Skúsenosti z pôrodnice Považská Bystrica

naty8881
18. feb 2024

Ahojte, žienky, ktoré ste v nedávno rodili v novozrekonštruovanej považsko-bystrickej pôrodnici, prosím, podeľte sa o svoje skúsenosti. Verím, že táto téma pomôže pri rozhodovaní sa nie len mne, ale aj iným budúcim mamám z PB. Ďakujem. 🙂)
Hlavne by ma zaujímalo, či môže byť partner pri mne po celý čas a aký tam je personál 🙂)

rurutiax
18. feb 2024

Rodila som tam 19.8.2023 a už by som tam nešla. Pôrod otrasný, nechali ma trápiť, malej padali ozvy a keď som porodila, dcéra poriadne nedýchala a musela byť napojená na kyslík a dali mi ju až na 3. deň. k sebe, dovtedy bola na novorodeneckom odd. Keď už som si myslela, že už bude dobre, keď ma prepustili, tak som sa mýlila. O 2 týždne som sa tam musela vrátiť v bolestiach s krvácaním na kyret lebo vo mne nechali zbytky placenty a plodových obalov, ktoré vo mne hnili! V prepúšťacej správe mi napísali, že všetko odišlo preč. Dalo sa tomu predísť keby mi urobili sono pred odchodom domov, ale asi nebolo potrebné podľa nich a tak som aj dopadla.

xxemma
18. feb 2024

@rurutiax a ktor dr mal sluzbu?
Ja som prisla bez akychkolvek znamok porodu v noci lebo sa mi to nezdalo. Natocilu pasy, ozvy boli hranicne, tak hned na sekciu.

xxemma
18. feb 2024

@naty8881 inak je tu aj skupina. Pozri tam.

bybaa1
18. feb 2024

@rurutiax toto je prvá negatívna skúsenosť s pôrodnici v PB za posledné dva - tri roky. Ak je to tak, tak hrôza.avsak, autorka - na fb je skupina recenzie pôrodnic - tam je toho habadej. 😉a bez anonymity

dalinda7777
2. mar 2024

@naty8881 ja som rodila v PB 2krát (7/2021 a 7/2023) a nemôžem si sťažovať. Oba pôrody po termíne, urobili Hamiltonov hmat a všetko sa spustilo. Personál milý, upokojovali ma, vysvetľovali čo robiť, skvelé pôrodné asistentky, laktačné poradkyne, zlaté sestričky na novorodeneckom, vlastne všetci tam boli milí. Jediné čo ma mrzelo pri prvom pôrode, že nestihli zavolať včas manželovi a dobehol 2 min po narodení prvej dcéry. Pri druhej si to však vynahradil a bol so mnou až do pôrodu.🙂

1mata
14. apr 2024

@rurutiax presne toto s placentou urobili aj mne v roku 2011, mne ale robili cistenie na 4.den a potom poslali na vikend domov s tym, ze som vycistena. O 3 dni ma gynekolog vysetril a zistil,ze ma dobre nevycistili, cize 2. cistenie za tyzden.
O 2.a 3.porode sa ani nejdem zmienovat!
Oddelenie sice prerobene, no personal ten isty 🤢
Az na sestricky na novorodeneckom, tie su uzasne