icon

Kedy plánovať sekciu v Považskej Bystrici?

ada77794
9. feb 2025

Ahojte koľko pred termínom ste mali plánovanú sekciu v Pb? Kde ste si robili predoperačné vyšetrenia? Priamo v nemocnici? Ďakujem za každú odozvu.

zuzinkka18
9. feb 2025

@ada77794 ja som nemala plánovanú, ale mala som predpokladanú, chcela som rodiť prirodzené po akútnej sekcii tak ma na to pripravovali dopredu
Chodila som tam do rizikovej ambulancie od 36.tt a všetky vyšetrenia aj predoperačné mi urobili tam

uriva
9. feb 2025

@ada77794 Zdravim, mala som planovanu sekciu presne tyzden pred terminom. Na niektore vysetrenia ma objednala moja gynekologicka a na tie,na ktore nie,tak mi povedala,ku komu a kedy je ist najlepsie a obvolala som si. Vsetko bolo v PB nemocnici.

ada77794
autor
10. feb 2025

@zuzinkka18 a nakoniec sa vám podarilo prirodzene? Nechávajú aj rozhodnutie na matke?

ada77794
autor
10. feb 2025

@uriva dobre tak to už budú riešiť asi všetko v nemocnici. A chodili ste tam každý týždeň na poradňu posledný mesiac aj keď ste mali už termín sekcie?

zuzinkka18
10. feb 2025

@ada77794 sú otvorení VBAC aby žena po sekcii rodila prirodzene. S doktorkou sa dohodneš na podmienkach, že kedy ešte chceš aby si rodila prirodzené a naopak za aké možné riziká už nejdeš a podstupiš sekciu...ja som prišla už s kontrakciami s tým, že idem rodiť prirodzene, no bohužiaľ po vyšetrení a sono zmerani bábätka, ktoré malo po ich zmerani cez 4 kg, mi rodiť prirodzené "nedovolili" neodporučali a ja som akceptovala a ešte v ten deň absolvovala sekciu...dieťa malo 4190g :D 🙂 viem, že jedna podmienka tam bola byť 2 roky od predchádzajúcej sekcie, dieťa nesmie mať cez 4kg odhadovanú váhu, mala by si porodiť do dňa termínu atď...

uriva
10. feb 2025

@ada77794 Nie, chodila som k svojej. Iba dvakrát som bola sa dohodnúť na termíne.