icon

Ako dlho môže trvať dohoda o pracovnej činnosti počas evidencie uchádzača o zamestnanie?

matiska15
9. apr 2026

Ahojte dobry den.
Chcem sa spytat informacne.
Clovek evidovany na urade prace dostava podporu v nezamestnanosti.
Ide pracovat do kancelarie na dohodu o pracovnej cinnosti.

Ako dlho moze takato dohoda o pracovnej cinnosti trvat ?

Pocula som 40 kalendarnyxh dni.
Teraz najnovsie sa vsak nikde take docitat neviem.
Max 10 hodin za tyzden atd.
Ale pisu, ze sa uzatvara najdlhsie na 12 mesiacov.
Pri sezonnej praci na 8 mesiacov.

Prosim Vas vie niekto ako to je teraz od roku 2026 ?
Nikde som sa nedocitala o max 40 dnoch.

Dakujem za info

anonym_f49006
9. apr 2026

Ano40 dní, vrátane víkendov. Ešte je tam limit aj koľko môžeš zarobiť mesačne

anonym_023a05
9. apr 2026

@matiska15 z pohladu UPSVaR je to 40 dni. Ak to presiahnes, vyradia ta. Tvoja dohoda sice moze pokracovat, no uz nebudes evidovana a dni, kedy nebudes v praci, si budes platit zdravotku.

melanta
9. apr 2026

@matiska15 nevieš sa to nikde dočítať? Stačí do google zadať "dohoda počas evidencie na úrade práce" a vyskočí ti oficiálna stránka úpsvar. Alebo ísť priamo na stránku úradu práce a tam si to nájsť. Len si proste nehľadala.
https://www.upsvr.gov.sk/obcan-hladajuci-zamest...

1. Dohoda môže trvať maximálnee 40 dní. Pozor, nejde o odpracované dní, ale o trvanie dohody ako takej. ČIže príklad - ak dohoda začne 1.5., trvať môže do 10.6. Potom po zvyšok roka už žiadna dohoda počas evidencie.

2. Tiež je podmienka oznámiť úradu dohodu deň pred jej začiatkom.

3. Taktiež je stanovený maximálny možný príjem z dohody, ktorý je aktuálne 284 eur.

4. Do 8 dní od skončenia mesiaca si povinná oznámiť úradu výšku zárobku.

Porušenie čo len jedného z uvedených bodov znamená vyradenie z evidencie úradu práce na 6 mesiacov.

anonym_07dda3
9. apr 2026

@matiska15 presne ako pise melanta, ak ta nahlasi napr 1.5 do poistovne, tak pocitaj 40 dni od toho datumu. Ale ak najdes zamestnavatela, co ta prihlasi vzdy len na konkretne dni, tak prosim.

matiska15
autor
9. apr 2026
@melanta

@matiska15 nevieš sa to nikde dočítať? Stačí do google zadať "dohoda počas evidencie na úrade práce" a vyskočí ti oficiálna stránka úpsvar. Alebo ísť priamo na stránku úradu práce a tam si to nájsť. Len si proste nehľadala.
https://www.upsvr.gov.sk/obcan-hladajuci-zamest...

1. Dohoda môže trvať maximálnee 40 dní. Pozor, nejde o odpracované dní, ale o trvanie dohody ako takej. ČIže príklad - ak dohoda začne 1.5., trvať môže do 10.6. Potom po zvyšok roka už žiadna dohoda počas evidencie.

2. Tiež je podmienka oznámiť úradu dohodu deň pred jej začiatkom.

3. Taktiež je stanovený maximálny možný príjem z dohody, ktorý je aktuálne 284 eur.

4. Do 8 dní od skončenia mesiaca si povinná oznámiť úradu výšku zárobku.

Porušenie čo len jedného z uvedených bodov znamená vyradenie z evidencie úradu práce na 6 mesiacov.

@melanta vazne mi nikde nevybehlo 40 dni.
Zaujimalo ma len to. Vdaka

matiska15
autor
9. apr 2026
@anonym_07dda3

@matiska15 presne ako pise melanta, ak ta nahlasi napr 1.5 do poistovne, tak pocitaj 40 dni od toho datumu. Ale ak najdes zamestnavatela, co ta prihlasi vzdy len na konkretne dni, tak prosim.

@anonym_07dda3 ano zaujimal ma len pocet dni. To mj nikde nevybehlo len mesiace atd atd a tomu som nechapala.
Viem kedy co treba odovzdat kolko max zarobit kedy vyradia z evidencie atd ats.

matiska15
autor
9. apr 2026
@anonym_f49006

Ano40 dní, vrátane víkendov. Ešte je tam limit aj koľko môžeš zarobiť mesačne

@anonym_f49006 dakujem ti som chcela vediet