Prečo máte deti, keď viete, že sa budú trápiť?
A to sa teda budu. Hlavne ak nemate dobre zazemie. Sikany v skole, zdravotne problemy, partnerske sklamania, nakladny zivot a ucty, hypoteky, praca 40-50 rokov ako otroci, zomru im blizki, budu mat bolesti a nedajboh zdedia vase geneticke ochorenia. Nechcem tymto rypat, len sa zamyslam, preco vlastne mat deti do takehoto sveta plneho trapenia? Aby cestovali, videli peknu prirodu, zaplavali si, zasexovali, opili sa, skusili zivot? Vacsina zivota je otrocina a povinnosti, trapenie, sklamania. Hlavne prosim nepiste, kto ma doopatruje na stare kolena, kto ka bude navstevovatz budem sama, to je za mna sebeckost level 10000000
@anonym_3adde0 NESPAMUJ TEMU PROSIM
@anonym_autor tak sa na to pozri opačne aj ty si bola to dieťa ktoré sa niekto rozhodol mať..
Chcela by si nebyť ? Predpokladám že aj ty si zažila nejaké zlé veci v živote...a teda nemyslím si že niekto plánuje dieťaťu zlý život alebo zneužívaní rodičmi keď sa ho rozhodne mať... A predovšetkým ak naozaj nemáš nejaké vážne katastrofické podmienky čo sa ti samozrejme stat môže ale na takých rodičov budeš apelovať darmo...myslím že taký ani nechodia na koník a ani nemajú mentálnu kapacitu aby to pochopili...ty ostatný viac menej vedia dieťaťu zabezpečiť to základné čo potrebuje a predovšetkým lásku a prijatie od rodičov ...a to navyše je viac menej len veľa konzumu... To či sa človek a teda aj dieťa cítia v živote šťastné a náplne e je najviac v takýchto prípadoch závislé na génoch..ak má dieťa genetickú predispozíciu na depresiu a jeho chemické procesy v mozgu mu navodzujú stav nespokojnosti tak bez terapeuta prípadne liekov mu ani Modré z neba a to zázemie finančné nepomôže aby sa cítili spokojné...a naopak ak si v pohode tak predovšetkým deti si zvyknú tá životný štandard aký majú a sú s tým úplne ok
Autorka sa nachádza v stave hlbokej ťažkej depresie, zrejme aj neliečenej. Čokoľvek si tu prečíta, je schopná vidieť aj tak len tým pokriveným obrazom, ktorý jej kreslí depresia. Vyznieva bezočivo jej tvrdenie a presvedčenie, že naše deti sa budú len trápiť, ale ono je to vlastne tiež typické pre depresívneho človeka - je to pudová stratégia ako uniknúť pred vlastnými bolesťami a problémami. Nič viac, nič menej. Škoda iných slov- treba sa liečiť, s výdatnou pomocou, sama toto nezvládne
@mandinka tvoje komentáre sú vždy take trefne👍🏻
@anonym_3adde0 ale vždy s tým môžu niečo urobiť vo vyššom veku.
@koniarova a to je prave to trapenie, o ktorom autorka pisala
Preco nemáte deti, keď neviete čo vas čaká v budúcnosti ? Predstav si keby všetky ženy od dnes by nechceli mat deti a uz by sa viac nerodili? Ako by vyzerala naša krajina ?
A myslíš ze bezdetni ludia sa netrápia v živote? Niektorí sa netrápia a maju oveľa ťažšie zivot ako ti s deťmi.
Každý tu na Zemi mame iný kríž. Dakuj Bohu za zdravie a dobry zivot
@anonym_autor z toho, co som prebehla v tejto teme mam pocit, ze nemas dobre lieky. Skus vymenit psychiatra a pracovat trosku na pozitivnejsom vnimani sveta
Ja autorku čiastočne chápem. Keď má toho ona veľa a aj blízka rodina, tak deti sa odsuvajú, lebo najprv riešiš či vôbec prežiješ. Ku deťom často patrí aj starostlivosť a ak má autorka svoje zdravotné problémy a nemá ju istú od rodičov tak jasne, že váha. Ja si tak v duchu povzdychnem keď počúvam tie mamičky, čo pred tehotenstvom nemali ziadne vážne problémy a ešte majú k dispozícii rodičov, čo im môzu deti postrážiť. Moja mama má dosť so sebou, ja mám dosť keď ju vidím a lepšie to nebude,sme radi, že žije a nemá ani vysoký vek. Manžel má starých rodičov. No a mňa dieťa môže ohroziť na zdraví keďže už niečo mám( stabilizovane našťastie).Takže aj pre mňa taká téma, že čo s tým. Ešte že manželovi je jedno či deti budú či nie nakoľko majú jeho súrodenci dosť detí.
@anonym_autor a to ešte nevieš že o 3 roky má byť vojna..
@koniarova No to urcite nie je, hlavne ked zdedis ochorenia a nemas stastie na dobru rodinu a podporu.
@anonym_autor mňa skôr zaujíma prečo si ľudia robia deti keď ich potom psychicky tyraju, bijú, nadávajú.. využívajú 😡😡😡😡odpracu do škôlky najskôr ako sa dá,alebo zakvacia starým rodičom....aha?možno pre peniaze
Mám takých v rodine ....blízka rodina
@anonym_autor a to ešte nevieš že o 3 roky má byť vojna..
@anonym_765966 Netáraj blbosti
@anonym_765966 Netáraj blbosti
@anonym_da7eb7 skús čítať aj iné ako koníka;)
@zmrzlinka2021 mne to nemusis pisat. Moj otec ma bipolarnu poruchu. … ale toto je uz xy tema, kde sa riesi sebeckost mat deti, tot nedavno sa tu jedna dusovala, ze by svoje deti obetovala za seba. Ze radcej nech je nazive ona. Trosku za mna temy na rozduchanie vasni…
@ktobytobolpovedal to v ktorej téme to bolo. Sa mi nechce veriť isto to nemyslela vazne
@anonym_da7eb7 skús čítať aj iné ako koníka;)
@anonym_765966 Jasné, ty si jasnovidec a vieš čo bude. Hotová Sibyla 😂
@anonym_765966 Jasné, ty si jasnovidec a vieš čo bude. Hotová Sibyla 😂
@anonym_da7eb7 smej sa ale tak maximálne na vlastnej sprostosti 👍
@ktobytobolpovedal to v ktorej téme to bolo. Sa mi nechce veriť isto to nemyslela vazne
@lapersefona neviem to najst uz. Ale ona(alebo on, lebo raz pisal v zenskom a raz v muzskom rode) to tam myslela vazne. Aj ked si teda myslim, ze to bola umela diskusia na rozprudenie vasni
zivot neni fer, kazdy ma inu startovaciu ciaru. ked mas nejaku vaznejsiu chorobu tak mas asi tazsi zivot ako vacsina ludi tu. ja ti to neberem. ale ked si to vezmes racionalne. neostava ti moc moznosti. Bud sa zabijes alebo zijes dalej. Skus sa zamysliet kolko ludi je na tom horsie ako ty (neviem aku mas chorobu ale myslim ze dost) su tu ludia bez ruk, bez noh. taki ktori nevidia alebo nepocuju a mohol by som pokracovat. Tak si predstav, ze sa vlastne nemas najhorsie a vytaz ztoho co sa da. a ked tvoja choroba nie je dedicna tak mozes skusit dopriat zivot cloveku kt. mozno bude ten zivot milovat a mat nan iny pohlad ako ty. a mozno prave ten clovek ti ten zivot uplne inak sprijemni. moje 2 centy
Je mi luto, ze svoje zivot povazujes za ciernu dieru plnu trapenia, ale to, ze Ty nie si stastna a nevies najst vo svojom zivote nieco radostne ta neopravnuje posudzovat inych ludi a ich volbu mat deti.
Z velkej casti je pohlad na zivot o vnutornom nastaveni a rozhodnuti.
Kedysi velmi davno som citala knizku o Pollyane a co si z nich najviac pamatam je Hra radosti- vedomensa rozhodnut a hladat nieco pekne, potesujuce. Napr..zvladla somndalsi den, nejaku ulohu, vyzvu, nieco, co som v ten den zazila tesit SA zo slnka, dazda, teraz na jesen krasne sfarbenych strojov.... A ano, su dni, ked je tazsie nieco najst, lebo cloveka zavalia povinnosti alebo zle.spravy. ale ked nieco radostne dokazu najst onkologicki pacienti, inibludia s tazkymi chorobami, urcite to dokaze kazdy. Len musi otvorit svoju mysel a srdce.
A preco sem.privadzat deti? A preco nie? Kazdy ma.zivot.zlozeny z roznych udalosti a zazitkov. Niektore Nas formuju, zoceluju, niektore preveruju, niektore tesia a posilnuju. Len je fajn sa naucit ich hladat, rozlisovat a zvladat. Kazdy clovek ma v zivote tazsie aj lahsie udalosti a skusky, je vsak na nom, ako sa k nim postavi a zvladne ich.
Autorka pozri toto ako liečba boreliozy https://rng.jecool.net/viewtopic.php?id=719
@anonym_autor ahoj, ja ťa chápem čo tým chces povedať. Môj život je jedno veľké trápenie. Zažila som si šikanu v škole, vysmievanie z môjho výzoru nie len ako dieťa, ale aj teraz v dospelosti. Mám 34. Zanechalo to na mne následky také, že som utiahnutá, neviem komunikovať s ľuďmi. Nikdy som nemala žiadnych kamarátov, nikoho, kto by ma mal rád. Skončila som trápnu obchodnú akadémiu. Pracovala som v obchode za smiešnych 650 v čistom. Nakoniec som si našla priatelA, mám s ním 2 deti, ale obávam sa budúcnosti, že budú zažívať to čo ja a ich nebudem vedieť ochrániť.
@bubuzu niektorí ju aj volia 🤷 život je aj stracanie toho čo milujeme.. či s tým niekto súhlasí alebo nie, to je fakt
@lenka_1705 samozrejme

Autorka sa nachádza v stave hlbokej ťažkej depresie, zrejme aj neliečenej. Čokoľvek si tu prečíta, je schopná vidieť aj tak len tým pokriveným obrazom, ktorý jej kreslí depresia. Vyznieva bezočivo jej tvrdenie a presvedčenie, že naše deti sa budú len trápiť, ale ono je to vlastne tiež typické pre depresívneho človeka - je to pudová stratégia ako uniknúť pred vlastnými bolesťami a problémami. Nič viac, nič menej. Škoda iných slov- treba sa liečiť, s výdatnou pomocou, sama toto nezvládne