Sú tu ľudia, ktorí ešte neboli pri mori?
Ahojte, len ma tak teraz napadla otázka pri sledovaní jednej relácie. Sú tu ľudia, čo neboli pri mori? Alebo boli, ale nechodia? Ja mám 45 rokov, peniaze a prostriedky na to mám. Ale nechodím. Neviem prečo. Bola som pri mori 2x v živote, v roku 1997 a v roku 2007. Odvtedy nič. Rozmýšľam, či to len ja mám takto, alebo sú aj iní ľudia, čo nemusia veľmi k moru...
@anonym_autor moja sesternica. Ma 38a ešte nebola. Išla by ale nedá sa
@anonym_autor ja som pár krát bola, nič mi to nehovorí, to nie je pre mňa dovolenka, vyše desať rokov som nebola, ani neplánujem. Neprekáža mi cestovanie, zaujímajú ma iné krajiny, ich kultúra, architektúra, pamiatky, ale aj život bežných ľudí, ale vylihovanie na pláži, alebo kúpanie sa v mori je pre mňa zabitý čas. Takže zahraničie áno, aj mám veľa pochodeného, ale more ani v lete, ani inokedy.
@anonym_aefe5d a načo rozhadzuješ peniaze? Na hmotné veci? Do života ti najviac dajú zážitky a poznania rôznych iných krajín.
@anonym_f02e80 niekomu do života najviac dajú zážitky, niekto je šťastnejší bez nich a nemyslela som zrovna ľudí, ktorí k miru nejdú preto, lebo financie potrebujú na dôležitejie veci. Len má pre nich oveľa vyššiu cenu napr, turistika po horách, oddych na chate v lese, cudzie krajiny ich nezaujímajú, aj keby na dovolenku mohli letieť aj viac krát ročne. Nie je to môj prípad, ja mám cestovanie rada, iba dovolenka pri mori nie je moja šálka kávy, Mám ju voac krát za sebou, v rôznych destináciách sveta, prispôsobila som sa rodine, dnes už sa prispôsobovať nemienim, trávim dovolenku podľa seba a more to určite nie je
Ako vidíš niekto to považuje za rozhadzovanie...ja to beriem ako investíciu do seba, do oddychu, videnia novej kultúry, gastronómie, zážitkov, atmosféru....cestujem často a aj budem...dodáva mi to energiu, peniaze si do hrobu nikto nevezme....treba si vedieť užívať život...a nemusí byť vôbec teplo, boli sme na kanárskych ostrovoch v júli, bolo Max 30 stupňov a pofukoval jemný vánok....žiadny hic, počas 3 týždňov striedame aktívne dni spoznávanie mesta, s lenosenim pri mori
Mam 42r., bola som raz a vobec ma to nelaka. Uprednostnujeme horsku turistiku a mesta a aj to skor mensie ako tie hlavne, kde je vsade kopec ludi.
A radsej 6-7 mensich dovoleniek za rok niekde pobliz, ako jedna velka, draha.
Zatial ani deti nevyzaduju more, mozno, ked budu vacsie a budu to chciet vyskusat aj oni, tak to vyskusame spolocne. Ale aj to skor take miesto, kde je aj vela turistiky, ako sa len vycapit k vode.
Vela ludi este nikdy neboli pri mori a ani sa tam nikdy uz nedostanu,ani letecky,ani autobusom,ani autom,ani vlakom.Je to tu kazdy rok,cez leto.Vylevy zien,co by chceli ist a nemozu si to dovolit a tak tisko zavidia inym zenam,co chodia.Su smutne a frustrovane celkovo zo zivota,ze ini mozu a oni nie.
@anonym_f02e80 niekomu do života najviac dajú zážitky, niekto je šťastnejší bez nich a nemyslela som zrovna ľudí, ktorí k miru nejdú preto, lebo financie potrebujú na dôležitejie veci. Len má pre nich oveľa vyššiu cenu napr, turistika po horách, oddych na chate v lese, cudzie krajiny ich nezaujímajú, aj keby na dovolenku mohli letieť aj viac krát ročne. Nie je to môj prípad, ja mám cestovanie rada, iba dovolenka pri mori nie je moja šálka kávy, Mám ju voac krát za sebou, v rôznych destináciách sveta, prispôsobila som sa rodine, dnes už sa prispôsobovať nemienim, trávim dovolenku podľa seba a more to určite nie je
@anonym_ba0373 však ja ti to neberiem. Moja odpoved bola niekomu inému
@anonym_f02e80 ďakujem za fantastickú radu, rosím daj ešte pár 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏čize môžem nechať zatekať dom, zrútiť strechu, rozpadnúť múry, rozmrznúť radiátory, zostotovať auto a chodiť do práce peši. Lebo hmotné veci nie sú dôležité. Aj tie 3k na zuby boli iba výhodné peniaze nevadí že teraz už viem hrýzť aj žuť
@anonym_aefe5d nie, nemusíš nechať zatekať dom ani nič podobné, aké keď ti nevyjde ani na týždeň v zahraničí za celý život, tak by som si na tvojom mieste možno rozmyslela celý dom a jeho chod v podobe bezodnej studne a radšej išla niekde inde bývať aby som čo to zo života aj mala
@anonym_aefe5d nie, nemusíš nechať zatekať dom ani nič podobné, aké keď ti nevyjde ani na týždeň v zahraničí za celý život, tak by som si na tvojom mieste možno rozmyslela celý dom a jeho chod v podobe bezodnej studne a radšej išla niekde inde bývať aby som čo to zo života aj mala
@anonym_f02e80
Mi sme vzdy chceli mat dom pro mori tak sme postavili nad morom na utese 180 vyhlad nikdo pred nami, vsetci znami zavideli... za dva roky sme predali.
Pol roka tam strasne fukalo vsetko pokryte solou v zahrade nic nerastlo plus vsetko v dome hrdzavelo electronika sa kazila.
Moja prvá dovolenka bolo Bibione a rok na to Čierna Hora a bolo to také strašné ze som roky k moru ísť nechcela ani za nič.Až ked som bola dospelá a mala vlastne deti som pochopila, ze toto boli asi najhoršie dve dovolenkové destinácie kde som bola a vybrala som dovolenku pri mori ja a bolo to niečo úplne iné, more priezračné, biely piesok...odvtedy minimálne raz za rok, more musí byť
@anonym_ba0373 však ja ti to neberiem. Moja odpoved bola niekomu inému
@anonym_f02e80 ak sisi nevšimla, toto je diskusia, reagovať na príspevok môže hocikto. Ty si prezentovala svoj názor ako jediný správny, možno si to tak nemyslela, ale tak to vyznelo
Ja som zas nikdy nebola na horách, absolútne tomu nerozumiem ako niekto má rád hory 😂
@fadama ja ťa úplne chápem, ja zase nerozumiem, ako niekto môže zbožňovať dovolenku v rezorte pri mori, pre mňa je to trest. Ako sa hovorí sto ľudí, sto chutí.
Ja more milujem a som šťastná, že sme s manželom na rovnakej vlne. Radi zájdeme aj do lesa, či na wellnes. Môj ex na všetko frfľal. On ako dieťa s rodičmi nikam nechodil a preniesol si tento model do dospelosti. Celé víkendy sme sedeli doma 🤦🏻♀️ Keď som po rozvode žiadala o zvýšenie výživného, on sa bránil minimálnou mzdou. Jedným z neho argumentov bol aj fakt, že som vzala dcéru do Chorvátska, zatiaľ čo on nebol nikde. Neboli sme v žiadnom drahom rezorte, ale autom na súkromí. Z môjho pohľadu je to jeho voľba. On si radšej kúpil nové auto. Mám náročnú prácu a jednoducho si musím oddýchnuť aspoň raz do roka a doslova robiť nič. Život nie je iba o chodení do práce. Mojou túžbou je mať dom s malou záhradou, alebo aspoň chata. Aj to by bola pre mňa forma relaxu.
@fadama ja ťa úplne chápem, ja zase nerozumiem, ako niekto môže zbožňovať dovolenku v rezorte pri mori, pre mňa je to trest. Ako sa hovorí sto ľudí, sto chutí.
@anonym_ba0373 ja zas nechapem, ako mozu niekoho bavit poznavacky po mestach. Brr. Nesla by som som ani zadarmo. Ja milujem more a hocijaku vodu. Takze v lete musi byt more, ale aj turistiika, bicykle na horach.
@anonym_f02e80 tak teraz ako? raz píšeš že nemám utrácať na hmotné veci keď ti napíšem že som peniaze minula na zdravie a bývanie tak píšeš že sa mám presťahovať ? Kam do BA do Wien? A platiť hypo inému? Platiť koľko 600-700-700€ nájomné?(sesternica platí 750) Z tabuľkového platu si tam budeme vyskakovať však?
Uč ma majstre🙏🙏🙏
@anonym_f02e80 tak teraz ako? raz píšeš že nemám utrácať na hmotné veci keď ti napíšem že som peniaze minula na zdravie a bývanie tak píšeš že sa mám presťahovať ? Kam do BA do Wien? A platiť hypo inému? Platiť koľko 600-700-700€ nájomné?(sesternica platí 750) Z tabuľkového platu si tam budeme vyskakovať však?
Uč ma majstre🙏🙏🙏
@anonym_aefe5d možno myslela, že v byte by ste mali menšie náklady na život, ako v dome. Ale vy zrejme prerávate starší dom, to býva veľmi nákladné, ale raz to hádam bude hotové, more neutečie
Uč ma majstre🙏🙏🙏
@anonym_aefe5d vieš čo nechaj tak. Ja viem, že mi napíšeš 1000 argumentov ako sa to nedá. Ale naozaj odporúčam začať cestovať a spoznávať ten svet. Nič lepšie nemôžeš spraviť pre svoj zdravý rozvoj. Stačí ísť bývať niekde kde nebudeš mať také náklady na prerábky. Je toľko možností.
@anonym_f02e80 ak sisi nevšimla, toto je diskusia, reagovať na príspevok môže hocikto. Ty si prezentovala svoj názor ako jediný správny, možno si to tak nemyslela, ale tak to vyznelo
@anonym_ba0373 však so reaguj na príspevok, ale prečo pod moj komentár?
@anonym_autor nebola som NIKDY..ani môj muž a ani naše deti
Žijeme aj bez toho a sme šťastní a spokojní
Moji rodičia tiež neboli nechýba im to 🤷nie každý potrebuje k životu more a drahé dovolenky
@anonym_f02e80 pretože si verejne zdieľala názor, vtedy treba akceptovať odozvu, na ktorú ty sama teda reagovať ani nemusíš.
@anonym_f02e80 ty si ešte nikdy v diskusii nereagovala na iný komentár, ako na úvodný, Tak sorry, keby si tu bola pod nickom, tam by som si zapamätala, že nemám na tvoj komentár reagovať 😂
@anonym_f02e80 pretože si verejne zdieľala názor, vtedy treba akceptovať odozvu, na ktorú ty sama teda reagovať ani nemusíš.
@cocolino234 vďaka
Uč ma majstre🙏🙏🙏
@anonym_aefe5d Ty si trápna
@anonym_ba0373 ja som neprezentovala svoj názor, ja som sa pýtala komkretnej osoby ako to má… a tou osobou si nebola ty.
@slavomira236 tak to je veľmi smutné. By som ju zobrala hneď niekde
@anonym_f02e80 ona by nesla. Raz ako deti sme boli v orahe u jej aestry. Malu sme byt tyzden a ona uz druhy den nakazala svagrovi nech jej ide kupit listky na stanicu ze ideme vecer domov max na dalsi den. Takze z tyzdne boli 3dni
@anonym_autor nebola som a ani na to neláka. Mám 41 a nechápem čo na tom mori ľudia vidia
nikdy nebol môj manžel a ani my ako rodina s deťmi .
dôvod je jednoduchý - eurá. máme dieťa zťp, pri ktorom je jeden rodič doma. vlastne fungujeme s jedným príjmom pri 3 deťoch.
ja milujem more ale bola som pred koronou, potom nič a pre dvoma rokmi a zasa nič. muža mám domaseda, nazvime to tak… mne to chýba 😒
Keď som bola mladsia , chodili sme každý rok. Potom sa mi to nejako zunovalo, prišli deti , dovolenky sa zmenili na Slovensko - české. Tento rok sme pri mori znova boli , deti si to zamilovali, ja som si pripomenula tu krásnu vôňu mora a teraz veľmi rada vymením Slovensko za prímorské dovolenky .

My chodime, no nie tam, kde.je extremne teplo.
Vezmeme.bicykle, vozime.sa.kade.tade, potom pri mori, poznavat okolie. Nemusime.cele.dni lezat na plazi.
Ale odpoved na.otazku- ano, poznam takych ludi,,ktori nechodia k moru 🙂