnes o 12:11

Pokiaľ ide o pokročilé štádium ochorenia, kde nie je šanca na vyliečenie, tam sa dáva len paliatívna chemoterapia....a ak bol ockov stav zlý tak tá chemoterapia narobí viac škody ako úžitku a celé to len urýchli...

ewita5000
Dnes o 13:23

@erikaterem je mi ľúto čo prežívaš,môjmu ockovi našli tumor na plúcach v 82.rokoch.Vzhľadom na jeho zdravotný stav sme to neriešili,bol po mozgovej príhode,bol trochu dementný,pomalyčky chodil,ale nič ho nebolelo,žil si vo svojom svete,nechceli sme ho dať liečiť,po nemocniciach,chemoterapie.Aj lekári sa vyjadrili,že by to nemusel zvládnuť.Žil ešte s nami vyše troch rokov,doma sme ho doopatrovali,zaspal tichúčko.Prajem veļa síl pri ockovi,buď pri ňom

anonym_69b73c
Dnes o 14:38
@martinkatinka

@miskakyska je pravda, ze niekedy si clovek musi vydupat a vykricat vela veci. Pozistovat sam, obehat, pochodit.... Malokedy sa najde dobry lekar. My sme mali stastie, tento nas onkolog nam sam aj vypisal doplnkove liecby, co hradila aj poistovna.

@martinkatinka
Presne clovek by mal byt v obraze, neznamena to ze choroba sa nezmeni v agresivnejsiu formu ale aspon sa robi maximum ja mam tretieho onkologa a som velmi spokojny s ludskym pristupom a komunikaciou.

kvetkaxxx
Dnes o 18:58
@miskakyska

Prajem veľa síl.

@miskakyska prepac,ze sa pytam. Ale preco sa obhliadajuci lekar cudoval a ako to,ze bola pokusny kralik? Hrozne smutno mi je z toho po precitani :(

lucia147852
Dnes o 19:04

Úprimne, v tomto veku by som ho dobrovoľne takým zásahom ani nevystavila. Neskutočne by trpel a liečba by ho zabila možno ešte skôr ako choroba. Viem, že niekedy to človek vidí ako nádej, ale chemoterapia nie je vôbec prechádzka ružovou záhradou a neni ani zárukou uzdravenia.

anonym_4a1c3e
Dnes o 19:07

V tomto veku by operacia a chemoterapia bolo len urychlenie smrti, ja osobne by som ani nesuhlasila. Treba mu dat mozno sa rozlucit a odist co najviac dostojne, oslovit mobilny hospic napr.
vela sil pri jeho odchadzani

miskakyska
Dnes o 19:23
@kvetkaxxx

@miskakyska prepac,ze sa pytam. Ale preco sa obhliadajuci lekar cudoval a ako to,ze bola pokusny kralik? Hrozne smutno mi je z toho po precitani :(

@kvetkaxxx aj mne je z toho do plaču doteraz..skúšali,testovali,kombo chema a ožiarov,lieky, náplaste od bolesti. jedno cez druhé, už chudiatko nevedela, aký je deň,trpela,krvácala, prežila otravu krvi.. kadejaké baktérie. prišla tam po svojích a do mesiaca z nej spravili nesvojprávneho ležiaceho pacienta... hospitalizovaná bola s tým, že nádor sa zmenší a vyoperuje,ako to bolo prvý krát..(kolorektalny karcinóm.. operácia,stomia a čistenie rany na chirurgii v pravidelných intervaloch skoro celý rok..)
Po smrti/pár dní pred lebo však sme ju doma ošetrovali/sme sa dozvedeli, že už keď tam prišla nebolo čo zmenšovať lebo nádor bol prerastený v celej panve a prerastal von.. pre nás hrozný pohľad.. šok..hoci tri mesiace predtým sme boli na pet ct kde výsledky boli také, že už včera bolo neskoro a onkologička s kľudom Angličana povedala, že CT v poriadku..tri týždne jej ležali výsledky na stole,kým sa k nej mama dostala..lebo dovolenka..lebo po nočnej...milión lebo.. strašne som bola nahnevaná na celý svet...aj keď nemusela tak trpieť..dostala sa do zlých do rúk..mohla som sa postaviť aj na mihalnice..fakt už som bola na oddelení za debila lebo som stále niečo riešila....raz modriny na chrbte,raz modriny na ruke...neuzite dôležité lieky,..furt čosi...tomu personálu by som priala aby zažili podobne veci, že im nebude mať kto vodu podať 😡😡😡
Nehádžem všetkych do jedného vreca lebo viem, že existujú aj anjeli ktorým by človek ruky nohy bozkával...a takýto arogantní šmejdi kazia meno lekárom, ktorí si svoju prácu robia svedomito .
Panenka skákava a ja že to len v skratke napíšem a to aké litánie