Som rada, že končia Vianoce
Ste tu tiez také ? Ešte počkať do januára a zasa bude všetko po starom
@anonym_be3cdc niektorým chlapom nevyhovies ani keby si mu uvarila steak z medveďa na 300 ročnom koňaku. Zažila som si svoje preto som rada, ze uz žiadneho nemám...vdaka nemu deti ani nevedia co je to dívať sa na vianoce na rozpravky kedze v kuse cumel na tie dokumenty o opravovani tých starých haraburd. Tento rok sme to uz napravili
@maskapadla prave preto mame doma 6tv a kazdy si pozera to co chce a kedy chce.Keby mam toto doma,tak kupim 2hy tv a tam si pozeram s detmi rozpravky.
Super si spravila,klobuk dolu za odvahu po tolkych rokoch.
@anonym_be3cdc no mne to nevyšlo na prvý a asi aj posledný pokus, 20 rokov strateného zivota uz to viac nebudem riskovať
@maskapadla máš deti, to nie je stratený čas
@maskapadla prave preto mame doma 6tv a kazdy si pozera to co chce a kedy chce.Keby mam toto doma,tak kupim 2hy tv a tam si pozeram s detmi rozpravky.
Super si spravila,klobuk dolu za odvahu po tolkych rokoch.
@anonym_76ee40 to by novy televízor nevyriešil a nebolo ho ani za co kupit všetko prepil
@anonym_76ee40 to by novy televízor nevyriešil a nebolo ho ani za co kupit všetko prepil
@maskapadla ach,o to este vacsi klobuk dole,naozaj to chcelo velku odvahu a silu ho vyhodit,rozviest sa a zacat od znova a sama s detmi.Ako naozaj klobuk dole,si silna zena.Zvladnes vsetko a uz bude len a len dobre a dobre a lepsie a lepsie.
@maskapadla ach,o to este vacsi klobuk dole,naozaj to chcelo velku odvahu a silu ho vyhodit,rozviest sa a zacat od znova a sama s detmi.Ako naozaj klobuk dole,si silna zena.Zvladnes vsetko a uz bude len a len dobre a dobre a lepsie a lepsie.
@anonym_76ee40 ďakujem za milé slová podpory.
@gelifil to nevysvetlis, ved zeny teraz uz ani nevaria ani cez rok nie to na vianoce. Takže pre nich je aj varenie námaha. Robím v obchode a vidím co kupujú minu 50 eur na instantné kaše, trápne avokáda, iontove napoje, čokolády a sackove polievky a je navarene. Tak ako chceš od takých aby uvarili nieco take jednoduché ako kapustnicu alebo šošovicu
@maskapadla fuj
@doriiis mňa neštve, že ste mali na Vianoce rybie prsty a hranolky. Proti gustu žiaden dišputát... 🙂. Len ma prekvapilo, že doriiis, čo je ku každému tvrdá a kritická a absolútne dokonalá, s absolútne správnym a neomylným názorom pripraví na Vianoce rybie prsty a hranolky.Nevari kapustnicu, lebo ju ani nevie uvariť. Modrý koník znesie veľa.. 🙂To je celé... Šťastné a veselé 🙂
@anonym_b4e90c ... Nie, nepotrebujem byť dokonalá. A už vôbec nie tuctovo dokonala. Nie neviem variť veľa veci, lebo neznášam variť a raz keď budem veľká a deti tiež variť nebudem vôbec. 🤷🏻♀️
@anonym_autor nemám rada Vianoce ale prázdniny sú fajn.
@anonym_b4e90c ... Nie, nepotrebujem byť dokonalá. A už vôbec nie tuctovo dokonala. Nie neviem variť veľa veci, lebo neznášam variť a raz keď budem veľká a deti tiež variť nebudem vôbec. 🤷🏻♀️
@doriiis ...ako slobodná som bola veľmi "feministicka"....neviem prečo som sa tak vymedzovala nutné si nejako potrebovala upevňovať pozíciu ženy. Otec nado mnou krútil hlavou. ...pritom on vedel zastať aj zenskú prácu,resp.s mamkou si pomáhali.
....prišiel manžel...deti....a ja som sa odrazu dostala do stavu,kedy rada vytváram teplo domova.
Nemôžem povedať,že viem uvariť s upiecť všetko...zatiaľ😁niektoré veci som ešte neskúšala...ale zisťujem,že viem napiecť slušne kopu koláčov,aj náročnejších,aj tortu na sviatky....že viem aj chutné uvariť....a že mám rada ten krásny pocit,keď moje deti jedia mnou uvarené jedlo.
Mama nemusí byť dokonalá....nemusí dávať každý fotku na FB,...či sa predbiehať v dokonalom stromčeky podlo tohtoročnej módy....jednoducho,robí veci pre rodinu z lásky....a ono to stojí sebazaprenie,aj uvariť,keď sa mi nechce....aj keď niekedy nevládzem.
To nie je o tom,že by si mala byť dokonalá....ide o to,že chces pre niekoho robiť z lásky niečo naviac .
Každá mama...či žena....začínala variť a piecť. Niekto sa v Tom našiel...niekto sa snaží prekonávať a celkom to vychádza a niekto z lenivosti si povie🤣...nie som otrok muža a deti.
@doriiis ...ako slobodná som bola veľmi "feministicka"....neviem prečo som sa tak vymedzovala nutné si nejako potrebovala upevňovať pozíciu ženy. Otec nado mnou krútil hlavou. ...pritom on vedel zastať aj zenskú prácu,resp.s mamkou si pomáhali.
....prišiel manžel...deti....a ja som sa odrazu dostala do stavu,kedy rada vytváram teplo domova.
Nemôžem povedať,že viem uvariť s upiecť všetko...zatiaľ😁niektoré veci som ešte neskúšala...ale zisťujem,že viem napiecť slušne kopu koláčov,aj náročnejších,aj tortu na sviatky....že viem aj chutné uvariť....a že mám rada ten krásny pocit,keď moje deti jedia mnou uvarené jedlo.
Mama nemusí byť dokonalá....nemusí dávať každý fotku na FB,...či sa predbiehať v dokonalom stromčeky podlo tohtoročnej módy....jednoducho,robí veci pre rodinu z lásky....a ono to stojí sebazaprenie,aj uvariť,keď sa mi nechce....aj keď niekedy nevládzem.
To nie je o tom,že by si mala byť dokonalá....ide o to,že chces pre niekoho robiť z lásky niečo naviac .
Každá mama...či žena....začínala variť a piecť. Niekto sa v Tom našiel...niekto sa snaží prekonávať a celkom to vychádza a niekto z lenivosti si povie🤣...nie som otrok muža a deti.
@terezka1947 ... Variť viem a chutne. Vždy každý zje všetko. Ale neznášam to. Ja, keď varím, tak minimálne na dva dni. Každý deň variť odmietam.
Nech to nazveme ako chceme, lenivosť, alebo ako chcete. To je jedno. Sú veci, ktoré robím rada a sú veci, za ktoré si rada zaplatím a urobí ich niekto druhý. 🤷🏻♀️U mňa je to varenie.
@anonym_autor prečo niečo pozitívne nenájdeš na Vianociach, tvoje deti sú na tom ako?
Čo je také náročné na Vianociach?
Ja ak dovolíš toto sú problémy.. choroba, bežná,... ťažká... rozhadané rodiny mama-otec/deti... súrodenci... alebo riešiť pohreb, či presne 24.12 alebo 26.12.....
Toto sú problémy...
Že si tu unavená, lebo jete 5 dní zemiakový šalát ja nemôžem.... Že je celá domácnosti na tebe?
Kde je potom problém pri samoživiteľoch s deťmi ?
Naše tri adventné nedele boli časy pohrebov buď pred alebo po ..takže tri pohreby🖤...nik nečakal, že sa nedožijú Vianoc...
A týždeň pred Vianocami muža skolila chrípka...v sobotu mladšieho syna a mňa deň pred Štedrým dňom.... normálne som varila, a nie je to hrdinstvo...aj kačka s kapustou a knedľou 25.12.bola... aj včera sme mali prírodné mäso, ryža, hranolky...
Ci ti ide o to že deti majú prázdniny?
Milujem Vianoce za mňa by mohli byť aj celý rok, ak by som nemala rada Vianoce, kúpim letenku a slním sa ďaleko praďaleko, každý si určuje ako chce žiť tak sa treba zamyslieť
Ja budem mat stromcek do Hromnic, Vianoce milujem. Nerozumiem ludom, ktori sa stresuju, ved netreba 100 druhov kolacov a neviem co. Darceky kupujem priebezne pocas roka, pomaly postupne a mozem povedat, ze neviem co je to stres na Vianoce (ani v ine dni, vacsinou som v absolutnej pohode). Stres si robi kazdy sam, nemusime mat vsetko dokonale ako na instagrame, kde sa skeri cela rodina pri luxusnom stromceku s milionmi darcekov, ale v skutocnosti maju doma dusnu atmosferu (hadky/nevera/tyranie a tak dalej).
@terezka1947 ... Variť viem a chutne. Vždy každý zje všetko. Ale neznášam to. Ja, keď varím, tak minimálne na dva dni. Každý deň variť odmietam.
Nech to nazveme ako chceme, lenivosť, alebo ako chcete. To je jedno. Sú veci, ktoré robím rada a sú veci, za ktoré si rada zaplatím a urobí ich niekto druhý. 🤷🏻♀️U mňa je to varenie.
@doriiis ....oki😁aké tu nejde o dokonalosť. Ide o to....že to urobíš ty😉to aj obyčajná krupica má špeciálnu pridanú hodnotu,lebo je uvarená tebou.

@maskapadla ja sa nesťažujem, ale vyšlo mi to až na druhý pokus
@anonym_be3cdc no mne to nevyšlo na prvý a asi aj posledný pokus, 20 rokov strateného zivota uz to viac nebudem riskovať