icon

Ako sa naučiť účtovníctvo na obecnom úrade?

petrakrajnakova
24. feb 2026

Ahojte, pracujem na obecnom úrade a chcela by som sa naučiť účtovníctvo. Poraďte mi nejakú literatúru alebo učebnicu s čím by som mohla začať. Ďakujem

ivicatolic
24. feb 2026

@petrakrajnakova ako tam už môžeš pracovať....,???

lienoccka85
24. feb 2026

Si uctovnicka na urade a neovladas uctovnictvo? Ci ako je to myslene? Uctovnictvo sa len tak pozeranim knih nenaucis, sprav si kurz. Aj to je ale malo.

brendaa
24. feb 2026

@petrakrajnakova účtovanie verejnej správy? hmm ....skôr sa popozeraj po nejakom doplňujuúcom kurze, vzdelaní...

anonym_ac703e
24. feb 2026

Zobrali ta, lebo si bola niekoho rodina/znama?

nikolani
24. feb 2026

Ja to chápem tak, že pracuje na inej pozícii ale chcela by ovládať aj účtovníctvo spojené s obecným úradom, či už kôli sebe alebo do budúcna aby mohla prevziat agendu po niekom inom. Ale môžem sa mýliť 😀

anonym_aee76d
24. feb 2026

A takto si tu zijeme....

martul
24. feb 2026
@anonym_ac703e

Zobrali ta, lebo si bola niekoho rodina/znama?

@ivicatolic
@lienoccka85
@brendaa
@anonym_ac703e baby a čo o hneď všetky vrčíte? Ja som robila na obecnom úrade ako referent, potom som si spravila kurz, zaučila má odchádzajúca účtovníčka a vybavené
Neviete aké dôvodya autorka a čo je za tým, tak prečo hneď útočíte?!

martul
24. feb 2026
@nikolani

Ja to chápem tak, že pracuje na inej pozícii ale chcela by ovládať aj účtovníctvo spojené s obecným úradom, či už kôli sebe alebo do budúcna aby mohla prevziat agendu po niekom inom. Ale môžem sa mýliť 😀

@nikolani jediná normálna odpoveď.

ivicatolic
24. feb 2026
@martul

@ivicatolic
@lienoccka85
@brendaa
@anonym_ac703e baby a čo o hneď všetky vrčíte? Ja som robila na obecnom úrade ako referent, potom som si spravila kurz, zaučila má odchádzajúca účtovníčka a vybavené

@martul no keby si napísala toto ako prvé, boli by sme v obraze....treba sa vyjadriť dostatočne, nik neútočí

magdalienka11
24. feb 2026

@petrakrajnakova skús kurz, napr. cez Jaspis online.

martul
24. feb 2026
@ivicatolic

@martul no keby si napísala toto ako prvé, boli by sme v obraze....treba sa vyjadriť dostatočne, nik neútočí

@ivicatolic ja?! Veď ja nie som autorka.

muchotrafka298
24. feb 2026

Najprv musis ovladat uctovnictvo a nasledne mozes uctovat po zaskoleni alebo kurze verejnu spravu. Lebo su tam urcite odlisnosti. Bez znalosti uctovnictva akehokolvek uctovnicku alebo ekonomku robit nemozes. Lebo tam potrebujes urcite znalosti a zrucnosti, to Ti nikto nevysvetli za 2 hodinky.

ivicatolic
24. feb 2026
@martul

@ivicatolic ja?! Veď ja nie som autorka.

@martul prepáč, nemám oči na nose 😆

anonym_5ca03f
24. feb 2026

ak nemás ekonomickú skolu, tak min.kurz uctovníctva, podvojné + rozpoctové úctovnictvo neskor. Pri tom mozes poprosit úctovnicku, nech ti dá také mensie úlohy, nech vidís, ako sa pracuje v programe ...atd.

brendaa
24. feb 2026
@martul

@ivicatolic
@lienoccka85
@brendaa

@martul že vrčím?!...Napísala som kurz, alebo vzdelanie.....
a potom to tak vyzerá že OcÚ si zaplatí účtovnícke firmy ..Lebo fakt to nie je sranda.... tiež robím vo verejnej správe a poznám, že mali účtovníčku, čo nemala vzdelanie a tak sa po nej opravovalo dosť dlho .....
Robiť závierky a potom ešte aj rozpočet...hmm...

luccys
24. feb 2026

Doba je rychla, vcera tu bola tema o tom, ze nejaka pani chce "psychologicky kurz", aby mohla pomahat ludom😃

anonym_17a1ef
24. feb 2026
@lienoccka85

Si uctovnicka na urade a neovladas uctovnictvo? Ci ako je to myslene? Uctovnictvo sa len tak pozeranim knih nenaucis, sprav si kurz. Aj to je ale malo.

@lienoccka85 Nepise nic o tom, ze na urade pracuje ako uctovnicka.

hopatko
24. feb 2026
@luccys

Doba je rychla, vcera tu bola tema o tom, ze nejaka pani chce "psychologicky kurz", aby mohla pomahat ludom😃

@luccys 😂 si ma pobavila

anonym_485b99
24. feb 2026

Tu hneď vidno ako absentuje čítanie s porozumením, nikde nepíše že je účtovníčka na úrade ale že tam pracuje a chce sa naučiť účtovníctvo…

gigie24
24. feb 2026

@petrakrajnakova Je pekke, ze mas zaujem o progres 😇. Nie som si ista, ale stastna sprava uz uctuje takmer vsade v programe SAP a na obecom urade maju zrejme dokladne spracovane manualy ci postupy, skus sa spytat niekoho na uctarni.

muchotrafka298
24. feb 2026
@anonym_485b99

Tu hneď vidno ako absentuje čítanie s porozumením, nikde nepíše že je účtovníčka na úrade ale že tam pracuje a chce sa naučiť účtovníctvo…

@anonym_485b99 ved prave o to ide, o naucenie /a ziadna uctovnicka nebude niekoho ucit od piky uctovnictvo popri robote/, ze autorka sa pyta na knihy alebo ucebnice. Ale uctovnictvo nie je cudzi jazyk, co sa nabiflis slovicka sama z ucebnice. Su kurzy, skolenia, prezencne, online, kde uctovnictvo naucia, vsetko vysvetlia a potom treba len prax, prax a prax. A sledovat neustale sa meniace zakony. A to naozaj nie je pre samouka, co o tom nema ani paru.

anonym_485b99
24. feb 2026
@muchotrafka298

@anonym_485b99 ved prave o to ide, o naucenie /a ziadna uctovnicka nebude niekoho ucit od piky uctovnictvo popri robote/, ze autorka sa pyta na knihy alebo ucebnice. Ale uctovnictvo nie je cudzi jazyk, co sa nabiflis slovicka sama z ucebnice. Su kurzy, skolenia, prezencne, online, kde uctovnictvo naucia, vsetko vysvetlia a potom treba len prax, prax a prax. A sledovat neustale sa meniace zakony. A to naozaj nie je pre samouka, co o tom nema ani paru.

@muchotrafka298 ale tu si ženy mysleli, že robí účtovníčku a nevie účtovníctvo 😂 jasné, ze to nie je len tak sa to naučiť…

muchotrafka298
24. feb 2026
@anonym_485b99

@muchotrafka298 ale tu si ženy mysleli, že robí účtovníčku a nevie účtovníctvo 😂 jasné, ze to nie je len tak sa to naučiť…

@anonym_485b99 ja som taku bohuzial stretla, co bola do prace dosadena a nevedela nic a na miesto ekonomky. lebo to bola konatelova kamaratka.