icon

Pôrodná miestnosť

14. aug 2023

Prosím vás. Som prvorodička a vystrašila má správa, že vraj ženy na sale rodia aj viaceré vedľa seba. Je to prosím vás pravda? Budem rodiť v Považskej Bystrici.

rhodesian
14. aug 2023

Rodila som 2x, pôrodné miestnosti boli oddelené, ako keď si predstavíš separátne izby. Väčšinou priechodné dverami. 1x BS 2x ZH. Ako je to inde netuším.

ibrunova
14. aug 2023

Určite nie, neboj. Ale ako si spomínam na svoje pôrody, os istého momentu by mi to asi aj tak bolo jedno 🙂

autor
14. aug 2023

Ďakujem vám pekne za odpovede. Lebo mi známa povedala, že v SL sa tak rodí a celkom som z toho ostala zaskočená

mamamasama
14. aug 2023

Vo vacsine porodnic su uz baby boxy. Vyber si taku nemocnicu 🙂

petronellla87
14. aug 2023

Ja som tak rodila ze sme boli oddelene iba takym paravanom...najprv som bola prekvapena tiez som ontom nevedela ale potom mi to bolo uz jedno😁 pozri co pisu na stranke tvojej porodnice

martyzpp
14. aug 2023

Mne ked v Martine vyvolavali porod, bola som asi dve hodiny na pasoch v miestnosti s dvoma postelami. Ja som cakala ci sa mi spustia kontrakcie a kocka vedla mna rodila 😳. Ako prvorodicku ma to teda riadne prekvapilo co sa vsetko dialo. Samozrejme, hlavu som mala odvratenu, aby som na nu necumela. Ked bolo po vsetkom a dietatko jej vzali umyt, tak sa na mna usmievala, ze konecne ma po tom a ze teda mi nezavidi 😟. Nakoniec sa mi porod ani nespustil, sla som na sekciu.

autor
14. aug 2023

@martyzpp strašný zážitok🥲🥲s presne toto by som nechcela zažiť

anavixy
14. aug 2023

@martyzpp to neboli oddelene ani zavesom? 🙈🙈 tak to asi nebola miestnost urcena na rodenie, ci? Zrejme mali plno, ale aj v takom pripade mali dat teba inde, kedze ty si este len cakala… 😳 inak na sale kde je viac lozok je to vzdy nejako oddelene, zvuky pocut, ale vidiet by nemalo byt nic 😬

tinkavvv
14. aug 2023

Povazsku teraz prerabali (neviem, ci uz skoncili). Ale v 2021 to veru oddelene nebolo. Bola to obrovska miestnost a jednotlive boxy boli akoze oddelene stenou ale len po sirke postele. Prechod bol aj spredu a zozadu. Nehovoriac o tom, ze v tej istej miesnoti robili aj prijem a cakalo sa tam na cisarak 🙂 vyzeralo to dost hrozne. Ja som tam cakala na sekciu.

tinkavvv
14. aug 2023

Takto nejak to tam vyzeralo, za akoze stenou vpravo je dalsi box. Na posteli vzadu sa caka na sekciu a dvere viedli na operacnu salu. Vlavo sa robil prijem 🙂 ale urcite je to tam teraz inak, mozno uz aj ukoncili prerabku.

martyzpp
14. aug 2023

Nebolo to take hrozne, ani ta baba z toho nebola nejak mimo. Bude dobre, uvidis. Je pravda, ze bolo vtedy plno, inak by mala urcite sukromie. Ja som vtedy na JISke stravila dve noci (zvycajne byva len jedna noc), lebo nebola volna izba na sestonedeli.
@anavixy netusim preco to tak spravili, ale ano, bolo plno. Ci prave v tej chvili meboli volne ostatne boxy, netusim 🤷‍♀️….Popravde, uz si nepamatam ci tam bol zaves, ja som lezala akoby jej za chrbtom, videla som len nohy. Ale bol to zaujimavy zazitok 😁.

ankare
14. aug 2023

Ja som rodila vo ZV a veru som od ďalšej kočky bola oddelena len závesom. Ale mne to nevadilo. Veď sme boli na jednej lodi. Ja som porodila prva, zašili ma a hneď rodila kolegyňa.
Ja to ako problém fakt nevidím.

selest
14. aug 2023

Izby boli oddelene ale boli priechodne. Cez izbu kde sa uz rodilo sa nechodilo ale vedela si nakukat lebo dvere boli otvorene, x ludi z personalu chodilo hore dole cez asi 4 priechodne izby. Napr som isla na test oxitocinu, sedela som este s 1 pacientkon na stolicke v miestnosti kde pani predychavala kontrakcie, nakukla som do vedlajsej miestnosti kde ina pani dost kricala ked jej davali balonik. A vedla son videla nohy na koze a pocula ako pani hulaka ze nech dieta vytiahnu bo ona uz nerodi ze to boli a vsetci ju prehovarali nech spolupracuje😅 Ako nemozem povedat, moj porod bol super, vsetci sa starali atd ale toto "nesukromie" mi prislo take nedostojne..

jaskolka
14. aug 2023

V SL bolo predtým také oddelené boxy, určite nie sála a 10 kresiel, jednoducho boli predelene stenou.
Teraz už sú tam normálne miestnosti pre jednu rodičku.
Neviem kedy rodila známa, ale už to muselo byt minimálne pred par rokmi

kik2022
14. aug 2023

Teraz sa pôrodnica v PB prerába a rodí sa na nadštandardných izbách. Čiže sú tam 2 samostatné pôrodné boxy.

andrea_82
Autor odpoveď zmazal
kik2022
20. aug 2023

@andrea_82 a nie od septembra ako všade píšu?

andrea_82
20. aug 2023

@kik2022 pravda, zle som si pamatala. 😁