icon

Rodičia majú pripravené veci do truhly

3. jan 2026

Je tu ešte niekto taký koho rodičia už majú pripravené veci do truhly?

Strana
z3
pribinak
3. jan 2026

Vzhľadom k tomu že sú to 80tnici, tak áno

anonym_d4bb48
3. jan 2026

@anonym_autor preco sok?
Ludia si sporia na pohreb, maju uz spravene hrobky s fotkami a pod..bezne

anonym_3e8635
3. jan 2026

@anonym_autor moji rodičia zomreli pomerne mladí, mama môjho muža nám ukázala, čo si želá mať oblečené, mala cez 80 rokov, nevideli sme na tom nič divné, samozrejme sme jej to splnili

januska12323
3. jan 2026

Pripravené nie ale viem, ktoré. Rovnako aj viem aký spôsob pohrebu a nevidím na tom nič zvláštne. Každý raz zomrie a ani nevie kedy.

anonym_619874
3. jan 2026

mama zomrela pred 80tkou,nemala nachystané nič,otec má vyše 90 a nemá nič.Čo si má akože chystať,oblečenie? A kedy si to mali nachystať? V 50?60?70? Pochybujem,že nejaké 20-30ročné oblečenie by im bolo dobré,alebo to si má každý rok kupovať nové?

amonet
3. jan 2026

cele moje okolie vie co mi maju hrat🤣🤷‍♀️

anonym_3e8635
3. jan 2026
@anonym_619874

mama zomrela pred 80tkou,nemala nachystané nič,otec má vyše 90 a nemá nič.Čo si má akože chystať,oblečenie? A kedy si to mali nachystať? V 50?60?70? Pochybujem,že nejaké 20-30ročné oblečenie by im bolo dobré,alebo to si má každý rok kupovať nové?

@anonym_619874 nachystala si ho po 80. neviem presne, či mala 82, alebo 83, to komu sa už len po 80 tak radikálne mení postava?

anonym_619874
3. jan 2026
@anonym_3e8635

@anonym_619874 nachystala si ho po 80. neviem presne, či mala 82, alebo 83, to komu sa už len po 80 tak radikálne mení postava?

@anonym_3e8635 moja mama bola chorá,takže áno,veľmi schudla,otec zase veľmi pribral

anonym_3e8635
3. jan 2026
@anonym_619874

@anonym_3e8635 moja mama bola chorá,takže áno,veľmi schudla,otec zase veľmi pribral

@anonym_619874 to je myslím výnimka, že niekto po 80 priberie, že schudne, to až tak nevadí, oblečenie sa prispôsobí. Ale nemusia si chystať nič, veď to je každého vec a neviem, prečo má diskusia názov šok

pink_lady
3. jan 2026

Ja som uz tiez muzovi vravela co chcem do truhly 🙂 A ano, u starich ludi je to normalne, a vies co, je to fajn, usetria tym rodine, ktora bude mat ine tarosti, rozhodovanie a hladanie

anonym_9f3390
3. jan 2026

@anonym_autor mňa vychovala babka, zomrela vo veku 74r, už roky predtým mala prichstané veci aj pre seba aj pre dedka.

jaja20
3. jan 2026
@amonet

cele moje okolie vie co mi maju hrat🤣🤷‍♀️

@amonet Aj ja som mojim už oznámila, ktorú pesničku chcem zahrať na pohrebe 🙂
A ešte aj to, aby ma v truhle neukazovali, lebo ich po smrti prídem strašiť 😄

jarmila2010
3. jan 2026

je to dost bezne,ze si najma starsi ludia chystaju veci do truhly...mne osobne je to jedno,co budem mat na sebe,ale uz som dala "pokyny"muzovi,aky pohreb ne/chcem mat :D

stellarstar
3. jan 2026

Moji rodičia boli pred ca 10 r vybrať a spraviť hrob, bola som pri tom. Minulý rok som mala s mamou pokec keby niečo čo si želá aby mala na sebe. Truhla ostáva na mne a aj peniaze majú na boku pre tento prípad

alenka58
3. jan 2026

moja mama má pripravené veci od 80r, len za posledný rok pribrala 8 kg asi budeme musieť niečo kúpiť, lebo prevažne nosí domáce oblečenie

anonym_bb2f85
3. jan 2026

Moja babka mala nachystane snad od 50tky. Kazdemu to ukazovala ako nejaku vzacnost. Zomrela ako 80 rocna. Takze 30 rokov to tam mole zrali, aj postava sa zmenila, cize neobliekla by to ani nahodou. Ale pripravene mala 🙂
Moji rodicia nemaju nic, aspon teda o tom neviem. Ja tiez nie, ale dala som muzovi instrukcie, aku hudbu mi maju zahrat, ze ma maju spopolnit a kde dat popol. Umriet sa zatial nechystam, ale clovek nikdy nevie.

anonym_c00ad0
3. jan 2026

@anonym_autor nie, ale vdaka za pripomienku, porozmyslam nad tym 😀

anonym_3e8635
3. jan 2026
@jaja20

@amonet Aj ja som mojim už oznámila, ktorú pesničku chcem zahrať na pohrebe 🙂
A ešte aj to, aby ma v truhle neukazovali, lebo ich po smrti prídem strašiť 😄

@jaja20 ja tak isto 😀 a pochovať ma môžu aj v teplákoch

terezia74
3. jan 2026

@anonym_autor ja mám vybraté sako 🥰 mám 44 , neviem sa však rozhodnut či sukňu alebo nohavice

anonym_3fe1d6
3. jan 2026

dievčatá hádam si nemyslite že pohrebná služba sa trápi s nejakým obliekaním. oblečenie rozstrihnú vzadu, podhnú pod nebožtíka a skončilo.
môjmu otcovi zašili ústa ani sa nesnažili aby to spravili troška kultivovane.

stellarstar
3. jan 2026
@anonym_3fe1d6

dievčatá hádam si nemyslite že pohrebná služba sa trápi s nejakým obliekaním. oblečenie rozstrihnú vzadu, podhnú pod nebožtíka a skončilo.
môjmu otcovi zašili ústa ani sa nesnažili aby to spravili troška kultivovane.

@anonym_3fe1d6 what? To sa odkedy šiju ústa?

anonym_00e0ca
3. jan 2026

Mam 23 a tiež vedia, co so mnou maju robit ked zomriem 😀 zas taky sok to nie je

anonym_3fe1d6
3. jan 2026
@stellarstar

@stellarstar ak budeš mať po smrti otvorené ústa tak ti ich zašijú ako sa kedysi zašívali deravé ponožky. Viditeľne.

galadriel90
3. jan 2026

@anonym_autor a co je na tom šok? Je to celkom zodpovedny prístup...

stellarstar
3. jan 2026
@anonym_3fe1d6

@stellarstar ak budeš mať po smrti otvorené ústa tak ti ich zašijú ako sa kedysi zašívali deravé ponožky. Viditeľne.

@anonym_3fe1d6 no toto som fakt nevidela u nas, jedine šatku ale zašité nie

lucimichi
3. jan 2026
@stellarstar

@stellarstar aj môjmu svokrovi zašili zvnútra ústa aby ich nemal pootvorené. Spravila to šikovne a vyzeralo to prirodzené. Tiež som to videla prvýkrát.

jarmila2010
3. jan 2026
@anonym_3e8635

@jaja20 ja tak isto 😀 a pochovať ma môžu aj v teplákoch

@anonym_3e8635 ja nechcem,ani pohreb :D nech ma rozdaju na "suciastky",ak bude,taka moznost a zbytok,nech spopolnia...

sisamisaaa
3. jan 2026

Nie. Ale máme vydiskutované minimálne či chceme spáliť, darovať orgány a také veci, aj mladí aj starí lebo nikto nevieme kedy to príde. Ja som pripravovala otcovi smútočnú reč a po tomto zážitku som navrhla aj to či si to nechceme pripraviť sami a uľahčiť tak blízkym neskutočne ťažkú prácu. Toto sa žiaľ nechytilo lebo si to nezažili aké je to nesmierne ťažké so slzami v očiach vymýšľať kde robil, aké mal detstvo a život, čo mal rád a také veci.

stellarstar
3. jan 2026
@jarmila2010

@anonym_3e8635 ja nechcem,ani pohreb :D nech ma rozdaju na "suciastky",ak bude,taka moznost a zbytok,nech spopolnia...

@jarmila2010 take existuje, nvm či aj na sk musíš si to zistiť. Ja som dala napr tu v AT ze keď zomriem neželám si aby moje orgány odobrali, musim to este aj na sk urobiť pre istotu lebo to platí len na území at. A je aj možnosť dať svoje telo na experimenty pre medicínu

jarmila2010
3. jan 2026
@stellarstar

@jarmila2010 take existuje, nvm či aj na sk musíš si to zistiť. Ja som dala napr tu v AT ze keď zomriem neželám si aby moje orgány odobrali, musim to este aj na sk urobiť pre istotu lebo to platí len na území at. A je aj možnosť dať svoje telo na experimenty pre medicínu

@stellarstar ja viem,ze je,taka moznost,pokial to pisomne vopred neodmietnes...ale pri niektorych organoch zalezi asi aj na veku,kedy zomries a v akom stave su...

Strana
z3