Ako uviesť obdobie bez práce v životopise?
Ahojte do júla som bola na rd, potom som bola 4 mesiace na PN kvôli operácii. Doteraz som na úrade práce. Ako uviesť to obdobie v životopise? Dám len ze do júla som pracovala ako účtovníčka a ďalej nepíšem nič?
tiez by som tam asi nedala nic. pripadne, ak sa spytaju, tak povies na pohovore, ale takto do strukturovaneho by som to zrovna neuvadzala.
Cas ked si nepracovala nepis, ked sa spytaju tak vysvetlis. Myslim ze nebude divne ked po RD hned nenastupis do prace
Pises len odkedy,dokedy si kde pracovala,kde studovala,ake kurzy mas urobene,ake jazyky ovladas,ci ine.
Mozes si urobit zivotopis na Profesii a pekne si ho stiahnes,a ked budes reagovat na inzeraty,posles do prilohy.Nic tazke a zlozite na tom neni.Len tam pis pracu,nie pnku a ine.
Napíš napr. od 12/2025 UPSVaR - aktívne si hľadanie práce
@billy_jean a toto je pracovná skúsenosť alebo to treba dať do študijných znalostí? 🙈😂😂
@billy_jean a toto je pracovná skúsenosť alebo to treba dať do študijných znalostí? 🙈😂😂
@zuzanka.zuzu do hobby 🙂
@zuzanka.zuzu do hobby 🙂
@billy_jean to sa v životopise neuvádza 🙈 dávalo sa tak pred 30 rokmi... z ktorého múzea si vyšiel? 😜
@billy_jean to sa v životopise neuvádza 🙈 dávalo sa tak pred 30 rokmi... z ktorého múzea si vyšiel? 😜
@zuzanka.zuzu no ja som TA už dlhé roky, obsadzujem pozície cross všetky oblasti, od white collars, mng, aj executive search, cize vysla som Linkedln muzea. Nech si tam da teda personal goal pursuit/career break whatsever, na pohovore sa k tomu vzdy dostaneme.
@anonym_autor Záleží od toho, aký je to životopis a čo je jeho účelom.
Ak je to profesný životopis a píšeš ho pre prijatie do zamestnania, tak si myslím, že by tam mali byť len obdobia tvojej profesnej praxe. Teda aby budúci zamestnávateľ vedel, kde si robila, čo si robila a aké si tam získala skúsenosti.
Obdobia nezamestnanosti, rodičovskej a materskej by som tam neuvádzal, to s prácou nemá nič spoločné. Ak sa ťa na pohovore spýtajú, čo si robila počas tých období, čo nemáš nič uvedené, potom môžeš povedať, že si mala dieťa, prípadne, že si sa venovala svojmu vzdelávaniu, alebo rovno povedať, že si si hľadala vhodné zamestnanie. Lebo je možné, že sa pýtať ani nebudú, len budú chcieť vidieť, kde si pracovala a akú prax si tam získala.
Ak by to bol životopis pre iné účely, tak by si tam mohla uviesť aj tieto obdobia. Ale podľa mňa by to len zbytočne predlžovalo životopis a zneprehľadňovalo by ho to .
@anonym_019878 k tvojej otázke - napíšeš obdobie podľa trvania PP. Ak po RD tvoj TPP skončil, tak uveď do 07/25. Ak skončil až po PN, tak do 11/25.
Informácie o PN, UP nepíš. Aj keby si mala rok medzeru, keď budú chcieť, opýtaju sa ta na to, ale v podstate ich zaujíma tvoja pracovná skúsenosť a nie veci mimo nej.

@anonym_autor Záleží od toho, aký je to životopis a čo je jeho účelom.
Ak je to profesný životopis a píšeš ho pre prijatie do zamestnania, tak si myslím, že by tam mali byť len obdobia tvojej profesnej praxe. Teda aby budúci zamestnávateľ vedel, kde si robila, čo si robila a aké si tam získala skúsenosti.
Obdobia nezamestnanosti, rodičovskej a materskej by som tam neuvádzal, to s prácou nemá nič spoločné. Ak sa ťa na pohovore spýtajú, čo si robila počas tých období, čo nemáš nič uvedené, potom môžeš povedať, že si mala dieťa, prípadne, že si sa venovala svojmu vzdelávaniu, alebo rovno povedať, že si si hľadala vhodné zamestnanie. Lebo je možné, že sa pýtať ani nebudú, len budú chcieť vidieť, kde si pracovala a akú prax si tam získala.
Ak by to bol životopis pre iné účely, tak by si tam mohla uviesť aj tieto obdobia. Ale podľa mňa by to len zbytočne predlžovalo životopis a zneprehľadňovalo by ho to .