Prečo úspešný muž žije ako chudák?
Dobrý deň,
poznám muža, ktorý je úspešný a bohatý . Vie si kúpiť akékoľvek auto, dom, čokoľvek, čo by človek len mohol chcieť… a predsa býva v chatrči a jazdí polorozpadnutým autom. Nie je to preto, že by nemal peniaze, alebo že by nechcel pohodlie. On si jednoducho vybral život úplne inak – žije skromne, nenápadne, skoro ako chudák. Je fascinujúce sledovať niekoho, kto má všetko a predsa sa rozhodne byť taký obyčajný. Ako by ste vy reagovali, keby ste videli niekoho, kto môže mať všetko, a žije takto?
@anonym_autor prečo reagovať ,ma všetko čo potrebuje
je to jeho osobná vec
@anonym_autor bolo by mi to sympatické, ale nereagovala by som nijako
Je šťastný a spokojný s malom, kiežby každý vedel byť šťastný s malom a netuzil mať viac a viac, ukazovať sa pred ľuďmi,ale žiť skromne a spokojne
@anonym_autor keby bol čistý, voňavý, upravený, slušný, chatrč by bola tiež čistá, voňavá, dostojna, tak prečo nie?
Nezakladá si na majetku, je šikovný, úspešný, vybral si tento smer. Ja by som ho obdivovala.
Mala by som nejako reagovat? Preco? Vsak mna sa jeho zivot nijak nedotyka
@anonym_autor On prejavil o Teba zaujem, ze mas dojem, ze treba nejako reagovat?
všimli ste si niekedy, že tí naozaj bohatí vyzerajú úplne jednoducho? 😀
@anonym_autor nijak, podla mna jediny problem mas len ty, lebo riesis inych.
No vies slobodna vola ako budes zit a zaroven ti pripominam: nech ma clovek cokolvek do hrobu si to nevezme 🙂.
@anonym_autor On prejavil o Teba zaujem, ze mas dojem, ze treba nejako reagovat?
@dskjhfdlkdjhl asi skôr opačne ,ona o neho a z nejakého dôvodu to nevie pochopiť 😁.
@anonym_autor kto zije skromne, zije ako chudak? Podla mna on moze byt nezavisly (nejde so stadom) a stastnym ho mozu robit nematerialne veci (hoci vacsina z okolitych "materialistov"/mamonarov) to nikdy nepochopi.
tiez poznam cloveka co ma miliony a chodi do charity na polievku s bezdomovcami
je to psychicka choroba a takych ludi nelutujem kym sa samy nerozhodnu sa liecit
za mna jazdit polorozpadnutym autom a zit v chatrci je uplne mimo ak ma na to aby mal skromny ale nerozpadnuty pribytok a spolahlive auto
Za mňa v pohode , len aby bol on spokojný. Napadaju ma 2 otazky, keďže nepíšeš o rodine. Je sam bez partnerky/ra? Môže to byť dôvod, že nemá partnerku/ra? - myslim ta veľká skromnosť. ( len dúfam, že to nie je lpenie na peniazoch kvôli pocitu ako to rastie- že ho poznaš dobre aby si to vedela rozlišiť)
@anonym_autor nemusíš na to reagovať vôbec nijak, lebo to nie je tvoja vec.
@anonym_autor nie je sam, je takych viac
Neviem na co mas potrebu reagovat. Kazdy zije bud tak ako moze alebo ako mu vyhovuje. On je ten druhy pripad, zije tak, ako chce. A nikoho do toho nic, ked je spokojny on sam.
Ano, poznam. Nestaram sa, nech si robi, co chce.
Toto je caro penazi- moznost volby- cim viac mas penazi tym viac mas moznosti robit akejolvek rozhodnutia. Stastie peniaze nekupia ale ovela viac moznosti hej
Tiež poznám takého. Mladý, úspešný chlapisko,ITčkar, rozumný,scestovaný, má svoju firmu, zamestnancov a do práce chodí buď na bike,či hromadnou dopravou, pomáha ľuďom v núdzi(na ulici sa raz dal do reči s jedným pánom,vybavil mu prácu a ubytovanie a pán funguje),cez víkendy dakedy chodil do útulkov, rozdávať granule, konzervy pre hafanov, mačky.(teraz už neviem,ale isto sa veľmi nezmenil). Býva v byte, má malú chatku a hovorí, že je vďačný za dobré zdravie a to ostatné ako príde,tak odíde. Pochodil svet, zážitkov zažil a materiálne nie je nastavený vôbec. Našiel si priateľku, sú už spolu snáď aj 3roky,ona ani len netušila,že je po finančnej stránke na tom dobre a práve preto si ju vpustil do života,ináč bol veľmi dlho sám. (môj dobrý priateľ a spolužiak). Teraz žijú v Nórsku.
Tiež poznám takého. Mladý, úspešný chlapisko,ITčkar, rozumný,scestovaný, má svoju firmu, zamestnancov a do práce chodí buď na bike,či hromadnou dopravou, pomáha ľuďom v núdzi(na ulici sa raz dal do reči s jedným pánom,vybavil mu prácu a ubytovanie a pán funguje),cez víkendy dakedy chodil do útulkov, rozdávať granule, konzervy pre hafanov, mačky.(teraz už neviem,ale isto sa veľmi nezmenil). Býva v byte, má malú chatku a hovorí, že je vďačný za dobré zdravie a to ostatné ako príde,tak odíde. Pochodil svet, zážitkov zažil a materiálne nie je nastavený vôbec. Našiel si priateľku, sú už spolu snáď aj 3roky,ona ani len netušila,že je po finančnej stránke na tom dobre a práve preto si ju vpustil do života,ináč bol veľmi dlho sám. (môj dobrý priateľ a spolužiak). Teraz žijú v Nórsku.
@zuzanita1609 aj ja poznam. a mozno chcu takto zit, aby si na krk nezavesili nejaku nenazranu slepicu.
@anonym_autor prečo by som mala nejako reagovať? Poznám takého muža, má dve VS, plynule rozpráva viacerými jazykmi, síce nebýva v polorozpradnutom dome, ale ako mu ten dom zanechali rodičia pred 25 rokmi, tak je aj dnes, auto asi 15 ročné a? Každé stretnutie s ním ma obohatí, pretože je neskutočne sčítaný, dokáže sa baviť na každú tému, má veľmi široký záber. Kde sa rozhodne svoje financie raz venovať, je len a len jeho vecou
Áno existujú ľudia, ktorým sa bridí život podobný exotom na Love Islande, tak celý život žijú skromne, aby krátko pred smrťou rozdali všetok svoj majetok na dobročinné účely a spravili niečo dobré pre budúcnosť ľudstva.
Poznala som podobného, titul pred menom aj za menom, sčítaný inteligentný, dôchodok mal pekný, celé dni vysedával v knižnici a čítal noviny, rozprával sa s ľudmi, ale bol žgrloš, vypínal si za ten čas doma kúrenie, neumýval sa poriadne takže smrdel ako bezdomovec, po záverečnej v knižnici šiel posedávať na autobusovú stanicu a keď zatvárali stanicu až vtedy šiel domov.
Je rozdiel ci zije ako chudak alebo ako skromny čovek. Ak ako uboziak ( neborak…) a ma chatrc atd… ale ma financie, tak je zgrlos, lakomec alebo dokonca je tam uz psychiatricka diagnoza.
Alebo zije ako skromny clovek, to je iny uhol pohladu…
@anonym_autor Poznáš jeho bankový účet...nás to nezaujíma..
Inak na tomto mieste pripomeniem oisud Bennyho Hilla ktory zomrel v garsonke doslova zavaleny nevyzdvihnutymi Sekmi za honorare. Chorobne nedokazal minut v zavere ani halier.
Su dobre zivotopisne dokumenty na YT o nom kto ma zaujem
Je rozdiel ci zije ako chudak alebo ako skromny čovek. Ak ako uboziak ( neborak…) a ma chatrc atd… ale ma financie, tak je zgrlos, lakomec alebo dokonca je tam uz psychiatricka diagnoza.
Alebo zije ako skromny clovek, to je iny uhol pohladu…
@anonym_6b8e0a presne tak, je rozdieľ, ak má niekto diagnózu, alebo je chorobne šetrný, Ja som písala o mužovi, ktorý nepovažuje za potrebné mať auto za 50000, aj keď si ho môže dovoliť, mať nový dom, aj keď si ho môže dovoliť, ale to neznamená, že žije ako žobrák. Kľudne zapaltí žene a dospelým deťom s partnermi dovolenku v Mexiku a on je celý šťastný doma so psom a knihami.

preco si myslis ze mas vôbec reagovat?