icon

Tehotenstvo v tínedžerskom veku: Ako sa s tým vyrovnať?

nikuska155
26. sep 2025

Ahojte mam 16 rokov a som tehotna. Moja matka to nezobrala vôbec dobre a uvedomujem si ma právo byt na mňa nahnevaná ale momentálne potrebujem podporu keďže otec toho dieťaťa odomna odišiel a neviem ho kontaktovať otca nemam takže som na to sama

anonym_074868
Autor odpoveď zmazal
enmery
26. sep 2025
@anonym_f69261

@zmrzlinka2021 Matka autorky by túto 16 ročnú dcéru mala dať buď do reedukacky alebo do decaku do 18ky a tým pádom nebude mať starosti. Pricom keby to nespravila, tak bude mať život o ničom ( akokeby nemala právo žiť svoj život ), hlavne že dcéra s deckom bude spokojne vyživovana od matky čo ju má aj tak pokrk 🤦🤦.

@anonym_f69261 Škoda, že nedali Teba /nemal im kto "pekne"poradiť ako ty/. Vyrástla z Teba pekná zákerná neempatická🐷

anonym_f69261
26. sep 2025
@anonym_074868

@anonym_f69261 teba mali dať do decaku a ty tvoje decká tiež lebo takéto ženy s týmto názorom nech sa ani nemnozia

@anonym_074868 Ja som natoľko inteligentná, že som svojej matke nezavesila na krk svoje dieťa, cmuk, pani nemnozitelka.

anonym_fd98d7
26. sep 2025
@nikuska155

@anonym_fd98d7 no už len podľa toho ako sa vyjadrujete vidím že dokonala matka nieste nikto neni dokonalý

@nikuska155 treba sa naučiť prijať aj kritiku

mircalla
26. sep 2025
@nikuska155

@anonym_fd98d7 no už len podľa toho ako sa vyjadrujete vidím že dokonala matka nieste nikto neni dokonalý

@nikuska155 Zato ty budes dokonala dceruska, sikovna a zodpovedna ako si sama o sebe povedala

anonym_f69261
26. sep 2025
@enmery

@anonym_f69261 Škoda, že nedali Teba /nemal im kto "pekne"poradiť ako ty/. Vyrástla z Teba pekná zákerná neempatická🐷

@enmery ďakujem za komentár, pobavil 😂😂😂

enmery
26. sep 2025
@anonym_f69261

@enmery ďakujem za komentár, pobavil 😂😂😂

@anonym_f69261 Verím, pranieruješ 16ročnu a sama ako dospelá nemáš štipku rozumu. Smutné.

anna777115
26. sep 2025
nikuska155
autor
26. sep 2025
@mircalla

@nikuska155 Zato ty budes dokonala dceruska, sikovna a zodpovedna ako si sama o sebe povedala

@mircalla Ano budem

anonym_9d9506
26. sep 2025

Nechápem ako tu niekto odporúča potrat. Na strednej škole som mala spolužiačku, ktorá otehotnela, keď mala 16. Išla na potrat. Dodnes nemá žiadne dieťa. Školu síce dokončila, ale už nikdy neotehotnela… preto sa pripájam na stranu autorky a držím vám palce. Snáď aj mamina pookreje, keď uvidí vnúča. Áno, nemala si to v pláne. Ale keď už sa stalo, postavila si sa k tomu tvárou v tvár a nejdeš ľahšou cestou, ale verím, že to zvládnete a dieťatko bude radosťou.

momo00
26. sep 2025

Ale ty si to autorka predstavuješ jednoducho. Si mladá ešte nevieš čo je rodičovstvo. Nevieš čo všetko je potrebné a koľko peňazí to dieťa stojí. Teraz máš silné reči, no ak mama bude musieť zostať doma s tvojím dieťaťom, tak kto bude zarábať? Ty budeš bez vzdelania a bez peňazí. Ja som v takej situácii ako je tvoja mama není. Ako píšeš, tak je na teba sama a ty chceš dieťa za každú cenu. Keby si si uvedomila ako si jej skomplikovala život, tak by si sa s ňou nehádala. Radšej s ňou rozprávala slušne a s pokorou. Ona je za teba zodpovedná pokiaľ nebudeš dospelá. Ona zoberie zodpovednosť za teba a tvoje dieťa. Ty si zlyhala ako dcéra. A o svojej mame sa nie pekne vyjadruješ. Ak by ona bola proti, tak čo by si spravila? Ako by si sa postarala o to dieťa? Kam by si išla? Z čoho by si žila?

mircalla
26. sep 2025
@momo00

Ale ty si to autorka predstavuješ jednoducho. Si mladá ešte nevieš čo je rodičovstvo. Nevieš čo všetko je potrebné a koľko peňazí to dieťa stojí. Teraz máš silné reči, no ak mama bude musieť zostať doma s tvojím dieťaťom, tak kto bude zarábať? Ty budeš bez vzdelania a bez peňazí. Ja som v takej situácii ako je tvoja mama není. Ako píšeš, tak je na teba sama a ty chceš dieťa za každú cenu. Keby si si uvedomila ako si jej skomplikovala život, tak by si sa s ňou nehádala. Radšej s ňou rozprávala slušne a s pokorou. Ona je za teba zodpovedná pokiaľ nebudeš dospelá. Ona zoberie zodpovednosť za teba a tvoje dieťa. Ty si zlyhala ako dcéra. A o svojej mame sa nie pekne vyjadruješ. Ak by ona bola proti, tak čo by si spravila? Ako by si sa postarala o to dieťa? Kam by si išla? Z čoho by si žila?

@momo00 Velmi rozumne napisany prispevok.

milanemila
26. sep 2025

@nikuska155 isla by som na tvojom mieste na potrat

lapersefona
26. sep 2025
@milanemila

@milanemila ty vieš co to vôbec píšeš? Nie si jej mama a dávaš taketo tipy?

lapersefona
26. sep 2025
@lapersefona

milanemila
26. sep 2025
@lapersefona

@lapersefona ano viem co pisem, pismenka sa ucia v prvej triede…

nikuska155
autor
26. sep 2025
@milanemila

@milanemila určite nie dieťa je dar

mizoko
26. sep 2025
@nikuska155

@nikuska155 sama si dieta

nikuska155
autor
26. sep 2025
@mizoko

@nikuska155 sama si dieta

@mizoko som teeneger

anonym_fd98d7
26. sep 2025
@nikuska155

@mizoko som teeneger

@nikuska155 čo si prosím?

eeffka
26. sep 2025
@nikuska155

@mizoko som teeneger

@nikuska155 mozno si teeneger ale mozog ti este nedorastol. Z coho xhces to dieta chovat? Peniaze nemas, skola taky 2r na strednej, robit nemozes, otec sa vyparil ako smrad. Ty mozes maximalne suchat nohami a prosit mamu aby ti pomohla.
A ze si sikovna a zodpovedna a sa postaras... no prepac ale nie, si naivna.

anonym_7e93e1
26. sep 2025

@nikuska155 "momentálne som v 6 týždni a keď som to otcovi oznámila už som o nom nikdy nepočula"
- takže 1-2 týždne dozadu si sa dozvedela, že si tehotná, keď ti meškala menštruácia a o otcovi si "už nikdy nepočula"?
Ak je toto reálna téma, tak možno je ešte v šoku ako tvoja mama. A 18- ročný predpokladám, že ešte chodí na strednú školu a býva u rodičov, takže asi vieš kde...

anonym_f69261
26. sep 2025
@nikuska155

@nikuska155 Dieťa je dar, určite, ale pre zabezpečených zarábajúcich dospelých ľudí a nie pre 16 ročnú čo ju živí matka, nemieni chodit do práce, vzdelanie nemá a ani otec dieťaťa nejaví záujem. Ty si ako dcéra zlyhala.

milanemila
26. sep 2025
@nikuska155

@nikuska155 no tak si uzi tento dar, bez vzdelania, bez financi, bez zazemia a bez otca dietata….

mizoko
26. sep 2025
@nikuska155

@mizoko som teeneger

@nikuska155 si dieťa. Nemáš 18 teda za teba zodpovedá tvoja matka. Sama sa nemôžeš ísť ani podpísať na úrad. Nemala by si ísť sama ani k lekárovi,všade ti musí podľa zákona robiť doprovod tvoj rodič. Ako dievča pod 18 rokov nebudeš podľa zákona môcť podpisovať ani nič v nemocnici čo sa pôrodu týka. Takže ešte raz - sama si dieta. Už si to uvedom. A nie,týmto tá nelanarim na potrat. Len som okomentovala že sama si dieta ktoré nemá právo rozhodovať samé za seba. Nie právne.

mircalla
26. sep 2025

Ja mam od zaciatku podozrenie vzhladom na ostatne temy autorky, ze toto je vymyslene. Jedno maju spolocne, vsade sa jej "stalo" nejake nestastie a je v tazkej situacii a hlada podporu. Zeby 16rocna bez penazi, otca, moznosti makat a s nahnevanou mamou tu pisala, ze dieta je dar je tiez vysoko nepravdepodbne na 16 rokov. Babu v 16tich v tejto situacii by chytala totalna panika namiesto drzych odpovedi s kludom anglicana dospelym. Co tema, tam je obet a chudatko

mizoko
26. sep 2025
@eeffka

@nikuska155 mozno si teeneger ale mozog ti este nedorastol. Z coho xhces to dieta chovat? Peniaze nemas, skola taky 2r na strednej, robit nemozes, otec sa vyparil ako smrad. Ty mozes maximalne suchat nohami a prosit mamu aby ti pomohla.
A ze si sikovna a zodpovedna a sa postaras... no prepac ale nie, si naivna.

@eeffka nemá sa ako postarať. Nemá za seba právnu zodpovednosť. Tu ma za ňu do 18 rokov jej matka. Ale mladej to stále nedochádza.

nikuska155
autor
26. sep 2025
@anonym_f69261

@nikuska155 Dieťa je dar, určite, ale pre zabezpečených zarábajúcich dospelých ľudí a nie pre 16 ročnú čo ju živí matka, nemieni chodit do práce, vzdelanie nemá a ani otec dieťaťa nejaví záujem. Ty si ako dcéra zlyhala.

@anonym_f69261 a kto povedal že ja nemienim chodiť do práce mam brigádu

nikuska155
autor
26. sep 2025
@mircalla

Ja mam od zaciatku podozrenie vzhladom na ostatne temy autorky, ze toto je vymyslene. Jedno maju spolocne, vsade sa jej "stalo" nejake nestastie a je v tazkej situacii a hlada podporu. Zeby 16rocna bez penazi, otca, moznosti makat a s nahnevanou mamou tu pisala, ze dieta je dar je tiez vysoko nepravdepodbne na 16 rokov. Babu v 16tich v tejto situacii by chytala totalna panika namiesto drzych odpovedi s kludom anglicana dospelym. Co tema, tam je obet a chudatko

@mircalla pretože tu píšem len to co ma trápi 😂😂 a nechávam si pomôcť od starsych

nikuska155
autor
26. sep 2025
@mizoko

@eeffka nemá sa ako postarať. Nemá za seba právnu zodpovednosť. Tu ma za ňu do 18 rokov jej matka. Ale mladej to stále nedochádza.

@mizoko a kto povedal že mne to nedochádza ja som si všetkého vedomá kľud