Život v chudobe
Pomme sa baviť o chudobe. Len tak sa chcem vyrozprávať že velká chudoba je. Neni penazí. Ludia sú bez peňazí, len si požičávajú, potom vrácá a zas nemajú. Zbírajú kovošrot, zálohujú aby niečo mali pár drobných. Semtam sa podarí nejaká brigáda zehnať, ale kým dójde výplata, tolko si napožičávajú, že keď vrátia nič im nezostane. Nevíme sa vymaniť z tej večnej chudoby.
Nám už asi nepomôže iná, nová vláda a ak príde aj taká, ktorá to bude myslieť so Slovenskom úprimne,nezávidím jej,čo všetko bude potrebné naprávať. Nám by tu pomohlo všetko poslať do luftu,prekopať a začať odznova, nebáť sa veci nazývať pravými menami,žiadne zlaté padáky,renty, obálky, odmeňovať poctivosť a slušnosť, čestnosť, a nebyť v nastavení mysle,že keď aj iní kradnú, budú aj ďalší, môžem aj ja 😏.
Ak si s ním chcete vypisovať, tak si najprv prečítajte túto diskusiu:
https://www.porada.sk/t338794-ako-by-mohol-prez...
aby ste videli, do čoho idete.
@chrobak7 Porada ešte funguje?
Ale aby som zostal v téme, je chudoba, tak som si práve objednal len Xiaomi 15T, hoci som uvažoval nad Xiaomi 15T Pro. Ale je chudoba a to rozhodlo.
no ja konkrétne nepoznám ani jednu rodinu, ktorá by takto zila
Ale aby som zostal v téme, je chudoba, tak som si práve objednal len Xiaomi 15T, hoci som uvažoval nad Xiaomi 15T Pro. Ale je chudoba a to rozhodlo.
@sevrin aspoň tak, a ja som mal len na Samsung Galaxy S5 Mini. Teda 12 rokov starý telefón čo každú hodinu zamrzne.
@unbeholfen mne je ťa miestami ľúto. Miestami mám na teba neuveriteľnú zlosť za to tvoje neustále fnukanie a nadavanie na všetko a všetkých. Nechcem porovnávať situácie,ale zober si takú slobodnú matku niekde v podnájme čo všetko musí zvládať sama. Ty žiješ v byte u rodiny,máš rodičov ktorí ti pomozu vždy,len ty si vecne nespokojný so všetkým. Ja naozaj chapem,že si chorý,ale to tvoje večne fnukanie to už je naozaj iritujuce. Dávnejšie si v nejakej diskusii písal,že hladuješ dokonca som sa tá pýtala odkiaľ si lebo mám polku garáže zapratanu plastovými fľašami a a dala by som ti ich. No ale buďme k sebe úprimní,keď sa pozriem na tvoju fotku vôbec nevyzeras žeby si nemal čo jesť. Povedala by som
,že si až dobre živený. Mat chlapa čo toľko plače,fnuka a sťažuje sa na všetko a všetkých tak ho asi aj z balkóna vyhodim.
@lenkasarka tá garáž ešte platí? Som z Galanty ale mám vlaky zadarmo, tak ak si niekde pri trati ja prídem sj 200km a stále sa mi to oplatí. Odovzdám v obchode niekde pri vás a čo kešnem lóve s tým sa vrátim. Čo sa stane ak človek s nadváhou hladuje týždeň?
@andaluzia12 to ani ja, ale...
..... osoby čo vyťahujú zo smetí zalohové plechovky, si z tých peňazí nekupujú chlieb ale chľast či energeťák.
@anonym_d4bb55 ako ktoré, ja som zvykol najlacnejšie párky a pár rožkov k tomu. Niekedy zemiaky a uvarím s pokrájaným párkom. Viem zrobiť dáke teplé jedlá za 2€. Kombinujem 2 príjmy že vyťahujě z košov čo sa dá zálohovať + zbieram kovošrot s predávam v zberných surovinách. Kedysi z toho žili rómovia a bezdomovci. Ale už to moc nevídam. Pre mňa lepšie aspoň mám monopol v zejto oblasti. Vyťahovať (Z) z košov je lahšie ako zbierať kovošrot. Pri (Z) mán konkurenciu ale vždy sa mi niečo ujde.
Pivo mi nechutí ani nič horké čo je väčšina alkoholu, ale Colu, Kofolu, Pepsi, si kupujem len keď mám výplatu. Keď chodím vyťahovať (Z) z košov tak sa stravujem skromne. Len vifonky a tak.
@petronelag presne tak a bude to ešte horšie.
@anonym_a397f4 po tomto, co tu tato vlada napachala sa SR neda len tak rychlo dokopy. Takejto zumpy nie je schopny kazdy. Ved tato vlada slubovala lacne potraviny, energie, benzin...hotovy raj na zemi. Tak ako?
@anonym_d4bb55 ako ktoré, ja som zvykol najlacnejšie párky a pár rožkov k tomu. Niekedy zemiaky a uvarím s pokrájaným párkom. Viem zrobiť dáke teplé jedlá za 2€. Kombinujem 2 príjmy že vyťahujě z košov čo sa dá zálohovať + zbieram kovošrot s predávam v zberných surovinách. Kedysi z toho žili rómovia a bezdomovci. Ale už to moc nevídam. Pre mňa lepšie aspoň mám monopol v zejto oblasti. Vyťahovať (Z) z košov je lahšie ako zbierať kovošrot. Pri (Z) mán konkurenciu ale vždy sa mi niečo ujde.
Pivo mi nechutí ani nič horké čo je väčšina alkoholu, ale Colu, Kofolu, Pepsi, si kupujem len keď mám výplatu. Keď chodím vyťahovať (Z) z košov tak sa stravujem skromne. Len vifonky a tak.
@unbeholfen stale len places. Taky urasteny a mlady chlap mal mat dve roboty. Slobodny bez inych vydavkov si mal cestovat po svete a uzivat si. Ja som mala od 18r. casto 2 prace a to bola 25% nezamestnanost. Chyt lopatu do ruky a hajde do prace. Hanba, ze sa chvalis tym, ze musis vyberat kontajnery. A v hlavnom meste, kde je prace dostatok.
@unbeholfen ten 300€ invalidný dôchodok čo si si silou mocou pretlačil cez fingované diagnózy za koľko dní prežereš, že sa v kuse sťažuješ na chudobu? Však toto už nie je normálne s tebou. Už ani nikde nepracuješ?
@sevrin záleží od situácie, každý mesiac sú iné výdavky. Pracujem momentálne ale ešte som nemal prvú výplatu.
@unbeholfen stale len places. Taky urasteny a mlady chlap mal mat dve roboty. Slobodny bez inych vydavkov si mal cestovat po svete a uzivat si. Ja som mala od 18r. casto 2 prace a to bola 25% nezamestnanost. Chyt lopatu do ruky a hajde do prace. Hanba, ze sa chvalis tym, ze musis vyberat kontajnery. A v hlavnom meste, kde je prace dostatok.
@katkazatka nechválim, konštatujem. Ja sa vždy zamestnám ale po mesiaci ma buď vyhodia lebo nestíham tempo alebo ma vystrnadí kolektív. Loziť niekam do zahraničia to by som sa hneď stratil. Ja som autista na hrane svojprávnosti.
@sevrin záleží od situácie, každý mesiac sú iné výdavky. Pracujem momentálne ale ešte som nemal prvú výplatu.
@unbeholfen aha takže zase si v novej firme lebo z tej predchádzajúcej ťa po dvoch týždňoch vyhodili? Koľko tých zamestnaní si mal tento rok?
@anonym_652304 a ta dalsia banda co potom pride, nebude musiet konsolidovat??
@anonym_3d56d6 tu vôbec nejde o to, ČI konsolidovať, ale AKO
my sme cela rodina volili fica a tak chudobu nemame.
my sme cela rodina volili fica a tak chudobu nemame.
@anonym_e6e814 napíš to pod svojím nickom,hrdina/hrdinka 😆. Jaj, jasné.....🤭
@lenkasarka tá garáž ešte platí? Som z Galanty ale mám vlaky zadarmo, tak ak si niekde pri trati ja prídem sj 200km a stále sa mi to oplatí. Odovzdám v obchode niekde pri vás a čo kešnem lóve s tým sa vrátim. Čo sa stane ak človek s nadváhou hladuje týždeň?
@unbeholfen nie,neplatí! Ani jedným eurom ťa nepodporím.
@anonym_e6e814 napíš to pod svojím nickom,hrdina/hrdinka 😆. Jaj, jasné.....🤭
@zuzanita1609 ak si si nevsila vyhral volby v demokratickaj krajine.
@anonym_e6e814 Áno všimla,ale ako? Cez mŕtvoly...😡
@anonym_e6e814 hej všimli sme si všetci tie kampane proti "vojnovým štváčom" ako sa zrazu vyrojili zo všetkých kútov.
@unbeholfen aha takže zase si v novej firme lebo z tej predchádzajúcej ťa po dvoch týždňoch vyhodili? Koľko tých zamestnaní si mal tento rok?
@sevrin tento rok piate. To sa zase nazháňam tých potrvdení keď vo februári bude zamestnávatel pýtať aby mi spravili daňové priznanie.
Ja volievam maďarskú koalíciu (teraz sa volajú aliancia) a ajtak vždy vyhrá aktuálna vláda. To sa nezmení. Väčšina chce ich, tak my menšina sa musíme zmieriť s tým. Ale tie vlaky zadarmo bol vynález smerákov nie? Inák by som dochádzal aj do zamestnania na sekeru… Ale tá chudoba je niekedy zdraviu prospešná lebo kým bola na železnici tá výluka a vlaky miesto hlavnej stanice chodili na Nové Mesto čo mám hneď pri zamestnaní, tak pohoda. Ale už keď to vrátili na hlavnú, tak musím vystúpiť na vinohradoch prejsť tých 2,3km cez Odborársku ulicu pešo. Lebo pri MHD majú ŤZP len zlavu, nie zadarmo. Takže kým nemám peniaze tak absolvujem pešo 2x denne trasu Nové Mesto - Vinohrady.
@anonym_e6e814 Áno všimla,ale ako? Cez mŕtvoly...😡
@zuzanita1609 pozri, Pre nas, pre ktorych je sviatkom 18, a 19. december,
kedy oslavuju narodeniny sudruh josif stalin, a leonid breznev su tieto roky vlady pana fica pozehnane. Nemame sa co stazovat a zijeme svoj vysnivany sen. 🙂
Žiaľ, bude ešte horšie, po novom roku ďalšia konsolidácia a zdieranie ľudu pokračuje 😢. Musíme dúfať, že sa stane dáky zázrak a táto mafiánska banda skončí.
@anonym_652304 bude horšie ak u nás začnú vládnuť zástupcovia globalistov, zadĺžia krajinu v ich bankách (ako to robil Matovič). Vládnu EU, zruinovali nám potravinársky priemysel... stále zbroja, nie je vylúčené že nás zatiahnu do vojny proti Rusom.
@anonym_652304 bude horšie ak u nás začnú vládnuť zástupcovia globalistov, zadĺžia krajinu v ich bankách (ako to robil Matovič). Vládnu EU, zruinovali nám potravinársky priemysel... stále zbroja, nie je vylúčené že nás zatiahnu do vojny proti Rusom.
@anonym_a38b2f choď do prdele s tou propagandou.
@sevrin To nie je propaganda to je fakt. Pri dnešnej dostupnosti informácií čo sa deje vo svete a ako to ovplyvňuje SK je smutné, že to stále veľa ľudí nevidí. Našťastie si to väčšina uvedomuje a preto aj tak dopadli voľby v Čechách.
Možno by ste urobili dobre, ak by ste sa stali členom nejakej skupiny, ktorá sa zaoberá autistami vo vašom okolí, aj v našom meste im pomáhajú napr. im obstarajú brigádu roznášať letáky a podobné práce.
@unbeholfen
@unbeholfen nie,neplatí! Ani jedným eurom ťa nepodporím.
@lenkasarka a práve by sa mi zišlo, lebo nemám peniaze a hladný chodím do roboty. Som odkázaný na tých pár (Z) čo povyťahujem z košov na stanici. Keď ma iní predbehnú tak v ten deň som bez večere…
@sevrin tak úplne náhodou túto istú propagandu vysiela aj maďarská spravodajská televízia (niečo ako u nás TA3), aj Orbán to podporuje, aj brat to sleduje, a vlastne kopa ludí okolo mňa fičí na tejto propagande, dokonca aj na futbale to v hladisku ludia preberali. Tak je dosť ludí čo inklinuje tomuto.

@anonym_652304 V konsolidácii bude pokračovať aj každá nová vláda.
@petronelag presne tak a bude to ešte horšie.