Ako podať výpoveď ako brigádnik?
Ahojte podpísal som brigádnicku zmluvu, práca mi nevyhovuje a celkovo nesedí.Chcem podať výpoveď mám však 15-dňovú v. lehotu.Nemám ale zmeny naplánované na ďaľši mesiac(zatiaľ) môžem im doručiť výpoveď aj pred dovolenkou mojou? Mám ju na začiatku druhého mesiaca. Neprídem tým o peniaze ak neprídem do roboty počas 15-dňovej v.lehoty?
Dohodár nemá nárok na dovolenku. Pokiaľ máš počas 15-dňovej výp. doby naplánované smeny - máš ich počas VD odpracovať. Právo zamestnávateľa na peňažnú náhradu pre prípad, že nezotrváš u zamestnávateľa počas výpovednej doby musí byť dohodnutá písomne v dohode, v opačnom prípade je dohoda o peňažnej náhrade neplatná - nemá ťa ako pripraviť o peniaze, vyplatí ti za ten mesiac to, čo si si odpracoval/a.
@simona1998 jedine ak to máte uvedené v dohode. V opačnom prípade sa dohodár aj zamestnávateľ drží ZP - kde je uvedené, že má 15 dňovú VD.
@alenah31 no nemám práveže nič naplánované ešte takže ak ju podám hneď nebudem musieť ísť už do práce?
@alenah31 to mi je jasné len že či mi ich nemôžu naplánovať aj tak keď mám 15-dňovu v.lehotu a počas tých dní mám pracovať

To je zaujímavé , nakoľko u nas vo firme môže brigádnik ukončiť pomer kedykoľvek .