Ako vyplniť potvrdenie o účasti na pohrebe?
Ahojte, chcem sa opytat, v pohrebnej sluzbe sme dostali potvrdenie o ucasti na pohrebe na potvrdenie do prace... Pise sa tam ze...zucastnil sa pohrebu svojho pribuzneho......dňa....
Tam treba na tie bodky napísať príbuzensky vztah ci meno zosnulého? V akych pripadoch to plati?
@sasa1310 vazne? Cize meno pribuzneho? Nemusi byt vztah? Napr teta? Vieš je to starkina sestra,tak neviem ci mi to plati v takom pripade...
@akinomel tiez som si tak myslela a ked je to starkina sestra,tsk mam narok? Ci to je vzdialená rodina? Ked by som tam napissla "teta"?
Minimum uvedené v zákonníku práce, zamestnávateľ môže poskytnúť aj nad rámec...
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...
§ 141 ods. 2 pís. d
1. pracovné voľno s náhradou mzdy na dva dni pri úmrtí manžela alebo dieťaťa a na ďalší deň na účasť na pohrebe týchto osôb,
2. pracovné voľno s náhradou mzdy na jeden deň na účasť na pohrebe rodiča a súrodenca zamestnanca, rodiča a súrodenca jeho manžela, ako aj manžela súrodenca zamestnanca a na ďalší deň, ak zamestnanec obstaráva pohreb týchto osôb,
3. pracovné voľno s náhradou mzdy na nevyhnutne potrebný čas, najviac na jeden deň, na účasť na pohrebe prarodiča alebo vnuka zamestnanca, alebo prarodiča jeho manžela, alebo inej osoby, ktorá síce nepatrí k uvedeným príbuzným, ale žila so zamestnancom v čase úmrtia v domácnosti, a na ďalší deň, ak zamestnanec obstaráva pohreb týchto osôb.
Rodinny vztah je dolezity - ak ide o starkinu sestru narok na platene volno v praci zo zakona nemas. Len ak si ten pohreb vybavoval/a.
@alenah31 cast som vybavovala, na to mi dali tiez papier v pohrebnictve. Teda tym sa kludne preukazat mozem. Ci ze pohreb vybavujem treba este nieco do prace o dokladovat okrem potvrdenia z pohrebníctva? Ona nemala inu blizku pribuznu rodinu, iba moju starku,moju mamu a nas
@alenah31 no takto. V pohrebnictve mi dali jeden pspier o vybavovani pohrebu a druhy papier na potvrdenie do prace. Do prace by bolo treba este nieco dokladovat?
Nie netreba nic viac, bezne ak pohreb aj vybavujes mas narok: 1 den na vybavenie pohrebu a 1 den na ucast na pohrebe.
@alenah31 tajzevtajeto mam. Tak tam mam napusat meno zosnulej a napr teta? A toto staci do prace,ano? Nic viac?
Ano, uvedies, ze teta nemala ineho pribuzneho - je iny pribuzny, kludne keby chceli uved, ze ste zili v spolocnej domacnosti - ja to takto uznam. Je to vinimocna situacia - dalej to neriesim.

meno