icon

Prečo niektorí ľudia nestíhajú bežné aktivity?

21. okt 2025

Ako podla vas, musi vyzerat bezny pracovny tyzden zeny, vek 38 rokov, ktora zije sama v byte, ma beznu pracu jednosmennu bez pr. vikendov. Zena ktora nema konicky priatelov. malo sa stretava s rodinou, Nema namahavu pracu, ako podla vas musi vyzerat tyzden takej zeny, Ak neustale tvrdi ze ma toho vela, ze na nic nema cas, ze nestiha ani sa najest. Mate prosim na to niekto vysvetlenie? Ja som na to m podobne a casu mam habadej, nije problem kedykolvek cokolvek zmenit nastavit tak aby sa dalo vsunut do mojeho lani hocico. preco ona nie? Mam vsak jednu skusenost... Posledna vyhovorka bola vcera o 10 00 ze pecie babovku, a o 20 00 bolo vysvetlenie ze nemohla prist, lebo piekla babovku

Strana
z2
miadi
21. okt 2025

Nema cas na teba lebo ho mat nechce . Klasicka vyhovorka . Ja ked som nechcela ist von s nejakou otravnou znamou v 20ke tak som mala brutus kramy 2-3x za mesiac . Co mi bolo vyhodene na oci ze ako je to mozne ? Tak radsej hovorim ako to naozaj je lebo vyhovorky zabudam nemozem si vymyslat Lebo druhi maju lepsiu pamat ako Ja.

anonym_a37d8c
21. okt 2025

@anonym_autor lebo je to dobrá výhovorka 🤣

zuzana76
21. okt 2025

su dve moznosti, bud je to vyhovorka, alebo ma ADD, dyspraxiu, depresiu, cokolvek, kedy ma problem zmenežovat samu seba a ma problem s time managementom.

anonym_5008dd
21. okt 2025

Vies čo ja v mojom okoli vidím tri skupiny žien:
- matky s 2-3 deťmi s výborným time managementom a brutálnym multitaskingom
- matky jedináčikov, ktoré si vytvárajú dojem, že nič nestihaju, lebo celý deň ofukuju dieťa a majú pocit, že musia za neho aj dýchať
- slobodné a bezdetné ženy, ktoré si cielene a zbytočne vyrábajú povinnosti aj tam, kde netreba a hovoria, ako sú strašne zaneprázdnené

ivangeline
21. okt 2025

Aj pri depresii je človek spomalený, myseľ by možno aj chcela ale pokým sa k tomu dopracuje..Odkedy mám deti, stíham 3x toľko. :P :D

krasneleto
21. okt 2025

@anonym_autor tak je to tvoja zena, my mame odkial vediet co ona robi cele dni? mozno ma rovnako nastaveny pracovny cas, ale doma si potrebuje porobit, dokoncit pracu, mozno je psychicky unavena, mozno sa jej nechce a potrebuje si pospat.. alebo sa len vyvalit pred telku.. alebo mozno sa jej len nechce oberat sa o cas, straveny s tebou.. aj to je moznost, ale to musis vediet ty sam

januska12323
21. okt 2025

Čo je teba do toho čo robí, keby sa chcela stretnúť pozve ťa na bábovku sama.

ku_uk
21. okt 2025

@anonym_autor ona ma čas, len hľadá výhovorky, aby sa nestretla. Môj pocit

stanka_k
21. okt 2025

Niekto má rád svoj zabehnutý harmonogram, kľud….. a jeho zmena neprináša lepší pocit… aj keď je to stretnutie s kamarátom. Pre teba je dôlezité osobné stretnutie, mne by napr stačilo popísať pár slov a pôjdem si robiť niečo z mojich aktivít… 🤷🏼‍♀️ možno doma potrebuje mať permanentne tip top upratané, cvičí, číta, vzdeláva sa, štrikuje…

alica110
21. okt 2025

A prečo to teba zaujíma? Ona môže mať aktivity, o ktorých ty nepotrebuješ vedieť.

mandzula
21. okt 2025

Staci si uvedomit, ze kazdy z nas ma inu zivotnu energiu a potom nebudes riesit svoje a nase predstavy o zivote inych.

simca06022011
21. okt 2025

@anonym_autor no tak ked vidis, ze piekla cely den babovku = znamena to jedine = bud nechce nieco alebo ma nejaky problem s organizaciou casu. Je to ale jedno = nechce tak ju nevolaj, nenut. nech si robi co chce.. Ver ci nie, raz sa uvedomi, ked uz ju nik nebude volat :DDD
Teraz je napr uplne bezne ze cloveku prejde cely den povalovanim sa, rychlo nieco spravi, zatuka sa do mobilu.. a nestiha nic. A ani uz nechce vela ludi, proste su takto zvyknuti = sediet doma, kuknut serial, tvarit sa ako maju vela roboty atd...
Aj na pracovisku je pravidlo, ak nie je praca = treba sa tvarit aj tak ako toho ma clovek vela. To nevies?? :DD

beronsche
21. okt 2025

@anonym_autor podľa mňa hlavne nemá záujem o nič, čo jej ponúkaš a preto sa vyhovára na nedostatok času..

katkaseiner
21. okt 2025

Nemat deti, domacnost, tak som milionar na cas... ale v skutocnosti som nim nikdy nebola... tiez som mala aktivity a plany a proste niekomu sa mozno zdalo ze to vobec nie je pravda.... Tak si vydupkaj ze cas ma a hotovo... co tym ziskas?

natalka13
21. okt 2025

Nechapem ze nema cas, nechapem ani matky doma, ze o 10.00 su v pyzame a niesu schopne ist na ihrisko.

terezia74
21. okt 2025

@anonym_autor ja napr nechápem ženy ktore nestíhajú robotu, domácnosť , deti a majú muža.
Ja žijem sama 10 rokov a stíham všetko, je to len o tom, ako si zmenežuješ čas

motylik2559
21. okt 2025

@anonym_autor Ahoj, no bud nechce prave s tebou travit cas, alebo skratka ma doma svoje zaujmy, ktore skratka chce porobit...alebo mozno si len tak oddychnut. Kazdy organizmus je iny a to co niekto zvlada lavou zadnou a ide trebars s kamosmi von ci cvicit, tak niekoho organizmus toto zvladat nemusi. Uvediem taky priklad, aj ked neviem ci pomoze, lebo je to trochu odlisne od toho co pises, ale kedysi som bola v jednej praci (teraz mam uz dlho inu a som spokojna) a tam kolegyna-mamicka s dietatom sa najviac dozadovala volna, lebo ved ona ma doma dieta, ze preco by to nepotiahli tie co deti nemaju, pritom tejto muz nemal ziaden problem byt napr.na očr s dietatom, ci ine volno ked trebalo, on bol zabezpeceny podnikatel a aj tak sa najviac stazovala na zivot ake to ma ona tazke, lebo ma dieta (podotykam zdrave dieta) a naopak kolegyna druha, ktora bola bezdetna tak vypomahala mame, ktora prekonala raka v ramci rekonvalescencie s nakupmi, lekarmi, upratovanim kym sa nedala uplne do poriadku a okrem toho mala aj svoje veci so zdravim co riesila a tak isla na kavu raz za niekolko mesiacov, lebo bola unavena-inak zena cca v tom veku ako popisujes. Ano ja uznavam,ze matky s detmi to nemaju vela krat lahke, ale prave to zlahcovanie bezdetnych, lebo maju kopec casu podla nich a sudia-nie vzdy je to tak pritom ako si myslia, lebo za to,ze niekto deti nema neznamena, ze nema a neriesi nejake svoje problemy ci v rodine, ci so sebou a svojom zivote a vela zavisi aj od povahy cloveka, lebo co moze byt pre niekoho gombicka, pre druheho citlivejsieho cloveka to moze byt problem, ktory znasa tazsie. To skatulkovanie matiek, ktore deti maju tych bezdetnych zien sa mi vobec nepaci, lebo vobec vela krat ani nemaju sajnu ako skutocne ziju- z tych par slov si vyvodia zaver,ze maju kopec casu. A keby ho aj mali, spravia si ho na tych ludi, s ktorymi sa citia ozaj dobre, spravia si ci doma ci vonku program, aky chcu. A to,ze ti povedala,ze piekla babovku moze aj nemusi tak byt, mozno ju aj upiekla, ale potom kludne mohla ist niekam von. Zrejme pre nu priorita nebudes alebo sa neciti s tebou az tak dobre-tiez nevieme tvoje spravanie voci nej a ci tak je vsetko ako ma byt. Ci na nu moc netlacis co sa stretiek tyka atd. A mozno by stalo za to sa jej narovinu opytat, preco je aka je a nech ti da uprimnu odpoved. Lebo tu mozu byt len dohady, na ktorych tazko nieco zalozis a pritom to bude v reale celkom inak.

marianarem
21. okt 2025

@anonym_autor Niekto je proste taky chronicky nestihac. Moj muz ma napriklad velmi zlu orientaciu v case. Ja viem pomaly na minutu odhadnut, kolko bude nejaka cinnost trvat, viem si cas zorganizovat, on vobec. Odkedy ho poznam, tak nestiha, vsetko na poslednu chvilu, chodi neskoro. Odkedy mame dieta, tak sa velmi snazi to zmenit, cosi sa mu aj dari, ale proste nestihat uz bude asi do konca zivota. Ja to aj chapem, lebo ja som zase na tom podobne s orientaciou v priestore. Stracam sa, bludim, vyberam sa opacnym smerom, neviem si v hlave vytvorit mapu, co je vedla coho a podobne. Moj muz zase pomaly aj so zavretymi ocami vie, kde je sever a ktorym smerom je hocijake miesto na Zemi. Kazdy sme nejaky.

loliki
21. okt 2025

Bábovku od 10ej už zjedla a potom upiekla ďalšiu. 🙂 Mohla ťa pozvať na kus bábovky. Ktovie, či sa jej vôbec podarila.

sidicek
22. okt 2025
@ivik4

Bezdetny maju casu najmenej a roboty najviac😆.
Oni maju na vsetko cas, neponahlaju sa tak, moze to byt aj tym.
K babovke ,mohla to byt vyhovorka. Casu ma kopec

@ivik4 a ešte dôchodcovia nemajú nikdy čas. Ale to sa dá pochopiť lebo sa im uz častokrát nechce.

sidicek
22. okt 2025

@anonym_autor naco nad tým špekulovať, ty si ju volala von a nemala čas? tak si sa mala opýtať kedy môže, ak povie termín ok, ak povie: neviem- uvidím - ozvem sa.Tak by som ju uz viac nevolala.Nemusi to byť ani osobne ,len niektori sa uz nechcu s nikým stretávať a radsej sedia doma .Covid to dosť spustil.

anonym_079757
22. okt 2025

Nehľadala by som za tým nič osobné. Možno sa jej jednoducho iba nechce. A to je úplne normálne. Len to sa nezvykne hovoriť... lebo....

any_soj
23. okt 2025

@anonym_autor možno má adhd. Kopa dospelých má, prichádzajú na to popri svojom dieťati s diagnózou, že vlastne to je to, čo im celý dovtedajší život sťažovalo.

Strana
z2