icon

Túžba po dieťati po potrate

25. sep 2025

Ahojte, tento mesiac som potratila v 7tt, tehotenstvo nebolo plánované, ale na bábätko som sa veľmi tešila, bolo by to naše tretie dieťatko. Teraz veľmi túžim po bábätku, ale manžel nechce. Som na tom psychický veľmi zle, neviem či sa to časom zlepší a či moja túžba bude menšia. Naše druhé dieťatko má zrakové postihnutie, je to pravdepodobne genetické a je 25% šanca, že aj ďalšie dieťatko by mohlo mať postihnutie, ale ja som s tým zmierená. Zmierili ste sa s potratom, aj keď ste už nemali ďalšie dieťa?

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
autor
25. sep 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka povedal mi, že on sa bojí ale on nechcel ani druhé dieťa tak nemyslím si, že zmení názor na tretie. Príde mi to od neho také sebecké, že je všetko len tak ako chce on. Ja ani neviem, či sa tešil, prijal to na začiatku ešte lepšie ako ja, ale myslím si, že jemu to je jedno. Veľmi ešte túžim zažiť to obdobie tehotenstva, starostlivosti o malé bábätko atď. Určite by som nechcela hneď teraz, bála by som sa, že sa to zopakuje, kým sa nedám fyzicky do poriadku, ale už mám 34 rokov, tak nechcem ani dlho čakať.

anonym_5a607a
25. sep 2025
@anonym_autor

@malinkajozka povedal mi, že on sa bojí ale on nechcel ani druhé dieťa tak nemyslím si, že zmení názor na tretie. Príde mi to od neho také sebecké, že je všetko len tak ako chce on. Ja ani neviem, či sa tešil, prijal to na začiatku ešte lepšie ako ja, ale myslím si, že jemu to je jedno. Veľmi ešte túžim zažiť to obdobie tehotenstva, starostlivosti o malé bábätko atď. Určite by som nechcela hneď teraz, bála by som sa, že sa to zopakuje, kým sa nedám fyzicky do poriadku, ale už mám 34 rokov, tak nechcem ani dlho čakať.

@anonym_autor "Veľmi ešte túžim zažiť to obdobie tehotenstva, starostlivosti o malé bábätko atď". Toto nie je dobry dovod mat dalsie dieta.
A co sa tyka sebeckosti, obidvaja ste sebecki svojim vlastnym sposobom

autor
25. sep 2025
@anonym_5a607a

@anonym_autor "Veľmi ešte túžim zažiť to obdobie tehotenstva, starostlivosti o malé bábätko atď". Toto nie je dobry dovod mat dalsie dieta.
A co sa tyka sebeckosti, obidvaja ste sebecki svojim vlastnym sposobom

@anonym_5a607a nepochopila som to, a aký je podľa vás dobrý dôvod mať ďalšie dieťa?

mikasa_ackerman
25. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor podľa teba je sebecké, že on nechce tretie dieťa?? A to že s tebou mal druhé (keď druhé nechcel) to ti nepríde sebecké od teba? A ešte ho tlačiť do tretieho, lebo ty chceš zažiť hento a tamto? V tomto mi veru prídeš oveľa sebeckejšia ty, hladíš len na svoje túžby a ngl vôbec sa manželovi nečudujem, že nechce😀 ešte keď má 25% šancu, že bude mať očnú vadu…

anonym_3e2ffb
25. sep 2025

mrzí ma, čo prežívaš, ale myslím, že teraz reaguješ viac emotívnejšie ako racionálnejšie, je krásne, že túžiš mať ďalšie dieťatko, na strane druhej, ty si zmieraná, že aj ďalšie dieťa by mohlo mať zrakovépostihnutie, zamyslela si sa, ako to možno príjíma dieťa to svoje postihnititie, ty chceš 3, lebo chceš zažiť tehotenstvo, starostlivosť - istým spôsob aj to to "je sebecky" lebo ty to chceš zažiť, ja tvojho manžela chápem, možno nie ani vysporiadaný s vadou vášho dieťatka a bojí sa , nechce už riskovať vaše rodinne šťastie, možno treba trošku nechať tomu čas, vyprchať emócie,. Máte rodinu, dve detičky, zas až taká tragédia sa nedeje, že by ste nemali tretie, niekomu nie je dopriate ani jedno. Hlavu hore, užívaj si so svojou rodinkou každý deň, ešte neviete, čo vám život prinesie

autor
25. sep 2025

on nechcel druhé kôli financiám, že máme úver na dom ale vôbec sme s financiami pri druhom dieťati nemali problém, teraz je šťastný, že máme dcérku. Aj dcérka by sa veľmi potešila súrodencovi.

anonym_5a607a
25. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_5a607a nepochopila som to, a aký je podľa vás dobrý dôvod mať ďalšie dieťa?

@anonym_autor mat dieta hlavne kvoli kratkemu obdobiu tehotenstva a ked je babetko- mozno 21 mesiacov je divne

autor
25. sep 2025
@anonym_3e2ffb

mrzí ma, čo prežívaš, ale myslím, že teraz reaguješ viac emotívnejšie ako racionálnejšie, je krásne, že túžiš mať ďalšie dieťatko, na strane druhej, ty si zmieraná, že aj ďalšie dieťa by mohlo mať zrakovépostihnutie, zamyslela si sa, ako to možno príjíma dieťa to svoje postihnititie, ty chceš 3, lebo chceš zažiť tehotenstvo, starostlivosť - istým spôsob aj to to "je sebecky" lebo ty to chceš zažiť, ja tvojho manžela chápem, možno nie ani vysporiadaný s vadou vášho dieťatka a bojí sa , nechce už riskovať vaše rodinne šťastie, možno treba trošku nechať tomu čas, vyprchať emócie,. Máte rodinu, dve detičky, zas až taká tragédia sa nedeje, že by ste nemali tretie, niekomu nie je dopriate ani jedno. Hlavu hore, užívaj si so svojou rodinkou každý deň, ešte neviete, čo vám život prinesie

@anonym_3e2ffb áno veľmi nad tým rozmýšľam, že aj ďalšie dieťa môže byť choré a potom sa môže trápiť , myslím že zachvíľu sa už z toho všetkého zbláznim. Ale môže byť aj zdravé a môže nám robiť veľkú radosť. Určite nechám tomu čas, možno to príde aj samo ako aj teraz.

autor
25. sep 2025
@anonym_5a607a

@anonym_autor mat dieta hlavne kvoli kratkemu obdobiu tehotenstva a ked je babetko- mozno 21 mesiacov je divne

@anonym_5a607a preto som napísala atď. lebo som nemyslela iba obdobie bábätka ale celý život, určite by nám robilo radosť.

anonym_060cbe
25. sep 2025

"Všetko je len tak, ako chce on"...on nechcel ani druhé dieťa a máte ho..."dcérka by sa potešila súrodencovi", však máte dve deti nie? Súrodenca už dcérka má.. ak sa bojíš geneticky dedičného zrakového postihnutia, tak zainvestuj do IVF a PGT.

autor
25. sep 2025
@anonym_060cbe

"Všetko je len tak, ako chce on"...on nechcel ani druhé dieťa a máte ho..."dcérka by sa potešila súrodencovi", však máte dve deti nie? Súrodenca už dcérka má.. ak sa bojíš geneticky dedičného zrakového postihnutia, tak zainvestuj do IVF a PGT.

@anonym_060cbe on by na IVF nešiel, on si nedal spraviť ani genetické testy

mikasa_ackerman
25. sep 2025

@anonym_autor trocha sa uvedom prosím ťa

autor
25. sep 2025
@mikasa_ackerman

@anonym_autor trocha sa uvedom prosím ťa

@mikasa_ackerman v čom sa mam uvedomiť?

megan777
25. sep 2025

Nenechaj si tu radiť,riad sa svojim srdiečkom a rozumom a nie názormi druhých,tie Ti môžu byť ukradnuté,dohodni sa s manželom Ty a on ste na to🍀🌹❤️👍,držím palce

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
sszuzu8
25. sep 2025

Ešte je to čerstvé. Máš kopec hormónov a nie si to ty. Kam sa ponáhľať? Vydrz 2 - 3 mesiace a uvidíš

autor
25. sep 2025
@sszuzu8

Ešte je to čerstvé. Máš kopec hormónov a nie si to ty. Kam sa ponáhľať? Vydrz 2 - 3 mesiace a uvidíš

@sszuzu8 toľko určite počkám 🙂

gabrielamodrykonik
25. sep 2025

@anonym_autor ak mate geneticky problem a viete to, tak dalsie dieta by som riesila len prostrednictvom umeleho oplodnenia, kde by som ich na to upozornila a embryjka by som dala na geneticke vysetrenie. Myslim, ze ked sa to stane a dozviete sa to nahodou, ze je to ine ako ked vedome robite dieta, ktore moze byt zdravotne postihnute. Nemyslim, ze je to k tomu buducemu dietatku fer. Zivot so zdravotnym postihnutim je tazky a trapilo by ma, keby toto muselo zazivat moje dieta. Mne to preto pride skor sebecke z tvojej strany chciet to len preto, ze chces byt opat tehotna a cicikat babatko. Uz si to zazila dva krat a kazde babatko nakoniec raz vyrastie v dospeleho cloveka a bude musiet zit svoj zivot, otazne je ale, ako kvalitne. Bud rada, ze mas dve deti, jedno mas zdrave a druhe si vyzaduje viac starostlivosti ako bezne deti, venuj sa im a zbytocne nepodstupuj dalsie riziko, ci uz v moznom dalsom potrate alebo porodenym postihnuteho dietata.

mikasa_ackerman
26. sep 2025
@anonym_autor

@mikasa_ackerman v čom sa mam uvedomiť?

@anonym_autor v tom, že tu hádžeš súdy nad manželovým jednaním, ale nevidíš si na vlastný prah.

autor
26. sep 2025
@mikasa_ackerman

@anonym_autor v tom, že tu hádžeš súdy nad manželovým jednaním, ale nevidíš si na vlastný prah.

@mikasa_ackerman nemyslim si, že som tu až také hrozné veci na manžela písala, a myslím si, že túžiť po dieťati po potrate nie je nič za čo by ma mal niekto odsudzovať. To dieťatko by bolo vytúžené, vymodlene, milované. Dcérka aj keď horšie vidi je šťastná, nikdy mi ešte nepovedala, že by bola nešťastná, že horšie vidi. Myslím si, že si to ani nejako neuvedomuje, ona nevie aké je to dobre vidieť, keď tak vidí od narodenia.

gabrielamodrykonik
26. sep 2025
@anonym_autor

@mikasa_ackerman nemyslim si, že som tu až také hrozné veci na manžela písala, a myslím si, že túžiť po dieťati po potrate nie je nič za čo by ma mal niekto odsudzovať. To dieťatko by bolo vytúžené, vymodlene, milované. Dcérka aj keď horšie vidi je šťastná, nikdy mi ešte nepovedala, že by bola nešťastná, že horšie vidi. Myslím si, že si to ani nejako neuvedomuje, ona nevie aké je to dobre vidieť, keď tak vidí od narodenia.

@anonym_autor Toto je velmi zvlastny argument, vedome plodit dalsie postihnute deti len preto, ze vsak oni ani nevedia, ake je to byt zdravy a su tak vlastne so svojim hendikepom stastne 🤦. Ozaj sa uvedom, ty tu nebudes vecne, ale tvoje deti s tym budu musiet zit cely zivot. Takto to dopada, ked niektorym zenam hormony zatemnia mozog.

autor
26. sep 2025
@gabrielamodrykonik

@anonym_autor Toto je velmi zvlastny argument, vedome plodit dalsie postihnute deti len preto, ze vsak oni ani nevedia, ake je to byt zdravy a su tak vlastne so svojim hendikepom stastne 🤦. Ozaj sa uvedom, ty tu nebudes vecne, ale tvoje deti s tym budu musiet zit cely zivot. Takto to dopada, ked niektorym zenam hormony zatemnia mozog.

@gabrielamodrykonik a napísala som niekde, že už idem robiť ďalšie deti? Iba som napísala, že veľmi túžim po dieťati. Niektoré ženy sú tu fakt veľmi zákerné, človek sa tu len chce normálne podeliť o svoje trápenie a hneď sa tu do neho pustia ako supy.