icon

Život v chudobe

unbeholfen
11. nov 2025

Pomme sa baviť o chudobe. Len tak sa chcem vyrozprávať že velká chudoba je. Neni penazí. Ludia sú bez peňazí, len si požičávajú, potom vrácá a zas nemajú. Zbírajú kovošrot, zálohujú aby niečo mali pár drobných. Semtam sa podarí nejaká brigáda zehnať, ale kým dójde výplata, tolko si napožičávajú, že keď vrátia nič im nezostane. Nevíme sa vymaniť z tej večnej chudoby.

Strana
z16
janulik2008
4. dec 2025
@unbeholfen

Predstavte si, vo vlaku čo ide do Banskej Bystrice ma ostriekal záchod.

Čo myslíte, kolko peňazí by som potreboval aby som mohol celý mesiac jesť čo mi chutí? Dá sa to nejako vypočítať.

Ja mám cukor na 12 vraj to je nad limit.

@unbeholfen minimalne 700e zalezi podla to co ti chuti. Uz nechudnes?

unbeholfen
autor
4. dec 2025
@janulik2008

@unbeholfen minimalne 700e zalezi podla to co ti chuti. Uz nechudnes?

@janulik2008 chcel by som byť chudý, veď kto by nechcel… Problém je odolať pochúťkam, odbornejšie ťažká závislosť na nezdravom jedle. Jedine tak by sa to dalo skúsiť vypočítať že tie dni keď mám peniaze by som vypracoval denný priemer a to by som vynásobí 30 dňami. Nemôže to byť až také megadrahé lebo ozaj drahé pozraviny sú kaviar a také. Na Mlynských Nivách stojí jedno balenie Sushi okolo 12€. Ale to množstvo je také že pre mňa by to nebolo ani predjedlo. Tá predavačka vravela že ak kúpim 2 tak tretie je zadarmo. Takže vyhodiť 24€ za 3 balenia sushi čo by som razdva zhltol, za to už je kolko kebabov, langošov, cigánskych pečienok, klobásiek. Mňammm.

unbeholfen
autor
4. dec 2025

Ja som vlastne chudobný kvôli jedeniu, lebo do ostatných vecí neinvestujem tak ako do jedenia. Takže závislosť na jedle patrí medzi tie drahšie hobby. Ešte som ani nevystúpil z vlaku ale už mám chuť na cesnakový langoš.

janulik2008
4. dec 2025
@unbeholfen

@janulik2008 chcel by som byť chudý, veď kto by nechcel… Problém je odolať pochúťkam, odbornejšie ťažká závislosť na nezdravom jedle. Jedine tak by sa to dalo skúsiť vypočítať že tie dni keď mám peniaze by som vypracoval denný priemer a to by som vynásobí 30 dňami. Nemôže to byť až také megadrahé lebo ozaj drahé pozraviny sú kaviar a také. Na Mlynských Nivách stojí jedno balenie Sushi okolo 12€. Ale to množstvo je také že pre mňa by to nebolo ani predjedlo. Tá predavačka vravela že ak kúpim 2 tak tretie je zadarmo. Takže vyhodiť 24€ za 3 balenia sushi čo by som razdva zhltol, za to už je kolko kebabov, langošov, cigánskych pečienok, klobásiek. Mňammm.

@unbeholfen problem nebude jedlo ako take ale aj mnozstvo.

sevrin
4. dec 2025
@unbeholfen

Ja som vlastne chudobný kvôli jedeniu, lebo do ostatných vecí neinvestujem tak ako do jedenia. Takže závislosť na jedle patrí medzi tie drahšie hobby. Ešte som ani nevystúpil z vlaku ale už mám chuť na cesnakový langoš.

@unbeholfen cesnakový langoš ešte ako tak. Tlak si si kedy naposledy meral? Stále ho máš vysoký napriek tomu, že berieš lieky? Či aj na to serieš, rovnako ako na cukrovku? Nechcem ťa strašiť, ale ty ak dožiješ 60, tak budeš makač.

unbeholfen
autor
4. dec 2025

Možno pre mňa to aj bude lepšue lebo na dôchodku už aj zdraví ludia majú rôzne zdravotné problémy, tak ja ich budem mať 10x viac, a dôchodkové zabezpečenie všetci aké bude, už teraz sa nevyprodukuje tolko aby bolo na dôchodky, a podľa demografického vyvoju to už bude len horšie.

unbeholfen
autor
4. dec 2025
@janulik2008

@unbeholfen problem nebude jedlo ako take ale aj mnozstvo.

@janulik2008 to je pravda ja neviem málo jest, mne keď chutí tak neviem prestať.

unbeholfen
autor
4. dec 2025
@sevrin

@unbeholfen cesnakový langoš ešte ako tak. Tlak si si kedy naposledy meral? Stále ho máš vysoký napriek tomu, že berieš lieky? Či aj na to serieš, rovnako ako na cukrovku? Nechcem ťa strašiť, ale ty ak dožiješ 60, tak budeš makač.

@sevrin jaj a ešte sevrinovi sa musím pochváliť. Vždy ma považoval za Ficovoliča. Tak dnes na Mlynských Nivách robili Demokrati petíciu proti Ficovi a ja som ju podpísal. To že mi je ich politika z časti sympatická, neznamená že ho aj volím. Nikdy som nevolil Smer, Hlas, Republiku, SNS. Majú len dobré reči ale nič nevedia reálne pre krajinu spraviť.

janulik2008
4. dec 2025
@unbeholfen

@janulik2008 to je pravda ja neviem málo jest, mne keď chutí tak neviem prestať.

@unbeholfen a to je problem ze nevies prestat

unbeholfen
autor
4. dec 2025

Takže je to závislosť. V podstate takto sú na tom aj gembleri, narkomani, alkoholici, že všetko minú na svoju závislosť a potom majú absťáky. Ja mám presné to isté len s jedlom.

sevrin
4. dec 2025
@unbeholfen

Takže je to závislosť. V podstate takto sú na tom aj gembleri, narkomani, alkoholici, že všetko minú na svoju závislosť a potom majú absťáky. Ja mám presné to isté len s jedlom.

@unbeholfen takže nie si chudobný, len vyžratý.

unbeholfen
autor
4. dec 2025
@sevrin

@unbeholfen takže nie si chudobný, len vyžratý.

@sevrin áno, niekto je ožratý a ja zase vyžratý… Vždy sa smejem keď sa fajčiari sťažujú že musia prestať lebo to ide do peňazí, a keď sa ich spýtam čo stojí krabička cigariet, tak vyjde na javo že na pamlsky miniem oveľa viac ako on.

sevrin
4. dec 2025
@unbeholfen

@sevrin áno, niekto je ožratý a ja zase vyžratý… Vždy sa smejem keď sa fajčiari sťažujú že musia prestať lebo to ide do peňazí, a keď sa ich spýtam čo stojí krabička cigariet, tak vyjde na javo že na pamlsky miniem oveľa viac ako on.

@unbeholfen presne tak, no a koľko alkoholikov a fajčiarov si na všetkých možných fórach videl zakladať témy o chudobe?

unbeholfen
autor
4. dec 2025
@sevrin

@unbeholfen presne tak, no a koľko alkoholikov a fajčiarov si na všetkých možných fórach videl zakladať témy o chudobe?

@sevrin ani jedného, takže chyba nieje to že ako žijem, ale to že o tom verejne diskutujem.

sevrin
4. dec 2025
@unbeholfen

@sevrin ani jedného, takže chyba nieje to že ako žijem, ale to že o tom verejne diskutujem.

@unbeholfen prečítaj si poslednú vetu v príspevku čo si napísal predtým, aby si videl kde je tá chyba.

unbeholfen
autor
Včera o 15:01

Potrebujem baterku do Samsungu.

Strana
z16