Sú tu ľudia, ktorí ešte neboli pri mori?
Ahojte, len ma tak teraz napadla otázka pri sledovaní jednej relácie. Sú tu ľudia, čo neboli pri mori? Alebo boli, ale nechodia? Ja mám 45 rokov, peniaze a prostriedky na to mám. Ale nechodím. Neviem prečo. Bola som pri mori 2x v živote, v roku 1997 a v roku 2007. Odvtedy nič. Rozmýšľam, či to len ja mám takto, alebo sú aj iní ľudia, čo nemusia veľmi k moru...
@anonym_ba0373 ja zas nechapem, ako mozu niekoho bavit poznavacky po mestach. Brr. Nesla by som som ani zadarmo. Ja milujem more a hocijaku vodu. Takze v lete musi byt more, ale aj turistiika, bicykle na horach.
@belllinka Teba nezaujima kultura, zvyky, architektura danej krajiny? Lezat v rezorte, ved to mas suma fuk kde si, vsade je to rovnake.
@spongebob1 no a čo že ju to nezaujíma? proste nezaujíma 🤷♀️
@anonym_autor ja som bola na dovolenke pri mori prvykrat mala som cca 26 rokov s mojou dcerou mala vtedy 6este autobusom v grecku na 2 tyzdne..potom roky dlhe nic ani som o tom nelremyslala.A teraz posledne 2 leta som dala 3dovolenky jedno leto 3 druhe..dobieham zameskane🤣ak by bolo viac financii a viac casu este by som dala nejaku..Nejak som si to more zacala uzivat.
@anonym_aefe5d vieš čo nechaj tak. Ja viem, že mi napíšeš 1000 argumentov ako sa to nedá. Ale naozaj odporúčam začať cestovať a spoznávať ten svet. Nič lepšie nemôžeš spraviť pre svoj zdravý rozvoj. Stačí ísť bývať niekde kde nebudeš mať také náklady na prerábky. Je toľko možností.
@anonym_f02e80 veď napíš, ja čakám 🙏 dajme tomu dovolenka vychádza na +-3000€pre našu rodinu kde u koho sa dá rok bývať za tú sumu?
@anonym_aefe5d Ty si trápna
@anonym_df194d prečo? Le lepšia tá čo si berie úver len aby mohla cestovať? Byť cely rok na suchom rožku.....?Je lepšie precestovať 3k ako dať si do poriadku zuby? U niektorých zrejme áno?
@anonym_df194d prečo? Le lepšia tá čo si berie úver len aby mohla cestovať? Byť cely rok na suchom rožku.....?Je lepšie precestovať 3k ako dať si do poriadku zuby? U niektorých zrejme áno?
@anonym_aefe5d uver aby mohla cestovat ? Strasne to pritahujes za vlasy, nie ? Len par vyvolenych hlupakov si berie uver na dovolenky. Zas nemusis byt tak urazena na tie komentare, ja som to pochopila tiez v dobrom myslene tak, ze by Vam mozno bolo lepsie ist byvat do bytu a aj peniaze tym padom usetrit, ako vrazat ustavicne peniaze do starsieho domu. Ano zazitky su najviac, s tym myslim ze suhlasi kazdy
@anonym_autor ja mám 26 a ešte som nebola. Nemám financie, to by sa dalo zmeniť ale skôr nemám s kým ísť. Ak bude príležitost pôjdem
@anonym_autor nebola som NIKDY..ani môj muž a ani naše deti
Žijeme aj bez toho a sme šťastní a spokojní
Moji rodičia tiež neboli nechýba im to 🤷nie každý potrebuje k životu more a drahé dovolenky
@radacak keďže si nikdy nebola pri mori, ako môžeš vedieť, že ti to nechýba??? Trochu si sama protirečis
@anonym_f02e80 veď napíš, ja čakám 🙏 dajme tomu dovolenka vychádza na +-3000€pre našu rodinu kde u koho sa dá rok bývať za tú sumu?
@anonym_aefe5d hocikde. Letenku mas aj za 60€ k moru. A to sa nebavim len o dovolenke k moru. Stačí ísť na výlet hocikde alebo na dovolenku. Len tebe naozaj chýba rozhľad na základe tvojich komentárov
@anonym_autor nebola som a ani na to neláka. Mám 41 a nechápem čo na tom mori ľudia vidia
@anonym_38ec29 ťažko ti to vysvetliť, keď absolútne netušíš o čo prichádzaš. Škoda, že to nechceš zmeniť.
@anonym_aefe5d uver aby mohla cestovat ? Strasne to pritahujes za vlasy, nie ? Len par vyvolenych hlupakov si berie uver na dovolenky. Zas nemusis byt tak urazena na tie komentare, ja som to pochopila tiez v dobrom myslene tak, ze by Vam mozno bolo lepsie ist byvat do bytu a aj peniaze tym padom usetrit, ako vrazat ustavicne peniaze do starsieho domu. Ano zazitky su najviac, s tym myslim ze suhlasi kazdy
@ivik4 viem v akých cenách idú nehnuteľnosti v našom okolí a byty vo väčšom meste, čiže na tú cenu by som kúpila ak tak trt makový. Ani len 1 izb v pôvodnom stave. Môj kolega kúpil minulý mesiac dom za 8k vo vedľajšej obci, samozrejme potrebuje rekonštrukciu alebo zrútiť. Čo sa u vás dá kúpiť za tú cenu ? Garáž alebo miesto na státie?
@anonym_aefe5d hocikde. Letenku mas aj za 60€ k moru. A to sa nebavim len o dovolenke k moru. Stačí ísť na výlet hocikde alebo na dovolenku. Len tebe naozaj chýba rozhľad na základe tvojich komentárov
@anonym_f02e80 áno, 60x5 osob,+ ubytovanie+ strava na týždeň, plus nejaké výlety , atrakcie, koľko ti takto vychádza leto pri mori?
@anonym_f02e80 áno, 60x5 osob,+ ubytovanie+ strava na týždeň, plus nejaké výlety , atrakcie, koľko ti takto vychádza leto pri mori?
@anonym_aefe5d a? Čo je na tom zlé toľko zaplatiť za dovolenku a ísť si užiť celá rodina a spoznávať iné krajiny?
Ano aj ja poznam, prostriedky maju ale proste nelaka ich to.
@anonym_27e820 mám rada city turistiku, zatiaľ toho nemám veľa pochodeného, ale teda Krakow, Waršava, Londýn, Paríž, Praha, Brno, Telč, Krumlov, Budapešť, Miškolc, Viedeň, Frankfurt, Dusseldorf. Mám ešte sen - Rím, Miláno, Bukurešť, Dublin, Škótsko by som chcela... a severské (škandinávske) krajiny.
@anonym_autor tak vidíš, niekto rad pláva v tepluckom mori a užíva si pokoj a niekto rad behá po smradľavých hlučných mestách 😅
@anonym_aefe5d a? Čo je na tom zlé toľko zaplatiť za dovolenku a ísť si užiť celá rodina a spoznávať iné krajiny?
@anonym_f02e80 nič, ešte raz, ja som napísal že som zaplatila takú čiastku za zuby, na čo som dostala odpoveď že nemám utrácať na hmotné veci ale na zážitky. Čo je na tom zlé ?
@anonym_38ec29 ťažko ti to vysvetliť, keď absolútne netušíš o čo prichádzaš. Škoda, že to nechceš zmeniť.
@anonym_f02e80 tak ja po tom vôbec netúžim
Ja by som chcela, ale nemám na to peniaze.
@anonym_autor ja mam 41r a pri mori som este nebola...tak klasicky kupat sa, dovolenka. Ale chcela by som ist.
Ja mám 38 rokov a ešte nikdy som nebola pri mori, ani ma to neláka. Keď si predstavím že ležať celý deň na pláži a kúpať sa v mori, nie je to nič pre mňa. Neviem plávať, tým pádom nechodím ani na kúpaliská ani na wellness. Peniaze by aj boli na to ale ja mám rada aktívny oddych ako chodiť po horách turistiku, výlety po okolí a spoznávať okolie.
Moj brat - 38, nebol nikdy pri mori. Radsej hory. A ja, keby bolo na mne, tiez preferujem hory, k moru by som nesla. Chodime hlavne kvoli detom 😊
Bola som pri mori naposledy pred dvomi rokmi aj to kvôli tomu aby dcéra videla more ...ani ju to nejak nenadchlo takže tak skoro sa ani nechystáme .
@anonym_autor Tak 2017 uz nestihas ale na 2027 mas kopu casu si dovolenku pri mori naplanovat 😀 Ak ta to nelaka, tak si pln ine cestovatelske ciele, nie je povinnost chodit len k moru, alebo spoj 2 v 1, par dni pri mori a potom spoznavanie krajiny kam sa vyberies.
@belllinka Teba nezaujima kultura, zvyky, architektura danej krajiny? Lezat v rezorte, ved to mas suma fuk kde si, vsade je to rovnake.
@spongebob1 zaujímajú ma aj iné krajiny, ale uplne mi staci si o nich nieco precitat. Nepotrebujem sa prechadzat po preplnenych mestach s milionmi turistov a obiehat kostoly, chramy a namestia. A pri mori nemusis iba lezat 😀
V mojom okolí poznám asi len jednu osobu a to moja kolegyňa 58ročná, čo nebola fakt že nikdy nikdy ešte pri mori. Ostaní boli minimálne aspoň raz nejakým bus zájazdom v Chorvátsku. Dokonca moje nebohé babky 80ročné boli za mladi aspoň v Juhoslávii alebo Bulharsku.
@spongebob1 Nechapem,preco si mnoho ludi pod pojmom dovolenka pri mori predstavuje iba lezanie na lehatku pri mori. Kto chce,moze do rezortu. Kto nechce,najde si oblast s apartmanmi,cez den turistikuje,spoznava miestne jedlo,kulturu,podvecer sa okupe v mori. Morsky vzduch je blahodarny aj na psychiku. Vela ludi si vyberie dovolenku z katalogu cestovky a potom su sklamani a zanevru na more. Dovolenku treba dobre vybrat a hlavne nie bezhlavo,ale aj si nastudovat okolie a moznosti,popozerat mapu,co kde v okoli je mozne pozriet.
@anonym_autor Však si bola a otázka je či sú ľudia čo ešte neboli pri mori. Moja mamina nie.Nikdy.Ani moja nevesta .A ani sa zatiaľ nechystajú.
Ale veď keď sa povie dovolenka pri mori, nemusí to byť len ležanie na lehátku pod slnečníkom. Ja si predstavujem dovolenku pri mori napríklad aj potápanie,šnorchlovanie, rôzne vodné športy, vyhliadkové plavby,potápanie sa v klietke so žralokmi, či len romantické prechádzky po pláži a kŕmiť čajky, či pomáhať malým 🐢🐢 do mora 😄. Každý to pochopí tak,ako je nastavený 😊. Ja by som si vedela užiť aj more,aj hory,aj piesok,aj sneh...
Aj ja. Nikdy som nebola ani nepôjdem. Za mňa zabitý čas. Najlepšia dovolenka je doma v mojej posteli. Milujem zatiahnuť záves cez den a ležať v tme.

@anonym_autor nebola som a ani na to neláka. Mám 41 a nechápem čo na tom mori ľudia vidia
@anonym_38ec29 Hlavne že si nebola, ale nechápeš. Nechápeš možno, lebo si nebola. To nie je len o tom mori, perfektnom vzduchu slanom, šume vln, absolútnom oddychu , spoznávaní aj iných krajín ako naše zaprdené Slovensko. Spoznať mentalitu iných národov , nič nerobiť, nevariť, proste dovolenka. Mne nevadí, keď niekto nechodí a má na to akýkoľvek dôvod. Ja som tiež dlhšie nechodila a mala som na to tiež dôvody a polovica bola vymyslených, lebo som sa nevedela nakopnúť. Teraz sa na to už pozerám inou optikou . Skôr ma štvú tie sebavedomé výlevy, z ktorých veľmi cítiť tú slamu, čo trčí z topánok a závisť. Nemám na to, tak je to nahovno.