icon

Život v chudobe

unbeholfen
11. nov 2025

Pomme sa baviť o chudobe. Len tak sa chcem vyrozprávať že velká chudoba je. Neni penazí. Ludia sú bez peňazí, len si požičávajú, potom vrácá a zas nemajú. Zbírajú kovošrot, zálohujú aby niečo mali pár drobných. Semtam sa podarí nejaká brigáda zehnať, ale kým dójde výplata, tolko si napožičávajú, že keď vrátia nič im nezostane. Nevíme sa vymaniť z tej večnej chudoby.

unbeholfen
autor
25. nov 2025

Šecko je porádku paňika zlatá, já len hovorim to čo je. Keď nebude zamestnanie tak stále viem ísť vyberať koše a zálohovať, a nosiť kovošrot (teda speňažovať odpad laicky povedané).

janulik2008
25. nov 2025
@unbeholfen

Šecko je porádku paňika zlatá, já len hovorim to čo je. Keď nebude zamestnanie tak stále viem ísť vyberať koše a zálohovať, a nosiť kovošrot (teda speňažovať odpad laicky povedané).

@unbeholfen a co tak spytat sa ze aky maju problem ze ta nevolaju?

chrobak7
25. nov 2025
@janulik2008

@janulik2008 Však to je jasné. Je lenivý jak voš!

unbeholfen
autor
25. nov 2025
@janulik2008

@janulik2008 keď tam budem spýtam sa. Logické.

janulik2008
25. nov 2025
@chrobak7

@janulik2008 Však to je jasné. Je lenivý jak voš!

@chrobak7 ale vyzeralo to nadejne😀

unbeholfen
autor
25. nov 2025

Na mňa sa tá smola lepí doslovne. Teraz uviazol autobus v kolóne kvôle nejakej dopravnej nehode a už stojíme pol hodinu, tým pádam nestíham prípoj a ďalší ide o hodinu, k tomu prší. A ešte je otázne kedy sa vôbec pohneme.

chrobak7
25. nov 2025
@unbeholfen

Na mňa sa tá smola lepí doslovne. Teraz uviazol autobus v kolóne kvôle nejakej dopravnej nehode a už stojíme pol hodinu, tým pádam nestíham prípoj a ďalší ide o hodinu, k tomu prší. A ešte je otázne kedy sa vôbec pohneme.

@unbeholfen To aby si si kúpil ďalší hodinový lístok.... 🙄

janulik2008
25. nov 2025
@unbeholfen

@unbeholfen kolony su normalna vec hlavne ked sa stane nejaka nehoda.

sevrin
25. nov 2025
@unbeholfen

@unbeholfen pol hodinu stojíš v kolóne, hrôza pomyslieť koľko kontajnerov si zatiaľ mohol povyberať.

unbeholfen
autor
25. nov 2025

Pozeráte zápas Barcelona - Chelsea? Kokoooos kapitán mužstva dostal červenú kartu, a angličania 3x kopli gól ale sudí neuznal lebo všetky boli z ofsajdu. Práve dali ďalší goool chelseaa. A fandíme ejaooooo ejaoooo heeja heeja heja čelzi.

unbeholfen
autor
25. nov 2025
@sevrin

@unbeholfen pol hodinu stojíš v kolóne, hrôza pomyslieť koľko kontajnerov si zatiaľ mohol povyberať.

@sevrin ani nie tak to státie ale že som nestihol prípoj a to je potom zdržovačka na niekolko hodín.

unbeholfen
autor
25. nov 2025

Zase ofsajd už 4-tý gól mohol byť. Neuveritelneeee sudí to dal. Takže chelsea už vedie 3:0 hajraaaa londýn!

unbeholfen
autor
25. nov 2025

A Menchester City prehráva s Leverkusenom 2:0.
A Marseiĺle vyhráva 2:1 nad New Castle.

janulik2008
25. nov 2025
@unbeholfen

Pozeráte zápas Barcelona - Chelsea? Kokoooos kapitán mužstva dostal červenú kartu, a angličania 3x kopli gól ale sudí neuznal lebo všetky boli z ofsajdu. Práve dali ďalší goool chelseaa. A fandíme ejaooooo ejaoooo heeja heeja heja čelzi.

@unbeholfen ja som rada ze som doma z roboty. 🤣 idem daco zjest a hajde spat 🤣

unbeholfen
autor
26. nov 2025

No so keres Babišovci moji. Jak sa vede? Havárjú? Ticho ste nič nehovoríte? Najväčší paradox je keď žobrák pýta od žobráka… More na stanici sa mi prihovoril nejaký sockár že či mu dám cigaretu a keď som povedal nie, tak ze drobné pýtal nejakú sumu v centoch, a ja som sa zasmial, a vravím ja čo mám 3 centy v prňaženke a na účte 18 centov?

anonym_8beb35
26. nov 2025
@unbeholfen

No so keres Babišovci moji. Jak sa vede? Havárjú? Ticho ste nič nehovoríte? Najväčší paradox je keď žobrák pýta od žobráka… More na stanici sa mi prihovoril nejaký sockár že či mu dám cigaretu a keď som povedal nie, tak ze drobné pýtal nejakú sumu v centoch, a ja som sa zasmial, a vravím ja čo mám 3 centy v prňaženke a na účte 18 centov?

@unbeholfen lebo každý normálny človek je v práci (alebo sa pripravuje do roboty).
Inak áno ty si chudobný, si strašný chudáčik. Ľutujeme ťa. Každý je proti tebe. To chces počuť?

sevrin
26. nov 2025
@unbeholfen

@unbeholfen a čo máme presne hovoriť, keď pri tebe je zbytočné si hubu drať? Keď máš takú silnú potrebu diskutovať, tak choď na stanicu medzi "svojich".

anonym_8beb35
26. nov 2025
@sevrin

@unbeholfen a čo máme presne hovoriť, keď pri tebe je zbytočné si hubu drať? Keď máš takú silnú potrebu diskutovať, tak choď na stanicu medzi "svojich".

@sevrin on sa bude stale lutovat. Kazdy je proti nemu. Si vezmi ze ma kazdy mesiac istych 300e a furt pi.uje 🙄

sevrin
26. nov 2025
@anonym_8beb35

@sevrin on sa bude stale lutovat. Kazdy je proti nemu. Si vezmi ze ma kazdy mesiac istych 300e a furt pi.uje 🙄

@anonym_8beb35 presne tak, spravil zo seba blbca a ešte aby sme sa mu na tú jeho lenivosť skladali.

anonym_8beb35
26. nov 2025
@sevrin

@anonym_8beb35 presne tak, spravil zo seba blbca a ešte aby sme sa mu na tú jeho lenivosť skladali.

@sevrin len toto mi nejde do hlavy ze pisal ze to vyzera nadejne ze sa mu tam paci aj kolektiv ze je celkom ok. Aj stiha tusim ze pisal a zrazu ho nevolaju 5x ale iba 2x. Okrem toho vcera tu daval ze si kupil nejake sladke buchty namiesto toho zeby si daco ine kupil zasa len sladke.

sevrin
26. nov 2025
@anonym_8beb35

@sevrin len toto mi nejde do hlavy ze pisal ze to vyzera nadejne ze sa mu tam paci aj kolektiv ze je celkom ok. Aj stiha tusim ze pisal a zrazu ho nevolaju 5x ale iba 2x. Okrem toho vcera tu daval ze si kupil nejake sladke buchty namiesto toho zeby si daco ine kupil zasa len sladke.

@anonym_8beb35 netuším kde on pracuje a o čom konkrétne písal. On tak často strieda zamestnania, že ani Veľký hadrónový urýchľovač v Ženeve nestíha tie zmeny zaznamenávať.
Tak čo ja.

unbeholfen
autor
26. nov 2025

Tak ako to má stíhať zdravotná poisťovňa a sociálna poisťovňa že? Ale raz konkrétne na tomto fóre mi niekto písal, že kľudne si striedaj však počítač toho znesie…

S tými sladkými buchtami to bolo tak že som bol na cestách, potom na poobednú šichtu kým dorazím domov je noc, takže tak už nebol priestor na nákup surovín a varit si. Tak som si dal niečo narýchlo čo sa da zjesť na pracovisku.

Áno mám konečne job kde stíham, aj kolektív OK, proste židne problémy len som sa čudoval ža ma uz nevolali tak často, brigádnikov je tam viac nielen ja tak nás asi striedajú alebo čo… Nebol som nijako upozornený že by nebola spokojnosť alebo tak.

Inák povedzte mi jednu vec: Prečo každá žena ktorá sa mi páči je zadaná alebo vydatá?

janulik2008
26. nov 2025
@unbeholfen

Tak ako to má stíhať zdravotná poisťovňa a sociálna poisťovňa že? Ale raz konkrétne na tomto fóre mi niekto písal, že kľudne si striedaj však počítač toho znesie…

S tými sladkými buchtami to bolo tak že som bol na cestách, potom na poobednú šichtu kým dorazím domov je noc, takže tak už nebol priestor na nákup surovín a varit si. Tak som si dal niečo narýchlo čo sa da zjesť na pracovisku.

Áno mám konečne job kde stíham, aj kolektív OK, proste židne problémy len som sa čudoval ža ma uz nevolali tak často, brigádnikov je tam viac nielen ja tak nás asi striedajú alebo čo… Nebol som nijako upozornený že by nebola spokojnosť alebo tak.

Inák povedzte mi jednu vec: Prečo každá žena ktorá sa mi páči je zadaná alebo vydatá?

@unbeholfen a preco kazdy muz co sa paci mne je gay alebo zenaty? 🤣

unbeholfen
autor
26. nov 2025
@janulik2008

@janulik2008 však toto že prečo?

unbeholfen
autor
26. nov 2025

Síce všetky nie lebo teraz ma napadlo že sa mi páči aj kamoška a tá je nezadaná.

sevrin
26. nov 2025
@janulik2008

@janulik2008 neboj sa, tento tu určite ženatý a dokonca ani zadaný nie je, tvrdí že ani gay nie je, tak ho zavolaj na rande (len si doma nezabudni peňaženku 😅)

janulik2008
26. nov 2025
@sevrin

@janulik2008 neboj sa, tento tu určite ženatý a dokonca ani zadaný nie je, tvrdí že ani gay nie je, tak ho zavolaj na rande (len si doma nezabudni peňaženku 😅)

@sevrin nestraš 😀 mam kam davat peniaze a nic proti ale aby zena platila za muza 🫣 nie vdaka 🙋‍♀️

simona_racz
27. nov 2025
@sevrin

@simona_racz áno presne tak, on mal vždy plnú hubu rečí o chudnutí, keď nemal čo do huby (teda 26-27 dní v mesiaci, záleží od dĺžky mesiaca), ale keď prišla výplata, tak ďalšie 3-4 dni sa už hodovalo, samé klobásy, slaniny, kebaby, pizze, dvojlitrové koly, chudnutie počká, teraz žijeme, no a takto je to mesiac čo mesiac. Po 4 dňoch začnú znovu kecy o chudobe, takže keď tu ten začne splietať o nejakých výzvach, tak sa treba len pousmiať a karavána ide ďalej.

@sevrin preto som upozornila na refeeding. Je to nebezpečné. Ja nie v zlom ale kľudne nech si každý prečíta o čo tam ide.

https://www.wikiskripta.eu/w/Refeeding_syndrom

unbeholfen
autor
27. nov 2025

Ale janka vravela že muži ktorí sa jej PÁČIA sú zadaní alebo gayovia… Otázka je teda či som sa ja vôbec niekedy nejakej páčil. Lebo nejedna žena sa už zmienila že mňa by nechcela aj keby som bol jediný na svete.

Ale potom ako je možné že aj chudobní ludia majú vzťahy?

unbeholfen
autor
27. nov 2025

Lebo napríklad je nejeden prípad keď žena povie že platila za muža na rande… Ale aby sa to mohlo stať tak na to rande museli ísť. A ako je možné že tá žena s ním na rande šla? Somnou nechodia ženy randiť.