icon

Ako prekonať pocity menejcennosti po materskej?

18. jan 2024

Po skoro 20 odrobenych rokoch budem po materskej bez práce. Podpora mi vyjde mala,pretože som cez rodičovsku pracovala na polovicny.Cítim sa ako idiot,menejcenna,prizivnik.Hanbim sa čo na to povie rodina,hlavne mužova,oni sú generacia co robila do umoru,pocas chorob,žiadne voľno,víkendy a leto s deckami na poli.Ja neviem ako im to povedať až sa opýtajú kde pracujem.Hladam si,len nechcem zobrat čokoľvek.Ako ste prekonali tie pocity

chodec15
Odpoveď bola odstránená
autor
18. jan 2024

@chodec15 chcela by som ísť aj do školy,pravda,že vôbec teraz neviem kde je sever,vedela som,že odídem,ale blíži sa dátum.odchodu a ja mám paniku čo bude

minenkak
18. jan 2024

Nestresuj sa a nerieš ľudí ,čo makajú ako blázni aj počas choroby.Len choď pekné v kľude na podporu,robotu si nájdeš

walentina7
Odpoveď bola odstránená
majamat
18. jan 2024

hlavne si povedz, ze ty mas ciste svedomie.
nie si flakac. snazis sa pracovat a mas dost odpracovane. aj clovek, ktory sa snazi moze byt obcas bez prace.

ja som bola po skole doma 6m, potom som 2r robila a potom doma asi 1,5r.
a potom 26r v praci. dokonca jendo obdobie som mala aj 2 prace naraz.

cize to, ze teraz budes doma, neznamena ze sa ti nechce robit, clovek potrebuje niekedy aj oddych

marryen
18. jan 2024

@walentina7 tak možno má finančné závazky a potrebuje príjem. Keby jej niečo cinkalo na účet, tak by kľudne aj doma rada bola. Ťažko sa slobodne žije a dýcha, keď nemáš z čoho účty platiť. 😖

sasesoe
18. jan 2024

Preštuduj si tento článok
https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=231&gclid=...
Ak top ešte trvá, tak v tvojom prípade by bolo lepšie ho ukončiť asi bez čerpania dovolenky. Držím palce

larinka552
18. jan 2024

Kašli na nich. Nemusíš sa pred nikým obhajovať. Je to tvoj život a žiješ ho zodpovedne a zmysluplne. Práca nie je všetko, aj keď pre niektorých je to hlavný zmysel života.
Podstatné je aby si ty bola so svojim životom spokojná a dokázala sa postarať o seba a svoju rodinu. Ak ťa chcú iba kritizovať ukáž im kde sú dvere 😃

merrymajer
18. jan 2024

Ja som odrobila 12 rokov a tiež sa cítim ako naničhodnica 😁😁😁

Robotu zatiaľ nemám , no snáď sa niečo nájde .

autor
18. jan 2024

Tak na polovičnom som sa extra nenarobila. Je rozdiel byť doma ako žena v domácnosti čo sa tak slobodne rozhodla a byť na urade.

autor
18. jan 2024

@merrymajer reakcie okolia zazivas aké?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
walentina7
Odpoveď bola odstránená
merrymajer
18. jan 2024

Ja som tiež na úrade , z tej práce som bola už vyčerpaná a keď som mala byť poobede s dcérkou som bola ako smrtka .... Ja som robila v kuchyni takže žiadna sranda ..... No okolie ? Nič moc ... Že si inú robotu už nenájdem , že sa tam mám vrátiť , že nemám vymýšľať a podobne . Takže nič moc . 😣

zeldia
18. jan 2024

Myslim si, že máš blby pohľad na vec. Rozumiem tomu tak že máš záujem pracovat a aktívne pracu hľadáš. No tak to práve treba všetkým hovoriť vrátane mužovej rodiny. Možno ti bude vedieť niekto poradiť kde hľadajú človeka presne na pozíciu o ktorú máš záujem. Ono hanbiť sa naozaj nie je za čo, byt chvíľku bez prace je normalna súčasť života.

laurika173
18. jan 2024

Aj ja som na urade prace po rodicaku, lebo som musela skoncit v praci po 17 rokoch, pretoze mi krpateho nevzali do skolky a je mi jedno co na to povie okolie... Clovek nemoze zostat bez koruny a nejako sme to vykryt museli 🤷 do septembra nejako prezijeme a potom mozem makat dalsich xy rokov...

autor
18. jan 2024

@laurika173 tiež mi malú nevezmú v strede roka a jasle u nas nie sú.Sukromna je zatiaľ plná.Ale dať 500€ za súkromnú a prejazdit ďalších 100€,zostane mi pár eur.Nepisem,že nie je z čoho žiť,nejako sa dá prvé mesiace,isto nie pol roka.Ale bojím sa,čo nájdem?Mám 40,veľa firiem pozera aj na vek aj vzhľad.Muz ma tlaci žeby som podnikala,mne to príde nerealne

laurika173
18. jan 2024

Presne situacia ako ja... Moj maly mal v oktobri 3 roky a nezobrali ho, ani okolite skolky. Sukromna skolka pre nas nebola riesenie. Tiez sa bojim novej prace, ale na ine riesenie sme neprisli. Verim, ze nakoniec sa podari a budem spokojna 😉 drzim palce aj mne aj vam 😊

estellas
Autor odpoveď zmazal
anouschka5
19. jan 2024

Je čas začať niečo nové - úplne iné ako doteraz , tu dobre padne otázka : čo by som chcela robiť, čo by ma bavilo ? Existuje množstvo rekvalifikačných kurzov - skrátka kde je vôľa tam je cesta ( z vlastnej skúsenosti )

autor
19. jan 2024

@anouschka5 neviem práveže vôbec čo by som chcela robiť,robila som dlho opatrovateľku,volajú ma do nemocnice,v nemocnici to bude to isté,naťahovať sa so 100kilovymi ludmi a zas 12tky,čo bez škôlky nedám.Beriem to ako možnosť keď nič iné nenájdem.Trochu sa mi to ulezalo,dám mesiac alebo dva doma a začnem cvičiť,chrbát mám zničený.

zeldia
19. jan 2024

A pritom ako začneš cvičiť a robila si s ľuďmi opatrovateľku a máš zdravotnícke vzdelanie nechcela by si si spraviť neake fyzio kurzy napr SM systém že by si potom precvičovala a učila? Podľa mňa ma toto teraz veľkú budúcnosť.

Plno ľudí ma problémy s chrbticou, bedrami, kolenami…

autor
19. jan 2024

@zeldia fyzio kurzy sú pre fyzioterapeutov už s dokončeným VS vzdelaním,ja mám strednú.Rozmyslam nad externým,zas sa bojím či to časovo potom zvládnem popri práci,nie som najmladšia.Skratka teraz vôbec neviem čo by som chcela robiť .Iba to musí byť niečo čo ma bude baviť,aby som tam nechodila s nechuťou a vyčerpaná domov.Som zvyknutá na ľudí a na ich odkázanost,starať sa,problém bude pre mňa po rokoch mať nejakého šéfa čo by ma dirigoval,toho sa bojím veľmi.Aj tú školu som zvažovala ešte minulé roky,nevedela som sa rozhýbať,že veď načo a teraz to prišlo,ako by sa mi to hodilo.