Príčiny pocitu, že niečo premeškávam
Ahojte, dlhšie sa zamýšľam nad mojimi pocitmi. Totižto neustále mám v sebe pocit že niečo akoby zmeškám. Deje sa to hlavne vo chvíľach keď som niečím obmedzovania. Napr.deti idú do puberty a ja už chytám úzkosť že nebudú chciet ísť na dovolenku tak rýchlo ešte niekde poďme. Neustále niekde chodíme a málokedy sedím doma. Z čoho môžu podľa vás plynúť tieto pocity?
FOMO ( fear of missing out) prameni vacsinou z neschopnosti uvedomit si spravnu mieru vlastnej dolezitosti. Deti prrodzene nechcu od urciteho veku chodit nikam s rodicmi a tak je to dobre. ak rodicia nedokazu ist sami na dovolenku bez deti tak je tam problem.
@anonym_autor neviem, ale som taká istá či som mala dieťa, či nie.Som extrovert a žijem rada🙂nemám rada nudu a, že sa nič nedeje🙂Sú ľudia čo sú radi doma a potom ti, čo celý týždeň sa tešia na víkend kam pôjdu, čo budú robiť atď...chces čas využiť naplno čo je na tom?Neboj sa my sme teraz prišli z dovolenky a aj veľké a dospelé deti chodia s rodičmi hrajú spolu biliard, bicykluju bolo ich takých veľa a nevyzerali, že to je za trest😉.V puberte príde taký odklon, ale to prejde.Moja babka bola taká výlety, dovolenky, kamarátky, výstavy nikdy sa nenudila.Moja mama je domased, ale vždy si nájde niečo čo robí prerába, zveľaďuje, stále niečo vymýšľa to je temperament a povaha Niekto sa teší, že deti sú väčšie a "neotravuju" a niekto vie, že sú to posledné roky byť spolu ako rodina, ale život nekončí.Chces im niečo ukázať, zažiť.Moj sused chodí s 30 r synom lyžovať, na túry to je iba ich chlapsky čas.
@martinmmartin neviem to na mňa to nesedí...nesledujem kto kam chodí a musím tam ísť aj ja.Ked som bola mladšia ani nebolo v móde všetko vešať na siete a fotiť.
FOMO ( fear of missing out) prameni vacsinou z neschopnosti uvedomit si spravnu mieru vlastnej dolezitosti. Deti prrodzene nechcu od urciteho veku chodit nikam s rodicmi a tak je to dobre. ak rodicia nedokazu ist sami na dovolenku bez deti tak je tam problem.
@martinmmartin s tými deťmi to bol len príklad 😄 ide aj o choroby keď obmedzujú, nečakane zmeny plánu a pod .. a tiež sociálne siete nevyužívam. Tým myslím FB a instagrám a pod...
Akože to.ze.by deti s nami niekam nechodili ma vôbec netrápi ale chápem.ako to myslíš.
Ja to mam tak ze si uvedomujem krehkost života krátkosť času a tak chcem.toho vidieť a zažiť co najviac kym sa da. Tiež nedávam nikam fotky a väčšina.ludi ani netuší ze niekde sme.
Akože to.ze.by deti s nami niekam nechodili ma vôbec netrápi ale chápem.ako to myslíš.
Ja to mam tak ze si uvedomujem krehkost života krátkosť času a tak chcem.toho vidieť a zažiť co najviac kym sa da. Tiež nedávam nikam fotky a väčšina.ludi ani netuší ze niekde sme.
@anonym_autor tiez si myslím, že to je také uvedomenie si veku, ako čas plynie najviac vidíš na deťoch, že starneme a chces všetko stihnúť.Kto má rád choroby byť doma zatvorená?pre extroverta rest aj, keď taký oddych niekedy dobre padne.Si úplne normálna😉máš medzi 40-50 r?ten vek je taký zaludny niekto mení prácu, partnera, viac sa sústredí na seba hľadá nové konicky
@pralinka25