icon

Život v chudobe

unbeholfen
11. nov 2025

Pomme sa baviť o chudobe. Len tak sa chcem vyrozprávať že velká chudoba je. Neni penazí. Ludia sú bez peňazí, len si požičávajú, potom vrácá a zas nemajú. Zbírajú kovošrot, zálohujú aby niečo mali pár drobných. Semtam sa podarí nejaká brigáda zehnať, ale kým dójde výplata, tolko si napožičávajú, že keď vrátia nič im nezostane. Nevíme sa vymaniť z tej večnej chudoby.

janulik2008
15. nov 2025
@unbeholfen

@sevrin lebo chýbalo tých 30 rokov. To je presne tých 30 rokov o čo sa postarali rodičia keď si povedali že nechcú mať zo syna kripla, napriek tomu že už lekárka v dorasteneckom veku, videla že je problém a navrhovala to čo navrhovala.

@unbeholfen a trz sa neda zbavit aspon sxasti svojpravnosti?

sevrin
15. nov 2025
@unbeholfen

@sevrin lebo chýbalo tých 30 rokov. To je presne tých 30 rokov o čo sa postarali rodičia keď si povedali že nechcú mať zo syna kripla, napriek tomu že už lekárka v dorasteneckom veku, videla že je problém a navrhovala to čo navrhovala.

@unbeholfen a čo má s tým 30 rokov?

unbeholfen
autor
15. nov 2025
@janulik2008

@unbeholfen a trz sa neda zbavit aspon sxasti svojpravnosti?

@janulik2008 dá psychiater poradil že dá sa čiastočne aby ma nemohli donútiť podpísať pôžičky, zakladať účty na moje meno, písať autá na moje meno, proste nemohli by zo mňa robiť bieleho koňa. Mohli by ma maximálne zmlátiť. Ale v poslednej dobe už tento hrozby nieje. Skôr sa mi už len vyhrážajú, šikanujú, zastrašujú.

unbeholfen
autor
15. nov 2025
@sevrin

@unbeholfen a čo má s tým 30 rokov?

@sevrin to že boli záznamy z detstva že som navštevoval psychiatrickú ambulanciu, že som bol niekolkokrát v cvokárni, preradili ma aj do pomocnej školy, a potom dlho nič (to je tých 30r) a potom znovu diagnóza. Ona tam celý čas je len 30 rokov sa tomu nebolo venované. Keby som priebežne pokračoval od detstva tak by boli záznamy a tie posudkový lekár potreboval.

janulik2008
15. nov 2025
@unbeholfen

@janulik2008 dá psychiater poradil že dá sa čiastočne aby ma nemohli donútiť podpísať pôžičky, zakladať účty na moje meno, písať autá na moje meno, proste nemohli by zo mňa robiť bieleho koňa. Mohli by ma maximálne zmlátiť. Ale v poslednej dobe už tento hrozby nieje. Skôr sa mi už len vyhrážajú, šikanujú, zastrašujú.

@unbeholfen prosim ta vies mi povedat preco ta sikanuju? Alebo si to len ty myslis? Lebo stale len teba kazdy sikanuje len teba kazdy zastrasuje a len TY TY a znova TY 🙄

sevrin
15. nov 2025
@unbeholfen

@sevrin to že boli záznamy z detstva že som navštevoval psychiatrickú ambulanciu, že som bol niekolkokrát v cvokárni, preradili ma aj do pomocnej školy, a potom dlho nič (to je tých 30r) a potom znovu diagnóza. Ona tam celý čas je len 30 rokov sa tomu nebolo venované. Keby som priebežne pokračoval od detstva tak by boli záznamy a tie posudkový lekár potreboval.

@unbeholfen bez ohľadu na to, čo ti diagnostikovali, podľa mňa tvoja diagnóza je hlavne lenivosť. A myslím, že s tým budeš aj ty súhlasiť.

unbeholfen
autor
15. nov 2025
@janulik2008

@unbeholfen prosim ta vies mi povedat preco ta sikanuju? Alebo si to len ty myslis? Lebo stale len teba kazdy sikanuje len teba kazdy zastrasuje a len TY TY a znova TY 🙄

@janulik2008 zatial mi to povedal iba jeden a to som uz pisal. Takych trtkov všade šikanujú. Kamoš vraví viktimológia, čo je v podstate to isté. Nielen mňa. Je kopa ludí čo to zažíva a ja som jeden z nich.

petronelag
15. nov 2025
@unbeholfen

@janulik2008 zatial mi to povedal iba jeden a to som uz pisal. Takych trtkov všade šikanujú. Kamoš vraví viktimológia, čo je v podstate to isté. Nielen mňa. Je kopa ludí čo to zažíva a ja som jeden z nich.

@unbeholfen A prečo ti nepomáhajú rodičia alebo súrodenci? Takýchto ľudí treba trochu nasmerovať a kontrolovať, oni nie sú leniví, len sami nedokážu zvládnuť niektoré veci.

unbeholfen
autor
15. nov 2025
@sevrin

@unbeholfen bez ohľadu na to, čo ti diagnostikovali, podľa mňa tvoja diagnóza je hlavne lenivosť. A myslím, že s tým budeš aj ty súhlasiť.

@sevrin aj to som už písal že nachodím kilometre keď hľadám kovošrot alebo (Z). Kým ostatní radšej žobrú a otravujú okoloidúcich aby im dali cigaretu či drobné. Oni prečo nejdú zarabiť vlastnou silou ako ja? Prečo sa nehlásia každú chvílu do zamestnania ako ja? Ja sa aspoň snažím a robím čo je v mojich silách. Len na túto dobu to nestačí. Ja som sa na poslednej šichte narobil, bolo veľa práce, kým dvaja druhí chalani dali výpoveď že oni otročit nebudú. Ja keď stíham tempo a nerobia mi zle, tak zostávam a robím.

sevrin
15. nov 2025
@unbeholfen

@sevrin aj to som už písal že nachodím kilometre keď hľadám kovošrot alebo (Z). Kým ostatní radšej žobrú a otravujú okoloidúcich aby im dali cigaretu či drobné. Oni prečo nejdú zarabiť vlastnou silou ako ja? Prečo sa nehlásia každú chvílu do zamestnania ako ja? Ja sa aspoň snažím a robím čo je v mojich silách. Len na túto dobu to nestačí. Ja som sa na poslednej šichte narobil, bolo veľa práce, kým dvaja druhí chalani dali výpoveď že oni otročit nebudú. Ja keď stíham tempo a nerobia mi zle, tak zostávam a robím.

@unbeholfen ty nežobreš pre to, lebo sa bojíš aby si nedostal od niekoho po hube. Preto zbieraš odpad po uliciach.

unbeholfen
autor
15. nov 2025
@sevrin

@unbeholfen ty nežobreš pre to, lebo sa bojíš aby si nedostal od niekoho po hube. Preto zbieraš odpad po uliciach.

@sevrin nikdy som nevidel že by ich dakto zbil. Všetko záleží od ludí. Momentálne mám prácu ktorú zvládam, tak je všetko v poriadku. To že som pažravý to je už moja chyba. Ani finančnou gramotnosťou by som to nenazval lebo inde viem krásne ušetriť, len to jedenie nemám pod kontrolou ale vďaka fázam chudoby mám aj obdobia hladovania.

unbeholfen
autor
15. nov 2025

Za tri eurá vysypem ryby.

janulik2008
15. nov 2025
@unbeholfen

@unbeholfen myslis ze len ty sa narobis? Bolo to ich rozhodnutie odist

sevrin
15. nov 2025
@unbeholfen

@sevrin nikdy som nevidel že by ich dakto zbil. Všetko záleží od ludí. Momentálne mám prácu ktorú zvládam, tak je všetko v poriadku. To že som pažravý to je už moja chyba. Ani finančnou gramotnosťou by som to nenazval lebo inde viem krásne ušetriť, len to jedenie nemám pod kontrolou ale vďaka fázam chudoby mám aj obdobia hladovania.

@unbeholfen a akú robotu momentálne zvládaš? Stíhaš oprieť rebrík o stenu?

unbeholfen
autor
16. nov 2025
@sevrin

@unbeholfen a akú robotu momentálne zvládaš? Stíhaš oprieť rebrík o stenu?

@sevrin triedim nadrozmerné balíky.

unbeholfen
autor
16. nov 2025

No ludé očujte, poznáte tú reláciu siedme nebo s pánom Rozborilom? Tam bol teraz taký prípad bývalého kulturistu. Spadol tak na dno že sa stal bezdomovcom, pričom predtým vyhrával súťaže. Žije v chudobe a v dosť veciach sa v ňom vidím.

Tu je link na reláciu a od 39 minuty zhruba je o ňom:
https://www.joj.sk/relacia/230-v-siedmom-nebi/e...

sevrin
16. nov 2025
@unbeholfen

No ludé očujte, poznáte tú reláciu siedme nebo s pánom Rozborilom? Tam bol teraz taký prípad bývalého kulturistu. Spadol tak na dno že sa stal bezdomovcom, pričom predtým vyhrával súťaže. Žije v chudobe a v dosť veciach sa v ňom vidím.

Tu je link na reláciu a od 39 minuty zhruba je o ňom:
https://www.joj.sk/relacia/230-v-siedmom-nebi/e...

@unbeholfen ináč už si sa zamyslel* niekedy nad tým, že ľudia ťa nemajú radi aj preto, že sa vyjadruješ ako vidlák?

*A keďže viem, že táto otázka ti bola položená už viac krát a vidím, že vo svojom "myslení" a mentálnom vývoji si sa vôbec nikam neposunul, tak sa potom nediv a na fórach nevypytuj, prečo ťa v kolektíve skôr či neskôr začnú šikanovať, až ťa vyženú. Že ako pekne logicky to do seba zapadá? Samozrejme ponaučenie si nezoberieš z toho žiadne a furt si budeš mlieť svoje.

unbeholfen
autor
16. nov 2025

Ako je možne že aj Sváko Ragan rozpráva v nárečí a nikomu to nevadí, tak isto aj vo filmoch Kavej, alebo Pásla kone, sa hovorí nárečím a nevadi, Ander hovorí nárečim a nevadí, film Invalid patril medzi najnavštevovanejšie v kine a tam sa rozpráva presne tak ako rozprávam ja, mnoho iných kolegov tak rozpráva lebo v našom regióne nižššia kasta bežne hovorí tým maďarsko-rómsko-slovenským nárečím občas s prvkami Trnavčiny a nikomu to neprekáža. Tu je problém že JA vám prekážam. Keď tak rozprávajú Jožo, Fero, Laco tak to nevadi, len pri mne vám to vadí. To sú presne také ataky ako v politike. Keby Mazurek predložil dobrý zákon, tak by mu to neschválili lebo ho dal Mazurek. Keby ho predložil hocikto iný, tak by mu ho schválili. To je osobne namierené proti mne pod všelijakými zámienkami. Aby ste ma vyštvali odvšadial.

janulik2008
16. nov 2025
@unbeholfen

Ako je možne že aj Sváko Ragan rozpráva v nárečí a nikomu to nevadí, tak isto aj vo filmoch Kavej, alebo Pásla kone, sa hovorí nárečím a nevadi, Ander hovorí nárečim a nevadí, film Invalid patril medzi najnavštevovanejšie v kine a tam sa rozpráva presne tak ako rozprávam ja, mnoho iných kolegov tak rozpráva lebo v našom regióne nižššia kasta bežne hovorí tým maďarsko-rómsko-slovenským nárečím občas s prvkami Trnavčiny a nikomu to neprekáža. Tu je problém že JA vám prekážam. Keď tak rozprávajú Jožo, Fero, Laco tak to nevadi, len pri mne vám to vadí. To sú presne také ataky ako v politike. Keby Mazurek predložil dobrý zákon, tak by mu to neschválili lebo ho dal Mazurek. Keby ho predložil hocikto iný, tak by mu ho schválili. To je osobne namierené proti mne pod všelijakými zámienkami. Aby ste ma vyštvali odvšadial.

@unbeholfen lenže je rozdiel rozprávať tak a rozdiel písať.

unbeholfen
autor
16. nov 2025

Jaj takže mám opäť zapnúť korektor? Neni problém. Takže aj keby mám hocijako maďarský, rómsky, prízvuk, písať treba ako Štúr kodifikoval. Ale slangové slová môžem používať nie? Lebo niekedy pri opise situácie (ako som kšeftoval s rómami napríklad) tam si opis príbehu vyžaduje použitie slangu.

midka
16. nov 2025
@unbeholfen

@unbeholfen Svako Ragan, je lit postava, pri ktorej to akceptujem,,, akceptujem to aj pri nejakych zabavacoch,, beriem, to ako ich charakt. crtu pri pri prejave, dokonca to akceptujem aj pri starsich ludoch, pre ktorych je to prirodzene,, ale take hrane na silu mi to vadi,, napr aj Stryco food mal obcas taky prejav,, vadilo mi aj nejaky youtube to pouziva,, prekaza mi to, urcite sa v skole naucil rozpravat spisovne,, tak nevidim dovod hrat sa na nieco....

janulik2008
16. nov 2025
@unbeholfen

Jaj takže mám opäť zapnúť korektor? Neni problém. Takže aj keby mám hocijako maďarský, rómsky, prízvuk, písať treba ako Štúr kodifikoval. Ale slangové slová môžem používať nie? Lebo niekedy pri opise situácie (ako som kšeftoval s rómami napríklad) tam si opis príbehu vyžaduje použitie slangu.

@unbeholfen nehnevaj sa ale ty to strašné preháňaš. Niekto ti niečo napíše a ty hneď ideš do útoku 🙄

unbeholfen
autor
16. nov 2025

Šun šak kukaj čo semňú robá dik! Škatulkujú. Starým to akceptuje, mne už né. Však žijeme vo svece dze má byt tolerancia a treba brat každého jaký je. Vidzeli ste že bych já volakemu vyprával že mi vadzí?

Furt énem do mjá ondzá. V téme o telefónech jenna dala príspevok že “ježišmaria zase ty” prečo také píšu? Já sem nikemu nenapísal do témy také volačo. Já rešpektujem demokráciu, ludské práva, rasizmus a šecky té veci.

unbeholfen
autor
16. nov 2025

Nikdáj som nenapísal volakemu do témy že trolluje a takéto veci. Ale mne to vypisujú kadze tadze po témach.
Potláčáte slobodu slova, len to akceptujete čo vám vyhovuje a čo vám nepasuje hned zhadzujete že trolluje a sce byt zajímavý a také. Já som take nikdy nikemu nepovedal.

unbeholfen
autor
16. nov 2025

Vypočujte si podcast bez filtra. Priamo o láske.

https://open.spotify.com/show/23nY5bQwZcEkVD4Wf...

janulik2008
16. nov 2025
@unbeholfen

Nikdáj som nenapísal volakemu do témy že trolluje a takéto veci. Ale mne to vypisujú kadze tadze po témach.
Potláčáte slobodu slova, len to akceptujete čo vám vyhovuje a čo vám nepasuje hned zhadzujete že trolluje a sce byt zajímavý a také. Já som take nikdy nikemu nepovedal.

@unbeholfen kto potlacuje slobodu slova? 😀

unbeholfen
autor
16. nov 2025
@janulik2008

@unbeholfen kto potlacuje slobodu slova? 😀

@janulik2008 tí čo do mňa ondia furt.

unbeholfen
autor
16. nov 2025

Som chudobný, taká je realita, mám vám spraviť screenshot z IB a odfotiť na stôl vysypané peniaze aby ste verili aký je môj celý majetok?

unbeholfen
autor
16. nov 2025

A iPhone nieje žiadny luxus. Je to len legenda. Napríklad ten môj nechceli v žiadnej záložni, ani vo výkupe mobilov lebo je to šrot. Nespĺňa vôbec parametre telefónu ktorý by si niekto chcel kúpiť z pod ruky. Ošúchané okraje, bez krabice a papierov s neoriginálnou batériou (čo aj vypisuje) a nabíjačka aj s káblom z Tedi. Taký ajfón nemá hodnotu 10€.

sevrin
16. nov 2025
@unbeholfen

Som chudobný, taká je realita, mám vám spraviť screenshot z IB a odfotiť na stôl vysypané peniaze aby ste verili aký je môj celý majetok?

@unbeholfen jasné sprav, to sa nevidí tak často aby 44 ročný chlap, slobodný a bezdetný mal majetok menší ako mesačný poplatok za poistenie kreditnej karty 😅
Kks že ti nie je trápne sa s tým vôbec priznať, robíš tu len hanbu samčiemu druhu.