icon

Život s depresiou a vyrovnávanie sa s osamelosťou

Dnes o 12:12

Je tu prosím niekto čo je dlhodobo PN depresie ? Čo robiť celý deň ako si nájsť nejaký koníček doma nič ma nebaví ...dve deti dcéra chodí na strednu a syn tretiak základná rano odídu do školy .. navariť upratať zvládam ale potom už len chodím po byte ..telka internet a čakám pokým prídu .. kamarátky tu nemám nedávno som sa sťahovala ..

anonym_553259
Dnes o 12:19

co robis preto aby sa tvoj stav zmenil a vratila si sa do prace? terapie? praca na sebe ? teda okrem liekov co predpokladam beries?

anonym_513053
Dnes o 12:23

Nie som PN ale brácho je. Najviac mu pomáha keď on pomáha. Ideálne keď ide von do prírody sa prejsť, a cestou napríklad poberie smeti, pomôže susede s nákupom, je nápomocný nejako. Z toho má radosť .Musíš nájsť čo tebe robí radosť.

anonym_1db206
Dnes o 13:55

Budem zlá, ale pre väčšinu pacientov je PN to najhoršie čo môže byť, lebo sedia doma a nič nerobia, čo im ešte zhoršuje stav. Čo ťa vlastne do tohto stavu dostalo? Práca? Partner? Vyhorenie? Máš príjem z PN, kopu voľného času, máš jedinečnú šancu zamyslieť sa, a spraviť si krajší život ako doteraz. Dorobiť si vzdelanie, kurzy .. Nehnevaj sa, ale ja poznám strašne veľa ľudí kt. napr. úplne že rozbila rakovina, psychicky aj fyzicky, nemajú ani PN ani ID, musia chodiť do práce. Ty nemusíš tak si odýchni a naber iný smer. Hlavne sa nevracaj do starého života, lebo to ti nič dobré neprinesie.