icon

Život v chudobe

unbeholfen
11. nov 2025

Pomme sa baviť o chudobe. Len tak sa chcem vyrozprávať že velká chudoba je. Neni penazí. Ludia sú bez peňazí, len si požičávajú, potom vrácá a zas nemajú. Zbírajú kovošrot, zálohujú aby niečo mali pár drobných. Semtam sa podarí nejaká brigáda zehnať, ale kým dójde výplata, tolko si napožičávajú, že keď vrátia nič im nezostane. Nevíme sa vymaniť z tej večnej chudoby.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
unbeholfen
autor
13. nov 2025

Ludé očúvajte sem šecci velkú vec vám povím tag očúvajte. Ondíte bárjako namjá, ale ovela lepšie situovaní ludé (bárjakí dlhodobo zamestnaní, živnostníci, podnikatelia) majú napríklad niekolkotisícové dlhy na odvodoch, hlavne v zdravotnej poisťovni. A já chudák bez majetku, párcentový človek čo prežíva ze dna na dzen, som nikdy nemal taký dlh v zdravotnej poisťovni, alebo voci hocijakým iným inštitúciám. Vždy som všetko vrátil, splatil, aj tie prúsery keď na mne podvodníci koňovali, sa splatil, nikdy ma nenaháňali exekútori, kolko odomňa lepšie situovaným chodia upomienky za nezaplatenie účtu operátorovi atď. Aj tak to musíte vidzet, né len vyhadzuvat mi na oči že hento a tamto. Já som ešte velmi dobre na tem oproci volakerým. Já som nikemu neublížil, tak prečo tak namjá vyprávjáte?

unbeholfen
autor
13. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova ja vzhladom na svoj vek mám automaticky na mysli celý lístek.

unbeholfen
autor
13. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova ále v podstate aj já lebo logicky musím vyžiť z teho čo mám k dispozícii. Ak je to 50 centov tak sáčková polievka. Ta znaš keľo je teľo je.
Ta kedz nema peňeži ta žije z nuly.

janulik2008
14. nov 2025
@unbeholfen

@janulik2008 viem, jeden róm mi povedal že som taký ťuťmák že ho to irituje a on robil takým zle už od základnej školy. Do každého zamestnania idem s tým že tam budem do dôchodku, len akosi mi to nevychádza. Výplata je až 15-ho decembra. Ale ako záchranné koleso mi príde novembrová invalidná dávka. A kamoš mi slúbil že mi slúbil že ma ziberie na fušku. On platí na ruku hneď na fajront. Kiež by boli tie fušky častejšie. Vieš čo to je nastúpiť 1.11. do práce a čakať na prvú výplatu ktorá bude 15.12.? Fuuuu 6 týždňov chodiť do práce a nemať nič.

@unbeholfen Ako vieš že robil takým zle od ZŠ? Priznal sa ti? :D Naozaj sa snaž, aby ťa nevyhodili a k tomu Romovi, tak každému nevyhovieš bohužiaľ. A čo irituje ľudí na Tebe? že sa ľutuješ, a samozrejme človek keď môže pomôže, ale počúvať 100x tú istú pesničku naozaj nikoho nebaví. ;)

A ver že sú aj dlhodobo zamestnaní ktorí nemajú dlhy nikde. Dokonca mali aj super výplatu a odkladali si z nej. A nie sú to podnkatelia ;)

anonym_3cf675
14. nov 2025
@anonym_e6e814

my sme cela rodina volili fica a tak chudobu nemame.

@anonym_e6e814 vy mate chudobu-ale mentalnu

anonym_3cf675
14. nov 2025
@unbeholfen

@anonym_a38b2f ale vidia, pozri sa v USA Trump, v Česku Babiš, v Maďarsku Orbán, a aj medzi luďmi ako počujem, každý je proti globalistom, ukrajine, a dávajú za pravdu hlavne Orbánovi keďže žijem na prevažne maďarmi obývanom území.

@unbeholfen podla uvedenech tvrdeni si uplne beznadejny pripad. Ty si nielen lenivy. ale aj poriadne hlupy. Fico, Orban su diktatori a populisti, ktori ovladaju menej inteligentnu cas naroda, lebo vedia, ze ich najlahsie oblbnu, kedze nemaju cim rozmyslat. Obaja len kikirikaju, ale rozkradat eurofondy a rozne prispevky z EU sa im nehnusi. A veruze rozkradanie je v Madarsku podobne ako u nas na SK. A k Trumpovi sa uz vobec nebudem vyjadrovat. Toho moze spomenut len uplny prihorenec. A globalizacii mozme len dakovat. Vela veci sa nimi ulahci a je nevyhnutna. Je smiesne, ze zakrpatene Slovensko, ktore nic neznamena, sa ide tvarit ako velmoc, ktora na globalizaciu nie je odkazana. Pritom do krajin celeho sveta chodia pracovat aj odporcovia globalizacie.
A kedze nemas dost intelektu, tak to musis vykompenzovat usilovnou pracou. Lenze co s tym, ked si este aj lenivy????

unbeholfen
autor
14. nov 2025
@janulik2008

@unbeholfen Ako vieš že robil takým zle od ZŠ? Priznal sa ti? :D Naozaj sa snaž, aby ťa nevyhodili a k tomu Romovi, tak každému nevyhovieš bohužiaľ. A čo irituje ľudí na Tebe? že sa ľutuješ, a samozrejme človek keď môže pomôže, ale počúvať 100x tú istú pesničku naozaj nikoho nebaví. ;)

A ver že sú aj dlhodobo zamestnaní ktorí nemajú dlhy nikde. Dokonca mali aj super výplatu a odkladali si z nej. A nie sú to podnkatelia ;)

@janulik2008 tak aj chcem, tak aj plánujem.

unbeholfen
autor
14. nov 2025
@anonym_3cf675

@unbeholfen podla uvedenech tvrdeni si uplne beznadejny pripad. Ty si nielen lenivy. ale aj poriadne hlupy. Fico, Orban su diktatori a populisti, ktori ovladaju menej inteligentnu cas naroda, lebo vedia, ze ich najlahsie oblbnu, kedze nemaju cim rozmyslat. Obaja len kikirikaju, ale rozkradat eurofondy a rozne prispevky z EU sa im nehnusi. A veruze rozkradanie je v Madarsku podobne ako u nas na SK. A k Trumpovi sa uz vobec nebudem vyjadrovat. Toho moze spomenut len uplny prihorenec. A globalizacii mozme len dakovat. Vela veci sa nimi ulahci a je nevyhnutna. Je smiesne, ze zakrpatene Slovensko, ktore nic neznamena, sa ide tvarit ako velmoc, ktora na globalizaciu nie je odkazana. Pritom do krajin celeho sveta chodia pracovat aj odporcovia globalizacie.
A kedze nemas dost intelektu, tak to musis vykompenzovat usilovnou pracou. Lenze co s tym, ked si este aj lenivy????

@anonym_3cf675 vieš čo povedal pán Kaliňák na tlačovke? Že počas ich vlády sa do vlakov namontoval istý počet zabezpečovacích zariadení (to sú tie čo stoja tisíce a zabránia zrážkam) a že za vlády liberálov sa ich namontovalo nula. Ale smer/hlas som nikdy nevolil. Strany národnostných menšín vám ostatným nijako neublížili. Niesu ani populisti na jednu výnimku kde pán Csáky to už preháňal s nacionalizmom.

janulik2008
14. nov 2025
@unbeholfen

@janulik2008 tak aj chcem, tak aj plánujem.

@unbeholfen tak začni na Tom makať. Toľkí sú na Tom horšie ako ty a neľutujú sa 😁 keď budeš mať prvú výplatu tak si naplánuj kde čo potrebuješ. A nevyplakavaj už

janulik2008
14. nov 2025
@unbeholfen

@anonym_3cf675 vieš čo povedal pán Kaliňák na tlačovke? Že počas ich vlády sa do vlakov namontoval istý počet zabezpečovacích zariadení (to sú tie čo stoja tisíce a zabránia zrážkam) a že za vlády liberálov sa ich namontovalo nula. Ale smer/hlas som nikdy nevolil. Strany národnostných menšín vám ostatným nijako neublížili. Niesu ani populisti na jednu výnimku kde pán Csáky to už preháňal s nacionalizmom.

@unbeholfen a toto im aj veríš hej? Preto sa ani nie za mesiac zrazili dva vlaky 🫣

unbeholfen
autor
14. nov 2025
@janulik2008

@unbeholfen a toto im aj veríš hej? Preto sa ani nie za mesiac zrazili dva vlaky 🫣

@janulik2008 veriť sa im nedá ale vedia velmi dobre rozprávať.

janulik2008
14. nov 2025
@unbeholfen

@janulik2008 veriť sa im nedá ale vedia velmi dobre rozprávať.

@unbeholfen tak potom? No nič idem ja obriadit zverinec 🤣 lebo ma zožerú 🤣🤣🤣

lenkasarka
14. nov 2025
@unbeholfen

@lenkasarka čo vieš, že ti to tak strašne vadí, a núti ťa nepomáhať mi? Veď hladný som rovnako bezohladu na to či mi zablokujú nick, alebo mi nechajú ten pôvodný.

@unbeholfen viem to čo si tu o sebe sám popísal. Keď som ti ponúkla pomoc písal si že je to ďaleko a nemáš na lístok. Potom si tu o sebe popísal kde čo a vždy je to o tom istom,len vyplakavas a sťažuješ sa. Je mojou slobodnou voľbou komu pomôžem a komu nepomozem v tvojom prípade som si vybrala už tu druhu možnosť,nakoľko deň čo deň tu len plačeš a sťažuješ sa. Sú ľudia ktorí sú v omnoho horšej situácii ako ty. Zjavne sa hneváš,že som sa rozhodla nepomôže ti,ale to znova ukazuje len časť tvojej povahy,charakteru. Ešte nedávno si písal,že si ideš na kávičku do automatu za 30 centov to máš dva rožky. Ale ja tu niesom od toho aby som ťa vychovávala či posudzovala ako žiješ. Je to tvoj život nie môj.

anonym_3cf675
14. nov 2025
@unbeholfen

@unbeholfen no ked to povedal pan Kalinak, tak urcite hovoril pravdu-tak ako vzdy. Mne pan Fico, Kalinak, Sukaj a spol povedali, ze budu lacnejsie potraviny, plyn, elektrina. Ze sa tu budeme mat ako v raji. Tym padom to znamena, ze aj ty sa mas ako v raji a netrpis nudzou. A ked to povedal Fico, tak je to pravda a klames ty.

unbeholfen
autor
14. nov 2025
@lenkasarka

@unbeholfen viem to čo si tu o sebe sám popísal. Keď som ti ponúkla pomoc písal si že je to ďaleko a nemáš na lístok. Potom si tu o sebe popísal kde čo a vždy je to o tom istom,len vyplakavas a sťažuješ sa. Je mojou slobodnou voľbou komu pomôžem a komu nepomozem v tvojom prípade som si vybrala už tu druhu možnosť,nakoľko deň čo deň tu len plačeš a sťažuješ sa. Sú ľudia ktorí sú v omnoho horšej situácii ako ty. Zjavne sa hneváš,že som sa rozhodla nepomôže ti,ale to znova ukazuje len časť tvojej povahy,charakteru. Ešte nedávno si písal,že si ideš na kávičku do automatu za 30 centov to máš dva rožky. Ale ja tu niesom od toho aby som ťa vychovávala či posudzovala ako žiješ. Je to tvoj život nie môj.

@lenkasarka nehnevám, je demokracia, a tvoja slobodná voľba, len som chcel vedieť čo ťa viedlo k tomu rozhodnutiu, lebo ja osobne niesom zlý človek, vždy som každému pomohol v rámci svojich možností, vždy som vrátil požičané, či už peniaze či už složbu. Nevyplakávam len hovorím realitu. Keby sa mi diali dobré veci aj to napíšem. Len ludia sú takí že vidia len to keď sa sťažujem. Pre mňa káva z automatu je už luxus ako pre niekoho zájazd k moru. Treba robiť aj pozitívne zážitky, nielen trápiť sa furt. A keď som tvrdil že nemám na lístok, muselo to byť ešte pred tým ako som si vybavil vlaky zadarmo. Už mám všelijaké preukazy pre zdravitne znevýhodnených tak niečo mám zdarma a niečo so zľavou. Takže ak mi ktokolvek ponúkne pomoc tohto typu tak prídem a poodnášam do zálohomatu vo vašom meste a s peniazmi čo vymením za lístok zo zálohomatu sa vrátim domov. Nemusíte mi kúpiť rožky, ja si to odpracujem. Vám vypracem garáž, a ja si to speňažím. Toto píšem všeobecne všetkým nie len tebe. Nech vidia že niesom zlý človek. Ja som nikdy nežobral na stanici ale poctivo som si zbieral kovošrot odniesol predať, alebo som zálohoval a poctivo som nachodil/nabicykloval kilometre aby som naplnil tašku (Z)-ami.

unbeholfen
autor
14. nov 2025
@anonym_3cf675

@unbeholfen no ked to povedal pan Kalinak, tak urcite hovoril pravdu-tak ako vzdy. Mne pan Fico, Kalinak, Sukaj a spol povedali, ze budu lacnejsie potraviny, plyn, elektrina. Ze sa tu budeme mat ako v raji. Tym padom to znamena, ze aj ty sa mas ako v raji a netrpis nudzou. A ked to povedal Fico, tak je to pravda a klames ty.

@anonym_3cf675 som si myslel toto len Mečiar robil. Ob naozaj klamal. Ale poslanci smeru a hlasu vždy pekne povedia že aká je opozícia, že len kydajú na vládu ale riešenia žiadne. Vládni zase na tlačovkách hovoria vecne že čo sa robí, čo sa urobilo. Lacnejšie energie a potraviny nemôžu byť lebo to je globálny problém. Drahé sú suroviny, prevádzka, a preto sú aj samotné energie drahšie a to všade nielen v konkrétnej krajine. Sami potravinári hovoria na tlačovkách že majú vysoké náklady, slabšiu úrodu, tak logicky to dražie. Tomu nezabráni nikto. Iná vláda by s tiež nič nevedela. Jediné čo by sa dalo zmeniť sú drobnosti že digitalizovať úrady a také veci.

lenkasarka
14. nov 2025
@unbeholfen

@lenkasarka nehnevám, je demokracia, a tvoja slobodná voľba, len som chcel vedieť čo ťa viedlo k tomu rozhodnutiu, lebo ja osobne niesom zlý človek, vždy som každému pomohol v rámci svojich možností, vždy som vrátil požičané, či už peniaze či už složbu. Nevyplakávam len hovorím realitu. Keby sa mi diali dobré veci aj to napíšem. Len ludia sú takí že vidia len to keď sa sťažujem. Pre mňa káva z automatu je už luxus ako pre niekoho zájazd k moru. Treba robiť aj pozitívne zážitky, nielen trápiť sa furt. A keď som tvrdil že nemám na lístok, muselo to byť ešte pred tým ako som si vybavil vlaky zadarmo. Už mám všelijaké preukazy pre zdravitne znevýhodnených tak niečo mám zdarma a niečo so zľavou. Takže ak mi ktokolvek ponúkne pomoc tohto typu tak prídem a poodnášam do zálohomatu vo vašom meste a s peniazmi čo vymením za lístok zo zálohomatu sa vrátim domov. Nemusíte mi kúpiť rožky, ja si to odpracujem. Vám vypracem garáž, a ja si to speňažím. Toto píšem všeobecne všetkým nie len tebe. Nech vidia že niesom zlý človek. Ja som nikdy nežobral na stanici ale poctivo som si zbieral kovošrot odniesol predať, alebo som zálohoval a poctivo som nachodil/nabicykloval kilometre aby som naplnil tašku (Z)-ami.

@unbeholfen nikdy som nenapisala,ze si zlý človek. To by som si nedovolila. Nehroť zbytočne situáciu.

anonym_b77a4a
14. nov 2025

Rano som bola v obchode a uz zdvihli aj cenu chleba z 1.55 na 1.65,konsoliduju uz tento rok,buduci rok bude chleba stat 2eura.Ako to zvladnu nizko prijmove domacnosti,neviem,neviem.Bude to naozaj pre nich velmi narocne.

unbeholfen
autor
14. nov 2025
@lenkasarka

@unbeholfen nikdy som nenapisala,ze si zlý človek. To by som si nedovolila. Nehroť zbytočne situáciu.

@lenkasarka nehrotím len z toho to vyzeralo jak keby si ma mala za zlého. Nielen ty ale viacerí. Ale nikomu som nič neurobil a 3x mi zablokovali nick. Videli ste ma písať vulgarizmy alebo hocičo protizákonné? To hovorím všetkym nielen tebe.

unbeholfen
autor
14. nov 2025
@anonym_b77a4a

Rano som bola v obchode a uz zdvihli aj cenu chleba z 1.55 na 1.65,konsoliduju uz tento rok,buduci rok bude chleba stat 2eura.Ako to zvladnu nizko prijmove domacnosti,neviem,neviem.Bude to naozaj pre nich velmi narocne.

@anonym_b77a4a schudnú… Tieto obdobia pred výplatou alebo bez príjmu sú jediné kedy reálne chudnem.

lenkasarka
14. nov 2025
@unbeholfen

@lenkasarka nehrotím len z toho to vyzeralo jak keby si ma mala za zlého. Nielen ty ale viacerí. Ale nikomu som nič neurobil a 3x mi zablokovali nick. Videli ste ma písať vulgarizmy alebo hocičo protizákonné? To hovorím všetkym nielen tebe.

@unbeholfen nie,nemám ťa za zlého človeka. Mám ťa za plačkoša. Zjavne mali dôvod keď ťa zablokovali. Predpokladám,že si mal nejaké upozornenia ktoré si nerešpektoval a je možné že ťa zablokujú znova.

anonym_3cf675
14. nov 2025
@unbeholfen

@anonym_3cf675 som si myslel toto len Mečiar robil. Ob naozaj klamal. Ale poslanci smeru a hlasu vždy pekne povedia že aká je opozícia, že len kydajú na vládu ale riešenia žiadne. Vládni zase na tlačovkách hovoria vecne že čo sa robí, čo sa urobilo. Lacnejšie energie a potraviny nemôžu byť lebo to je globálny problém. Drahé sú suroviny, prevádzka, a preto sú aj samotné energie drahšie a to všade nielen v konkrétnej krajine. Sami potravinári hovoria na tlačovkách že majú vysoké náklady, slabšiu úrodu, tak logicky to dražie. Tomu nezabráni nikto. Iná vláda by s tiež nič nevedela. Jediné čo by sa dalo zmeniť sú drobnosti že digitalizovať úrady a také veci.

@unbeholfen ty si boží zjav... Ty a tebe podobni volici si vedia tuto superdrahotu odovodnit a naucili ste sa nove slovo-konsolidacia. Je zaujimave, ze za vlady I. Matovica ste si to takto nezdovodnovali a uverili ste Ficovej rozpravke o lacnych potravinach. Za Matovica neboli drahe suroviny, globalne problemy?? Len za Fica?? Za Fica je ina konsolidacia ako za inej vlady, alebo za vlady Odora?? A Odor bol milion krat povolanejsi ako dnesna vlada, ktora nam tu tuneluje republiku. Ved Matovic mal milionkrat tazsiu poziciu, vtedy pomahal LUDOM. Potom neviem, kde je chyba, ked si volil tak, aby si bol spokojny a nehladoval. Predpoklada, ze sa ti zvysila zivotna uroven, tak ako ti sluboval R.F. Souduzi z NDR zrejme niekde udelali chybu. Ci?...

sevrin
14. nov 2025
@unbeholfen

@lenkasarka čo vieš, že ti to tak strašne vadí, a núti ťa nepomáhať mi? Veď hladný som rovnako bezohladu na to či mi zablokujú nick, alebo mi nechajú ten pôvodný.

@unbeholfen máš 44 rokov, si slobodný a bezdetný. Brat ťa za 100€ mesačne nechal bývať vo svojom byte. Nemáš žiadny majetok ani úspory. Spravil si sa kriplom aby si štát mohol okrádať o 300€ mesačne cez invalidný dôchodok. Všetky peniaze prežereš do posledného centa, vďaka čomu si obézny a musíš zbierať kovošrot. Si neschopný a lenivý učiť sa nové vecí, preto ťa z každého zamestnania vyhodia alebo ťa vyštve kolektív lebo už nemajú na teba nervy. Tvoja najobľúbenejšia činnosť je napchávať sa klobásami a slaninou pred TV.

A TY MÁŠ EŠTE TOĽKO DRZOSTI ŽIADAŤ OD INÝCH ABY TI POMÁHALI!?

unbeholfen
autor
14. nov 2025

A tie dni keď hladujem akosi nespomínate. Nevidťe len slaninu a klobásu, napríklad teraz nemám ani jedno z toho. Jem najlacnejší salám s dvomi rožkami, do roboty odchádzam s flašou vody z vodovodu, a včera som šiel pešo namiesto MHD sby som ušetril za lístok. Výnimočne mi skôr prišla dávka, takže až dnes si viem nabiť kartu na MHD aby som nemusel v tomto počasí ísť pešo z Vinohradov ku Kuchajde pešo. V práci nieje bufet, iba automat na mince a mince nemám len bankovky. A keď mi skončí šichta, všetky obchody budú po záverečnej. Už si nemôžem ani chodiť zamieňať bankovky za mince do samoobslužnej autoumyvárky lebo to prerobili na žetóny.

janulik2008
14. nov 2025
@lenkasarka

@unbeholfen nie,nemám ťa za zlého človeka. Mám ťa za plačkoša. Zjavne mali dôvod keď ťa zablokovali. Predpokladám,že si mal nejaké upozornenia ktoré si nerešpektoval a je možné že ťa zablokujú znova.

@lenkasarka podľa mňa zbytočne s ním strácať čas. Ako tu písali viacerí dostal veľa odporúčaní a on furt ide svoje.
Dúfam že si tú prácu udrží lebo keď ho s prepáčením vy.rbnu aj z tej čo trz má tak zasa bude každý zlý. Lebo jeho každý šikanuje a on každého irituje a nevie prečo atď atď. On by ani u nás nevydržal a to naozaj je robota (až na to keď sa kazí stroj) v pohode aj pokecám s kolegom aj susednému stolu pomôžeme aj sa zasmejeme. my tiež možné vyplakavat že si nevieme dačo zapamätať ale čo máme z toho? 🤷

Inak fľašky zbierame aj my 😁 v robote mám kolegov čo ešte po hale chodia a zbierajú. Sa smejeme že sú KOSIŤÁCI 🤣

sevrin
14. nov 2025

@unbeholfen toto si napísal na FreeSpace Fórum pred 10 rokmi. Kam si sa za tých 10 rokov pohol, ty jelito neschopné?! Aj za toto môžu liberáli a Matovič, že ty si žil ako sockár za čias keď podľa Fica sme údajne žili v najlepších ekonomických rokoch Slovenska?? Si fakt trápny s každým svojim príspevkom čo napíšeš. Stále dookola sa celé roky vyhováraš na všetko a to isté.

janulik2008
14. nov 2025
@unbeholfen

A tie dni keď hladujem akosi nespomínate. Nevidťe len slaninu a klobásu, napríklad teraz nemám ani jedno z toho. Jem najlacnejší salám s dvomi rožkami, do roboty odchádzam s flašou vody z vodovodu, a včera som šiel pešo namiesto MHD sby som ušetril za lístok. Výnimočne mi skôr prišla dávka, takže až dnes si viem nabiť kartu na MHD aby som nemusel v tomto počasí ísť pešo z Vinohradov ku Kuchajde pešo. V práci nieje bufet, iba automat na mince a mince nemám len bankovky. A keď mi skončí šichta, všetky obchody budú po záverečnej. Už si nemôžem ani chodiť zamieňať bankovky za mince do samoobslužnej autoumyvárky lebo to prerobili na žetóny.

@unbeholfen nemáš mince a čo tak ísť do obchodu s bankovkou napr trz trepnem s 10€ kúpiť napr rožky, zaplatiť ňou a drobné si nechať? Keď nemáš drobné je problém popýtať kolegu? U nás bežne tak robia že keď niekomu chýba pár centov tak požičiame. Napr automaty tiež už sú na kartu (aj keď to asi nie všade).

janulik2008
14. nov 2025
@sevrin

@unbeholfen toto si napísal na FreeSpace Fórum pred 10 rokmi. Kam si sa za tých 10 rokov pohol, ty jelito neschopné?! Aj za toto môžu liberáli a Matovič, že ty si žil ako sockár za čias keď podľa Fica sme údajne žili v najlepších ekonomických rokoch Slovenska?? Si fakt trápny s každým svojim príspevkom čo napíšeš. Stále dookola sa celé roky vyhováraš na všetko a to isté.

@sevrin s ním je to horšie ako s dieťaťom prisahám 😁

sevrin
14. nov 2025
@janulik2008

@sevrin pockaj pockaj ja sa stracam. Bola som v robote a idem precitat diskusiu 🤣
Jaj to je ten co mu XY krst uz chceli pomoct a on furt svoje? Lebo je tu este jeden co mal napad ako setrit ze stat by vyberal ktore zeny sa maju dat vysterlizovat. Tak sa mi to pletie 🫣😀 (alebo starnem)

Ak je to prva moznost tak ano je to ten exot co vypisuje furt dookola to iste. 🤣

Inak @servin ja som to na tom fore vzdala asi na 20tej strane tusim. Nemala som kapacitu na neho uz 🤣

@janulik2008 prečo si to vzdala po 20 stranách? Ešte ťa čaká ďalších 800 😂